fastmajcia84 17.04.08, 15:47 pobolewa mnie zabek, narazie wytrzymam, ale czy w razie czego moge cos polknac? jestem w 30 tyg. ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: sa jakies bezpieczne tabletki przeciwbolowe? 17.04.08, 15:51 Tak. Leki na bazie paracetamolu czyli Apap,Codipar Odpowiedz Link Zgłoś
fastmajcia84 Re: A najlepiej idź do dentysty :) 17.04.08, 15:53 nie pojde, bo strasznie sie boje, a bez znieczulenia to juz w ogole nie dam sie dotknac...:D Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: A najlepiej idź do dentysty :) 17.04.08, 16:26 Kobieto,ale stan zapalny w zębie to groźba porodu przedwczesnego i zakażenia wewnątrzmacicznego. Poza tym w ciaży mozna spokojnie podać znieczulenie,ale bez adrenaliny czyli tzw.czyste i tyle. Biegusiem do dentysty i to szybko,nie ma na co czekać aż przejdzie. Ja też z tych strachliwych i leczyłam normalnie zęby z plombowaniem. Nawet miałam problem,bo pod plombą mnie bolał ząb i jak rozwierciała zęba to smród był spory. Po prostu namnożyły sie bakterie beztlenowe i dawały od wewn.stan zapalny. Leczyłam opatrunkami,bo nie mogli zrobić rtg. Co 2-3 tyg.chodziłam na zmiany opatrunku w zębie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: sa jakies bezpieczne tabletki przeciwbolowe? 17.04.08, 16:32 polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,7364965.html Odpowiedz Link Zgłoś