martini_very_bianco Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:28 homelopatyczne sa, wszystkie firmy homeopatyczne w polsce maja jakis w ofercie 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:29 Joga, wieczorny spacer, wieczorny relaks, szklanka mleka. Bo jezeli masz na mysli prochy to cie uzaleznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.04, 23:34 Arturze, a melisa? Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:36 melisa tak, i jeszcze lawenda cytat z deczi z forum ziola (choc na nieco inny temat byl, ale sie trzyma): -------------------------------------------------------------------------------- Melisa jest dobra dla osób wyczerpanych fizycznie, lekko uspokaja roztrzęsione nerwy. Lawenda też uspokaja, ale może trochę za bardzo;-) Zaśniesz, zamiast się uczyć. Ale mozesz sobie wieczorem robić takie kąpiele z lipy, szałwi, olejków aromaterapeutycznych. Jak się dobrze wyśpisz, to i organizm, i psychika będą lepiej funkcjonować. No i nie martwić się czymś, co jeszcze nie istnieje. Powodzenia, 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.04, 12:15 Lawendę kupuje się tak jak melisę w torebeczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:39 Na mnie nie dziala, a kiedys probowalem. Ale ladnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:32 Melatonina zażywana systematycznie przez nawet trzy miesiące.Działa świetnie i nie uzależnia.W aptekach bez recepty. P.S. Przetestowałam na sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:38 Hmm, melatonina ... niby tak, niby nie uzaleznia, ale jest szereg watpliwosci czy nie powoduje raka przysadki mozgowej. W kazdym razie u myszy powoduje. Ale jezeli wziasc od czasu do czasu tylko 1 mg pod jezyk, wtedy byc moze taka malenka dawka nie zaszkodzi a pomoze zasnac. Choc pewnie lepiej za duzo sie z ta melatonina nie bawic i lepiej nie faszerowac sie nia doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 11:54 No to ,choroba,jak to jest,że skoro "są wątpliwości",to sprzedają to w aptekach. Zresztą ja już nie wiem; większość tych cholernych leków dopuszczonych do obrotu jest toksycznych,albo z całą listą skutków ubocznych.Np. detreomycyna czy pyralgina - dlaczego ten syf też sprzedają? To tylko retoryczne pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.04, 12:23 Beba2, a co Ty masz do Detromycyny? Mi ostatnio przepisała to lekarka dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.mtm-info.pl 06.05.04, 13:44 No niestety można mieć wiele. Detreomycyna wywołuje m. in. raka szpiku kostnego. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 17:35 To nie JA mam coś do detreomycyny,tylko cały cywilizowany świat już ją wycofał ze sprzedaży.A mnie niestety też jeden lekarz przepisał to dla dziecka. Na forum edziecko (kosmetyki dziecięce)sporo pisała o toksyczności detreomycyny ekspert tegoż forum (kierownik zakładu farmakolgii IMiD). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: 217.153.15.* 06.05.04, 16:30 Aga, polecam Ci Persen Forte. Wystarczy jedna ziołowa kapsułka, nie uzależni, a pomoże zasnąć. Bez recepty do nabycia w aptekach. Mnie pomaga. Pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
malakunia Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 16:32 Jak w każdej bezsenności należy znależć jej przyczyne i to wyeliminować ale czasami trzeba wesprzec się farmakologiczniew.Najlepiej zacząć od prep. ziołowych a jeśli to nie pomoże to pozosytaja leki na rp. np hydroxizinum-nie uzależnia ale ma jeszcze dodatkowe działanie uSpokaJajaCe.Do krótkotrwałego leczenia bezsenności stosuje sie taki leki jak sanval ,Imovane ,Zolpic.Melatoniny nie polecam chocby z tego powodu ,że są okreslone wskazania do jej stosowania np zab. snu zwiazane z praca zmianową Odpowiedz Link Zgłoś