Dodaj do ulubionych

Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie

IP: 193.111.166.* 28.01.04, 08:18
Nie da się postawić świateł co 50 m. Takich ruchliwych miejsc jest na
Ursynowie więcej. Jedyne sensowne rozwiązanie to wyprowadzenie intensywnego
ruchu z ciasnych ulic osiedlowych poprzez wybudowanie następnego odcinka
ulicy rtm. Pileckiego w kieunku Kabat. Ale na to nie pozwala silne lobby
egoistów pseudoekologów. Następne ważne przedsięwzięcie to drugi pas na
Rosoła. Światłami co kilkadziesiąt metrów zablokujemy dzielnicę, a nie
rozwiążemy probblem bezpieczeństwa
Obserwuj wątek
    • Gość: ursynowianin Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: *.acn.pl 28.01.04, 09:52
      Masz rację.
    • balabanek Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie 28.01.04, 15:49
      Nie masz racji, altruisto-pseudourbanisto.
    • Gość: K. Polak Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.04, 16:27
      Pytanie w nagłówku tego artykułu powinno moim zdaniem brzmieć: "Czy śmierć
      młodego chłopaka na przejściu dla pieszych skłoni ursynowskich kierowców do
      refleksji?". Nawet światła nie uchronią przechodniów przed głupotą kierowców,
      którzy uważają, że lepiej wiedzą jakie powinny być przepisy i którym wydaje
      się, że wypadki zdarzają się tylko innym. Każdy kierowca powinnien sobie wbić w
      głowę, że jak nie będzie jeździł ostrożnie i rozważnie, to może kogoś zabić.
      Tak jak Karol Chmielewski jestem mieszkanką osiedla Na Uboczu i tak jak on -
      nie znałam Mikołaja, ale jego śmierć nie jest mi obojętna. Rzadko korzystam z
      tego przejścia dla pieszych, ale przejeżdżam przez nie niemal codziennie. Od
      czasu tego wypadku zwracam szczególną uwagę na zachowanie kierowców w tym
      rejonie i to co widzę za każdym razem mnie przeraża. Mam ochotę
      wrzeszczeć "Opanujcie się! Tu zginął człowiek!", ale oni pędzą dla tych paru
      marnych sekund. Nie wiem czy kiedyś uda się zmienić mentalność polskich
      kierowców - mam nadzieję, że tak. Póki co musimy bronić przed nimi przechodniów
      i taki jest cel podjętego przez Radę Dzielnicy stanowiska.
    • Gość: ja Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: *.chello.pl 01.02.04, 17:55
      rysunek nie jest w skali i nie oddaje rzeczywistosci. z punktu widzenia
      inzynierii komunikacyjnej i organizacji ruchu nie da sie tam zrobic swiatel i
      basta.zablokowalo by sie po prostu cale skrzyzowanie ulic Płaskowickiej i
      Dereniowej.
    • Gość: Ursynowianka Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: 80.51.237.* 03.02.04, 11:18
      Postawienie tam świateł to bardzo głupi pomysł, a radnym, którzy to uchwalą
      kazałabym jeździć tą ulicą przez cały dzień, to by zobaczyli jak się jeździ,
      kiedy rusza się ze świateł, staje się na następnych, a za 75 metrów jest rondo.
      To świadczy o kompletnym braku kompetencji osób, a w szczególności burmistrza,
      który nie przyjmuje do wiadomości racjonalnych wyjaśnień ZDM. To przejście
      należy zlikwidować. Jest przejście przy rondzie na skrzyżowaniu z Płaskowickiej
      i przy Belgradzkiej. Naprawdę w niczym to nie skomplikuje komunikacji pieszej
      między osiedlami Kazury i Na uboczu.
    • Gość: JK Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: *.acn.pl 03.02.04, 17:39
      A tak naprawdę to powinno się zacząć od wykasowania części siatki, którą
      ogrodzone są parkingi wzdłuż Stryjeńskich. Jakby ściąć siatkę na rogach, to o
      niebo poprawiłaby się widoczność. Teraz takiego pieszego widzi się w zasadzie
      dopiero jak stoi prawie na ulicy. Niezależnie od tego z jaką prędkością się
      jedzie. Po obcięciu rogów parkingu pieszy byłby widoczny już wcześniej. Zresztą
      sam pieszy też miałby lepszy widok na ulicę.
    • Gość: xxx Re: Spór o budowę sygnalizacji na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 18:01
      Wszyscy macie racje, z zastrzezeniem, ze przejscie przez jezdnie w tym miejscu
      jest potrzebne, z ta roznica, ze powinno trafiac na alejke prowadzaca wzdluz
      plotu szkoly (do szkoly).
      A radni - jak radni - popisuja sie glupota, zreszta Burmistrz najbardziej.

Dlaczego zawsze na radnych wybiera sie jakis *&@%^#??? Niezaleznie od tego, na
      kogo sie glosuje zawsze jest tak samo :-((((((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka