Dodaj do ulubionych

dobre środki na sen które nieuzależniają

IP: *.aster.pl 05.05.04, 23:25
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:28
      homelopatyczne sa, wszystkie firmy homeopatyczne w polsce maja jakis w ofercie

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:29
      Joga, wieczorny spacer, wieczorny relaks, szklanka mleka. Bo jezeli masz na
      mysli prochy to cie uzaleznia.
      • Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.04, 23:34
        Arturze, a melisa?
        • martini_very_bianco Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:36
          melisa tak, i jeszcze lawenda
          cytat z deczi z forum ziola (choc na nieco inny temat byl, ale sie trzyma):
          --------------------------------------------------------------------------------
          Melisa jest dobra dla osób wyczerpanych fizycznie, lekko uspokaja roztrzęsione
          nerwy. Lawenda też uspokaja, ale może trochę za bardzo;-) Zaśniesz, zamiast się
          uczyć. Ale mozesz sobie wieczorem robić takie kąpiele z lipy, szałwi, olejków
          aromaterapeutycznych. Jak się dobrze wyśpisz, to i organizm, i psychika będą
          lepiej funkcjonować. No i nie martwić się czymś, co jeszcze nie istnieje.
          Powodzenia,

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
          • Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.04, 12:15
            Lawendę kupuje się tak jak melisę w torebeczkach?
        • Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:39
          Na mnie nie dziala, a kiedys probowalem. Ale ladnie pachnie.
    • beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 05.05.04, 23:32
      Melatonina zażywana systematycznie przez nawet trzy miesiące.Działa świetnie i
      nie uzależnia.W aptekach bez recepty.
      P.S. Przetestowałam na sobie :)
      • Gość: Artur Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.sdh.sk.ca 05.05.04, 23:38
        Hmm, melatonina ... niby tak, niby nie uzaleznia, ale jest szereg watpliwosci
        czy nie powoduje raka przysadki mozgowej. W kazdym razie u myszy powoduje.
        Ale jezeli wziasc od czasu do czasu tylko 1 mg pod jezyk, wtedy byc moze taka
        malenka dawka nie zaszkodzi a pomoze zasnac. Choc pewnie lepiej za duzo sie z
        ta melatonina nie bawic i lepiej nie faszerowac sie nia doustnie.
        • beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 11:54
          No to ,choroba,jak to jest,że skoro "są wątpliwości",to sprzedają to w aptekach.
          Zresztą ja już nie wiem; większość tych cholernych leków dopuszczonych do
          obrotu jest toksycznych,albo z całą listą skutków ubocznych.Np. detreomycyna
          czy pyralgina - dlaczego ten syf też sprzedają? To tylko retoryczne pytanie...
          • Gość: Majka Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.04, 12:23
            Beba2, a co Ty masz do Detromycyny?
            Mi ostatnio przepisała to lekarka dla dzieci
            • Gość: tomek Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: *.mtm-info.pl 06.05.04, 13:44
              No niestety można mieć wiele. Detreomycyna wywołuje m. in. raka szpiku kostnego.
            • beba2 Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 17:35
              To nie JA mam coś do detreomycyny,tylko cały cywilizowany świat już ją wycofał
              ze sprzedaży.A mnie niestety też jeden lekarz przepisał to dla dziecka.
              Na forum edziecko (kosmetyki dziecięce)sporo pisała o toksyczności detreomycyny
              ekspert tegoż forum (kierownik zakładu farmakolgii IMiD).
    • Gość: ella Re: dobre środki na sen które nieuzależniają IP: 217.153.15.* 06.05.04, 16:30
      Aga, polecam Ci Persen Forte. Wystarczy jedna ziołowa kapsułka, nie uzależni, a
      pomoże zasnąć. Bez recepty do nabycia w aptekach. Mnie pomaga.
      Pozdr:)
    • malakunia Re: dobre środki na sen które nieuzależniają 06.05.04, 16:32
      Jak w każdej bezsenności należy znależć jej przyczyne i to wyeliminować ale
      czasami trzeba wesprzec się farmakologiczniew.Najlepiej zacząć od prep.
      ziołowych a jeśli to nie pomoże to pozosytaja leki na rp. np hydroxizinum-nie
      uzależnia ale ma jeszcze dodatkowe działanie uSpokaJajaCe.Do krótkotrwałego
      leczenia bezsenności stosuje sie taki leki jak
      sanval ,Imovane ,Zolpic.Melatoniny nie polecam chocby z tego powodu ,że są
      okreslone wskazania do jej stosowania np zab. snu zwiazane z praca zmianową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka