gan33 16.01.07, 17:47 Będę wdzięczna za każdą informację, rozważam posłanie tam dziecka za1,5 roku. Czy jest ktoś kto poleca lub nie. Może macie tam dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamaminsynka Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 18.01.07, 10:20 Ja osobiście słyszałam o niej bardzo duzo dobrego. Jak planujesz posłac synka za 1,5 roku to jak sie nie mylę juz trzeba się zainteresować rekrutacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg77 Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: 217.153.180.* 18.01.07, 16:16 Ja znam, jak poszukasz w starszych wątkach, to jest mój szczegółowy opis szkoły. Mój syn jest w szóstej klasie i będzie tam chodził do gimnazjum. Swojego 5 latka już zapisałam do zerówki na za 1,5 roku - bo miejsca się kurczą. Powiem tylko tyle - szkoła jest przyjazna, wymagająca, taka jak być powinna. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.aster.pl 19.01.07, 00:11 Jeżeli chcesz żeby mało wymagali to go tam poślij, ja swoje zabrałam. Na pewno nie radzą sobie z dziećmi z ADHD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brandyska Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:02 Mój syn skończył tę szkołę. Świetnie radzi sobie w gimnazjum. Miał życzliwych nauczycieli. Plus szkoły to na pewno języki obce ( szansa zdobycia certyfikatów ). Masz dobry, bieżący kontakt z wychowawcą. Wiem, że w jednej z klas do dziś jest tam dziecko z ADHD. Często trudniej współpracować z rodzicem dziecka nadpobudliwego niż z samym dzieckiem. Polecam szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwkam Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 26.01.07, 13:28 Ja również polecam tę szkołę. Mój syn chodzi do pierwszej klasy. Jest tam wysoki poziom nauczania o czym świadczą wyniki egzaminów po VI klasie (I miejsce na Targówku wśród szkół publicznych i niepublicznych). Kontakt z nauczycielem jest stały, poza tym dostajemy cotygodniowe opinie na temat nauki dziecka i jego zachowania. Świetlica w szkole nie jest "przechowalnią". W szkole jest dużo zajęć dodatkowych. Jedyny minus jaki znalazłam to brak typowej stołówki. Dzieci jadają obiady z firmy cateringowej, które nie są zbyt dobre. Zapisy na przyszłe lata już trwają, więc można zaklepać sobie miejsce. Strona szkoły:www.torunska.edu.pl. Iwka M. Odpowiedz Link Zgłoś
basia310 A czy ktoś zna Szkołę Wspierania Rozwoju? 07.02.07, 12:14 Czy ktoś wie coś więcej o Szkole Wspierania Rozwoju która mieści się w tym samym budynku co szkoła STO? Czy istnieje nadal? Jakie co opinie na temat jej funkcjonowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talibowa Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.futuro.pl 09.02.07, 21:57 A może to z tobą sobie nie radzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talibowa Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.futuro.pl 09.02.07, 21:58 powyższe pytanie dotyczy Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
zaskronka Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 07.02.07, 12:47 Nie polecam! Rozkaprzyszone dzieci, zadnej dyscypliny, porąbani rodzice (dorobkiewicze), a nauczyciele tańczą jak im rodzice zagrają, bo płacą!!! Jeśli chcesz, aby twoje dziecko rosło w normalnym klimacie, z dzieckiem z biednej lub lepiej sytuowanej rodziny, w kontakcie z realnym światem...to nie posyłaj do tej szkoły!! Moje dziecko chodziło 2 lata, o 2 lata za długo. Jak tylko przeniosłam dziecko, to pozbyło sie wszelkich kompleksów, smutnej miny i wogóle, nie ma o czym gadac.....Nie polecam! A dyrektor wchodzi w tyłek wszystkim rodzicom...hehehe..jak tu wychowac dziecko..? Odpowiedz Link Zgłoś
gan33 Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 09.02.07, 07:21 Właśnie zależy mi na "normalnym klimacie" o co niestety coraz rzadziej w szkole publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
caipirinha2007 Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 17.02.07, 23:58 Czy mogłabyś napisać dokąd się (tzn. dziecko :-) ) przeniosłaś, jesteś z nowej szkoły bardziej zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
zaskronka Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 25.02.07, 18:58 Pewnie, jest to szkoła nr. 277 im. Elizy Orzeszkowej przy ul. Suwalskiej. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
olajosz Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 18.02.07, 15:36 Popieram Zaskronkę.Jako babcia odbierająca wnuki miałam kontakt z tą szkołą;przyglądałam się dzieciom i przyglądałam się rodzicom.Nie chciałabym nikogo obrazić ale większość to snobi i nowobogaccy którym nie wypadało posyłać dziecka do darmowej,państwowej szkoły.W takim też duchu były wychowane ich dzieci.Nie znam obecnego przekroju tamtejszej społeczności ale radzę dobrze przemyśleć tę sprawę przed podjęciem decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg77 Re: do Olajosz IP: *.devs.futuro.pl 18.02.07, 18:25 Obrażasz przede wszystkim swoje dzieci - chyba, że to wyjątek potwierdzający regułę. Jeżeli chodzi o nowobogackich rodziców i rozkapryszone dzieci to powiem jedno - wielka bzdura. Po pierwsze w szkole jest dyscyplina - ale nie przez zastraszenie, tylko szacunek do drugiego człowieka. Po drugie nie wiem skąd tyle zawiści, jeżeli tylko ktoś ma lepiej, niż ktoś inny to jest nowobogackim snobem z rozkapryszonymi dziećmi. Współczuję kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
olajosz Re: do Olajosz 19.02.07, 08:34 Mylisz pojęcia.To właśnie nowobogaccy mieli kompleksy co można było zauważyć na każdym kroku.Nie dziecko chwaliło się rozlicznymi,dodatkowymi zajęciami typu konna jazda czy tenis ,albo egzotycznymi wojażami, ale rodzice.To było dawno ale nie sądze,żeby coś się zmieniło i dlatego o tym wspominam,żeby przed posłaniem dziecka do tej szkoły rodzice mieli na względzie i te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.aster.pl 18.02.07, 18:27 Ja miałam tam dziecko tylko pzrez rok. Nie podobały mie się zebrania gdzie powtarzano że cały czs mamy rację , nie było żadnego dialogu a jak dzieciak był agresywny to go rodzice wyrzucali nie szkoła - fajnie. Tylko niektórzy rodzice sobie za dużo pozwalali. Moje dziecko nie rozrabiało ale nie podobał mu sie snobizm, źle się czuł. Teraz chodzi do reljonowej ma kolegów n apodwórku, dogaduje się i uczy się tak samo jak tam. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka_gk Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? IP: *.48-210-81.netia.com.pl 19.02.07, 09:15 Niezadowoleni Rodzice, a jaką inną szkołe podstawową polecacie na Tarchominie/Białołęce ? Jestem ciekawa Waszych wyborów. Na Tarchominie w zasadzie nie ma "normalnych" szkół - są molochy po 1000 dzieci, na dwie zmiany, z 30-osobowymi klasami. Taka szkoła to wg mnie zło konieczne, a ja chciałabym jednak wybrac szkołe przyjazną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg77 Re: do Agnieszki_gk IP: 217.153.180.* 19.02.07, 10:42 Piszesz do niezadowolonych, ja do nich co prawda nie należę (jestem ze szkoły na Toruńskiej bardzo zadowolona), ale córka mojej koleżanki chodzi do szkoły prywatnej na Tarchominie - nie znam adresu, ale szkoła nazywa się NASZA SZKOŁA (ma swoje www.) Jest bardzo kameralnie, znajomi z córką (chodzi drugi rok) są bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gan33 Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 24.02.07, 12:36 Zdecydowałam się na szkołę STO i zapisałam dziecko w razie czego zostaje mi jeszcze szkołą podst. przy Juranda ze Spychowa bo to blisko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: Kto zna szkołę STO na Toruńskiej? 10.03.07, 13:58 Moja córka jest z tej szkoły bardzo zadowolona-my rodzice również. Cieszę się jeśli więcej osób się zniechęci, ponieważ dalej pozostanie kameralna. Pozdrawiam SNOBKA Odpowiedz Link Zgłoś