Dodaj do ulubionych

3D,4D gdzie polecacie?

27.09.06, 09:54
i ile kosztuje?
Obserwuj wątek
    • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 27.09.06, 13:40
      ja bylam 2 razy w Protodensie na zwyklym usg na ul. Felczaka u dra Węgrzynowskiego.
      koszt przedstawia sie tak:
      80 zl (zwykle usg) + 20 zl (przepływy) + 70 zl (3D)= 170 zl
      ja 3D nie robilam poniewaz pan doktor odradzil (twierdzil ze na polowkowym to
      bez tluszczu dzidzia wyglada jak maly trupek i tylko przerazic sie mozna-mam
      inne zdanie ale nie chcial zrobic i juz)
      wiem ze 3D robi tez Antoni Głaz jr
      i dr Żebiełowicz
    • nitka37 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 27.09.06, 13:40
      dr Dariusz Żebiełowicz, kosztuje 120 albo 130 zł, nie pamiętam dokładnie,
      www.darmed.net
    • ad57 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 27.09.06, 17:56
      dzieki dziewczyny :-)
      • margerita75 Szpital na Unii 28.09.06, 21:00
        Polecam szpital na Unii, klinika medycyny matczyno-płodowej, chyba wszyscy
        lekarze tam je wykonujący są dobrzy, dużo słyszałam o dr Węgrzynowskim. Mnie
        akurat USD 3D robił młody lekarz, Piotr Uzar, ale był bardzo staranny i
        dokładny. Jest wielki ekran, widać wszystkie szczegóły, to naprawdę robi
        wrażenie. Zwykłe USG kosztowało 70 zł + 50 zł za 3D lub chyba 70 zł za 4D.
        Dodatkowo za 15 zł nagrywają na płytę CD (dają) lub na kasetę wideo (trzeba mieć
        swoją). Trzeba się zarejestrować telefonicznie gdzieś ze 2 tygodnie wcześniej.
        • 15tydzien Re: Szpital na Unii 01.10.06, 09:05
          Antoni Głaz jr:) rewelacja jak dla mnie
      • gonzolina Re: 3D,4D gdzie polecacie? 02.10.06, 07:52
        Polecam dr Żebiełowicza.Robiłam tam połówkowe usg. Kosztuje 120 zł.Całe badanie
        można nagrać na płytę dvd. Naprawdę warto. Podaję adres strony internetowej,
        bo nie mam przy sobie dokładnych namiarów na gabinet ( jest na Szafera)

darmed.net/
        • aga2831a Re: 3D,4D gdzie polecacie? 13.10.06, 07:48
          Dziewczyny proszę podajcie namiary na dr Głaza no i na ceny!
    • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 16.10.06, 22:53
      stronka www
      www.antoniglaz.ginweb.pl/
      a ja polecam Żebiełowicza :D bylam w zeszly czwartek -rewelacja po prostu! po 2
      sekundach rozpoznal plec, po 5 sekundach mialam sliczna buzke mojej coreczki
      przed soba i wlasciwie moglam sobie juz pojsc :P
      facet jest przemily i jako jedyny usgowiec najpierw przejrzal moja karte
      ciazy(inni nawet nie pytali czy ja wogole mam), wypytal sie o przebieg,
      samopoczucie i wogole sie interesowal
      na ostatnie usg zdecydowanie ide do niego! polecam z calego serca :)
      jesli ktos ma ochote obejrzec jego prace to zapraszam na stronke (adres w stopce)
      • aga2831a Re: 3D,4D gdzie polecacie? 17.10.06, 12:06
        A ile kosztuje to USG u niego????????
    • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 17.10.06, 21:42
      120 zl za full service :) i to jest cena za 4D (3D - czyli samych fot nie robi).
      w trakcie sam wybiera ladne ujecia i je drukuje ze masz na kartce razem z
      wynikami. przeplywy robi jesli zachodzi potrzeba, albo jesli powiesz (wszystko w
      cenie). dodatkowo na moja prosbe zbadal mi szyjke i o dziwo dopochwowo
      (poprzednio tylko przez brzuch mi mierzyli) - tez nic nie doplacalam
      ogolnie polecam raz jeszcze :)
      • aga2831a Re: 3D,4D gdzie polecacie? 18.10.06, 17:38
        Chyba wobec tego się do Niego wybiorę a najlepiej kiedy iśc w którym tc??
        jestem obecnie w 25tc. czy zrobi mi na ten czas wszystko???? Długo się czeka na
        wizytę??
        • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 19.10.06, 13:23
          ja bylam dokladnie w 26 tc (znajomej w 26. wyszly fajne fotki wiec dlatego sie
          akurat zdecydowalam) a zadzwonilam tydzien wczesniej wiec proponuje zebys juz
          sie umawiala. i dzwonilam na podana na www komorke - to chyba prywatna doktora.
          nie odebral 2 razy ale potem sam oddzwonil :) on nie zawsze w kazdym momencie ma
          mozliwosc odebrania no i nie zawsze ma grafik przy sobie. a domowy nr to chyba
          jego zona odbiera i tez umawia.ogolnie wydaje mi sie ze nie ma wielkiego tloku u
          niego
          • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 19.10.06, 13:24
            darmed.net/index.php?dzial=kontakt
            • aga2831a Re: 3D,4D gdzie polecacie? 22.10.06, 17:25
              Dzięki śliczne ! zapiszę się na to USG! Acha a czy fotki takie on drukuje?
              Pozdrawiam
              • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 23.10.06, 00:40
                tak drukuje. drukuje wyniki badania i tam m.in. sa tez wydrukowane fotki.
                fotki robi w trakcie badania - sam wybiera ladne ujecie i je zapisuje. mi zrobil
                4 fotki :)
                pozdrufka
                • ad57 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 25.10.06, 10:29
                  ninotshka tak mi się spodobały zdjęcia Twojej córci Stelli że umówiłam się na wizytę 2 listopada,mogłabyś mi podpowiedzieć czy to jest w bloku?i czy jest jakiś szyld,łatwo tam trafić?będę jechać samochodem?
                  • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 25.10.06, 13:00
                    to jest w bloku na osiedlu. wiec auto spokojnie zaparkujesz na parkingu
                    osiedlowym. jest w klatce domofon i cos pisze o gabinetach, ale ja weszlam bo
                    akurat jedni ludzie wychodzili. wchodzisz po schodach na parter i drzwi po
                    twojej prawej to gabinet i tam wchodzisz. jest poczekalnia, lazienka; ogolnie
                    milo i przytulnie.
                    zeby dobrze trafic to ja wpisalam adres w plan miasta. zrobilam zrzut ekranu i
                    wydrukowalam taka minimapke, coby sie nie zgubic tam. a ktora to klatka to
                    doszlam po nrze na bloku.
                    bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11123
                    a i nawet jak jest szyld to nie widzialam bo bylo juz ciemno
                    • ad57 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 25.10.06, 14:59
                      dziekuję bardzo,a jak myslisz czy na usg 3D jest większa szansa na poznanie płci dziecka bo ja jej jeszcze nie znam bo na połówkowym u mojego lekarza nie bardzo było widać nie wiem czy to od sprzętu zależy czy od oka lekarza i mam nadzieję że 2 listopada się dowiem kto mieszka w moim brzuszku :-)
                      • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 25.10.06, 23:17
                        trudno powiedziec czy jest wieksza szansa. u nas rozpoznal najpierw na 2D, ale
                        to ja i sama widzialam :P moze ma po prostu lepszy aparat? nie wiem. na 3D to ta
                        pipka taka napuchnieta ze sie niektorzy pytali czy to nie jajeczka :)
                        ale na 2D to szczegoly widac az za mocno :P no i sie dziecko ladnie ulozylo -
                        znaczy pupke wypiela totalnie i nakryla sie nogami, a na polowkowym to caly czas
                        miala skrzyzowane i nic nie bylo widac
                        • ad57 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 26.10.06, 11:09
                          jestem trochę zdegustowana moim lekarzem tzn poczytałam sobie właśnie jak dziewczyny piszą że na połówkowym miały mierzone nerki,jamę brzuszna,kręgosłup i jeszcze wiele innych rzeczy(u dziecka oczywiście)a mój lekarz nic takiego nie robił teraz mam wrażenie że poprostu zajrzał do dziecka i to wszystko chyba jak będę u Żebiełowicza powiem mu o swoich obawach,zapisałam się na 3D i myślisz że obejrzy mi dobrze dzidzię?bo ja myslałam że to tylko zdjęcia będą taki bajer,a Ty piszesz jeszcze że zrobił Ci 2D tez i połówkowe tak? czy źle rozumiem jestes jego pacjetką czy tak jak ja byłaś pierwszy raz?...przepraszam że tyle pytań ale jestem troche zaniepokojona.Dziekuję za odpowiedz
                          • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 26.10.06, 17:06
                            a pytaj - ja z checia odpowiadam :)
                            nie jestem jego pacjentka - poszlam na 4D dla wlasnego widzimisie :P
                            jesli go poprosisz zeby wszystko zmierzyl to zmierzy absolutnie to co chcesz -
                            ja tez myslalam ze 4D to zrobi i nic poza tym, ale on powiedzial ze musi zrobic
                            pomiary chocby podstawowe poniewaz on sie pod tym podpisuje.
                            a jak powiesz ze uwazasz ze polowkowe mialas kiepsko zrobione to na pewno Ci
                            wszystko pomierzy :) ten czlowiek jest naprawde spoko i mozna z nim pogadac :)
                            a co do 2D - to 4D jest przetworzonym komputerowo obrazem ze specjalnej glowicy
                            2D, ktora pokazuje obraz z 3 plaszczyzn jednoczesnie, a komputer to przerabia i
                            masz 4D
                            jak bedziesz na badaniu to zobaczysz sama - najpierw jest wlaczone 2D, np po to
                            zeby zobaczyc ulozenie dziecka, gdzie twarz i takie tam a potem on przelacza na
                            4D i czasem niektore szczegoly lepiej na 2D widac :P np u mnie stopki a 4D nie
                            wyszlo bo sie rozmazywaly. ogolnie pytaj o wszystko bo on z checia tlumaczy co i
                            jak. i baardzo dba o ta strone psychiczna tzn. pokazuje dlugo buzke zebys sie
                            mogla nacieszyc tym widokiem :) i pyta o wrazenia i wogole przemila wizyta. moge
                            sie zalozyc ze wyjdziesz z takim bananem na buzce ze szok. bo mi to sie piac
                            chcialo doslownie ze szczescia :D
                            • ad57 Re: 3D,4D gdzie polecacie? 26.10.06, 17:15
                              dziękuję bardzo za informacje :-)Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka :-)
                              • ninotshka Re: 3D,4D gdzie polecacie? 26.10.06, 17:25
                                wzajemnie :)
                                • ad57 ninotshka 03.11.06, 17:47
                                  dzieki za polecenie tego lekarza to złoto nie człowiek będziemy mieli dziewczynkę jest zdrowa doktor ją dokładnie oglądał i faktycznie wyszłam z takim bananem na ustach że szok,a oto zdjęcie naszej księżniczki jak ssie sobie kciuka(23tc)
                                  img176.imageshack.us/img176/1346/olaty0.jpg
                                  • ninotshka hihihi - dziewuchy gora! 04.11.06, 20:44
                                    ciesze sie ze moglam pomoc. teraz razem mozemy hymny pochwalne na temat dra
                                    Żebielowicza pisac :D
                                    • ad57 Re: hihihi - dziewuchy gora! 05.11.06, 10:33
                                      będę polecać go każdej dziewczynie :D
                                      • aga2831a Re: hihihi - dziewuchy gora! 26.11.06, 14:29
                                        hej Wam ! Niestety u dr żebłowicza byl dość odległy termin i zapisałam sie w
                                        tym samym gabinecie ale do dr kwiatkowskiego co Wy na to ! znacie polecacie????
                                        • agnieszka.kly zwriowac mozna:) 24.01.07, 21:11
                                          dr Węgrzynowski, Świderski czy Żebiełowicz??? :)
                                          Czytam czytam i zdecydować się nie mogę
                                          • ad57 Re: zwriowac mozna:) 25.01.07, 09:44
                                            szczerze polecam Żebiełowicza :)
                                          • aga2831a Re: zwriowac mozna:) 25.01.07, 11:25
                                            ćż lub Kwiatkowski (ten sam gabimet) przesympatycznie!
                                            • aga2831a Re: zwriowac mozna:) 25.01.07, 11:26
                                              miało być żebiełowicz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka