03.06.07, 20:03
Witam wszystkich,

Przeglądam forum od jakiegoś czasu. Bardzo interesuje mnie wątek gimnazjum
przy Ostródzkiej. Z niepokojem patrzę na upływający czas...... Nic
konkretnego się nie dzieje.
Założyłam nowy wątek, bo stary, gdzieś się zgubił.....
Od września mogę się bardziej zająć tematem...
Waldku, jeśli potrzebujesz kogoś do pomocy w tym temacie odezwij się.

Gosia z Derb

Ps. Tak, to ta Gosia
Obserwuj wątek
    • tomalik66 Re: gimnazjum 04.06.07, 15:35
      Jest doooobra wiadomość;Ogłoszony został przetarg na budowę gimnazjum przy
      Ostródzkiej.W specyfikacji termin realizacji-zakończenia podano na listopad
      2009.Mało realne ale może.Sprawdziłem na stronie urzędu.Są przeznaczone środki
      na realizację (na ten rok 3mln)a razem ponad 16mln.Część tych informacji jest w
      załączniku z posiedzenia Rady Dzielnicy ale skan który zamieszczono jest bardzo
      słaby.Troche lepszy posiadam (przesłany faksem i trochę tam widać).Myślę ,że
      może nasz,,radny'zainteresuje się tematam i zasypie nas informacjami.
      • pazurek3 Re: gimnazjum 04.06.07, 16:37
        Tak k woli ścisłości to w specyfikacji termin zakończenia jest 30.11.2008.
        Myślę, że planuje się oddanie tej szkoły od września 2009, za co trzymam
        kciuki, bo jestem tym osobiście zainteresowana.
        A wiadomo co z podstawówką? Bo szkoła na Juranda niedługo pęknie w szwach, a
        jej rozbudowa została odwołana jakiś czas temu...
        • gosia.mk74 Re: gimnazjum 08.06.07, 19:48
          Ja też jestem bardzo zainteresowana oddaniem do użytkowania gimnazjum do
          użytkowania od września 2009r.....
          Dziękuję za odzew... Mam nadzieję, że będziemy temat drążyć i wszelkie
          informacje wrzucać na forum.
          Co do rozbudowy SP 231....... nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie.....
          Swego czasu ok. listopada zeszłego roku słyszałam, że część pracowników szkoły
          nie chce tej rozbudowy. Wolą, aby szkoła została mała, kameralna.....
          Gosia

pazurek3 napisała:

> Tak k woli ścisłości to w specyfikacji termin zakończenia jest 30.11.2008.
          > Myślę, że planuje się oddanie tej szkoły od września 2009, za co trzymam
          > kciuki, bo jestem tym osobiście zainteresowana.
          > A wiadomo co z podstawówką? Bo szkoła na Juranda niedługo pęknie w szwach, a
          > jej rozbudowa została odwołana jakiś czas temu...
          • gosia.mk74 Re: gimnazjum 09.06.07, 21:34
            A jeżeli jesteśmy przy temacie SP 231, to jakiś czas temu był wątek na temat
            rozwiązania problemu przewężenia na Juranda..... Czy coś w temacie słychać?

Gosia

gosia.mk74 napisała:

> Ja też jestem bardzo zainteresowana oddaniem do użytkowania gimnazjum do
            > użytkowania od września 2009r.....
            > Dziękuję za odzew... Mam nadzieję, że będziemy temat drążyć i wszelkie
            > informacje wrzucać na forum.
            > Co do rozbudowy SP 231....... nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie.....
            > Swego czasu ok. listopada zeszłego roku słyszałam, że część pracowników
            szkoły
            > nie chce tej rozbudowy. Wolą, aby szkoła została mała, kameralna.....
            > Gosia
            >
            >
            >
            > pazurek3 napisała:
            >
            > > Tak k woli ścisłości to w specyfikacji termin zakończenia jest 30.11.2008
            > .
            > > Myślę, że planuje się oddanie tej szkoły od września 2009, za co trzymam
            > > kciuki, bo jestem tym osobiście zainteresowana.
            > > A wiadomo co z podstawówką? Bo szkoła na Juranda niedługo pęknie w szwach
            > , a
            > > jej rozbudowa została odwołana jakiś czas temu...
            • sawicewa1 Re: gimnazjum 13.06.07, 15:13
              Wydaje mi się, że szkola 231 powinna zostać niezmieniona, ale niezbedna jest
              równiez na Ostródzkiej nowa szkoła podstawowa (zaplanowana), która odciążyłaby
              231.
              sawicewa
              • pazurek3 Re: gimnazjum 13.06.07, 15:38
                A czy szkoła podstawowa jest w planach na Ostródzkiej? Jeśli tak to kiedy ma
                być wybudowana? Jeśli powstanie tam szkoła w przeciągu 2 - 3 lat, to ok. Ale
                jeśli nie to może być spory problem. Szkoła na Juranda (231) już pęka w szwach.
                Każdego roku zaczyna szkołę 2 x więcje klas pierwszych niż kończy szóstych.
                Dzieci uczą się na dwie zmiany i ogólnie jest ciasno. Pani Dyrektor przestała
                przyjmować dzieci spoza rejonu, ale to działanie na krótką metę, bo większość
                nieprzyjętych dzieci mieszka rzeczywiście w okolicy, tylko nie mają jeszcze
                meldunku. A jak wiadomo w planach jest Wiśniowy Sad, który prędzej czy później
                powstanie i zamieszka tam ok. 500 mieszkańców, z których ze 100 to będą dzieci
                w wieku szkolnym. I gdzie one się pomieszczą? O tym trzeba myśleć już, bo za 2
                lata będzie za późno! A mój najmłodszy synek akurat wtedy będzie szedł do
                pierwszej klasy i chciałabym żeby ucztł sie w ludzkich warunkach...
                • gosia.mk74 Re: gimnazjum 13.06.07, 20:03
                  Plany jeszcze w zeszłym roku były takie. W pierwszej kolejności będzie budowane
                  przedszkole i gimnazjum. W związku z niewykorzystaniem wszystkich pomieszczeń
                  (będzie się na początku uczył tylko 1 rocznik) zostanie do tego budynku
                  przeniesiona podstawówka 112. Obecny budynek zostanie zburzony i w ciągu 2 lat
                  (?!) powstanie nowy, większy, nowocześniejszy......

Gosia

Ps. Czy to sprawę chociaż trochę rozwiąże.......?
                  • jogger007 Re: gimnazjum 14.06.07, 12:33
                    Drogie Panie ruszcie trochę głową. Zespoł szkół na Ostródzkiej (nawet jeżeli to
                    będzie podstawówka, gimanzjum i liceum) niewiele pomoże. Wszak już za 1-2 lata
                    dojdą dzieci z 5-tyś osiedla DD na Kobiałce, 5-tyś osiedla JWC przy
                    Zdziarskiej, a do tego z innych mniejszych osiedli i indywidualnego
                    budownictwa. Gwarantuję Wam, że ta i pozostałe szkoły ucząc nawet na 3-zmiany
                    nie wystarczą. Tu potrzeba ażeby ktoś z dzielnicy zbilansował potrzeby na
                    najbliższe kilka lat i podjął odpowiednie decyzje. A najlepiej zamiast pisać na
                    forum skrzyknąć się w komitet (np. pod nazwą: wielodzietnych i/lub samotnych)
                    Matek i uderzyć z petycją do dzielnicy/miasta. Pazurek 3, o ile dobrze pamiętam
                    masz trójkę pociech - b.dobra pozycja wyjściowa, żeby się angażować w takie
                    działanie.
                    Ja widziałbym opis tak:
                    1. Dzieci na ZB nie mają miejsca w szkołach, uczą sie na zmiany, dojeżdzają do
                    odległych szkół.
                    2. Na Zielonej Białołęce oraz dojazdach do niej komunikacja miejska postawiona
                    jest na głowie w związku z czym rodzice muszą raniutko wyjechać do pracy, a
                    wracają późno i nie mają możliwości dostarczyć pociech do szkół.
                    3. Dzieci z niektórych okolic (np. ul. Kroczewska, Wojdyńska) mają do autobusu
                    ponad 3 km drogi.
                    4. Uwzględniając powyższe zwracacie się do HGW o natychmiastową budowę sieci
                    placówek oświatowych na obszarze Zielonej Białołęki lub co najmniej zapewnienie
                    Waszym dzieciom dojazdu do szkół na terenie ZB oraz poza nią i wzorem innych
                    gmin w Polsce prosicie o przydział gimbusów.
                    5. Kopię pisma dajecie na wszelki przypadek do Ministerstwa Edukacji gdzie R.
                    Giertych powinien być zainteresowany, aby Wasze dziadki spełniły obowiązek
                    szkolny. Tym bardziej, że jako LPR nie lubi się z Panią Hanią i popatrzy jej
                    chyba chętnie na ręce (zacznijmy i my zwykli obywatele wygrywać swary
                    polityczne).
                    6. Jeżeli przez 2 miesiące nie będzie efektów trzeba będzie ruszyć media. A z
                    tym nie powinno być trudno bo temat dzieci i matek skarżących się w ich imieniu
                    jest b.nośny. No a do tego taki kąsek, że to niby władza z opozycją się nie
                    lubią, ale jeżeli chodzi o zrobienie dobrze społeczeństwu to dogadują się
                    znakomicie, żeby tylko nic nie zrobić.
                    To tylko jeden ze scenariuszy. Wasza wola ułożycie inny, skorzystacie z tego
                    czy będziecie bierne. Na mnie w tym temacie raczej nie liczcie - mam studiujące
                    dzieciaki i przez najbliższe 10 lat spokój ze szkołami. Oczywiście jeżeli
                    powstanie jakiś materiał to chętnie go podpiszę (zapewniam poparcie 4 osób).
                    Mogę nawet dostarczyć do Urzędu Miasta i MEN.
                    • pazurek3 Re: gimnazjum 14.06.07, 15:44
                      No właśnie mam 3 pociechy (wszystkie płci męskiej) i do tego pracuję. Mam też
                      dom z ogórdkiem, psa i kota, więc na brak zajęć nie narzekam... Dlatego też nie
                      bardzo mogę się podjąć akcji na szeroką skalę. Chętnie się włączę i na przykład
                      pozbieram podpisy, ale już sama myśl o redagowaniu pisma gdziekolwiek
                      przyprawia mnie o mdłości... Chociaż rzeczywiście temat dla mnie jest ważny...
                      Na razie to wyjeżdżam na wakacje (już za tydzień!) i na tym muszę się skupić. A
                      po powrocie zobaczymy. A może Waldek w ramach wywiązywania się z obietnic
                      przedwyborczych mógłby coś w tym temacie zaproponować?
                      A w moc prasy to nie bardzo wierzę: niby Gazeta Wyborcza zabrała się za temat
                      godzin pracy przedszkoli i co? Nic. Pies z kulawą nogą mnie nie zapytał w
                      jakich godzinach przedszkole powinno byc czynne. Ja tymczasem, tak jak jakieś
                      40% pracujących w naszym mieście kończę pracę po 17 i jak większość tych osób
                      muszę organizować odbiór dziecka z przedszkola przez osoby trzecie. I jak
                      większość pracujących mam mam tylko 26 dni urlopu, z których w wakacje mogę
                      sobie wziąć w porywach 3 tygodnie, więc moje dziecko jest skazane na stres
                      związany z korzystaniem z 3 różnych przedszkoli dyżurujących... A wszystko to w
                      ramach polityki prorodzinnej i zachęcania do posiadania licznego potomstwa!
                      Pozdrawiam,
                      Monika
                      • jogger007 Re: gimnazjum 15.06.07, 14:48
                        No tak, Ty masz dzieci za małe, ja zbyt duże, ktoś inny wogóle nie ma i tak jak
                        zwykle nikt się niczym nie zajmie. Trudno, ja się już do tego przyzwyczaiłem
                        choć nie pogodziłem. Ale jest jak jest. Najgorsze jest to, że wystarczy w
                        najbardziej gorący temat na forum wejść i zaapelować o jakieś konkretne
                        działania, żeby wszyscy nagle zamilkli. A pojedynczy ludzie naprawdę nic na ZB
                        nie zmienią.
                        • gosia.mk74 Re: gimnazjum 30.07.07, 20:41
                          Czas leci a w temacie cisza.
                          Zakończył się czas składnia ofert. Na stronach urzędu nie ma jeszcze
                          informacji, kto wygrał przetarg......
                          Czy ktoś jest zorientowany?

Gosia
                          • mk_2 Re: gimnazjum 30.07.07, 22:17
                            Z tego co ja wiem, wszystko jest pod kontrolą i nie ma się o co martwić. Sprawa
                            gimnazjum jest postanowiona, pieniądze są zabukowane i czas realizacji też jest
                            chyba określony. Na wszelki wypadek można zadzwonić telefony do Urzędu i
                            zapytać z kim na ten temat można pogadać: 0-22-676-76-70, 0-22-676-66-03. Taki
                            telefon byłby bardzo wskazany, bo czuliby spojrzenia.
                            Gosiu, czy miałabyś ochotę przyłączyć się do grupy, która się tworzy w sprawach
                            cmentarzy ewangelickich? Zastanawiamy się czy nie warto ich uporządkować,
                            dodatkowo postawić izbę pamięci poświęconą kulturze Białołęki, historii XIX w.
                            tych okolic. Mogłoby to być fajne miejsce dla osiedli na trasie rowerowej (no
                            bo przecież jak już będzie gdzie jeżdzić to i ścieżki rowerowe będą potrzebne).
                            pozdrowienia, Agnieszka
                            • jogger007 Re: gimnazjum 31.07.07, 12:56
                              Tak, teoretycznie wszystko jest pod kontrolą poza jednym - liczbą miejsc dla
                              dzieci. Trzeba już nie tylko myśleć - ale ostro działać w temacie następnego
                              gimnazjum.
                            • gosia.mk74 Re: gimnazjum 31.07.07, 20:19
                              Agnieszko,
                              Co do gimnazjum to postaram się zadzwonić.
                              Co do cmentarzy.....akcja wynika ze szczytnych pobudek, ale ja się w nią nie
                              włączę. Mam trochę zaległych spraw, które muszę zakończyć we wrześniu.

Jogger ma rację. Za chwilę jedno gimnazjum nie wystarczy. A od nowego roku
                              szkolnego szykują się poważne problemy z miejscami w podstawówkach.
                              Ten temat jest mi bliższy. Jak tylko uporządkuję swoje sprawy postaram się
                              zadziałać.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia
                              Gosia
                              • pazurek3 Re: gimnazjum 01.08.07, 10:18
                                Dziewczyny, do grupy "szkolnej" to i ja mogę się przyłączyć. Jako matka 3
                                dzieci jestem tematem mocno zainteresowana (zwłaszcza szkołą na Juranda ze
                                Spychowa). Czasu mam niewiele (poza dziećmi pracuję na pełny etat), ale może do
                                jakichś niewymagających dużego nakładu czasu akcji sie przydam. Mogę kserować,
                                mam dostęp do internetu i w pracy i w domu no i mam trochę energii... smile.
                                Odezwijcie się do mnie na adres: mon.bad@interia.pl
                                Pozdrawiam,
                                Monika
                                • mk_2 Grupa szkolna 01.08.07, 11:06
                                  Super, cieszę się, ze tworzy się grupa szkolna.
                                  I mam dla Was specjalnie mały konkrecik, który możecie spróbować rozważyć. W
                                  związku z organizacją pikniku Stowarzyszenia Zielona Białołęka zastanawiamy
                                  się, czy nie zrobić konkursu z udziałem dzieci i młodzieży szkolnej z naszej
                                  okolicy. Konkurs związany byłby z wyborem najpiękniejszej krowy na Białołęce.
                                  Fajnie by było gdybyśmy stworzyli możliwość młodzieży zdobycia funduszy z
                                  aukcji, zarobienia na wycieczki szkolne, bądź wsparcia dla rodzin
                                  wielodzietnych.
                                  Czy macie ochotę przyjść na spotkanie w przyszłym tygodniu w tej sprawie?

Odnośnie cmentarza - ja się nim interesuję własnie ze względu na moje dzieci.
                                  Poczucie tożsamości, skąd jestem, kim byli inni Białołęczanie jest bardzo ważne
                                  w rozwoju młodego człowieka. Poza tym na terenie tego cmentarza, w izbie
                                  muzealnej chcialabym aby były dwa pokoje dla młodzieży aby mogła się spotykać
                                  na zajęcia pozaszkolne. Trzeba szukać różnych dróg, bo przeciez nie mamy tu
                                  żadnego miejsca na zajęcia poza szkolne, a szkoły są przepełnione.

Pozdrowienia

Agnieszka
                                  • pazurek3 Re: Grupa szkolna 01.08.07, 11:41
                                    A kiedy i gdzie to spotkanie?
                                    • jogger007 Re: Grupa szkolna 01.08.07, 11:56
                                      Bardzo dobrze, że zaczyna się tworzyć "zalążek" grupy zajmującej się sprawami
                                      oświaty na ZB. Bo umówmy się, że ważne są nie tylko podstawówki i gimnazja
                                      (żłobki i przedszkola, licea, placówki kulturalne). Jest już cały czas
                                      rozwijająca się grupa (w ramach SZB) od spraw pikniku. Mam nadzieję że też
                                      uaktywni się temat czynnego wypoczynku (boiska, basen, hala, klub sportowy) dla
                                      dzieci i młodzieży (o starszych nie wspominając) - bo czymś musimy je zająć z
                                      pożytkiem dla ich zdrowia i rozwoju fizycznego. Początek w sprawie cmentarzy
                                      też mamy zrobiony. Będziemy wracać do sprawy parku. Pamiętajcie im nas będzie
                                      więcej tym mniej do wykonania dla każdego. Włączajcie się w tematy które Was
                                      szczególnie interesują to naprawdę nie jest takie straszne i nie zabiera ąz tak
                                      dużo czasu.
                                    • mk_2 Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 01.08.07, 14:01
                                      czwartek, 9 sierpnia o godz.19, pub na Ostródzkiej
                                      • pazurek3 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 01.08.07, 16:09
                                        Będę na 90%. To jest ten pub, o którym poniżej jest parę wątków? Jak Was poznam?
                                        Pozdrawiam,
                                        Monika
                                        • mk_2 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 01.08.07, 16:58
                                          tak to ten pub. Poznamy się na pewno, będzie to grupka osób z "papierkami", jak
                                          określił Pan z pubu, a poza tym - po uśmiechniętych buziach smile
                                          Do miłego zobaczenia, hej Agnieszka
                                          • pazurek3 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 02.08.07, 09:02
                                            OK. To ja też będę miała usmiechnietą buzię! smile.
                                            Do zobaczenia. Monika
                                            • gosia.mk74 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 02.08.07, 22:12
                                              Ja niestety nie będę mogła przyjść. Wyjeżdżam....
                                              Mam nadzieję, że to nie ostatnie spotkanie.

Gosia
                                              • mk_2 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 02.08.07, 22:42
                                                Oczywiście, że nie. Jeżeli masz ochotę prześlamy Ci informacje ze spotkania.
                                                Przesyłam pozdrowienia, hej
                                                • gosia.mk74 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 03.08.07, 21:16
                                                  Poproszę o informacje ze spotkania.

Pozdrawiam serdecznie
                                                  Gosia
                                                  • jogger007 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 07.08.07, 14:10
                                                    Z tego co wiem spotkanie ma się odbyć w TEN czwartek (09.08.br.)
                                                    więc jeszcze możesz uczestniczyć.
                                              • sawicewa1 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 02.08.07, 22:52
                                                Na pewno jeszcze się gosiu.mk74 przydasz, chociazby przed "godziną W", kiedy
                                                każde ręce do roboty są bardzo ważne.

Co do gimnazjum, przedszkola, i niebawem szkoły podstawowej na Ostródzkiej:
                                                przy obecnym zaludnieniu moze by wystarczyło, ale Miasto przewiduje tu
                                                intensywną zabudowę,tak, że szkoła pods. nie zdaży być nawet zbudowana ( po
                                                2009 roku), a już zabraknie miejsc. W pozostałych placówkach to samo.
                                                W sprawie możliwych terenów rekreacyjnych, kulturalnych itp. (przyszłych
                                                oczywiście), jeśli ktoś coś wie o terenach będących własnością miasta - niech
                                                da znać, bo V-ce Burmistrz zasłania się brakiem pieniędzy na wykup gruntów.
                                                Bdybyśmy wiedzieli, że jest miasta - możnaby dalej naciskać.
                                                Ewa Sawicka SZB
                                                • gosia.mk74 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 25.08.07, 17:38
                                                  Odświeżam temat.

Czytałam na stronach UD o firmie, która wygrała przetarg na budowę
                                                  gimnazjum.
                                                  Ogłaszam konkurs: "Kto pierwszy zauważy widoczne oznaki budowy
                                                  gimnazjium".

Gosia
                                                  • jogger007 Re: Grupa szkolna - spotkanie piknikowe 27.08.07, 12:27
                                                    Słuszna uwaga. A wydawałoby się, że rozpisując przetarg na wykonanie
                                                    ma się gotowy, zatwierdzony projekt obiektu i uzyskane wszystkie
                                                    niezbędne zgody administracyjne (wydawane zresztą przez siebie tj.
                                                    przez dzielnicę i miasto). Ponadto jak wiadomo na ZB jest duża bieda
                                                    z placówkami oświatowymi więc czas realizacji inwestycji powinien
                                                    być b.istotnym czynnikiem decydującym o wyborze wykonawcy - niestety
                                                    obawiam się, ze przyjęto wariant najprostszy (kluczowym, 100%-ym
                                                    czynnikiem w SIWZ była jak mi się wydaje cena). Lato mija, zaraz
                                                    jesień więc zamiast na zimę mieć stan surowy, zamknięty i zacząć
                                                    instalacje i wykończeniówkę wewnątrz poczekamy pewnie do następnej
                                                    wiosny.
                                                  • jogger007 Gimnazjum Ostródzka 28.08.07, 13:08
                                                    Wrzesień się zbliża. Wyciągam więc na górę ten ciekawy temat...
                                                    jogger007 napisał:

> Słuszna uwaga. A wydawałoby się, że rozpisując przetarg na
                                                    wykonanie
                                                    > ma się gotowy, zatwierdzony projekt obiektu i uzyskane wszystkie
                                                    > niezbędne zgody administracyjne (wydawane zresztą przez siebie tj.
                                                    > przez dzielnicę i miasto). Ponadto jak wiadomo na ZB jest duża
                                                    bieda
                                                    > z placówkami oświatowymi więc czas realizacji inwestycji powinien
                                                    > być b.istotnym czynnikiem decydującym o wyborze wykonawcy -
                                                    niestety
                                                    > obawiam się, ze przyjęto wariant najprostszy (kluczowym, 100%-ym
                                                    > czynnikiem w SIWZ była jak mi się wydaje cena). Lato mija, zaraz
                                                    > jesień więc zamiast na zimę mieć stan surowy, zamknięty i zacząć
                                                    > instalacje i wykończeniówkę wewnątrz poczekamy pewnie do następnej
                                                    > wiosny.
                                                  • jogger007 Re: Gimnazjum Ostródzka 04.09.07, 12:11
                                                    jogger007 napisał:

> Wrzesień się zbliża. Wyciągam więc na górę ten ciekawy temat...
                                                    > jogger007 napisał:
                                                    >
                                                    > > Słuszna uwaga. A wydawałoby się, że rozpisując przetarg na
                                                    > wykonanie
                                                    > > ma się gotowy, zatwierdzony projekt obiektu i uzyskane wszystkie
                                                    > > niezbędne zgody administracyjne (wydawane zresztą przez siebie
                                                    tj.
                                                    > > przez dzielnicę i miasto). Ponadto jak wiadomo na ZB jest duża
                                                    > bieda
                                                    > > z placówkami oświatowymi więc czas realizacji inwestycji
                                                    powinien
                                                    > > być b.istotnym czynnikiem decydującym o wyborze wykonawcy -
                                                    > niestety
                                                    > > obawiam się, ze przyjęto wariant najprostszy (kluczowym, 100%-ym
                                                    > > czynnikiem w SIWZ była jak mi się wydaje cena). Lato mija, zaraz
                                                    > > jesień więc zamiast na zimę mieć stan surowy, zamknięty i zacząć
                                                    > > instalacje i wykończeniówkę wewnątrz poczekamy pewnie do
                                                    następnej
                                                    > > wiosny.
                                                    Wrzesień już jest - więc sprawa jeszcze bardziej paląca.
                                                  • waldek_roszak Re: Gimnazjum Ostródzka 04.09.07, 13:20
                                                    jogger007 napisał:
                                                    > Wrzesień się zbliża. Wyciągam więc na górę ten ciekawy temat...
                                                    > Wrzesień już jest - więc sprawa jeszcze bardziej paląca.

Tomku, "wytrzymaj" jeszcze trochę...
                                                    smile

Myślę, że naprawdę jest "dobrze" jeśli chodzi o tą inwestycję. Nie
                                                    daję jednak rady o wszystkim pisać na forum.
                                                  • gosia.mk74 Re: Gimnazjum Ostródzka 05.09.07, 20:04
                                                    Waldku,

Wszyscy się trochę denerwujemy. Czas leci, za chwilę zima a budowa
                                                    szkoły trochę potrwa.
                                                    Z niecierpliwością oczekujemy chociaż lakonicznych informacji.

Gosia

waldek_roszak napisał:

> jogger007 napisał:
                                                    > > Wrzesień się zbliża. Wyciągam więc na górę ten ciekawy temat...
                                                    > > Wrzesień już jest - więc sprawa jeszcze bardziej paląca.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Tomku, "wytrzymaj" jeszcze trochę...
                                                    > smile
                                                    >
                                                    > Myślę, że naprawdę jest "dobrze" jeśli chodzi o tą inwestycję. Nie
                                                    > daję jednak rady o wszystkim pisać na forum.
                                                  • dzoanka3 Re: Gimnazjum Ostródzka 10.09.07, 22:19
                                                    Czy ktoś wie coś na temat przeniesienia na Ostródzką (po
                                                    wybudowaniu) gimnazjum z Kobiałki? Z moich strzępów informacji
                                                    wynika, że gimnazjum na Kobiałce jest tymczasowe i ma być własnie
                                                    przeniesione na Ostródzką. Tymczasem w tym wątku czytam, że na
                                                    początku na Ostródzkiej ma być tylko jedna klasa. Jak ma być?
                                                  • waldek_roszak Re: Gimnazjum Ostródzka 11.09.07, 00:54
                                                    dzoanka3 napisała:
                                                    > Czy ktoś wie coś na temat przeniesienia na Ostródzką (po
                                                    > wybudowaniu) gimnazjum z Kobiałki? Z moich strzępów informacji
                                                    > wynika, że gimnazjum na Kobiałce jest tymczasowe i ma być własnie
                                                    > przeniesione na Ostródzką. Tymczasem w tym wątku czytam, że na
                                                    > początku na Ostródzkiej ma być tylko jedna klasa. Jak ma być?

Gimnazjum na Kobiałce na pewno nie jest tymczasowe. Są plany
                                                    rozbudowy całego zespołu szkół.

Myślę, że ilość dzieci na Ostródzkiej będzie stopniowo rosła. Nie
                                                    wydaje mi się, czy będzie można od razu "skompletować" po 3 klasy w
                                                    każdym roczniku.

Nie będzie to chyba jakiś wielki problem. Na początku do budynku
                                                    gimnazjum przeniosą się przecież (na czas budowy szkoły) dzieci z SP
                                                    112 przy Berensona.

Pozdrowienia

Waldek Roszak
                                                  • dzoanka3 Re: Gimnazjum Ostródzka 11.09.07, 12:39
                                                    czyli nie ma co liczyć na szybkie odciążenie podstawówki na
                                                    Kobiałce... wręcz przeciwnie, niech tylko Regaty się zaludnią sad(
    • mk_2 A może uczestniczyć w spotkaniu rady, komisji inwe 11.09.07, 14:02
      Dajcie jednemu radnemu spokój. Wejście się za 21 np. na spotkaniach
      rady, bądź komisji inwestycyjnej. Dobrze jest nagrywać spotkania i
      otrzymywać na piśmie potwierdzenia. Inaczej, wydaje mi się stoicie w
      miejscu sad z tym wątkiem. Hej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka