kayakto 13.12.05, 06:36 karpie sa tlko na swieta, a w albercie na tamce chyba z pol roku byly sumy nilowe w akwarium! nawet nie wiem czy na sprzedaz... - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: psiakrew Tak. tak, a choinkę zasadzę w lesie IP: 217.153.26.* 13.12.05, 08:17 niech sobie pożyje nieboże. Las mam niedaleko, ale gorzej mają ci, którzy kupują norweskie ryby. Będą się musieli wybrać na dłuższą wycieczkę. _ Carpie diem, sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL KARP TO TŁUŚCIOCH, I OBŚLIZGŁY, I ROBI DO WANNY !P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:47 Ja tam go nie Lubie, tych Ości skóry .. sadła .. pożujesz pożujesz .. i wyplujesz tależ Odpadków Zostaje .. i zabić trzeba, to oko tak patrzy Na co mnie On .. Niech Se pŁetwaL płynie Z Prądem .. hhehehe 6oo V Ale nie kupie, Bo wypuszcze odłowią wsatwią i tak Abarot .. jak w Drugim Zabiciu Psa .. O nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon karp IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 13.12.05, 10:50 To może niech ekolodzy oczyszczą nasze rzeki, zarybnią je to z pewnością masa osób pójdzie sobie spokojnie wyłowić świeżego karpia ;) Hodowlane karpie nie mają tak źle nie biorąc pod uwagę okresu świątecznego, to żyją sobie po królewsku, sam widzialem transport karpi jechały sobie w basenach z jakiegośdziwnego tworzywa i jakoś nie widziałem tam lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: karp 13.12.05, 13:58 Karpie w zimie nie żerują więc złowienie ich graniczy z cudem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarz1 Re: karp 13.12.05, 15:33 Jak to? Przez całą zimę nic nie jedzą? To z czego są takie grube?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peeter są tuczone - bo to sa karpie hodowalne, a więc IP: *.pl / *.crowley.pl 14.12.05, 02:10 otłuszczone, z nadwagą i niezdrowe. ogólnie rzecz biorąc nie żyją w naturalnych i właściwych dla siebie warunkach. live and let live!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: karp 14.12.05, 12:46 ano zaczynają żreć wczesną wiosną, a kończą jesienią. Nic nie jedzą przez zimę i prawie nic nie robią. Przynajmniej w zimnych wodach. Zresztą jest wiele gatunków ryb, które zachowują się podobnie. Np. Polski lin i sum, albo sprowadzony amur. Są też takie które zachowują się odwrotnie: żerują w zimę, a nie żerują w lato, np miętus, sieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzakis LIRSKI NA STOL! INACZEJ NIE ZOBACZY! IP: 193.195.200.* 13.12.05, 19:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Tak. tak, a choinkę zasadzę w lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:34 mylisz pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peeter wobec tego co z tobą zrobić??? IP: *.pl / *.crowley.pl 14.12.05, 02:11 ? Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand nie ekologowie 13.12.05, 10:46 nie nazywajcie tych dzieciakow ekologami bo to tak jakby protestujacych gornikow nazywac ekonomistami Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Taki ekolog w galarecie, albo choć po żydowsku 13.12.05, 11:05 ze świeżymi listkami rozmarynu lub bazylii To by dopiero było, co mi tam karpie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tydraniu Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: 194.145.228.* 13.12.05, 12:17 Jakby była bida to by w polu robili i byłby spokój, a tak to co?? Głupoty ludziom po głowach chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:06 nie chodzi o to zeby wogole nie jesc, ale zeby nie zabijac ich bestialsko, np. wrzucajac zywcem do toberbki, albo walac palka w lep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.p.lodz.pl 13.12.05, 13:29 To jak zabijać? Kiedyś wyczytałem, że ekologiczny sposób, to wzięcie karpia w ręce i znienacka pokazanie mu kalendarza z zakreśloną datą 24 grudnia - karp umiera ze strachu. Próbowałem - widać trafił mi się niegramotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Z dobrobytu im sie we łbach po przewracało IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:52 nie znam sie na tym, nigdy nikogo nie zabilam, ale moze jedno ciachniecie tasakiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ach ryp mnie Karp to gowniana ryba pelna osci,zalatujaca blotem IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: 156.17.79.* 13.12.05, 11:20 Karpia - nie bo stworzenie, choinki - nie bo to tez stworzenie, sianka -nie bo to tez stworzenie itd.....To co jesc??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL FILETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:37 Z MINTAJA .. PYSZNE :D Gut Apetit .. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Do sava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:49 Sam sobie odpowiedz, jeśli masz rozum. A jesli nie masz rozumu, to nie martw się - i tak kiedys zmądrzejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do sava IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:27 a mi się to podobało:) Wyobraziłem sobie gościa jak wpier.ala chonkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL TO PROSTE ŁOTSONIE ..HARE KISZKA ..RIKSZA HAREM !P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:41 ZENN !! Musisz Zostać Fruktarianinem ..i żreć tyLko To Co samo spadnie i umrze słowem Trupy zgniłych marchewek, padŁe ptaszory wewióry, mrówki bigbitówki .. i Po takiej diecie ..Za długo nie powalczysz W Ewolucji Ale zato w następnej Karmie będziesz kryty !P A jeden kolo pono ponowny Buda, w buszu Indyjskim nie kusza od 6 miechów i wcale mu się nie chce na klopa !P CuD ! Grajmy Panu na Harfie ? Grajmy Panu na cytrze .. behee Weź to na Gandhieego .. Olej Oleeeej Oleeeej .. too Oleeej .. Odpowiedz Link Zgłoś
katarz1 Re: Protest ekologów w sprawie karpi 13.12.05, 15:26 Choinkę i sianko można. Ich zabicie nie jest bestialstwem. (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Jak zabic karpia >> CZYTAJ >> IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:11 Rybę oszałamia się przez uderzenie tępym narzędziem w głowę od strony grzbietowej nieco powyżej oczu. W tym celu rybę przytrzymuje się mocno uściskiem lewej dłoni (najlepiej przez suchą, czystą lnianą szmatkę) w pozycji pionowej, brzuchem do stołu, a prawą dokonuje uderzenia. Uderzenie nie powinno być zbyt silne, aby nie uszkodzić nadmiernie głowy. Po oszołomieniu, przecina się poprzecznie ostrym nożem kręgosłup, tuż za głową i przy ogonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Lepper w galarecie z jablkiem mordzie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzxx NIE ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:46 Podobno w Te Święta celebrujemy Narodziny Boga - a On głosił: NIE ZABIJAJ. Szczególnie w Świeta nie możecie powstrzymać się od zabijania i popierania zabijania jedząc: ryby, drób, mięso. A jak Wam ktoś o tym przypomni, denerwujecie się - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:24 A ty się lecz człowieku u psychiatry! Tylko na własny koszt a nie państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Od Pawła (głupiego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:37 Jestem głupi Paweł, a ty gdzie się leczysz? U Gawła? Ja jestem psychol ale nie zabijam. A ty jesteś psychol-morderca, oj,oj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ-KARPIOJAD do psychola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:50 W takim razie powiedz co jesz psycholu? Jaki jest twój jadłospis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka do karpijada IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:10 w filecika nie mozesz zjesc ? ps. jestes dla mnie kretynem, bo zamiast normalnie rozmawiac, odrazu wysywasz ludzi od psychicznych.. ksiazke sobie poczytaj lepiej..plyciutki czlowieczku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grego5 Re: do karpijada IP: *.dsl.look.ca 13.12.05, 14:58 A filecik to skąd się bierze? Produkują to gdzieś? Wytłumacz mi proszę jaka jest różnica między filetem z mintaja na przykład, a z karpia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do karpijada IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:36 miałem kiedyś lina w akwarium jak byłem mały - dawał się głaskać (powaga), żył 2 lata, miał 21 cm i fajnie "przewracał" oczami - super obserwacji dokonałem na temat zachowania dużych ryb i polecam hodowlę - wymagania minimalne, woda w temp. pokojowej, żre mięso i dżdżownice. Nigdy nie zjadłbym lina od tamtej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł-niekariojad Do Pawła-karpiojada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:12 Nareszcie zdrozumiałeś! Oto cudowne pytanie? Naprawdę nie wiesz co jeść, żeby zachowywać się jak człowiek, a nie jak potwór? Pomyśl nad tym i już nie zawracaj ludziom głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATKA Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:16 yyyyy...ciezko ci sie wypowiedzic i wyrazic swoja opinie. polecam czytanie ksiazek... od 5 lat nie jem miesa i mi z tym dobrze, ale jakbys dobrze przeczytal artylul to bys zrozumial o co walcza ekolodzy: NIE CHODZI O TO BY WCALE NIE JESC KARPI, ALE HUMANITARNIE SIE Z NIMI OBCHODZIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 13:29 Ja proponuje pokazac karpiom transmisje z zaprzysiezenia nowego prezydenta. Wszystkie padna na serce i obejdzie sie bez niehumanitarnego zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hairpin Re: Do Pawła-karpiojada IP: *.altkom.pl 13.12.05, 13:54 Pokazanie biednym karpiom zaprzysiężenia byłoby NAPRAWDĘ nieludzkim bestialstwem. A przecież chodzi tu o humanitarne ( naturalne ) zachowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia I chleą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:58 Nie tylko zabijają, ale też chleją. Ach Święta. Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Zapijają się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:23 Prawda, piją i głupieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu-1 Re: NIE ZABIJAJ IP: *.chello.pl 13.12.05, 18:40 Gość portalu: zzxx napisał(a): > Podobno w Te Święta celebrujemy Narodziny Boga - a On głosił: NIE ZABIJAJ. > Szczególnie w Świeta nie możecie powstrzymać się od zabijania i popierania > zabijania jedząc: ryby, drób, mięso. A jak Wam ktoś o tym przypomni, > denerwujecie się - wstyd. Owszem, głosił: NIE ZABIJAJ, ale nie o zwierzęta mu chodziło, tylko o ludzi. Ryby jadł sam, częstował innych i pomagał łowić. Idź śladem Chrystusa, jedz ryby. Co On czynił, nie może być uważane za zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszony po co gamoniowi tłumaczysz? IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 13.12.05, 19:23 przecież widać że nie ma zielonego pojęcia o czym pisze, z wiarą ma tyle do czynienia co z zeszłorocznym śniegiem a bierze się za dogmaty katolickie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: NIE ZABIJAJ IP: 57.66.197.* 13.12.05, 20:43 a co mi da, jesli w swieta sie powstzrymam (cytowalem), a przez reszte roku bede to robil???- NIC jesl;i nie zabijac to zawsze a nie od swieta abstrhujac od powyzszego - zwierzeta sa miedzy innymi po to na tym swiecie, aby sluzyc ludziom za pokarm, a nie tylko dlatego, zeby je podziwiac jak w ilosci miliona sztuk plywaja w stawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbak Re: NIE ZABIJAJ IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:36 no wlasnie, przeciez to wszystko ma byc dla czlowieka, a nie czlowiek dla rybek, kotkow pieskow. Oczywiscie chodzi tez zeby z glowa zarzadzac, a nie wybijac wszystko bo jestesmy panami. No ale zeby byly specjalne opisy jak ekologicznie i humanitarnie zabic rybe? to moze jakis Karpiowy Czerwony Krzyz utworzymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uosiu Re: NIE ZABIJAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:51 O zabijanie ludzi Mu chodziło. A ryby jeść lubił. I zadawał się z rybakami, jednemu nawet niezłą fuchę powierzył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata 800 lat??! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:46 800 letnia tradycja kupowania żywego karpia w sklepie? A to ci dopiero historia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empata a komary? IP: 217.168.192.* 13.12.05, 12:14 następnego lata ja przyleci komar to dam mu jeść, a może i kleszcza przygarnę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzxx Re: a komary? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:18 Nie trzeba ich zabijać, one też mają swoje miejsce w ekosystemie. Wystarczy się przed nimi mądrze chronić (preparaty odstraszające, a nie zabijające). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a komary? ... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:39 a wiecie, że dzieki komarom wymyślono ponoć radio - one mają nadajniki i odbiorniki radiowe "zamontowane" i to dość skomplikowane ponoć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: a komary? IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:11 a wy jak zwykle z komarami... brak wam argumentow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:19 W takim razie mam propozycję, niech każdy w święta zamiast karpia zje jednego ekologa. I będziemy mieli wreszcie wszyscy święty spokój z nimi. Nie mają ludzie zajęcia jak widać i się pierdołami zajmują:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:20 Hehe, może becikowe wprowadzą dla karpi głupole jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: ZJEŚĆ EKOLOGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:36 glupi jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polikarp Od karpi sie odpier...dolcie, zryjcie slonine! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:10 Odpowiedz Link Zgłoś
mukki Ekolodzy 13.12.05, 12:37 Tak za niedlugo to niebedziemy mogli nic jesc bo nam ekolodzy beda zabraniac.Nic jesc czyli niczym srac bedzie czysto.A napewno nie jeden ma w domu psa niech go tez wypusci.Duren jeden z drugim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ-KARPIOJAD MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:54 Ale karpia bardzo lubię jeść. Smażonego ekologa też chętnie w tym roku spałaszuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 13:13 strszany idiota z ciebie... moze lepiej swoje dziecko albo matke zjedz.. czlowiek jak kazdy inny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sava Do Pawła-Karpiojada od seva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:17 Musisz mieć dużą d..ę, jeśli tak chętnie tam wszystko wrzucasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xys Re: Do Pawła-Karpiojada od seva IP: *.aster.pl 13.12.05, 22:18 Zamurowało mnie, komentarz roku!!! ;) Buahahhahahah... musisz miec duza dupę.... nie mogę buahahahahah.... hehe .... heh .... buahahhahhaah . . . .. Savo, masz jeszcze cos do dodania w temacie karpii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:37 a sam go zabijasz? spojrz mu w oczy i go zabij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coca-Cola Re: MAM W DUPIE TRADYCJĘ I EKOLOGÓW IP: *.rev.pro-internet.pl 13.12.05, 22:17 LoL, a muche zabiles kiedys? Jezdzisz samochodem? Mordujesz latem setki much, owadow, zab etc. Łomatko, co za czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:41 a po co jeść? Nie lepiej pić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota751 a może tak jak w Bratysławie? IP: *.pekao.com.pl 13.12.05, 13:20 Ja nie lubię jeść karpia. Ale w zeszłym roku kupiłam jednego, wybrałam najmniejszego i wypuściłam go do Wisły. Wiem, może nie miał zbytnich szans na przeżycie. W tym roku chcę zrobić to samo tyle że może zawiozę go do Łazienek Królewskich. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 13:30 Wez go jeszcze do zoo i do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:39 wredny Odpowiedz Link Zgłoś
szyderczy_szyderca Re: a może tak jak w Bratysławie? 13.12.05, 17:10 Karp wredny? No to tylko do zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.chello.pl 13.12.05, 14:21 Koniecznie zawieź go do Łazienek, jak złapią Cie strażnicy parkowi i dowalą mandat to odechce Ci się karpi do końca życia. Czy to tak trudno zrozumieć, że karp hodowlany żyje w zupełnie innych warunkach niż brudna Wisła, syfiaste stawiki parkowe? Ani ten karp nie ma szans na przezycie w takich warunkach ani ryby, które tam mieszkają nie moga żyć razem z tym karpiem. Takimi praktykami wyrządza się więcej szkody niż pożytku. Lepiej poprostu nie kupować żywych karpi. Jak nie będzie popytu to nie będzie podaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:41 Ludzie,nie kupujcie karpi!Prosze Was!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:39 ja w ogolre nie jem karpia na swieta,szkoda mi zwierzatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a może tak jak w Bratysławie? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:40 dorka, aleś narobiła - karpie nie żyją w rzekach, tylko w stawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.chello.pl 13.12.05, 13:53 Nie kupuję żywych karpi,ale nikogo nie zamierzam do niczego namawiać,skoro komuś bardziej smakuje ryba zabita własnymi rękami... Nie przekonam.Boli mnie jedynie to,co widzę w sklepach,zwłaszcza hipermarketach.Wycieńczone karpie,półżywe,leżące w suchym pojemniku jeden na drugim... w stanie agonalnym.Wielokrotnie widziałam też karpie,które pływały niby w specjalnym zbiorniku z wodą,ale było ich tam tak dużo,że wszystkie były poranione,a część pływała martwa... To jest dla mnie okrucieństwo i to mnie zawsze przeraża w ten czas świąteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draaamaaat Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:40 i one tak jeczaly, i niemy 'help' slaly... aj aj aj aj aj... moze napisac petycje to prezydenta by laske swa okazal :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.fangor.local / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:00 a potem po akcji idą nad staw łowic wypuszczone przez frajerów ryby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: 193.151.48.* 13.12.05, 14:48 Polscy ekolodzy mają chyba niedobrze w głowach poukładane. Chyba to wpływ nieskażonego środowiska. To kolejny dowód, że czyste powietrze szkodzi szarym komórkom ekologów. Banda leni, którzy nic nie potrafią zrobić, a jedynie protestować i rzucać innym kłody pod nogi. Nie powinno się na nich zwracać uwagi,a za ich protesty karać chłostą lub po prostu izolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ KARPIOJAD ZAMKNĄĆ EKOLOGÓW. HEHEHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:31 Wypuścić karpie a zamknąć ekologów!!!!!!! hhłe, hłe hłe, hłe........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 17:54 to postuj sobie caly dzien na mrozie z transparentami. niewiem czy mozna to nazwac lenistwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tullamor Umolnić kurczki, kaczki i inne cierpiace zyjątka 13.12.05, 16:35 które bezwstydnie konsumujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava i paweł-głupi Do tullamor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:28 Tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Protest ekologów w sprawie karpi 13.12.05, 16:47 Zrobię podobną akcję, tylko poproszę o wpuszczenie do mojego stawu. Bardzo lubię te miłe stworzenia. Nie tylko smażone, na inne sposoby również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:48 nie jem karpi od 94 roku tj od czasu, gdy przeczytalam, ze maja DNA sklocone z ludzkim, aby rosly szybciej, byly tluste i bez osci.Jak patrze na nie to mi ich zal, tylko rzygac mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Protest karpi w sprawie ekologów 13.12.05, 16:53 Odwalcie się ekolodzy. Mamy dobre warunki aż do śmierci, darmową wyżerkę, brak drapieżników. Niezbyt długie ale wspaniałe życie; zazdrośnicy. Protestujemy przeciw ekelogą, którzy skazują nas na poniewierkę o głodzie po jakichś bagnach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolex JAK ZABIC KARPIA :> CZYTAJ IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:15 Rybę oszałamia się przez uderzenie tępym narzędziem w głowę od strony grzbietowej nieco powyżej oczu. W tym celu rybę przytrzymuje się mocno uściskiem lewej dłoni (najlepiej przez suchą, czystą lnianą szmatkę) w pozycji pionowej, brzuchem do stołu, a prawą dokonuje uderzenia. Uderzenie nie powinno być zbyt silne, aby nie uszkodzić nadmiernie głowy. Po oszołomieniu, przecina się poprzecznie ostrym nożem kręgosłup, tuż za głową i przy ogonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: JAK ZABIC KARPIA :> CZYTAJ IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 13.12.05, 17:56 ile razy jeszcze to bedziesz pisal ??? ehh.. sam sobie lep odetnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Zabijają i zapijają się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:15 Jeśli ktoś je zabijane, popiera zabijanie i do tego zapija się np. wódą, to chyba nie ma rozumu - prawda? Zatem nie może zrozumieć mądrych argumetów, bo jest głupi - prawda? Więc nadal zabija i chla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draaamaaat Re: Zabijają i zapijają się! IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:44 a rozrozniasz moze zwierze od czlowieka? bo dla mnie jest roznica, i uwazam ze czlowiek stoi na samej gorze tego ekosystemu. Zwierzeta maja sluzyc za pokarm a nie jako element dekoracyjny do podziwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coca-Cola Re: Zabijają i zapijają się! IP: *.rev.pro-internet.pl 13.12.05, 22:23 Uwielbiam jesc zabijane zwierzeta, popieram zabijanie zwierzat i lubie czasami wypic czy to wodke czy piwo. I jestem glupi? Mozliwe... ale nie bardziej niz Ty. Zapewne mieszkasz i pracujesz w miescie dobrowolnie trujac sie skazonym powietrzem. Jezdzisz samochodem zabijajac setki niewinnych owadow. Siedziesz przy komputerze, ktory emituje szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne. Moj boze, jestes rownie glupi co ja... ale wydajesz sie sobie szlachetny... bo nie jesz karpia:-D Dobry sposob na poprawe samooceny. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Ekolodzy? Toż to niedouczone dzieciuchy! 13.12.05, 18:17 To nie są protesty ekologów. To dzieciuchy którym wydaje się, że są ekologami - jakiś studencina - niedorobiony prawnik, jakaś niedorobiona, bez dyplomu socjolożka - ot tacy oni ekolodzy. Nie znając faktów - protestują przeciwko zmianom klimatycznym - z braku rzetelnej wiedzy - w Morzu Świętokrzyskim żyly w mezozoiku trylobity i belemnity - wskutek zmian klimatu wyginęły! Szalone ocieplenie, z morza zrobiły się góry - pewnie to pod wpływem niszczącej działalności człowieka! Ot niedouczone dzieciuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:22 ekolodzy są napewno bardziej wykształceni niż 90% naszego społeczeństwa. Kto normalny może zabić karpia? PRzerażające!! To że on jest słabszy i nie może sie obronić daje nam prawo by go zabić i zjeść?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 18:56 Gość portalu: waco napisał(a): > ekolodzy są napewno bardziej wykształceni niż 90% naszego społeczeństwa. Kto > normalny może zabić karpia? PRzerażające!! To że on jest słabszy i nie może sie > obronić daje nam prawo by go zabić i zjeść?? Co jest przerażające? Jedzenie zwierząt? Takie jest prawo natury, żreć albo być pożartym. Dla mie i dla moich dzieci to ty możesz się odżywiać nawet trawą, ale nie zmuszaj mie do tego samego,gdyż jak długo będę żył będę ze smakiem zajadał mięso, i nie pytaj mie czy sam potrafię zwierze zabić i oprawić,POTRAFIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.chello.pl 13.12.05, 20:59 >>> Co jest przerażające? Jedzenie zwierząt? Takie jest prawo natury, żreć albo być pożartym. <<< Prawem natury jest też dostać w ryj od silniejszego od siebie. A jak mniemam ani Ty, ani Twoje dzieci nie miałyby nie miałyby na to zapewne ochoty. >>> Dla mie i dla moich dzieci to ty możesz się odżywiać nawet trawą, ale nie zmuszaj mie do tego samego,gdyż jak długo będę żył będę ze smakiem zajadał mięso, i nie pytaj mie czy sam potrafię zwierze zabić i oprawić,POTRAFIĘ <<<< I nikt Cię nie zmusza. Chcesz żyć kosztem innych istot żywych, rób to. Jednak publiczne obwieszczanie faktu, że czujesz się dumny z tego powodu, jest leciutko nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:42 Prawem natury jest też dostać w ryj od silniejszego od siebie. A jak mniemam an > i > Ty, ani Twoje dzieci nie miałyby nie miałyby na to zapewne ochoty. Mógłbyś sprubować, ale jeżeli nie jesteś w stanie ubić zwierzyny, to i z tym laniem w mordę ci nie wyjdzie I nikt Cię nie zmusza. Chcesz żyć kosztem innych istot żywych, rób to. Jednak > publiczne obwieszczanie faktu, że czujesz się dumny z tego powodu, jest leciutk > o > nie na miejscu. A gdzie na miejscu? jeżeli nie na takim forum? A z dumą to nie ma nic wspólnego,czymś muszę się odżywiać Jestem mięsożerny, jak większość ludzkiego rodzaju A tobie wara mie oczymś innym przekonywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draaamaaat Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.upc.chello.be 13.12.05, 21:47 a co uwazasz ze jestes na rowni z zubrem lub lampartem? Te zwierzaki nie maja ekologow u siebie a sobie zabijaja kiedy sa glodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:56 Ja też nie zabijam dla przyjemności, tylko jak jestem głodnym. Albo na zapas, bo naprzykład na śniadanie nie zabiję świniaka. Pewnie w supermarkecie mogę kupić, ale to ze sklepu też nie urosło na drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.chello.pl 13.12.05, 22:39 >>> Mógłbyś sprubować, ale jeżeli nie jesteś w stanie ubić zwierzyny, to i z tym laniem w mordę ci nie wyjdzie <<< Mięsożerców jest jednak więcej niż takich jak ja, więc miej się na baczności, bo im wyjść może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draaamaaat Re: na tle społeczeństwa prymitywów...? IP: *.upc.chello.be 14.12.05, 00:27 wardog1 to nie byla odpowiedz do Ciebie :) Ja tez jem mieso, i super bo wg mnie czlowiek jest po to by zwierzeta jesc, a nie je stawiac na piedestale. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Do porannakawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:22 A Ty chlejesz, uczony mamrocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:35 W tym przypadku ekolodzy to idioci.Karpie są hodowlane. Po wrzuceniu do Zalewu nie przeżyją. Zanieczyszczą środowisko, a może przyniosą jakąś chorobę. Trochę rozumu EKOLODZY> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:00 nie zagina, tylko skoligaca Kowalskiego z linem, albo innym szczupakiem czy plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: En Gaja to te golasy..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:29 ...co latają po lesie? Bo już się nie orientuję w tych organizacjach terrorystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.12.05, 20:54 Ja to w ogóle nie wiem, jak to można jeść - więcej paprania się z tym, niż jedzenia. 50% tej ryby to tłuszcz, a drugie 50% to ości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: Protest ekologów w sprawie karpi IP: *.versanet.de 13.12.05, 21:50 Jak ja ci przyżądzę karpia z patelni, to byś palce oblizywał, o więcej wołał, i nigdy takich głupot wypisywał. A co z patelni pozostaje, robi się po warmińsku, w ocet z cebulką i innymi przyprawami, i do chleba z masłem, I się uszy trzęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Pieciu i karp! 13.12.05, 21:59 No to w sumie szesciu! Buahahahahahahaha Glupota ludzka nie zna granic. Nastepny krok to opotestowac chleb! Przeciez pszenica w strasznych meczarniach scierana jest na make! Nakarmic chlebm karpie. Niech wszystko pozostanie w naturze. Gotowy scenariusz na odcinek Monthy Pythona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: Pieciu i karp! IP: *.versanet.de 13.12.05, 22:03 lavojtek Masz rację Nic dodać, nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Swoją drogą 13.12.05, 23:19 Wiedzieli "ekolodzy", gdzie wypuścić te karpie, żeby długo nie pożyły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogromca mitów Re: Swoją drogą IP: *.autocom.pl 14.12.05, 01:58 Wrócą po nie w Wigilie jak będą pływać do góry brzuchami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syf Slowianski Polak ekolog to sprzecznosc sama w sobie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etnolog Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjcie! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjc IP: *.versanet.de 14.12.05, 02:38 Re: Zryjcie te karpie z zasyfionych stawow, zryjc No etnolog może i tak, ale ja w tego etnologa nie wierzę Uczyło się nie wszystkiego? Karp jak każde inne żywe stworzenie jest samo w sobie doskonałym, przez człowieka technologicznie nie osiągniętym żywym laboratoriem, zdolnym do, niezależnie od pobranego pokarmu,przetważanie tegoż do dla ludzi bezpiecznego pożywienia. Wyjątkiem są : wątroba, serce, skrzela i krew ryby. Resztę czyli czyste mięso rybie możemy bez problemu spożywać. Jest ponadto o wiele zdrowsze niż mięso wieprzowe lub wołowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filut Wigilia bez karpia to jak Lepper bez Begerowej! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasny Ludek Wigilia bez karpia to jak pralat bez ministranta! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherowy beret Wigilia bez karpia to jak Maryja bez Rydzyka! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Stolec Wigilia bez karpia to jak sracz bez papieru! IP: 152.75.60.* 14.12.05, 02:17 Odpowiedz Link Zgłoś