Dodaj do ulubionych

Protest ekologów w sprawie karpi

13.12.05, 06:36
karpie sa tlko na swieta, a w albercie na tamce chyba z pol roku byly sumy
nilowe w akwarium! nawet nie wiem czy na sprzedaz...

-
Obserwuj wątek
    • Gość: psiakrew Tak. tak, a choinkę zasadzę w lesie IP: 217.153.26.* 13.12.05, 08:17
      niech sobie pożyje nieboże.

Las mam niedaleko, ale gorzej mają ci, którzy kupują norweskie ryby. Będą się
      musieli wybrać na dłuższą wycieczkę.

_
      Carpie diem, sic!
      • Gość: M@ROL KARP TO TŁUŚCIOCH, I OBŚLIZGŁY, I ROBI DO WANNY !P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:47
        Ja tam go nie Lubie, tych Ości skóry ..
        sadła .. pożujesz pożujesz .. i wyplujesz
        tależ Odpadków Zostaje .. i zabić trzeba, to
        oko tak patrzy
        Na co
        mnie On .. Niech Se pŁetwaL płynie Z Prądem
        .. hhehehe 6oo V Ale nie kupie, Bo wypuszcze
        odłowią wsatwią i tak Abarot .. jak w Drugim
        Zabiciu
        Psa .. O nie :D
      • Gość: Chilon karp IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 13.12.05, 10:50
        To może niech ekolodzy oczyszczą nasze rzeki, zarybnią je to z pewnością masa osób pójdzie sobie spokojnie wyłowić świeżego karpia ;) Hodowlane karpie nie mają tak źle nie biorąc pod uwagę okresu świątecznego, to żyją sobie po królewsku, sam widzialem transport karpi jechały sobie w basenach z jakiegośdziwnego tworzywa i jakoś nie widziałem tam lodu.
        • daavid Re: karp 13.12.05, 13:58
          Karpie w zimie nie żerują więc złowienie ich graniczy z cudem

Pozdrawiam
          • katarz1 Re: karp 13.12.05, 15:33
            Jak to? Przez całą zimę nic nie jedzą? To z czego są takie grube?!?
            • Gość: Peeter są tuczone - bo to sa karpie hodowalne, a więc IP: *.pl / *.crowley.pl 14.12.05, 02:10
              otłuszczone, z nadwagą i niezdrowe. ogólnie rzecz biorąc nie żyją w naturalnych i właściwych dla siebie warunkach.

live and let live!!!!!!!!!!!!!!
            • daavid Re: karp 14.12.05, 12:46
              ano zaczynają żreć wczesną wiosną, a kończą jesienią. Nic nie jedzą przez zimę i
              prawie nic nie robią. Przynajmniej w zimnych wodach. Zresztą jest wiele gatunków
              ryb, które zachowują się podobnie. Np. Polski lin i sum, albo sprowadzony amur.
              Są też takie które zachowują się odwrotnie: żerują w zimę, a nie żerują w lato,
              np miętus, sieja.
        • Gość: luzakis LIRSKI NA STOL! INACZEJ NIE ZOBACZY! IP: 193.195.200.* 13.12.05, 19:04
      • Gość: mateusz Re: Tak. tak, a choinkę zasadzę w lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:34
        mylisz pojecia...
      • Gość: Peeter wobec tego co z tobą zrobić??? IP: *.pl / *.crowley.pl 14.12.05, 02:11
        ?
    • bigstrand nie ekologowie 13.12.05, 10:46
      nie nazywajcie tych dzieciakow ekologami bo to tak jakby protestujacych gornikow nazywac ekonomistami
      • borrus Taki ekolog w galarecie, albo choć po żydowsku 13.12.05, 11:05
        ze świeżymi listkami rozmarynu lub bazylii To by dopiero było, co mi tam karpie..
      • Gość: Tydraniu Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: 194.145.228.* 13.12.05, 12:17
        Jakby była bida to by w polu robili i byłby spokój, a tak to co?? Głupoty
        ludziom po głowach chodzą.
        • Gość: agatka Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:06
          nie chodzi o to zeby wogole nie jesc, ale zeby nie zabijac ich bestialsko, np.
          wrzucajac zywcem do toberbki, albo walac palka w lep.
          • Gość: jood Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.p.lodz.pl 13.12.05, 13:29
            To jak zabijać? Kiedyś wyczytałem, że ekologiczny sposób, to wzięcie karpia w ręce i znienacka pokazanie mu kalendarza z zakreśloną datą 24 grudnia - karp umiera ze strachu. Próbowałem - widać trafił mi się niegramotny.
            • Gość: aga Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:52
              nie znam sie na tym, nigdy nikogo nie zabilam, ale moze jedno ciachniecie
              tasakiem ?
          • Gość: Ach ryp mnie Karp to gowniana ryba pelna osci,zalatujaca blotem IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:04
    • Gość: sava Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: 156.17.79.* 13.12.05, 11:20
      Karpia - nie bo stworzenie, choinki - nie bo to tez stworzenie, sianka -nie bo
      to tez stworzenie itd.....To co jesc???????
      • Gość: M@ROL FILETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:37
        Z MINTAJA ..
        PYSZNE :D
        Gut
        Apetit .. :D
      • Gość: asa Do sava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:49
        Sam sobie odpowiedz, jeśli masz rozum. A jesli nie masz rozumu, to nie martw
        się - i tak kiedys zmądrzejesz.
        • Gość: m Re: Do sava IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:27
          a mi się to podobało:)
          Wyobraziłem sobie gościa jak wpier.ala chonkę:)
      • Gość: M@ROL TO PROSTE ŁOTSONIE ..HARE KISZKA ..RIKSZA HAREM !P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:41
        ZENN !! Musisz Zostać Fruktarianinem ..i żreć tyLko
        To Co samo spadnie i umrze słowem Trupy zgniłych
        marchewek, padŁe ptaszory wewióry, mrówki bigbitówki
        .. i Po takiej diecie ..Za długo nie powalczysz W
        Ewolucji Ale zato w następnej Karmie będziesz kryty !P
        A jeden kolo pono ponowny Buda, w buszu Indyjskim nie
        kusza od 6 miechów i wcale mu się nie chce na klopa !P
        CuD ! Grajmy Panu na Harfie ? Grajmy Panu na cytrze .. behee
        Weź to na Gandhieego .. Olej Oleeeej Oleeeej .. too Oleeej ..
      • katarz1 Re: Protest ekologów w sprawie karpi 13.12.05, 15:26
        Choinkę i sianko można. Ich zabicie nie jest bestialstwem. (chyba)
      • Gość: kuki Jak zabic karpia >> CZYTAJ >> IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:11
        Rybę oszałamia się przez uderzenie tępym narzędziem w głowę od strony grzbietowej nieco powyżej oczu. W tym celu rybę przytrzymuje się mocno uściskiem lewej dłoni (najlepiej przez suchą, czystą lnianą szmatkę) w pozycji pionowej, brzuchem do stołu, a prawą dokonuje uderzenia. Uderzenie nie powinno być zbyt silne, aby nie uszkodzić nadmiernie głowy. Po oszołomieniu, przecina się poprzecznie ostrym nożem kręgosłup, tuż za głową i przy ogonie.
      • Gość: Smakosz Lepper w galarecie z jablkiem mordzie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:05
    • Gość: zzxx NIE ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:46
      Podobno w Te Święta celebrujemy Narodziny Boga - a On głosił: NIE ZABIJAJ.
      Szczególnie w Świeta nie możecie powstrzymać się od zabijania i popierania
      zabijania jedząc: ryby, drób, mięso. A jak Wam ktoś o tym przypomni,
      denerwujecie się - wstyd.
      • Gość: PAWEŁ ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:24
        A ty się lecz człowieku u psychiatry! Tylko na własny koszt a nie państwa!
      • Gość: Paweł Od Pawła (głupiego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:37
        Jestem głupi Paweł, a ty gdzie się leczysz? U Gawła? Ja jestem psychol ale nie
        zabijam. A ty jesteś psychol-morderca, oj,oj.
        • Gość: PAWEŁ-KARPIOJAD do psychola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:50
          W takim razie powiedz co jesz psycholu? Jaki jest twój jadłospis?
          • Gość: agatka do karpijada IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:10
            w filecika nie mozesz zjesc ?
            ps. jestes dla mnie kretynem, bo zamiast normalnie rozmawiac, odrazu wysywasz
            ludzi od psychicznych.. ksiazke sobie poczytaj lepiej..plyciutki czlowieczku..
            • Gość: grego5 Re: do karpijada IP: *.dsl.look.ca 13.12.05, 14:58
              A filecik to skąd się bierze? Produkują to gdzieś? Wytłumacz mi proszę jaka jest
              różnica między filetem z mintaja na przykład, a z karpia.
              • Gość: m Re: do karpijada IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:36
                miałem kiedyś lina w akwarium jak byłem mały - dawał się głaskać (powaga), żył
                2 lata, miał 21 cm i fajnie "przewracał" oczami - super obserwacji dokonałem na
                temat zachowania dużych ryb i polecam hodowlę - wymagania minimalne, woda w
                temp. pokojowej, żre mięso i dżdżownice.
                Nigdy nie zjadłbym lina od tamtej pory.
          • Gość: Paweł-niekariojad Do Pawła-karpiojada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:12
            Nareszcie zdrozumiałeś! Oto cudowne pytanie? Naprawdę nie wiesz co jeść, żeby
            zachowywać się jak człowiek, a nie jak potwór? Pomyśl nad tym i już nie
            zawracaj ludziom głowy.
            • Gość: AGATKA Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:16
              yyyyy...ciezko ci sie wypowiedzic i wyrazic swoja opinie. polecam czytanie
              ksiazek...
              od 5 lat nie jem miesa i mi z tym dobrze, ale jakbys dobrze przeczytal artylul
              to bys zrozumial o co walcza ekolodzy: NIE CHODZI O TO BY WCALE NIE JESC KARPI,
              ALE HUMANITARNIE SIE Z NIMI OBCHODZIC.
              • Gość: BK Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 13:29
                Ja proponuje pokazac karpiom transmisje z zaprzysiezenia nowego prezydenta.
                Wszystkie padna na serce i obejdzie sie bez niehumanitarnego zabijania.
                • Gość: hairpin Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.altkom.pl 13.12.05, 13:54
                  Pokazanie biednym karpiom zaprzysiężenia byłoby NAPRAWDĘ nieludzkim bestialstwem.
                  A przecież chodzi tu o humanitarne ( naturalne ) zachowanie...
      • Gość: zosia I chleą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:58
        Nie tylko zabijają, ale też chleją. Ach Święta.
        Zosia
        • Gość: byk Zapijają się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:23
          Prawda, piją i głupieją.
      • Gość: misiu-1 Re: NIE ZABIJAJ IP: *.chello.pl 13.12.05, 18:40
        Gość portalu: zzxx napisał(a):

> Podobno w Te Święta celebrujemy Narodziny Boga - a On głosił: NIE ZABIJAJ.
        > Szczególnie w Świeta nie możecie powstrzymać się od zabijania i popierania
        > zabijania jedząc: ryby, drób, mięso. A jak Wam ktoś o tym przypomni,
        > denerwujecie się - wstyd.

Owszem, głosił: NIE ZABIJAJ, ale nie o zwierzęta mu chodziło, tylko o ludzi.
        Ryby jadł sam, częstował innych i pomagał łowić.
        Idź śladem Chrystusa, jedz ryby. Co On czynił, nie może być uważane za zło.
        • Gość: rozśmieszony po co gamoniowi tłumaczysz? IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 13.12.05, 19:23
          przecież widać że nie ma zielonego pojęcia o czym pisze, z wiarą ma tyle do
          czynienia co z zeszłorocznym śniegiem a bierze się za dogmaty katolickie...
      • Gość: greg Re: NIE ZABIJAJ IP: 57.66.197.* 13.12.05, 20:43
        a co mi da, jesli w swieta sie powstzrymam (cytowalem), a przez reszte roku
        bede to robil???- NIC
        jesl;i nie zabijac to zawsze a nie od swieta

abstrhujac od powyzszego - zwierzeta sa miedzy innymi po to na tym swiecie, aby
        sluzyc ludziom za pokarm, a nie tylko dlatego, zeby je podziwiac jak w ilosci
        miliona sztuk plywaja w stawie.
        • Gość: turbak Re: NIE ZABIJAJ IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:36
          no wlasnie, przeciez to wszystko ma byc dla czlowieka, a nie czlowiek dla rybek,
          kotkow pieskow. Oczywiscie chodzi tez zeby z glowa zarzadzac, a nie wybijac
          wszystko bo jestesmy panami.

No ale zeby byly specjalne opisy jak ekologicznie i humanitarnie zabic rybe? to
          moze jakis Karpiowy Czerwony Krzyz utworzymy...

• Gość: uosiu Re: NIE ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:51
        O zabijanie ludzi Mu chodziło. A ryby jeść lubił.
        I zadawał się z rybakami, jednemu nawet niezłą fuchę powierzył...
    • Gość: Agata 800 lat??! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:46
      800 letnia tradycja kupowania żywego karpia w sklepie? A to ci dopiero historia :P
    • Gość: empata a komary? IP: 217.168.192.* 13.12.05, 12:14
      następnego lata ja przyleci komar to dam mu jeść, a może i kleszcza przygarnę..
      • Gość: zzxx Re: a komary? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:18
        Nie trzeba ich zabijać, one też mają swoje miejsce w ekosystemie. Wystarczy się
        przed nimi mądrze chronić (preparaty odstraszające, a nie zabijające).
        • Gość: m Re: a komary? ... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:39
          a wiecie, że dzieki komarom wymyślono ponoć radio - one mają nadajniki i
          odbiorniki radiowe "zamontowane" i to dość skomplikowane ponoć.
      • Gość: agatka Re: a komary? IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:11
        a wy jak zwykle z komarami... brak wam argumentow ?
    • Gość: PAWEŁ ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:19
      W takim razie mam propozycję, niech każdy w święta zamiast karpia zje jednego
      ekologa. I będziemy mieli wreszcie wszyscy święty spokój z nimi. Nie mają
      ludzie zajęcia jak widać i się pierdołami zajmują:)))
      • Gość: PAWEŁ Re: ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:20
        Hehe, może becikowe wprowadzą dla karpi głupole jedne!
        • Gość: mateusz Re: ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:36
          glupi jestes
      • Gość: Polikarp Od karpi sie odpier...dolcie, zryjcie slonine! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:10
    • mukki Ekolodzy 13.12.05, 12:37
      Tak za niedlugo to niebedziemy mogli nic jesc bo nam ekolodzy beda
      zabraniac.Nic jesc czyli niczym srac bedzie czysto.A napewno nie jeden ma w
      domu psa niech go tez wypusci.Duren jeden z drugim
      • Gość: gramic MAM W DUPIE TRADYCJĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:47
        • Gość: PAWEŁ-KARPIOJAD MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:54
          Ale karpia bardzo lubię jeść. Smażonego ekologa też chętnie w tym roku
          spałaszuję.
          • Gość: merlin Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:13
            strszany idiota z ciebie... moze lepiej swoje dziecko albo matke zjedz..
            czlowiek jak kazdy inny..
          • Gość: Sava Do Pawła-Karpiojada od seva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:17
            Musisz mieć dużą d..ę, jeśli tak chętnie tam wszystko wrzucasz.
            • Gość: Xys Re: Do Pawła-Karpiojada od seva IP: *.aster.pl 13.12.05, 22:18
              Zamurowało mnie, komentarz roku!!! ;) Buahahhahahah... musisz miec duza dupę....
              nie mogę buahahahahah....

hehe .... heh .... buahahhahhaah

.
              .
              .
              ..

Savo, masz jeszcze cos do dodania w temacie karpii?
          • Gość: mateusz Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:37
            a sam go zabijasz?
            spojrz mu w oczy i go zabij...
            • Gość: Coca-Cola Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.rev.pro-internet.pl 13.12.05, 22:17
              LoL, a muche zabiles kiedys? Jezdzisz samochodem? Mordujesz latem setki much,
              owadow, zab etc. Łomatko, co za czasy.
      • Gość: m Re: Ekolodzy IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:41
        a po co jeść?
        Nie lepiej pić?
    • Gość: dorota751 a może tak jak w Bratysławie? IP: *.pekao.com.pl 13.12.05, 13:20
      Ja nie lubię jeść karpia. Ale w zeszłym roku kupiłam jednego, wybrałam
      najmniejszego i wypuściłam go do Wisły. Wiem, może nie miał zbytnich szans na
      przeżycie. W tym roku chcę zrobić to samo tyle że może zawiozę go do Łazienek
      Królewskich.
      Dorota
      • Gość: Szyderca Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 13:30
        Wez go jeszcze do zoo i do kina.
        • Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:39
          wredny
          • szyderczy_szyderca Re: a może tak jak w Bratysławie? 13.12.05, 17:10
            Karp wredny? No to tylko do zoo.
      • Gość: aaa Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.chello.pl 13.12.05, 14:21
        Koniecznie zawieź go do Łazienek, jak złapią Cie strażnicy parkowi i dowalą
        mandat to odechce Ci się karpi do końca życia.
        Czy to tak trudno zrozumieć, że karp hodowlany żyje w zupełnie innych warunkach
        niż brudna Wisła, syfiaste stawiki parkowe? Ani ten karp nie ma szans na
        przezycie w takich warunkach ani ryby, które tam mieszkają nie moga żyć razem z
        tym karpiem.
        Takimi praktykami wyrządza się więcej szkody niż pożytku.
        Lepiej poprostu nie kupować żywych karpi. Jak nie będzie popytu to nie będzie
        podaży.
        • Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:41
          Ludzie,nie kupujcie karpi!Prosze Was!!!!
      • Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:39
        ja w ogolre nie jem karpia na swieta,szkoda mi zwierzatek
      • Gość: m Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:40
        dorka, aleś narobiła - karpie nie żyją w rzekach, tylko w stawach
    • Gość: Magdalena Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.chello.pl 13.12.05, 13:53
      Nie kupuję żywych karpi,ale nikogo nie zamierzam do niczego namawiać,skoro
      komuś bardziej smakuje ryba zabita własnymi rękami... Nie przekonam.Boli mnie
      jedynie to,co widzę w sklepach,zwłaszcza hipermarketach.Wycieńczone
      karpie,półżywe,leżące w suchym pojemniku jeden na drugim... w stanie
      agonalnym.Wielokrotnie widziałam też karpie,które pływały niby w specjalnym
      zbiorniku z wodą,ale było ich tam tak dużo,że wszystkie były poranione,a część
      pływała martwa... To jest dla mnie okrucieństwo i to mnie zawsze przeraża w ten
      czas świąteczny.
      • Gość: draaamaaat Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:40
        i one tak jeczaly, i niemy 'help' slaly... aj aj aj aj aj... moze napisac
        petycje to prezydenta by laske swa okazal :)))))
    • Gość: ciekawy Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.fangor.local / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:00
      a potem po akcji idą nad staw łowic wypuszczone przez frajerów ryby?
    • Gość: j23 Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: 193.151.48.* 13.12.05, 14:48
      Polscy ekolodzy mają chyba niedobrze w głowach poukładane. Chyba to wpływ
      nieskażonego środowiska. To kolejny dowód, że czyste powietrze szkodzi szarym
      komórkom ekologów. Banda leni, którzy nic nie potrafią zrobić, a jedynie
      protestować i rzucać innym kłody pod nogi. Nie powinno się na nich zwracać
      uwagi,a za ich protesty karać chłostą lub po prostu izolować.
      • Gość: PAWEŁ KARPIOJAD ZAMKNĄĆ EKOLOGÓW. HEHEHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:31
        Wypuścić karpie a zamknąć ekologów!!!!!!!
        hhłe, hłe hłe, hłe........
      • Gość: aga Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 17:54
        to postuj sobie caly dzien na mrozie z transparentami. niewiem czy mozna to
        nazwac lenistwem.
    • katarz1 Re: Protest ekologów w sprawie karpi 13.12.05, 15:32
      A, Ty skarżypyto!
    • tullamor Umolnić kurczki, kaczki i inne cierpiace zyjątka 13.12.05, 16:35
      które bezwstydnie konsumujemy
      • Gość: sava i paweł-głupi Do tullamor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:28
        Tak jest!
    • framberg Re: Protest ekologów w sprawie karpi 13.12.05, 16:47
      Zrobię podobną akcję, tylko poproszę o wpuszczenie do mojego stawu. Bardzo
      lubię te miłe stworzenia. Nie tylko smażone, na inne sposoby również.
    • Gość: kucharka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:48
      nie jem karpi od 94 roku tj od czasu, gdy przeczytalam, ze maja DNA sklocone z
      ludzkim, aby rosly szybciej, byly tluste i bez osci.Jak patrze na nie to mi ich
      zal, tylko rzygac mi sie chce
    • framberg Re: Protest karpi w sprawie ekologów 13.12.05, 16:53
      Odwalcie się ekolodzy. Mamy dobre warunki aż do śmierci, darmową wyżerkę, brak
      drapieżników. Niezbyt długie ale wspaniałe życie; zazdrośnicy.
      Protestujemy przeciw ekelogą, którzy skazują nas na poniewierkę o głodzie po
      jakichś bagnach.
    • Gość: bolex JAK ZABIC KARPIA :> CZYTAJ IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:15
      Rybę oszałamia się przez uderzenie tępym narzędziem w głowę od strony grzbietowej nieco powyżej oczu. W tym celu rybę przytrzymuje
      się mocno uściskiem lewej dłoni (najlepiej przez suchą, czystą lnianą szmatkę) w pozycji pionowej, brzuchem do stołu, a prawą
      dokonuje uderzenia. Uderzenie nie powinno być zbyt silne, aby nie uszkodzić nadmiernie głowy. Po oszołomieniu, przecina się
      poprzecznie ostrym nożem kręgosłup, tuż za głową i przy ogonie.
      • Gość: agata Re: JAK ZABIC KARPIA :> CZYTAJ IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 17:56
        ile razy jeszcze to bedziesz pisal ??? ehh.. sam sobie lep odetnij.
    • Gość: pas Zabijają i zapijają się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:15
      Jeśli ktoś je zabijane, popiera zabijanie i do tego zapija się np. wódą, to
      chyba nie ma rozumu - prawda? Zatem nie może zrozumieć mądrych argumetów, bo
      jest głupi - prawda? Więc nadal zabija i chla!
      • Gość: draaamaaat Re: Zabijają i zapijają się! IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:44
        a rozrozniasz moze zwierze od czlowieka? bo dla mnie jest roznica, i uwazam ze
        czlowiek stoi na samej gorze tego ekosystemu. Zwierzeta maja sluzyc za pokarm a
        nie jako element dekoracyjny do podziwania.
      • Gość: Coca-Cola Re: Zabijają i zapijają się! IP: *.rev.pro-internet.pl 13.12.05, 22:23
        Uwielbiam jesc zabijane zwierzeta, popieram zabijanie zwierzat i lubie czasami
        wypic czy to wodke czy piwo. I jestem glupi? Mozliwe... ale nie bardziej niz
        Ty. Zapewne mieszkasz i pracujesz w miescie dobrowolnie trujac sie skazonym
        powietrzem. Jezdzisz samochodem zabijajac setki niewinnych owadow. Siedziesz
        przy komputerze, ktory emituje szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne. Moj
        boze, jestes rownie glupi co ja... ale wydajesz sie sobie szlachetny... bo nie
        jesz karpia:-D Dobry sposob na poprawe samooceny.
    • porannakawa Ekolodzy? Toż to niedouczone dzieciuchy! 13.12.05, 18:17
      To nie są protesty ekologów.
      To dzieciuchy którym wydaje się, że są ekologami - jakiś studencina -
      niedorobiony prawnik, jakaś niedorobiona, bez dyplomu socjolożka - ot tacy oni
      ekolodzy.
      Nie znając faktów - protestują przeciwko zmianom klimatycznym - z braku
      rzetelnej wiedzy - w Morzu Świętokrzyskim żyly w mezozoiku trylobity i belemnity
      - wskutek zmian klimatu wyginęły! Szalone ocieplenie, z morza zrobiły się góry -
      pewnie to pod wpływem niszczącej działalności człowieka!
      Ot niedouczone dzieciuchy!
      • Gość: waco na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:22
        ekolodzy są napewno bardziej wykształceni niż 90% naszego społeczeństwa. Kto
        normalny może zabić karpia? PRzerażające!! To że on jest słabszy i nie może sie
        obronić daje nam prawo by go zabić i zjeść??
        • Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 18:56
          Gość portalu: waco napisał(a):

> ekolodzy są napewno bardziej wykształceni niż 90% naszego społeczeństwa. Kto
          > normalny może zabić karpia? PRzerażające!! To że on jest słabszy i nie może sie
          > obronić daje nam prawo by go zabić i zjeść??

Co jest przerażające? Jedzenie zwierząt? Takie jest prawo natury,
          żreć albo być pożartym.
          Dla mie i dla moich dzieci to ty możesz się odżywiać nawet trawą,
          ale nie zmuszaj mie do tego samego,gdyż jak długo będę żył
          będę ze smakiem zajadał mięso, i nie pytaj mie czy sam potrafię
          zwierze zabić i oprawić,POTRAFIĘ
          • Gość: rye Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.chello.pl 13.12.05, 20:59
            >>> Co jest przerażające? Jedzenie zwierząt? Takie jest prawo natury,
            żreć albo być pożartym. <<<

Prawem natury jest też dostać w ryj od silniejszego od siebie. A jak mniemam ani
            Ty, ani Twoje dzieci nie miałyby nie miałyby na to zapewne ochoty.

>>> Dla mie i dla moich dzieci to ty możesz się odżywiać nawet trawą,
            ale nie zmuszaj mie do tego samego,gdyż jak długo będę żył
            będę ze smakiem zajadał mięso, i nie pytaj mie czy sam potrafię
            zwierze zabić i oprawić,POTRAFIĘ <<<<

I nikt Cię nie zmusza. Chcesz żyć kosztem innych istot żywych, rób to. Jednak
            publiczne obwieszczanie faktu, że czujesz się dumny z tego powodu, jest leciutko
            nie na miejscu.
            • Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:42
              Prawem natury jest też dostać w ryj od silniejszego od siebie. A jak mniemam an
              > i
              > Ty, ani Twoje dzieci nie miałyby nie miałyby na to zapewne ochoty.

Mógłbyś sprubować, ale jeżeli nie jesteś w stanie ubić zwierzyny,
              to i z tym laniem w mordę ci nie wyjdzie

I nikt Cię nie zmusza. Chcesz żyć kosztem innych istot żywych, rób to. Jednak
              > publiczne obwieszczanie faktu, że czujesz się dumny z tego powodu, jest leciutk
              > o
              > nie na miejscu.

A gdzie na miejscu? jeżeli nie na takim forum?
              A z dumą to nie ma nic wspólnego,czymś muszę się odżywiać
              Jestem mięsożerny, jak większość ludzkiego rodzaju
              A tobie wara mie oczymś innym przekonywać
            • Gość: draaamaaat Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:47
              a co uwazasz ze jestes na rowni z zubrem lub lampartem? Te zwierzaki nie maja
              ekologow u siebie a sobie zabijaja kiedy sa glodne.
              • Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:56
                Ja też nie zabijam dla przyjemności, tylko jak jestem głodnym.
                Albo na zapas, bo naprzykład na śniadanie nie zabiję świniaka.
                Pewnie w supermarkecie mogę kupić, ale to ze sklepu też nie urosło na drzewie.

• Gość: rye Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.chello.pl 13.12.05, 22:39
                  >>> Mógłbyś sprubować, ale jeżeli nie jesteś w stanie ubić zwierzyny,
                  to i z tym laniem w mordę ci nie wyjdzie <<<

Mięsożerców jest jednak więcej niż takich jak ja, więc miej się na baczności, bo
                  im wyjść może.
                • Gość: draaamaaat Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.upc.chello.be 14.12.05, 00:27
                  wardog1 to nie byla odpowiedz do Ciebie :)
                  Ja tez jem mieso, i super bo wg mnie czlowiek jest po to by zwierzeta jesc, a
                  nie je stawiac na piedestale. :))
      • Gość: pas Do porannakawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:22
        A Ty chlejesz, uczony mamrocie?
    • Gość: anka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:35
      W tym przypadku ekolodzy to idioci.Karpie są hodowlane. Po wrzuceniu do Zalewu
      nie przeżyją. Zanieczyszczą środowisko, a może przyniosą jakąś chorobę. Trochę
      rozumu EKOLODZY>
      • Gość: kucharka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:00
        nie zagina, tylko skoligaca Kowalskiego z linem, albo innym szczupakiem czy
        plotka.
    • Gość: En Gaja to te golasy..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:29
      ...co latają po lesie? Bo już się nie orientuję w tych organizacjach
      terrorystycznych.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.12.05, 20:54
      Ja to w ogóle nie wiem, jak to można jeść - więcej paprania się z tym, niż jedzenia. 50% tej ryby to tłuszcz, a drugie 50% to ości.
      • Gość: wardog1 Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:50
        Jak ja ci przyżądzę karpia z patelni, to byś palce oblizywał,
        o więcej wołał, i nigdy takich głupot wypisywał.
        A co z patelni pozostaje, robi się po warmińsku, w ocet z cebulką
        i innymi przyprawami, i do chleba z masłem,
        I się uszy trzęsą.
        • lavojtek Pieciu i karp! 13.12.05, 21:59
          No to w sumie szesciu! Buahahahahahahaha
          Glupota ludzka nie zna granic. Nastepny krok to opotestowac chleb! Przeciez
          pszenica w strasznych meczarniach scierana jest na make! Nakarmic chlebm
          karpie. Niech wszystko pozostanie w naturze. Gotowy scenariusz na odcinek
          Monthy Pythona!
          • Gość: wardog1 Re: Pieciu i karp! IP: *.versanet.de 13.12.05, 22:03
            lavojtek
            Masz rację
            Nic dodać, nic ująć
    • dorsai68 Swoją drogą 13.12.05, 23:19
      Wiedzieli "ekolodzy", gdzie wypuścić te karpie, żeby długo nie pożyły....
      • Gość: Pogromca mitów Re: Swoją drogą IP: *.autocom.pl 14.12.05, 01:58
        Wrócą po nie w Wigilie jak będą pływać do góry brzuchami
        • Gość: Syf Slowianski Polak ekolog to sprzecznosc sama w sobie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:11
        • Gość: Etnolog Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjcie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:13
          • Gość: wardog1 Re: Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjc IP: *.versanet.de 14.12.05, 02:38
            Re: Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjc

No etnolog może i tak, ale ja w tego etnologa nie wierzę
            Uczyło się nie wszystkiego? Karp jak każde inne żywe stworzenie
            jest samo w sobie doskonałym, przez człowieka technologicznie
            nie osiągniętym żywym laboratoriem, zdolnym do, niezależnie
            od pobranego pokarmu,przetważanie tegoż do dla ludzi bezpiecznego
            pożywienia. Wyjątkiem są : wątroba, serce, skrzela i krew ryby.
            Resztę czyli czyste mięso rybie możemy bez problemu spożywać.
            Jest ponadto o wiele zdrowsze niż mięso wieprzowe lub wołowe
        • Gość: Filut Wigilia bez karpia to jak Lepper bez Begerowej! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:14
        • Gość: Krasny Ludek Wigilia bez karpia to jak pralat bez ministranta! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:16
        • Gość: Moherowy beret Wigilia bez karpia to jak Maryja bez Rydzyka! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:17
        • Gość: Bolek Stolec Wigilia bez karpia to jak sracz bez papieru! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:17

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka