Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zapraszam na CURLING do Gliwic !!!

20.10.05, 17:57
    Wszystkich zainteresowanych zapraszam na curling do Gliwic. Zajęcia odbywają
    się na lodowisku „TAFLA” będącym częścią Ośrodka Sportu Politechniki
    Śląskiej. Jesteśmy, jak na razie, pierwszym obiektem w Polsce gdzie prawie
    codziennie można zagrać w curling. Do dyspozycji 4 tory do gry wraz z pełnym
    sprzętem. Ofertę kieruję do wszystkich zainteresowanych z całej Polski, osób
    indywidualnych, klubów sportowych, szkół, grup zorganizowanych.

Godziny w jakich można rozgrywać curling są następujące:
    Wtorek – od 21.30
    Środa – od 21.30
    Czwartek – 12.30-15.00; od 21.30
    Piątek – od 23.00 (po wcześniejszym umówieniu)
    Sobota – 8.00-10.30; od 21.30
    Niedziela – 8.00-10.30; od 21.30

Zasady i cennik są następujące (cennik promocyjny tylko do końca roku):
    1. Zajęcia zorganizowane prowadzone przez instruktora – 8 zł / os. za godzinę
    (nauka gry, ćwiczenia przyswajające, dla chcących ćwiczyć regularnie treningi
    zaawansowane).
    2. Wynajem torów do gry wraz z pełnym sprzętem – 40 zł / 1h za tor (oferta
    kierowana do osób indywidualnych i grup, wynajęty tor jest w pełni
    przygotowany do gry)

Rezerwacje torów
    Informacje o treningach
    Pytania

Kontakt: Piotr Podgórski; tel.0-600347903, e-mail: piotrpodgorski@op.pl
    Obserwuj wątek
      • dokens Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 20.10.05, 18:07
        Już tak mnie oficjalnie
        Zapraszam kluby z całej Polski, podane godziny zawsze można dostosować do
        Waszych potrzeb. Proponuje wizyty weekendowe, pomogę w załatwieniu noclegu
        (hotel, akademik). Do końca roku mamy wyjątkowo atrakcyjne ceny. Oczywiście na
        życzenie otrzymacie fakturę VAT.
        Od niedawna z naszej oferty korzystają zawodnicy Śląskiego Klubu Curlingowego
        (czyli mój klub:), stałe treningi ma też tu Męska Reprezentacja Polski 2005.
        Jakość lodu jest na ten moment naprawdę wyśmienita. Koledzy z klubu mogą
        wypowiedzieć się w tej sprawie poniżej.
        Jeszcze raz serdecznie zapraszam.
        Pozdrawiam
        P.P.
        • takeouter Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 22.10.05, 11:59
          potwierdzam! jak narazie lód jest jak dla mnie niesamowity :))
          międzyczasy drawa są w granicach 3,30 3,40!!! kiedy tak wogóle było ? :) nie
          wiem czym jest to spowodowane ale może tym że jest niska temp tafli i godziną
          rozgrywania treningów... polecam!

pozdrawiam
          • justynazalewska Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 22.10.05, 16:12
            Witam wszystkich :)

Zapraszam wszystkich na lód w Gliwicach jest naprawde świetny :) Może byśmy
            jakiś meczyk zagrali :)

Pozdrawiam Justyna
            • kasia_mcc Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 22.10.05, 17:07
              Jak moi wrócą i jeszcze nie będą mieli dosyć curlingu to postaramy się wpaść
              (ja z chęcia wpadnę, a za innych nie będę się na razie wypowiadać).

W kazdym razie pamiętam o zaproszeniu!!!

Pozdrófffki
              Kasieńka:)))
              • msfmcc Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 24.10.05, 13:32
                Oj oczywiscie, ze nie mamy dosyc curlingu! Szczerze powiedziawszy martwi mnie
                troche zblizajaca sie przerwa w turniejach... ;-((( wiec chetnie do Was
                wpadniemy!!!
                No i tak jak Justyna liczymy na jakis sparing ;-)))

Saludos!
                • justynazalewska Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 24.10.05, 15:17
                  No to fajnie zapraszamy do Gliwic :)

Pozdrawiam Justyna
      • dokens Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 11:24
        Może uda wam/nam się jakoś zgrać i np. spotkać się w Gliwicach w większym
        gronie.

Moja propozycja byłaby taka:
        W którąś z listopadowych sobót, moglibyście poświęcić czas na curling. Jeśli
        udałoby się zebrać kilka drużyn chętnych przyjechać do Gliwic zrobilibyśmy
        listę i zaplanowali rozgrywanie meczów sparingowych między nami. Coś w rodzaju
        mini turnieju, jednak nie chciałbym abyśmy robili jakieś tabele, skupiali się
        na wynikach. Po prostu ile drużyn będzie to w takim gronie zagramy każdy z
        każdym, rekreacyjnie, dla zabawy, dla treningu, dla towarzystwa, dla....
        Rozpoczęlibyśmy zabawę od soboty rano, powiedzmy ok. 9. Przyjazd w piątek na
        wieczór byłby najlepszym rozwiązaniem, jednak tutaj jak kto woli. Przez cały
        dzień rozgrywalibyśmy mecze między sobą (oczywiście z przerwami), pili piwko w
        barze itd. Oczywiście zachęcałbym do pozostania również do niedzieli... w
        sobotę wieczorem można by pójść zwiedzić miasto jak również mógłbym
        zarezerwować stolik w jakimś większym lokalu i po curlingowej zabawie
        pobawilibyśmy się w klubie (Ślązacy jak zawsze gościnni), bez stresów, że na
        drugi dzień jakieś mecze.... spokojnie można będzie pospać i wrócić na
        popołudniu do domów. W niedziele od 8 do 10 dla chętnych można by jeszcze
        zrobić jakieś treningi/mecze.....

Jak to technicznie powinno wyglądać:
        Trenujecie/gracie na 2 torach jednocześnie, jest to połowa lodowiska, na
        drugiej cały dzień trwają sobie spokojnie ślizgawki, godzina jazdy, 0,5 h
        przerwy. Dzień przed przyjazdem obiecuje wypoziomować i przygotować lodowiska
        najlepiej jak to będzie możliwe.
        Na ok. 1,5 tygodnie przed przyjazdem (najlepiej jak najwcześniej) musiałbym
        zebrać chętne drużyny. Jest to ważne gdyż musze pogadać z dyrektorem na temat
        zamknięcia połowy ślizgawki na cały dzień, w zasadzie jest to sezon na łyżwy i
        duże obłożenie, a co za tym idzie niezłe dochody, no ale myślę, że to
        przeboleje. Łyżwiarze więc w żaden sposób nie przeszkadzaliby curlingowi. Na
        lodowisku do dyspozycji bar z oszkleniem skierowanym na tafle, w barze piwko,
        napoje, jakieś posiłki.
        Jeśli chodzi o noclegi – ze mojej strony mogę podać namiary na miejsca
        najbliższe lodowisku. Obiekt znajduje się na terenie miasteczka studenckiego
        więc w okolicach duże miejsc z potencjalnym noclegiem. Może to być hotel dla
        gości Politechniki, dość wysoki standard no ale cena też nie najmniejsza (coś
        ok. 80 zł. doba), wokół jednak pełno akademików, tam już za naprawdę małe
        pieniądze można znaleźć lokum, dla wygodniejszych w okolicach Qubus, Royal i
        inne *** i wyżej, o tym jednak jak już coś by z tego miało być.

Opłaty i koszty takiego wyjazdu:
        Koszty lodowiska: wynajem toru na godzinę to 40 zł, na mecz potrzebnych jest 2
        godziny, w związku z powyższym 2h meczu kosztuję 80 zł, oczywiście to do
        podziału na 2 grające drużyny. Wynika z tego że rozegranie jednego meczu
        kosztuje całą drużynę 40 zł. Jeśli uda się uzbierać odpowiednią liczbę chętnych
        to możemy rozegrać nawet 3 mecze w ciągu tego jednego dnia. Przy takiej opcji
        całodzienna zabawa na lodowisku kosztuje drużynę 120 zł. (3 pełne mecze).
        Myślę, że cena, jak na korzystanie z lodowiska, jest naprawdę niewielka.
        Do powyższych dochodzą koszty zakwaterowania, posiłków, piwkaJ, dojazdy. Tutaj
        jest to sprawa indywidualna więc nie chciałbym szacować.

Oczywiście ofertę lodowiska w Gliwicach możemy dopasować w dowolny sposób, nie
        tylko pod takie duże grupy, zapraszam również indywidualnie. Powyższa
        propozycja to tylko taka moja „wolna myśl” nic jak na razie wiążącego, wpadł mi
        do głowy taki pomysł, może akurat spodoba się wam. Chciałbym usłyszeć ocenę
        lodowiska, może uda się zorganizować tutaj pierwszy turniej towarzyski, może
        jakieś zawody mistrzowskie w tym sezonie. Jeśli macie jakieś inne propozycje -
        piszcie, w końcu chcielibyśmy jak najwięcej grać. ŚKC jest prawie na miejscu
        więc na pewno dołączy się do akcji, męska reprezentacja na pewno też jeśli
        trafimy z terminem.
        Postaram się jeszcze wysłać taką informację do wszystkich na meila. Tymczasem
        jednak piszcie co o tym sądzicie.

Pozdrawiam
        Piotr
        • kasia_mcc Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 16:26
          No, no brzmi to baaaaaaaaardzo ciekawie.
          • msfmcc Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 17:59
            No mnie tez sie podoba!!! Bo gdyby nie Gliwice, to kto wie, ale pewnie
            czekalaby mnie kilkumiesieczna przewra, wiec jestem jak najbardziej ZA!
            • justynazalewska Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 18:52
              Piotrek pomysł jest świetny mam nadzieję że znajdzie się więcej chętnych. SKC
              pewnie sie pojawi Media pewnie także :)) Kto jeszcze??? Zgłaszajcie się :)
              Będzie imprezka :D

Pozdrawiam Justyna
              • takeouter Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 19:18
                No mnie też się podoba :) cała sobota grania a wieczorem balety :)))
              • bartoszsit Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 25.10.05, 19:23
                Gliwice wcale nie dalej niż Janów, Krynica czy Trutnov a więc jak nie daleko to
                blisko... jeśli tylko termin spasuje to jesteśmy !! i to pewnie w dwie ekipy !!
                • t.kierzkowski Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 26.10.05, 10:46
                  Ja ze swej strony mogę zaoferować, że bez większych problemów przenocuję u mnie
                  jedną drużynę pod warunkiem, że nie będzie Wam przeszkadzało spanie po 2 osoby
                  na podwójnym łóżku. Być może i druga się zmieści, ale na tą chwilę nie wiem czy
                  drugie mieszkanie będzie wolne.
                  Z Chorzowa do Gliwic dojedziemy autem w bardzo prosty sposób w jakieś 15-20 min.
                  • zielgora Re: Propozycja spotkania i gry w Gliwicach ... 16.11.05, 12:42
                    :)
                    ale nocleg to po imprezie ;-) z samochodem moze byc cięzko ;-)
        • dokens Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 12:28
          Pooozwolę sobie zaaainicjować wstępną listę chęętnych w raz z terminami.

1. Mieda CC Warszawa - Gaździny
          2. SCC Sopot - Gaździny
          3. SCC Sopot - Panocki
          4. ŚKC - Śląskie Gaździny
          5. ŚKC - Ślaskie Kamole - Panocki
          6. ŚKC - Gipsy Kings - Panocki
          7. ŚKC - Curlik Team ? - Panocki
          8. ŚKC - Juniorzy - Panocki (może nawet 2 teamy)

Kto jeszcze byłby chętny ?

Proponowane terminy:
          12.11 - prawdopodobnie odpadną Gipsy ze względu na turniej w Szwacjarii
          19.11 - odpadną juniorzy i część Śl. Kamoli ze względu na wyjazd na MPJ
          26.11 - prawdopodobnie można liczyć na cały śląsk, nie wiem jak reszta

Oczywiścei możemy zrobić w jeden ze wskazanych terminów, niestety może kogoś
          zabraknąć :(, no ale dyskutujmy.

Pozdrawiam
          P.
          • hit_and_roll Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 12:44
            Witam wszystkich :)
            Pomysł jak najbardziej do realizacji, jeśli chodzi o noclegi to porozmawiamy
            szczegółowo gdy będziemy znali termin, może też mi się uda wygospodarować trochę
            miejsca dla gości :)))

A teraz jedno sprostowanie do terminów. Piotrek, Gipsy grają w Szwajcarii w tym
            samym terminie co zapowiedziano MP Juniorów, czyli m.in. 19.11! Dlatego w tym
            dniu braki personalne będą zdecydowanie większe... Proponuję się skupić na 12 i
            26.11.
            • damiahn Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 13:09
              to ja byłbym za tym by nastawić się na 26 listopada - wtedy spokojnie bez
              wariactw można się przygotować...
            • dokens Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 13:27
              To super, nawet lepiej że te dwa terminy się pokrywają. Nikomy u nas ani w
              Polsce MPJ nie będą z tym spotkaniem kolidowały.

Czyli mamy dwa terminy:
              - 12.11.2005
              - 26.11.2005

Ktory lepszy ? W którym mielibyście czas aby zrealizować propozycję ?
              • kasia_mcc Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 15:34
                a pierwszy weekend grudnia??? jak wam pasuje?
                • msfmcc Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 15:50
                  26-go nie moze tez niestety Media Mix, a co za tym idzie, poszczególni
                  zawodnicy z trzech druzyn z MCC.... Buuu
                  • zielgora Jeszcze Zielona Góra sie pojawi!!! 16.11.05, 12:44
                    :) jak w tytule .;-)
          • justynazalewska Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 26.10.05, 22:52
            Piotr rozbawiłeś mnie do łez "Gaździny i panocki" dobre :D hi hi hi

Pozdrawiam Justyna
            • barbarakarwat Re: Wstępna lista chętnych grać w Gliwicach 27.10.05, 14:50
              to zostaje 12.11.2005
      • dokens Kto chętny na 12.11.2005 ? 28.10.05, 18:07
        Może bardziej konkretne oferty. Startujemy z datą 12.11.2005. Kto może pojawić
        się w tym terminie ? Proszę wpisujcie nazwy drużyn które reprezentujecie. My,
        ślazacy, proponuje również wpisujmy swoje teamy co by dało nam to jakiś
        obraz :) sytuacji.
        • dokens Kto chętny na 12.11.2005 ? - I podsumowanie 30.10.05, 19:40
          Witam
          Krótkie podsumowanie
          Na 12.11.2005 mamy następujące drużyny chętne rozegrać kilka meczów, pobawić
          się itd.
          Oto aktualna lista:
          1. ŚKC Gipsy Kings
          2. ŚKC Śląskie Kamole (moze nawet w Mix-składzie)
          3. ŚKC Curlik Team
          4. ŚKC Kobietki

Czy ktoś jest jeszcze chętny na przyjazd ? Czekamy na deklarację.

Pozdrawiam
          Piotr
      • takeouter Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.10.05, 20:01
        A więc Gipsy zgłaszają swoją obecność 12.11.2005 i zapraszają inne drużyny do
        gry ;)))

• karolajna-cocktail Dzięki za zaproszenie. 12.11 niestety nie możemy. 28.10.05, 23:58
          W tym terminie Cocktaile niestety nie dadzą rady przyjechać, bo są w Pradze.
          Może kiedy indziej, ale to ustalimy pewnie dopiero po powrocie Kasi zza oceanu.
          Pozdrawiam
          • takeouter Re: Dzięki za zaproszenie. 12.11 niestety nie moż 30.10.05, 14:53
            Ciągle czekamy na jakiś ciekawy sparing :) a może KNB Media by się
            skusili ??? :)

pozdrawiam!
      • dokens Kolejny możliwy termin spotkania – 26.11.2005 08.11.05, 01:26
        Niestety termin 12.11.2005 jako gliwickie spotkanie nie cieszył się wielkim
        zainteresowaniem, zarówno kolegą i koleżanką z innych miast jak i Ślązakom nie
        pasował z różnych powodów. Jakbym miał podsumować uzbierało się z 2-3 drużyny i
        to nie w pełnym składzie. Zespołowi Media bardzo dziękuję za zainteresowanie
        przybyciem, sami niestety nie pogramy a i też bylibyście „zdziesiątkowani”.

Kolejny możliwy termin to 26.11.2005. Proszę o przemyślenie i już ustalenie w
        swoich teamach czy gramy. Nie czekajcie do ostatnich dni. Tak jak napisałem w
        powyższych postach muszę mieć konkretną listę chętnych wcześniej, nie chciałbym
        też mieć sytuacji, że uda się zamknąć ślizgawkę na cały dzień a nikt się nie
        pojawi. 4 czy 5 dni przed 26 też nic nie da się załatwić. Także proszę
        wszystkich chętnych o szybkie określenie się i wpisanie na listę
        poniżej. „Rozpoznajcie teren” w swoich zespołach, może być fajnie.
        Wiem też o sytuacji Warszawiaków – 27.11 Szwajcarzy itd. Niestety tylko te dwa
        terminy jak na razie są do zrealizowania w Gliwicach, jeden już odpadł. Także
        jeszcze raz sory Media i dzięki za zainteresowanie pierwszym terminem
        (szczegóły w meilu do Marty), liczę na was w przyszłości, a może jednak na 26
        ktoś znajdzie się chętny od was. Zapraszam i wpisujcie się poniżej lub
        ewentualnie kontaktujcie na meila – p.podgorski@skc.katowice.pl

Oczywiście w Gliwicach prawie codziennie można grać w curling zgodnie z
        przedstawionym w poście pierwszym harmonogramem. Zapraszam.

Ten wywód przeprowadziłem Ja – P.

Pozdrawiam
        :) :) :) :) :)
        • dokens Re: Kolejny możliwy termin spotkania – 26.1 08.11.05, 01:44
          -ą, -ą; -om/-om
          • ccckb Re: Kolejny możliwy termin spotkania – 26.1 12.11.05, 17:06
            Ojej... ile się na forum dzieje... nie byłam tego świadoma :-))))
            My zgodnie z ustaleniami pojawimy się w Gliwicach 26 :-)))) Pozdrawiam i do
            zobaczenia!!!
            Bardzo się cieszę, że powstaje tyle miejsc w Polsce, gdzie można grać! Gliwice,
            Sopot, Toruń! Przydałoby się jeszcze kilku szaleńców z Poznania!
            • zielgora no to do zobaczenia 26.11 ;-) 16.11.05, 12:46
              Poznań. ;-) ano przydałby się mogli by tez sobie kamienie kupic i załatwić
              lodowisko w dogodnych dla zielonej góry terminach ;-) :)))
              • ccckb Re: no to do zobaczenia 26.11 ;-) 21.11.05, 18:58
                W Toruniu był młody zapaleniec z Poznania (z tatą ;-). Przyjechali taki kawał
                tylko po to, by zobaczyc curling na zywo i wypuścic kilka kamieni... Pomyślcie,
                kilku zapaleńców i... jest pierwszy trening w Gdańsku!
                <Huuuuuuuuuubert, cześć, co się z Wami działo???????>
      • dokens TOWARZYSKO-POKAZOWE GIERKI w Gliwicach 26.11.2005 16.11.05, 15:57
        Wracam do tematu, tak więc w terminie 26.11.2005 (sobota) rozgrywamy coś jakby
        turniej towarzysko-pokazowy, ogólnie dla nas zabawa, zabawa. Teraz tylko
        pytanie czy będą chętni ?
        Poniżej zamieszczam drużyny już zdeklarowane, co do reszty to proszę już
        na "mur/beton" dopisywać się, musimy stworzyć choćby jakieś ramy/plan
        rozgrywania meczów, oczywiście wszelkie miksty również wskazane:

1. ŚKC "Śląskie Kamole"
        2. Coctail CC Warszawa - RP 2005 kobitki
        3. Zielonogórski Klub Curlingowy
        4. ŚKC "Gipsy Kings" - RP 2005 mężczyzny

Cztery mamy jakby już pewne, kto jeszcze ?
        • barbarakarwat Re: TOWARZYSKO-POKAZOWE GIERKI w Gliwicach 26.11 16.11.05, 16:03

1. ŚKC "Śląskie Kamole"
          2. Coctail CC Warszawa - RP 2005 kobitki
          3. Zielonogórski Klub Curlingowy
          4. ŚKC "Gipsy Kings" - RP 2005 mężczyzny
          5. ŚKC k.

• dokens PLAN GODZINOWY GRY !!!! 21.11.05, 17:03
        Przedstawiam plan godzinowy gry. Mecze odbywają się na dwóch torach
        jednocześnie.

8.00 – 10.00 I seria gier
        10.15 – 12.15 II seria gier
        12.30 – 14.30 III seria gier
        14.45 – 16.45 IV seria gier
        17.00 – 19.00 V seria gier
        19.15 – 21.15 VI seria gier

Plan kończy się na godzinie 21.15, nie oznacza to jednak końca zabawy, od 21.30
        już dla wszystkich chętnych do dyspozycji całe lodowisku, bez ślizgających się
        na drugiej połowie, jeśli sie nie wyrobimy to śmiało możemy grać do późnych
        godzin nocnych, w zasadzie to do niedzieli do 10.30 :)
        Turniej wiąże sie z całodniowym pobytem na lodowisku, w barze do dyspozycji
        wszelkie kulinaria - karczki z grilla, pizza, sałatki, zapiekanki i inne.
        Po turnieju planowałem wyjście, jednak skończymy dość późno i o tej godzienie
        raczej na wolne gdziekolwiek nie możemy liczyć, to jednak nie szkodzi. Na
        lodowisku jest przecież pub, w związku z tym że jest to weekend w zasadzie
        andrzejkowy to przygotuje się jakiś wosk, do dyspozycji napoje akloholowe
        (piwko, drinki itd.), oczywiscei dla chętnych muzyczka i tańce do
        zaaranżowania, możemy imprezować do rana.
        W sobotni wieczór zazwyczaj rezerwuję tory dla wszystkich chętnych, ludzie
        przychodzą graja na zasadzie kręgli, popijają piwko, siedzą gadają itd. Ja i
        tak muszę w tym czasie być na obiekcie.

Wstępna liczba drużyn (praktycznie 5/6 pewnych):
        1. CCC Cocktail Warszawa - RP 2005
        2. ŚKC "Gipsy Kings" - RP 2005
        3. ŚKC "Lodołamacze"
        4. ŚKC Kobitki
        5. ŚKC "Śląskie Kamole"
        6. Zielona Góra - ?
        7. Wakuta Sopot - ?
        8. AZS Gliwice 2 - ?
        9. ŚKC Juniorzy - ?

Koszt udziału - zgodnie z taryfikatorem opłat, przewiduję że będzie to 120 zł
        od drużyny za cały dzień, zależy to jednak od ilosci rozegranych meczów
        (zasady, patrz w pierwszym piscie)

Dla przyjezdnych podałem już w meilu namiary na tanie noclegi w okolicy, dla
        porządku jeszcze raz link: www.polsl.pl/alma.mater/akademiki.html

Pozdrawiam
        P.
        • zielgora drogi P. ;-)) 21.11.05, 22:05
          drogi P. ;-))
          Jak pisałem przy ZKC nie powinien pojawić się żaden "?" ;-)) pojawimy się na
          bank.
          Oczywiście mam nadzieję że tambylcy ;-) wymyślą jakieś fajne miejsce na imprezę
          bo szkoda kasy na nocleg ;-))

pozdrowienia i do zobaczenia;-)
          hubert
      • dokens ROZSTAWIENIE DRUŻYN !! 24.11.05, 19:30
        Witam
        Przedstawiam moją propozycję gier na pierwsze cztery serie:

Seria I, 8.00-10.00
        Tor 1 ŚKC Śląskie Kamole - ŚKC Lodołamacz
        Tor 2 ŚKC Kobitki - ŚKC Gipsy Kings

Seria II, 10.15-12.15
        Tor 1 AZS Gliwice 2 - ŚKC Kobitki
        Tor 2 ŚKC Gipsy Kings - ŚKC Lodołamacz

Seria III, 12.30-14.30
        Tor 1 AZS Gliwice 2 - Zielonogórski KC
        Tor 2 ŚKC Śląskie Kamole - CCC Cocktail Warszawa

Seria IV, 14.45-16.45
        Tor 1 CCC Cocktail Warszawa - ...................
        Tor 2 ................... - ......................

Oczywiście poślizg czasowy nie będzie tu żadną tragedią, będziemy chcieli
        dłużej odpocząć i napić się w barze - żaden problem. Krzysiek i Ja po pierwszej
        serii jedziemy po Cocktaile do Katowic. Po przyjeździe dajemy odpoczać tym,
        którzy grali dwa mecze pod rząd, chyba że ktoś będzie chętny grać trzeci.
        Cocktaile zostają bardzo krótko dlatego one zagrają III. i IV serie jedna po
        drugiej a potem "odtransportujemy" do Katowic. Co do reszty dogadamy się na
        miejscu.

Pozdr.
        P.
        • ccckb Re: ROZSTAWIENIE DRUŻYN !! 24.11.05, 19:42
          Boże, jak nam przykro, że my tylko tak ekspresowo... Ale bardzo sie cieszymy i
          juz doczekac nie możemy :-)))))))) do zobaczenia za 39 godzin!!!
          • zielgora same Ślązaki ;-).... 24.11.05, 23:17
            ....prawie;-) Imprezka zaplanowana?? czy mam szukać noclegu? ;-))) Ostatki więc
            bawimy się!!! na Śląsku ;-)

a i przygotujcie się na lanie ;-))) ;-)

aaaaa2. jakaś ekipa chętna bo nocnych baletach na poranny sparing??
      • takeouter Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 27.11.05, 14:01
        Myśle, że było całkiem sympatycznie :) Podziękowania dla wszystkich drużyn a
        szczególnie dla Piotra za przygotowanie calości!

Do następnego razu!
        • bartoszsit Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 27.11.05, 15:27
          czym moglibyśmy poprosić o więcej informacji, jakie wyniki, jakie odkrycia
          talentów i wogóle... że będzie sympatycznie to było pewne... w takim
          towarzystwie... i z takim Gospodarzem !!

nieobecny...
          • takeouter Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 27.11.05, 15:33
            Bartku postaram się odtworzyć wyniki na szybko :)

Polska ( M - my :P ) - SKC Slaskie Kamole 8:6
            Polska ( M) - Polska ( K :) 11:4
            Polska ( M ) - AZS GLiwice 12:4

Hmmm reszty wyników dokładnie nie pamiętam... ale myśle że Piotr w najbliższym
            czasie je wrzuci...

pozdrawiam
            • zielgora Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 29.11.05, 08:17
              wyniki nie są istotne, to to był trening ;-))))
      • kasia_cocktail Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.11.05, 11:36
        Dziękujemy za wspaniałą organizację i cudowną atmosferę!!

Lodowisko w Gliwicach to najlepsze lodowisko w Polsce, które miałam przyjemność
        odwiedzać. Świetne zaplecze techniczne i doskonały przeszklony bar, z którego
        można obserwować grę.
        Curling, wymarzone towarzystwo, a na dodatek lanie wosku (oby się spełniło),
        czy można chcieć czegoś więcej? :)))

Było rewelacyjnie!! Dzięki za wspólną zabawę!!!!!!!!!! :)
        Szczególne podziękowania dla organizatorów.

Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty w Gliwicach!!
        Ściskam,
        Kasia
        • dj_pinball Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.11.05, 16:16
          My też dziękujemy - Wam i Zielonogórzaninom, że chciało wam się przemierzyć pół
          Polski i pograć trochę z nami :) Było naprawdę miło i na pewno trzeba to
          powtórzyć. A póki co - do zobaczenia w Ga-Pa :)
          • takeouter Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.11.05, 17:00
            No i mnie się bardzo podobało :) dziękuje po raz kolejny wszystkim :)
            A w jaki sposób rozebrałyscie ten pociąg ? :P

p.s boje sie tlyko żeby w Ga- Pa był tak samo dobry lód jak w Gliwicach :P
            • ccckb Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.11.05, 17:50
              Czego się nie robi dla 20 złotych wcisniętych za fotelem. Wystarczy miła
              sąsiadka wracająca z sanatorium, która posiada laterkę (sztuk 1), cienkie
              raczki Karoliny, drobne rozmontowanie ogrzewania w pociągu, dwie sztuki (płci
              żeńskiej) tarzające sie na kolanach po korytarzu i w przedziale i pomoc
              wszystkich zainteresowanych i mniej zainteresowanych i... oprócz 20 złotych
              mozna też zdobyc Trybunę sprzed paru dni!!!

Piotrek dzięki, dzięki, dzięki! Było super! warto było wstać ciemną nocą! I te
              usta z wosku... Co to bedzie za rok :-)))

Maćku, poczułam się wzmocniona ;-)) Polecam sie na przyszłość.

Sapa, dzięki za zdjęcia!
              Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce...
              • cover_wielki Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.11.05, 22:47
                Alez proszę bardzo. Drobnostka. Choć jedno dobre sie trafiło :));)
      • dokens DZIĘKI !!! 30.11.05, 01:44
        Dzięki Wszystkim za przybycie, myślę że było całkiem ok, przede wszystkim dużo
        pograliśmy, przynajmniej niektórzy. Jeśli tylko będą możliwości imprez tego
        typu będzie więcej, a i będą coraz lepsze i lepsze..... kilka pomysłów już
        jest ...no ale o tym dopiero w styczniu.....
        Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
        P.
        • arekmcc Re: Wyniki spotkań 30.11.05, 10:37
          Piotr spisał wyniki wszytkich spotkań.
          Do znalezienia w newsach na www.curling.pl
          Arek
        • kasia_cocktail Re: DZIĘKI !!! 30.11.05, 16:36
          To ja już czekam na styczeń!! :))
      • pfrynia Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 27.02.06, 22:30
        Jak tam przygoowania do turnieju towarzyskiego? Dużo chętnych? Znany jest już
        jakiś dokładniejszy harmonogram?
        • dokens Re: Zapraszam na CURLING do Gliwic !!! 28.02.06, 00:51
          Witam
          Chętnych bardzo dużo !!! zdecydowanie nad program, ilość uczestników zostanie
          poszerzona. O szczegółach - lista drużyn, harmonogram - zaraz po zamknięciu
          listy czyli 6 marca. W tym też dniu wszyscy otrzymają stosowne zawiadomienia.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka