Gość: olo Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 213.76.130.* 05.02.04, 09:10 to wszystko przez nieciekawy program w TV. Utarczki z sąsiadami to lepsza rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Po ile SMSy za ten BiGBrother???? Bo 05.02.04, 11:59 jestem skłonny pooglądać sobie to widowisko:) Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.range217-44.btcentralplus.com 05.02.04, 09:26 Od kiedy to Fakt ukazuje sie jako Gazeta Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liconek Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 195.205.199.* 05.02.04, 09:31 zupełnie jak moi sąsiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luter Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.smrw.lodz.pl 05.02.04, 09:37 Ci sąsiedzi powinni albo od siebie odpocząć, albo zintegrować sie jeszcze bardziej. Podobno kto sie czubi ten sie lubi. Zapewne na poczatku byli dobrymi sasiadami ale jedna głupia rzecz popsuła ich relacje (moze zdrada??) Skoro spór trwa juz 5 lat, to ewidentnie widać, iż obie rodziny doskonale bawia sie dokuczajac sobe nawzajem, albo obie są mało (lekko mówiac) rozgarnięte. Mądrzejszy dawno by sie wyprowadził i zapomniał, albo zamienił się na mieszkania.... Wogóle to co oni robią jes śmieszne w dzisiejszych czasach są gorsze sprway, więc po co tak sobie jszcze obrzydzać życia moi mili ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Latwo radzic przeprowadzke IP: 62.181.161.* 05.02.04, 11:02 Nie kazdy moze sie przeprowadzic, wiec swoje rady mozesz zachowac dla siebie. A takie buszmeny potrafia naprawde obrzydzic zycie. Ja mam sasiadow-kosmitow nad soba. Na szczescie pare szczep na korytarzu i rozmowa w spoldzielni odniosly skutek, bo gdyby poszlo na noze, to jakis sedzia moglby orzec "mala szkodliwosc spoleczna czynu". I wtedy wiwat mentalnosc dresa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 05.02.04, 09:57 No cóż, samo życie. Ja natomiast mam sąsiadkę, dla której jesteśmy najbardziej patologiczną rodziną na osiedlu. Jest osobą samotną, z tzw nadwrażliwością słuhową, mieszka na parterze pod nami i przeszkadza jej dosłownie wszystko: korzystanie z łazienki, zasłanianie okiem, klepanie kotletów (w dzień!), krojenie sałatki, odwiedziny wnuków, własciwie to wszelkie odwiedziny, chodzenie po mieszkaniu (w kapciach i są dywany), telewizor, rozmowy telefoniczne - mówi, że słyszy wszystko, nawet to jak oddychamy. Jej spokój życiowy zakłóca nawet ciemnooliwkowy pas na elewacji sąsiedniego budynku - zaciemnia jej mieszkannie. Również wzorek na chodniku przed domem został zmieniony prze spółdzielnię mieszkaniową na jej wniosek. Wielkim problemem jet również każdy pies który podniesie nogę na podwórku, bawiące się dzieci - za głośno. Nie mówiąc już o licznych przycinaniach krzewów i drzew, usuwaniu ławki (żeby nikt nie hałasował pod oknem) sadzeniu kwiatków, umieszczaniu wielu tabliczek z różnymi zakazami - wszystko na wniosek pani H. Zastanawiające jest jak ogromny wpływ ma ta kobieta na pracowników naszej spóldzielni mieszkaniowej. To wszystko było by może nawet zabawne (dla naszych znajomych jest) gdyby nie liczne wezwania policji czy straży miejskiej do naszej "patologicznej" rodziny i to o różnych porach. Za każdym razem jesteśmy przepraszani za najście, ale "musimy reagować na każde wezwanie". Oczywiście w notatce służbowej policji po każdej wizycie nie ma niczego co odbiegało by od ogólnie przyjętych norm dobrego zacowania, nie mniej już dwukrotnie sprawa wylądowała w sądzie - oczywiście wygrana przez nas. Sędzia szybko wyrobił sobie zdanie na temat stanu psychicznego naszej sąsiadki. Nie bawiąc się w szczegóły dodam tylko,że obie sprawy toczyły się w 9-ciu czy 10-ciu rundach - zeznania licznych świadków - i trwało to prawie pół roku. Zgrozą napawa myśl: na co idą nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.icpnet.pl 05.02.04, 10:21 Na ciche klepanie kotletów i w dzień i w nocy jest metoda:ścierka na kolana, na ścierkę deska, na deskę kotlet, tłuczek do ręki i pracujemy.Nikt nie usłyszy.Nie ma prawa.Ostatnio mąż powiedział, żebym klepała tradycyjnie, z efektami na cały blok, żeby sąsiedzi wiedzieli, że też mamy kotlety na obiad.Ale wolę po mojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 212.14.0.* 05.02.04, 11:06 He he he a ja moim sąsiasom dałem do zrozumienia, że moja chata to nie muzeum i kiedy zaczeli marudzić, że dziciak za głośno się bawi, puściłem kino domowe na całą parę (110 W, Subwoofe 140 w), Dwie Wierze (Bitwa pod Helmowym Jarem). Poskutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe z Teksasu Nieszczescie w Polsce - XYZ pietro wyzej IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 05.02.04, 14:04 Nie mam recepty na pogodzenie sasiadow. Ale gdy przyczytalem list od XYZ to zrozumialem dlaczego wiekszosc studentow chce wyjechac z Polski - po to aby nie zamieszkac pod XYZ, ktory zainstaluje 100W glosniki w mieszkaniu w bloku i cieszy sie, ze moze dokuczyc sasiadom. Na szczescie mieszkam we wlasnym domu i sasiedzi sa w miare przyjacielscy. Aczkolwiek w Teksasie tez sa XYZ, ktorzy instaluja 100W subwoofer w samochodzie i jezdza z otwartymi oknami (zapewne robia tez bledy ortograficzne jak XYZ, ktory nie wie, ze "wieza" pisze sie przez "z" z kropka nie "rz"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filmowana Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 83.27.10.* 05.02.04, 12:43 My też mamy problemy z sąsiadem. Zaczęło sie od tego, że mój samochód mu smrodzi.Mieszkamy w domkach jednorodzinnych naprzeciwko siebie. Kiedy oponowałam, że przecież też ma samochód. Powiedział : "ale mamy wiatry zachodnie" tzn. wiejące w jego stronę. Przychodził do nas pod byle pretekstem i nakazywał przestawienie samochodu (który stał pod naszym domem, ale nie w świetle jego garażu, a odlegość między naszymi płotami jest 8m ). Kiedy przestaliśmy się odzywać, zaczęło się donoszenie na policję z wnioskami do sądu o ukaranie nas za zastawianie wyjazdu z garażu. Kiedy na jednym posterunku nic nie wskóra zaczyna na następnym. Przez pół roku nagrywał nas na video i jako dowód przedstawiał kasetę. Wczesniej sądził się ze wszystkimi sąsiadami, a kiedy instytucje oddalały jego skargi to skarżył urzędników. Pocieszające jest to, że zarówno policja jak i wszyscy sąsiedzi uważają go za wariata i nie rozmawiają z nim. Trochę niepokojące jest z kolei to, że jego syn wynajmuje złodziei, żeby niszczyli nam płot, co zrobili juz 3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksin Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 80.50.5.* 05.02.04, 11:19 ale dlaczego tylko nazwisko malinowskich zostało zmienione? cos mi sie wydaje ze ci tutakowie sprawe zaloza gazeci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sachmet Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 05.02.04, 11:31 Ja tez zamontuje taka kamere! Moze opisza mnie w Gazecie! I moze nawet bede na zdjeciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 62.233.241.* 05.02.04, 12:41 Temacik cymes. Dawno się tak nie uśmiałem czytając ten zabawny artykulik i świetne wypowiedzi na FORUM. Doskonale jest też opisana sytuacja tej "patologicznej rodziny" Lokatorki, która ma za ścianą czujną sąsiadkę, potrafiącą usłyszeć każdy najcichszy nawet szelest. Spodobała mi się metoda zastosowana przez Ob.XYZ - w pełni ją popieram, zwłaszcza po obejrzeniu filmu Polańskiego "Lokator". A te dwie rozkoszne rodziny Tutaków i Malinowskich, to "cóś pięknego" - sami swoi! Dobrze, że jest ta kamera ukryta w doniczce z pelargoniami i dokumentuje wydarzenia na korytarzu granicznym. Powinno się u Tutaków zamontować taką samą kamerę, a najlepiej jakby się tą całą sprawą zainteresowała ekipa BIG BRADERA z TVN i obstawiła ich kamerami szczelnie i dokładnie. Byłby gotowy materiał na program tv, filmową komedię obyczajową i serial lepszy od "Kiepskich". Duża oglądalność zapewniona. Nie zmarnować takiej okazyjnej "reality show". Kręcić, kręcić... kręcić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filmowana Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 83.27.10.* 05.02.04, 12:51 Achciałbyś być bohaterem??? Zapewniam nic przyjemnego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 62.233.241.* 05.02.04, 13:53 Gdybym miał taką okoliczność i takie towarzystwo, to kupiłbym dużego i złego psa, zestaw "kina domowego" DVD z dwiema wieżami po 200 W, kilkanaście batalistycznych filmów wojennych z efektami specjalnymi, zapraszał bym wszystkich znajomych na wesołe przyjęcia towarzyskie z okazji i otworzył bym jakiś domowy warsztat chałupniczy - np. galanterii metalowej. No i kamery połączone z alarmem bym uruchomił w newralgicznych punktach. A potem by się zobaczyło, co jeszcze?!... Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo 17.02.04, 09:01 Polecam muze z kredu Dead Can Dance puszczona w kolko przez caly dzien Nikt!! nie wytrzyma :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorik TYCH a nie Tychów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:56 Malinowscy z TYCH szanowna Gazeto, TYCH a nie Tychów, jakkolwiek istotnie Tambylcy mówią na ogół Tychów... PS: fatalny serwis - albo nie pozwala na tworzenie nowych wątków, albo należę do olbrzymiej większości, dla której jest to zbyt trudne :( Odpowiedz Link Zgłoś
basturk z Tych Tychów 05.02.04, 13:57 częściowo masz racje-Tyszanie mówią Tychów a reszta Polski Tych i potym poznać kto jest z Tych Tychów a kto nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Obie formy poprawne 17.02.04, 16:23 A wersja 'tambylców' (jak ja) znacznie sympatyczniejsza. Czepiasz się i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk zamawiam usługe ;D na jaki numer sms mam posłać??? 05.02.04, 13:47 heh ta sprawa malinowskich i tutaków jest lepsza jak kargulów i pawlaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xandracz Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.mnet-online.de 05.02.04, 14:23 Poziom Wyborczej jest zenujacy... co to za wiadomosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe trudno w takie cos uwierzyc... IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 05.02.04, 14:57 niezla ktos musial kase zgarnac za taki feletion. Ludzie, czy Wy wierzycie we wszystko co napisza w gazecie? Skoro Tutaki nic nie robia, to czemu im przeszkadza kamera? Moze maja jednak cos do ukrycia i chca ja zlikfidowac? Majac takich sasiadow z kamera, bylabym zadowolona, w koncu tez by ochraniali moje mieszkanie. Wiec z kilku takuch wlasnie powodow, mysle, ze jednak Tutakom, ta kamera przyszkadza do jakich wybrykow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.02.04, 15:18 Ja jestem po stronie 'malinowskich' - gdybyscie znali ta tutakowa to byscie sie nie dziwili... straszna zolza, a 'malinowscy' to naprawde porzadni ludzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:53 ta tutakowa jest jakas popierdolona, wymysla sobie jakies historie, i glupia cipa zawsze z siebie robi pokrzywdzana. chuj jej w dupie starej kurwie. Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo 05.02.04, 16:16 a swoja droga to dziwie sie tym malinowskim, Tutakom czy jak im tam, ze z takimi brudami uderzyli do gazety. Teraz sobie wszyscy ladnie moga przeczyatc co to za element. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: 62.233.241.* 05.02.04, 16:58 O rety, ale malkontenty i niedowiarki na tym FORUM! Co Wy wiecie o sąsiadach i sąsiadkach?... Takich historii, jak ta opisana bywa mnóstwo w życiu. U mojego znajomego w bloku był długi korytarz, na końcu którego mieszkało młode i dość niefrasobliwe towarzystwo, urządzające często do póżnych godzin nocnych (a niekiedy wczesnych rannych), huczne zabawy. Nie będę mówił o awanturach z tego powodu, gdyż towarzystwo to było b.uprzejme i zawsze przepraszało za nocne ekscesy. Najlepsze w tym było, kiedy w póżnych godzinanch rannych, z owego domostwa uchylały się cichutko drzwi i boso, na paluszkach, przez cały korytarzyk defilowała jakaś powabna blondyneczka (czasem brunetka), w stroju Ewy... po dwie butelki mleka, wykładane przez osiedlowego mleczarza przy wejściu. I z powrotem, tuląc je do piersi. Przyklejeni do domowych wizjerów w drzwiach, czuliśmy się jak w jakim "fotoplastikonie". Nic dziwnego, że wybaczano im częste i głośne imprezowania. Czasy były inne, nie było jeszcze kamer video, no i mleko było roznoszone w butelkach pod drzwi. Wesoło było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Oj sa upierdliwi sasiedzi IP: *.proxy.aol.com 05.02.04, 17:28 Mieszkajac w Polsce pamietam takich sasiadow. Uwielbiali glosna muzyke, tanczenie z przytupem kilka razy w tygodniu do 3, 4 godziny nd ranem. O wyspaniu, nie bylo mowy - czlowiek jak zombi wlokl sie do pracy. Milicja nie reagowala. Moj brat,odwdzieczyl im sie w taki sam sposob. Kiedy towarzystwo ucichlo i poszlo spac po harcowce moj brat wlaczyl swoje wzmocnione glosniki i raczyl ich takm samym koncertem. Ale byl wrzask, ze spac nie moga, muzyka za glosna, przychodzili kilka razy, zeby sciszyl, bo oni chca spac !!!! Brat im zapowiedzial, ile razy ty mi nie dasz spac - tak samo was potraktuje. Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk może będzie kolejna część sami swoi????? IP: 80.51.254.* 17.02.04, 16:10 werska kolorowa i bardziej ludzka, współczesna... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Genialne! 17.02.04, 16:26 hehe no popatrz ale masz fajnych mieszkańców na osiedlu.. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Genialne! 17.02.04, 17:42 radexior napisał: > Zabawna historia i to na moim osiedlu:) Może ich znasz ? Nieźle się dopieszczają: "Malinowski mnie kopnął - opowiada Tutakowa. - Tutakowa ugryzła mnie w brzuch - zaprzecza Malinowski" podobno kto się lubi ten się czubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosko Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:33 Boże dzięki ci że nie mieszkam w bloku ale ??? nawet ja mam fajnych sąsiadów którym przeszkdzają kable od internetu ponieważ jak twierdzi sąsiadka, emitują silne prądy negatywne i co jakiś czas coś tam nowego wymyślają zresztą nie tylko oni inni też. Wiadomo musi się to życie kręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Sąsiedzi nagrywają się na wideo 17.02.04, 20:47 heeh ja na sąsiadów narzekac nie moge.. ale pamiętam że jakbyliśmy młodsi to graliśmy na boisko między blokami i notorycznie to przeszkadzało takiej babci (nie wiem czy jeszcze żyje) ale zbierała sobie kamienie i jak tylko rozpoczynaliśmy mecz to rzucała kamieniami a jak podchodziliśmy blkiżej żeby przeprowadzić dialog to lała..wrzątkiem... Odpowiedz Link Zgłoś