milagros82 12.07.06, 14:48 Jak w temacie? Jakie koszt i czy jestescie zadowoleni z jakości usługi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 16:04 internet dostarcza stowarzyszenie Rajska net Odpowiedz Link
milagros82 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 19:36 Jak to wygląda technicznie i cenowo? Odpowiedz Link
margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 12.07.06, 21:19 sprawy techniczne to nie ja opłata za miesiac 45 zl-działa szybko jestem kobieta laikiem wiec kompletnie sie nnie znam-najlepiej zgłosic sie do administratora p. Pawla Krajewskiego i wszystko wyjaśni Odpowiedz Link
zmijkowata Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 18:03 Czy mogę prosić o jakieś namiary na p. Pawła Krajewskiego? Przy odbiorze mieszkania dostałam jakieś namiary na firmę NET Serwis, ale to zdaje się nie do końca ta sama firma i trochę droższa. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link
margit.b Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 19:42 to jest Stowarzyszenie Rajska netpodam meil pod którym mozna sie kontaktować admin@rajskanet.pl Odpowiedz Link
zmijkowata Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 14.07.06, 22:26 Dzieki za informacje. Pa Odpowiedz Link
skan3 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 16.07.06, 23:07 Cześć Jako przedstawiciel RajskaNet wyjaśniam. Technicznie wygląda to tak: Sieć lokalna o przepływności 10/100 Mbit/s i jedno łącze do Internetu - 6 Mbit/s. Sieć wykonana przez paru sąsiadów - zapaleńców. Jeżeli chcecie się dołączyć musicie się zorganizować. Mennica wyobrażała sobie, że w ramach "współpracy" zainwestujemy środki stowarzyszenia i okablujemy WSZYSTKIE mieszkania w nowych blokach. My jako stowarzyszenie non-profit możemy budować sieć tylko z zebranych składek od naszych członków. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link
krajan12 Re: Kto dostarcza telefon i internet do Rajskiej 18.07.06, 14:07 Uzupełniając informację Pawła chciałem tylko powiedzieć, że Stowarzyszenie RajskaNet propnowało współpracę w temacie internetu Menicy ale niestety bez konkretnych odpwiedzi ze strony Developera. Chociaż nie zdziwiłbym się gdyby Mennica twierdziła coś innego. Ale, że byłem jednym z osób biorących udział w tych rozmowach uważam się za wiarygodne źródło informacji w tym temacie. Ostatnio budowę swojej infrastruktury wyraziła jedna z telewizji kablowych Aster City ale nie wiem czy w jakiś konkretny sposób dogadali się z Mennicą w tej sprawie. Tak więc oprócz już słyszanej nazwy firmy dostarcajęcj Net do nowych bloków pozostaje jeszcze Neostrada lub DSL. Nie potrafię odnieść się do jakości tej usługi gdyż korzystam z internetu dostarczanego przez Stowarzyszenia RajskaNet. Ale może ktoś kto tu trafi to wypowie się w tym temacie. Pozdrawiam Paweł Krajewski Odpowiedz Link