Dodaj do ulubionych

Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej J?

12.07.06, 14:48
Jak w temacie? Jakie koszt i czy jestescie zadowoleni z jakości usługi?
Obserwuj wątek
    • margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 16:04
      internet dostarcza stowarzyszenie Rajska net
      • milagros82 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 19:36
        Jak to wygląda technicznie i cenowo?
        • margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 21:19
          sprawy techniczne to nie ja opłata za miesiac 45 zl-działa szybko jestem
          kobieta laikiem wiec kompletnie sie nnie znam-najlepiej zgłosic sie do
          administratora p. Pawla Krajewskiego i wszystko wyjaśni
          • zmijkowata Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 18:03
            Czy mogę prosić o jakieś namiary na p. Pawła Krajewskiego? Przy odbiorze
            mieszkania dostałam jakieś namiary na firmę NET Serwis, ale to zdaje się nie do
            końca ta sama firma i trochę droższa. Z góry dziękuję za informację.
            Pozdrawiam
            • margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 19:42
              to jest Stowarzyszenie Rajska netpodam meil pod którym mozna sie kontaktować
              admin@rajskanet.pl
              • zmijkowata Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 22:26
                Dzieki za informacje.
                Pa
        • skan3 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 16.07.06, 23:07
          Cześć

Jako przedstawiciel RajskaNet wyjaśniam.
          Technicznie wygląda to tak:
          Sieć lokalna o przepływności 10/100 Mbit/s
          i jedno łącze do Internetu - 6 Mbit/s.
          Sieć wykonana przez paru sąsiadów - zapaleńców.
          Jeżeli chcecie się dołączyć musicie się zorganizować.
          Mennica wyobrażała sobie, że w ramach "współpracy"
          zainwestujemy środki stowarzyszenia i okablujemy
          WSZYSTKIE mieszkania w nowych blokach. My jako
          stowarzyszenie non-profit możemy budować sieć
          tylko z zebranych składek od naszych członków.
          Pozdrawiam

Paweł
          • krajan12 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 18.07.06, 14:07
            Uzupełniając informację Pawła chciałem tylko powiedzieć, że Stowarzyszenie
            RajskaNet propnowało współpracę w temacie internetu Menicy ale niestety bez
            konkretnych odpwiedzi ze strony Developera. Chociaż nie zdziwiłbym się gdyby
            Mennica twierdziła coś innego. Ale, że byłem jednym z osób biorących udział w
            tych rozmowach uważam się za wiarygodne źródło informacji w tym temacie.
            Ostatnio budowę swojej infrastruktury wyraziła jedna z telewizji kablowych Aster
            City ale nie wiem czy w jakiś konkretny sposób dogadali się z Mennicą w tej
            sprawie. Tak więc oprócz już słyszanej nazwy firmy dostarcajęcj Net do nowych
            bloków pozostaje jeszcze Neostrada lub DSL. Nie potrafię odnieść się do jakości
            tej usługi gdyż korzystam z internetu dostarczanego przez Stowarzyszenia
            RajskaNet. Ale może ktoś kto tu trafi to wypowie się w tym temacie.

Pozdrawiam

Paweł Krajewski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka