kaagat 11.10.06, 15:17 Czy ktoras z Was chodzi do teatru w Angli? Moze mozecie polecic jakas sztuke lub musical (Londyn). Jakos tak naszla mnie ochota.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madelon1 Re: teatr/musical 11.10.06, 15:26 Ja bylam w Gielgud Theatre na 'Czarownicach z Salem' (The Crucible) Millera i bylam zachwycona. Lubie sztuki Millera, do tego wystroj sceny zwalil mnie z nog! Odpowiedz Link
vygotsky Re: teatr/musical 11.10.06, 15:31 Wlasnie planowalam otworzyc taki watek, otwieram forum a on na mnie czeka!! Bardzo lubie teatr i wieczorem cos napisze ale chetnie uslysze od innych gdzie chodzicie same albo ze swoimi pociechami. Czy ktos moze polecic cos na BN dla 3- 4 latka? Odpowiedz Link
konstantyn2 Re: teatr/musical 11.10.06, 16:49 z checia bym sie wybral np na footlose ale nie mam z kim:( Odpowiedz Link
ashibashi Re: teatr/musical 11.10.06, 17:09 Polecam: "Life of Galileo" i "Seafarer" w National Theatre - www.nationaltheatre.org.uk/?lid=18052 www.nationaltheatre.org.uk/?lid=19367 "A Moon for the Misbegotten" w Old Vic tez podobno bardzo dobry- www.oldvictheatre.com/whatson.php?id=29 Odpowiedz Link
jaleo Re: teatr/musical 11.10.06, 20:29 Ja co prawda nie z Londynu, ale: Jak lubisz dobry teatr, to co roku jest "sezon" the Shakespeare Company, wystepuja w Newcastle, Stratford u/Avon i Londynie. Tu mozesz zobaczyc, co wystawiaja w tym sezonie (w Londynie od grudnia do marca wiec moze beda jeszcze bilety) www.rsc.org.uk/WhatsOn/WhatsOn.aspx Ja sie w tym roku wybieram na The Tempest. Jeszcze nigdy mnie ich przedstawienie nie rozczarowalo. W tym sezonie wystawiaja tylko Shakespeare'a, ale czasem rowniez innych autorow, np. dwa lata temu wystawiali cykl dramaturgow hiszpanskich, swietne to bylo. Jeszcze mam w planie w ciagu najblizszych kilku miesiecy dwa koncerty, ktore rowniez polecam. Pierwszy to Madeleine Peyroux, doskonala piosenkarka jazzowa, jak lubisz Billie Holiday, to ona Ci sie bardzo spodoba. Tutaj mozesz posluchac jej glosu: www.madeleinepeyroux.com/flash_content/main.html Kliknij na "about" i potem na plyty. Jesli kogos z innych miast rowniez interesuje, ona od poczatku grudnia koncertuje w UK (daty koncertow rowniez na stronie powyzej). A w styczniu sie wybieram na Ray Lamontagne, tego od "Trouble" :-) Rowniez jest w trasie po calym UK w styczniu i lutym. Odpowiedz Link
ashibashi Re: teatr/musical 12.10.06, 10:50 Tez lubie Ray'a LaMontagne :-) My z kolei idziemy na Muse, Kasabian i The Flaming Lips jeszcze w tym roku.. Odpowiedz Link
zdenka55 Re: teatr/musical 12.10.06, 12:46 Ja lubie musicale. Moge polecic: Producers - farsa na ktorej smialam sie non stop, Guys and Dolls - bardzo dobre (teraz tam gra Patrick Swayze - ja widzialam Ewana McGregora i J.Krakowski z Ally Mc Beal), Chicago - dobre, szczegolnie jesli widzialas film, Phantom of the Opera - bardzo widowiskowy. Sztuka - polecam jesli lubisz horrory :) - ja wrzeszczalam z przerazenia w pewnym momencie razem z polowa widowni - Lady in Black. Odpowiedz Link
vygotsky Re: teatr/musical 13.10.06, 00:19 To ja polece cos typu teatr familijny ale oczywiscie niekoniecznie.. *Yamato; Drummers of Japan - nie wiem czy jeszcze graja *jeszcze lepsze ale tez z rodzaju - mugenkyo/taiko drummers - ide w listopadzie i przerazliwie nie moge sie doczekac * James Thierre / Shaolin Monks (to ze wzgledu na mlodego ale dobre choc z roku na rok gorsze)/Momix (srednio polecam - taniec/iluzja) / Jump (OK ) no i klasyczny The Snowman (to raczej dla dzieci)- to wszystko w Peacock Theatre * The Stomp - jesli kto lubi perkusje i glosne tony - duzo wyobrazni * Edward Scissorhands - nie wiem czy w tym roku beda grali w Londynie.. bylismy chyba w Sadlers Wells, ladne * Mary Poppins / Chitty Chitty Bang Bang (czy jeszcze graja??) * The Twits - bylismy juz dawno ale wiem ze graja chyba w grudniu w ARTSDEPOT na Finchley, uwazam ze cudowne, swietna inscenizacja, super muzyka i szybkie tempo nie polecam natomiast Joseph and the Amazing Technicolor Dreams,(straszny kitch) rowniez kilka razy zawiodlam sie na Hackney Empire choc tez widzialam tam pare swietnych rzeczy np Umoja czy Sun Dance, niestety czesto zwodza potencjalnych widzow w swoich ulotkach i trzeba bardzo ich wypytywac no i chce zobaczyc jak najszybciej Billy Elliot ale poczekam az spadna troche ceny!! Odpowiedz Link
kast Re: teatr/musical 15.10.06, 09:58 Ja bylam z moim R. na We Will Rock You - uwielbiam Queen wiec wybor byl oczywisty :) A w listopadzie idziemy na Dirty Dancing - moj kultowy film z dziecinstwa;) Odpowiedz Link