a_weasley 23.11.07, 16:14 Był kiedyś taki wątek, ale zarchiwizowany już: takiwątek, obecnie zarchiwizowany, a myślę, że warto podnieść. Zwłaszcza teraz, za miesiąc święta, może to poniektórego uchroni przed daniem obciachowego prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melmire Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 23.11.07, 18:02 Mam wspanialy prezent w tej kategorii, straszylam nim moja mame :) Jest to telefon. Duzy. Plastykowy. Srebrny z rozowo-perlowymi pierdulkami.W stylu retro, czyli z tarcza i ogromna sluchawa. Udekorowany gablotka w ktorej znajduje sie...Jezus, Maria i Jozef, wszyscy zezowaci i tez z plastyku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 23.11.07, 18:07 melmire napisała: > Mam wspanialy prezent w tej kategorii, straszylam nim moja mame :) > Jest to telefon. Duzy. Plastykowy. Srebrny z rozowo-perlowymi pierdulkami.W > stylu retro, czyli z tarcza i ogromna sluchawa. Udekorowany gablotka w ktorej > znajduje sie...Jezus, Maria i Jozef, wszyscy zezowaci i tez z plastyku. chcę to!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 23.11.07, 18:30 Moge zobaczyc ile toto koszztuje :D Jest wspaniale upiorne. Moze uda mi sie zdjecie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Zrob foto! IP: *.dsl.club-internet.fr 23.11.07, 19:01 odkupimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Zrob foto! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.07, 23:13 Błagamy o zdjęcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa co z tym telefonem??? ja tez chętnie kupię! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijaija dawaj zdjęcie :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:37 p r o s i m y !!! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 22:15 ja dostałam kolczyki , choc nigdy nie miałam przekłutych uszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 12:48 proszę Cię, powiedz, ze coś takiego wcale nie istnieje... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lololojj Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.30.102-84.rev.gaoland.net 23.11.07, 23:19 moja siostra dostala pod choinke od naszej babci dzieciecy, rozciagniety sweter z ciuchlandu w miski. bo przeciez ona (moja siostra) tak lubi dzieki-jest nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lololojj Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.30.102-84.rev.gaoland.net 23.11.07, 23:20 chodzilo oczywiście o "dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka2408 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 11:31 hehehe moja siostra dostała kiedys od babci taka skrzyneczke wiklinową na pierdoły różne, a w środku ogromne majciochy :P Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 24.11.07, 18:47 Ja dostałam aż trzy takie wiklinowe skrzyneczki-koszmarki, wkładane jedna w drugą na zasadzie ruskich matrioszek. Zamykane na wdzięczne kołeczki. Brrrrrr. Stoją w piwnicy owinięte w folię i czekają, aż będę chciała się pozbyć jakiejś upiornej koleżanki - dam jej to w prezencie, bo wtedy śmiertelna obraza gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.07, 23:05 Ale co w tych skrzyneczkach takiego koszmarnego? Różowe są, lakierowane, czy nie lubisz wikliny? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 26.11.07, 10:17 Ja chętnie przyjmę, o ile wiklina jest surowa (niemalowana). Widać mam podobny gust, co twój darczyńca :))) A moje koty kochają wiklinę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Czy "ogromne majciochy" oznaczają: 25.11.07, 18:51 1. tzw. ciepłe majtki z nogawkami ewentualnie tzw. reformy, ew. majtki rozmiar 60? 2. czy po prostu zwykłe majtki nie-stringi? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Cieple z nogawkami, na zime;) 26.11.07, 20:31 Nie wyobrazam sobie babci dajacej stringi podrastajacej czy doroslej pannie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza No właśnie - babcia jej dała zwykłe majtki typu 27.11.07, 15:45 figi a biedne dziecko przeżyło szok poznawczy, widząc coś, co nie jest stringami, a mimo to służy do noszenia na d...e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarSzymi Re: Cieple z nogawkami, na zime;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 22:33 ja dostałam stringi od babci w prezencie, niestety rozmiar 60 :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Cieple z nogawkami, na zime;) IP: 86.29.154.* 20.12.07, 22:29 Nie znasz mojej babci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifikq Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.30.102-84.rev.gaoland.net 24.11.07, 16:57 porcelanowy slon na 18-stke. wiem, ze ktos moze nie wiedzial, co kupic i tak, tak wiem-liczy sie intencja...ale na milosc boska, to p o r c e l a no w y s l o n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anutek115 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 18:25 Kolezanka otrzymała od wielbiciela (który nie miał szans, i zaraz okaże się, czemu) plastikową kulę, w środku sielski widoczek "made in China" i styropianowy snieg. Rzecz się świeciła, a po krótkich oględzinach okazało się, że także gra, ale wielbiciel rozmontował druciki, żeby "nie było zanadto kiczowato", jak orzekła wstrząśnięta koleżanka. Nic straconego, mój mąż je zmontował z powrotem, i okazało się, że rzecz wygrywa okropnym, mechanicznym głosikiem gwiazdkowe melodyjki typu "Jingle bells". Pół Sylwestra przy tym spędziliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
uccello prezenty 24.11.07, 19:42 Moja przyjaciółka, szukała prezentu na urodziny dla siostry. Chodziła po sklepach, chodziła, aż nagle olśnienie- ten, właśnie ten sweter pasuje do B., wręcz się z nią kojarzy! Kupuje, impreza, wręczanie prezentów, B. odpakowuje kolejno, chwali, zachwyca się, otwiera wreszcie pakunek ze swetrem, próbuje zapanować nad twarzą , ale jednak jej się nie udaje. Jest osłupiała, zakrywa twarz rekami, ramiona zaczynają jej się trząść. Ogólna konsternacja, ludność ogląda sweter, popatruje to na solenizantkę, to na jej nic nie rozumiejacą siostrę. Po chwili okazuje się ,że B. owszem płacze, ale ze śmiechu. Idzie do szafy, wyciąga identyczny sweter. Dostała go rok temu na urodziny od te samej siostry, ale nie nosiła bo jej się nie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
s0phisticated Re: prezenty 25.11.07, 17:05 Propozycja z samego dolu; www.glowawgoorin.pl/idealne-prezenty-dlamezczyzny-i-dlakobiety-na-gwiazdke/ - ostroznie z abstynentami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Wszystkie czapki z zalinkowanego bloga! 27.11.07, 15:45 Paskudne! Odpowiedz Link Zgłoś
mik80 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 05.12.07, 00:56 Prześwietlarka do jajek. Dałem kiedyś koledze. Poza tym pływający termometr, sznurki do snopowiązałki, składany łyżko-nóż, etc. Po prezenty dla rodziny sugeruje udać się do dobrego AGD pozdrawiam - M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqe Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.07, 12:58 W co drugim amerykańskim filmie ktoś komuś daje taką kulę z padającym śniegiem w prezencie, więc u nich to chyba nie jest obciach, tylko coś pięknego:) Wyślij swój prezent do Ameryki, może komuś się spodoba:) O, albo daj na EBaya;) Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 25.11.07, 18:20 1. Plastikowy kuferek z rzeczami do włosów (gumki, spinki, frotki). Problem był w tym że w momencie kiedy je dostałam miałam dość krótkie włosy, napewno o wiele za krótkie na spinki, plus...no cóż, ONE BYŁY RÓŻOWE! I w paru innych moich "ulubionych" kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 25.11.07, 20:30 "Bożonarodzeniowe" swetry - z motywem w renifery albo z innym "świątecznym"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 86.29.154.* 20.12.07, 22:32 Ooo, uwielbiam takie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.debica231.tnp.pl 21.01.08, 22:23 Witam. mam ogromna prośbe. potrzebuję czerwony swetr w renifery. to dla mnie bardzo ważne. nigdzie nie mogę znaleźc. jeśli może mi pani pomóc, to wręcz błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 25.11.07, 22:01 skarpetki i rajstopy hehhehe' kiedys deficytowe ale moj dziadek o tym zapomnial i co roku kazdy facet z rodziny dostaje od dziadla skarpetki a kobieta rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozapomysl Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.gdynia.mm.pl 26.11.07, 09:04 Najbardziej obcaichowy prezent dostałam kiedyś na urodziny od teściowej. (Lubimy się, zaznaczam - nie wiem co jej do głowy strzeliło?) Był wrzesień, ja w 6.miesiącu ciąży. Dostałam bazarkową letnią sukienkę bez rękawów, w rozmiarze takim, że i w 9.miesiącu ciąży z pięcioraczkami byłaby za szeroka. Do tego była cudnej urody - w żółto-pomarańczowe maziaje, z nadrukowanymi SŁONIKAMI. To jest po prostu dokładnie TO, co każda ciężarna powinna mieć, aby się czuć atrakcyjnie i powabnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewikom Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.retsat1.com.pl 26.11.07, 21:08 Szampon przeciwłupieżowy - sugeruje że masz łupież- koszmar! Ten ktoś ma nasrane w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 199.133.215.* 26.11.07, 22:23 Bedac dzieckiem-worek uzywanych ciuchow od ciotki w jej rozmiarze smierdzacych jej perfumami i naftalina. Ciotka i wuj-bardzo bogaci ludzie, na wysokich stanowiskach. Dla reszty, dwojki dzieci z innej czesci rodziny aparaty fotograficzne, kalkulatory, czekolada. Wszystko w czasach glebokiego PRL-u. Na koniec kiedy stalam z smutna mina probujac nie plakac, kazali mi sie w te ciuchy ubrac i pokazac im.....do tej pory mam zal... Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 12:57 wierzę Ci, że miałaś żal, ja do tej pory nie mogę zapomnieć corocznych kolacji wigilijnych u brata mojej mamy... ja dostałam ... mocherowy KOMIN ... na głowę (zaznaczam jestem alergikiem), a bracia, synowie mojego wujostwa dostawali buty narciarskie, sprzęt elektroniczny, piękne maskotki, torby pełne słodyczy. To były czasy szkoły podstawowej czyli końcówka lat 80-tych - miałam wtedy może 12, 13 lat a starsi ludzie ustępowali mi miejsca w autobusie... ileż ja nocy przepłakałam... Odkąd jestem dorosłą osobą, samostanowiącą o sobie - nie spotykam się z tą rodziną... Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 13:10 wyjaśnienie -ludzie ustępowali mi miejsca mówiąc proszę, babcia sobie spocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.07, 17:07 Wciąż nie rozumiem - przez ten komin, czy byłaś taka zabiedzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek75 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 07:55 to ja wam napisze moja historie. : mialem urodziny . 30 ! zaznaczam specjalnie ze 30 a nie np 70. zrozumienie moze za chwile dlaczego . mieszkam w Niemczech . Czasami mam kontakt z moja ciotka z Polski , ktora ani nie jest konserwatywna ani przesadnie pobozna, poprostu normalna kobieta co i zatanczyc pojdzie itd. dzwoni do mnie i mowi ze wyslala mi prezent na urodziny . paczka z polski przyszla jak bylem w pracy. musialem ja osobiscie z poczty odebrac. na poczcie teatr bo moje nazwisko z bledem napisala. musialem wracac do domu po polskie dokumenty i jeszcze raz stac w kolejce . po 30 min stania w kolejce dostalem w koncu moj prezent. i co teraz ??? hmmmm... otworzyc teraz czy dopiero jutro jak beda goscie u mnie. pewnie ze jutro. przeciez dopiero jutro mam urodziny. nastepnego dnia impreza.otwieram wszystkie prezenty i nadchodzi kolej na te z polski. jeden od mamy , od siostry i od cioci . otwieram karton - wyciagam plyte CD. najpierw mysle ze to moze jakas plyta z muzyka techno czy tez electro ( ciotka wie ze ja taka muzyke ubie ) ale NIEEEEEEEEEEE to nie bylo techno to byla jakas zasrana plyta z nagranymi dzwonami z kosciolow polskich . LUDZIE !!!!!! kto takie prezenty wysyla komus kto ma dopiero 30 urodziny ?????!!!!!! po ch.... mi jakies dzwony koscielne , i do tego tyle problemow aby to odebrac. pare dni pozniej dostaje sms-sa od cioteczki z zapytaniem , czy na zblizajaca wigilie chce druga czesc tej plyty rowniez z dzwonami koscielnymi ale juz nie z polski tylko z paru europejskich kosciolow. odpowiedzialem ze dziekuje bo to nie dla mnie muzyka. wigilia sie zbliza i dostaje pacze . a w paczce plyta cd z koleda "cicha noc " w 17 jezykach. odebralo mi mowe !!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 08:57 Widać nie miałeś nastroju czy coś. Jak dla mnie to byłby prezent w miarę OK, przecież nie wyśle Ci muzyki techno bo byś się żałił że na 30 urodziny kupiła Ci obciachowego DJWacka a nie super cool wypał DJPlacka. Sam w zyciu nie kupiłbym nikomu plyty z muzą w której sie nie orientuję, a dzwony zawsze mogą być jakąś odskocznią. Żeby nie było to mam 31 lat słucham muzyki pop (i punk - jak żony nie ma w pobliżu), a do kościoła to chodzę przy wielkiej okazji głownie śluby, pogrzeby i wielkie Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 29.11.07, 02:06 Myślę, że Tomek ma rację. Skoro ktoś się pofatygował, żeby nagrać to na płytę, to pewnie nie jest takie zwykłe bim-bam-bom ani kurant elektroniczny, tylko jakieś ładne melodie wygrywane przez dzwony. W Polsce chyba nie ma wprawdzie carillonów (instrument złożony z wielu, wielu dzwonów), ale może to nie jest takie złe? Nie sugeruj się samą nazwą, włącz sobie kiedy tę płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.chello.pl 30.11.07, 22:23 Akurat w Gdańsku w kościele św. Katarzyny carillon jest - i udało się go uratowac podczas zeszłorocznego pożaru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i'mfromrussia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ztpnet.pl 30.11.07, 22:52 slucham punka jak żony nie ma w domu brzmi tak samo żalosnie jak slucham unku jak mamy nie ma w domu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 01.01.08, 16:01 pewnie chodziło o to, że żonę ta muzyka drażni i zwyczajnie nie chce swojej ukochanej katować. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 02.01.08, 06:49 Te elektryczne obrazki, chociaz malo gustowne, maja swoj urok - relaksuja, zwlaszcza w nocy jak sie nie moze zasnac :) takowego nie posiadam ale gdybym dostala powiesilabym naprzeciwko lozka... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.net-serwis.pl 27.11.07, 09:04 Od jednej z koleżanek w czasach licealnych dostałam gipsowego, pomalowanego w fioletowe mazy dinozaura... wielkości ok 40 cm. Jakiś czas straszył na półce, miałam nadzieję, że spadnie przypadkiem, ale nie. Potem wyprowadziłam się z domu rodzinnego i nawet nie pamietam, co się z nim stało. Długo myślałam, że to był najgorszy prezent w życiu. Do czasu. Inna koleżanka podarowała mi gipsowego, szarego pieska, nieokreślonej rasy......wielkości ok 40 cm. Wręczając zaznaczyła, że jak go zobaczyła to od razu pomyślała o mnie (byłam dorosła, dzieci nie posiadałam). Dodam, że to była dobra koleżanka, a ja jestem od lat "kociarą", psów nie uznaję w żadnej postaci. Piesek skończył w zsypie na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 212.160.172.* 20.12.07, 04:23 Te dzwony to przegięcie, ale taką płytkę z napopularniejszą kolędą w 17 jezykach to chciałbym mieć. Wyobrażasz sobie wrażenie jak zaśpiewasz to przy wigilijnym stole po węgiersku? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:54 Wstrząsająca w "Twojej historii" jest przede wszystkim Twoja bijąca po oczach głupota i ograniczenie umysłowe. Chyba, że się pomyliłeś przy pisaniu i masz 13 lat, a nie 30. Wtedy zrozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dontomasson Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 10:47 ja dostałem serwis do herbaty w różowe różyczki made in china, koszmarek niezły.. też czeka na nowego właściciela, taki swoisty dwudziestoczteroczęściowy puchar przechodni.. Odpowiedz Link Zgłoś
amoretta Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 12:39 Zjełczały krem od teściowej w zniszczonym opakowaniu,dla cery mocno dojrzałej,zwietrzała kawa,pralinki z białym nalotem,reszty już nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cojakco Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 195.117.18.* 27.11.07, 14:00 Figurka z jakiejś masy - stary goły dziadek na motorze - dosłownie koszmar! I dla odmiany prezent, który niesamowicie mnie wzruszył i rozbawił. Jak moja chrześniaczka miała 4-5 lat podarowała mi na gwiazdkę pudełko, w którym były takie malutkie wałeczki z modeliny. Zaglądam, chwalę ale w końcu pytam dziecko co to jest. To była rodzina węży i sąsiad ślimak;)))Jak się dokładnie przypatrzyłam to dojrzałam, że węże mają oczy i uśmiechnięte mordki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinus Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ghnet.pl 27.11.07, 14:11 książka, w której bohaterka nosząca moje imię umiera na raka żołądka, odtąd ją dostałam nigdy nie podarowuję książki bez zapoznania się z treścią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmar Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 15:08 hehehe; nie no to jest nic, pamietam jak chodziłam do gimnazjum i uczyła tam pewna pani, chemiczka. Ktorej bardzo charakterystyczna cechą były czarne długaśne włosy na nogach. Serio, megaoblesne; z okazji dnia edukacji narodowej od trzech klas dostala komplet maszynek i pianek do golenia :D przypałowe to było ;) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: do Dagmar IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.07, 17:14 Eleganckie z pewnością to nie było, ale baba musiałaby chyba być debilką, gdyby nie zajarzyła, o co tej młodzieży chodzi :D Co nie znaczy, że nie ma prawa do noszenia włosów na nogach, choć innym nie w smak. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley M.in. po to odgrzałem temat 30.11.07, 15:51 Gość portalu: pinus napisał(a): > książka, w której bohaterka nosząca moje imię > umiera na raka żołądka, odtąd ją dostałam nigdy > nie podarowuję książki bez zapoznania się z treścią O, właśnie. Bardzo cenne ostrzeżenie. W ogóle w dzisiejszych czasach, kiedy na książki się nie poluje, książka to ryzykowny prezent. Jak ktoś by chciał daną książkę mieć, to pewnie już ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 15:48 "To była rodzina węży i > sąsiad ślimak;)))Jak się dokładnie przypatrzyłam to dojrzałam, że > węże mają oczy i uśmiechnięte mordki:)" cudowne !!!!1 co jak co samodzielnei wykonane dziecięce prezenty to jest co lubie znajbardziej , Szczezrze Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.11.07, 17:11 na któreś mikołajki w liceum ohydnego fioletowo-zielonego błyszczącego słonia z nie wiem czego, który litościwie stłukł sie w plecaku. na urodziny rok temu-20. urodziny- od mamy mojego chłopaka, którą lubię, dostałam ohydną, babciową bluzkę w kolorze zgaszonego różu,ze sztucznego czegoś, jakby poliestru, używaną, śmierdząca jej perfumami i niewypranym ciuchem. najgorszy był rozmiar, ja jestem gruba, ale bluzka była w rozmiarze uk 26, a ona do mnie jeszcze z tekstem "no mam nadzieje ze nie będzie za mała, bo ty masz taki biust ze nie wiem czy sie dopniesz".cholernie miło mi się zrobiło zwłaszcza ze teściowa jest szersza niż wyższa. mój ojciec jako nauczyciel regularnie dostaje paskudne szklane/gipsowe/metalowe delfiny, na szczęście niedawno poszły precz bo był remont. i a propos bogatej rodziny: swego czasu, miałam jakieś 12 lat, przyjechał do babci jej brat z zoną.jako ze rzadko przyjeżdżają to zebrało się sporo osób. oni bardzo bogaci, wujek ma firmę transportową i chyba ze 20 tirów, ciotka pracowała wtedy w jednej z największych polskich firm odzieżowych. przyjechali wypasioną furą, wujek w jakimś gajerze, ciotka obwieszona jak choinka wielkanocna złotem i perłami dla niepoznaki ubrana była w dres. ciotka weszła w próg z dwiema gazetami. rozerwała folię, wyjęła dwie żyłki z jakimiś koralikami, dała mojej kuzynce i mi(obie 12 lat), oczywiście gazetę zabrała, po czym z kieszeni dresu wyjęła jedną na nas dwie jakąś bluzeczkę tez z gazety, wielkości chusteczki do nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.07, 22:59 Chyba tak właśnie robią ludzie, kiedy chcą kogoś cholernie upokorzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 28.11.07, 18:41 Oj to to...moja ciotka regularnie darowywala mi bluzki z gazety, takie same naszyjniki -obroze z zylki z perelkami....i ulotki z marketow. Do tej pory do Stanow wysyla mi ulotki z polskich sklepow i kawalki gazet!!! Raz wyslala mi w kopercie babelkowej malutki sloiczek miodu-przyszedl w postaci packi miodowo-szklanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.07, 23:05 Przepraszam, że tak zapytam, ale może ona ma coś z głową? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 29.11.07, 23:06 Gość portalu: jaija napisał(a): > Przepraszam, że tak zapytam, ale może ona ma coś z głową? Coś z głową, to można mieć np. łupież albo grzybicę. Masz na myśli problemy psychiczne? Eeee tam, zwykłe skąpstwo zaawansowane. Podobno sławni milionerzy też liczyli bliźnim każdego centa - może ciocia idzie w ich ślady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamerykanka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 199.133.215.* 30.11.07, 19:04 Masz racje, to skapstwo w stylu"i zeby nikt nie wiedzial ile zarabiam". Moja mama pomagala jej w szukaniu domu do kupienia i tez to samo przeszla, za 100 tys byl za drogi a za 250 tys byl w porzadku tylko rozklad pokojow nie ten....No i zale caly czas ze pieneidzy nie ma ale taksowka wozi sie non stop, bo na samochod nie ma a taniego tez nie kupi... Ostatnio wyslala mi ulotki informacyjne z roznych miast zebym pokazala lubemu ze jak odwiedzimy Poske to bedzie jak znalazl....no bo przewodnik turystyczny to chyba z 15 zlotych kosztuje... btw to ta sama ciocia opisana z darem serca-worem starych lachow po niej rozmiar XL dla dziecka w pierwszych latach podstawowki. Dla ulatwienia mialam wtedy pseudonim kosciotrup.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 86.29.154.* 20.12.07, 23:47 Nie dalej jak dzisiaj przeczytalam w gazetce Metro narzekania corki Sir Boba Geldofa, ze ojciec nie kupuje jej zadnych prezentow swiatecznych, a na ostatnie swieta dostala nadmuchiwana malpe z Poundlandu. Sir Bob wydaje wszystko na Live Aid i dzieci w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: englishinter Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.blng.qwest.net 30.11.07, 22:11 I ja zapytam konkretnie: jakim cudem przepuscili ten miod prze US Agriculture????? Przeciez w formularzu trzeba wypisac zawartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamerykanka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 199.133.215.* 05.12.07, 19:48 Napisala po polsku i widac sie nie czepiali. Ja tez wysylalam duzo miodow gatunkowych do Polski i normalnie to wpisywalam w deklaracji. Nigdy nie mialam problemow. Moja mama uwielbia miody wiec staram sie znalezc najdziwniejsze typu slonecznikowy, z kwiatow tulipanowca, z kwiatow malin itp..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgosia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.chello.pl 02.01.08, 14:20 To mi przypomnialo, co opowiadala i niedawno zjaoma z roku: jej babcia dostała (całkiem niedawno!) list od brata z Ameryki. A w liście: wysyłam ci siostro JEDNEGO DOLARA, żebyś sobie kupiła to, na co masz ochotę. Babcia znajomej wziela nieszczesnego dolara, dokupila 20 i odeslala z podziękowaniem za troskę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrys Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.08, 20:38 Naprawdę, ja bym się bardzo cieszyła. Mój brat kiedyś zrobił węże z plasteliny i wszystkim zadawał po 3 pytania (wiadomo jak odpowiedzieć): Czy one są prawdziwe? (tak) Czy one są żywe? (tak) Czy one są zachorowane na wściekliznę? (nie) Odpowiedz Link Zgłoś
problemowo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 21.01.08, 23:57 slodkie toto...slimak i weze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
problemowo Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 22.01.08, 00:07 chodzilo o post cojakco...zle mi sie zle wkleja cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 213.76.128.* 29.11.07, 11:26 dywan od babci, na osiemnastkę. tyle że przyniosła mi go 4 lata później. mam ładne panele i nie lubię dywanów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 30.11.07, 15:59 czasy ogólniaka, nirvana, swetry do kolan i czarne jeansy, wojskowe kurtki z ciuchów na wagę - a ja wyciągam spod chojaka turkusową bluzę dresową typu półgolf z wyhaftowanym napisem Boys i trzema gwiazdkami... taka ciasnawa, żeby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 30.11.07, 23:43 Może nie tyle obciachowe co nieudane rozmiarowo. Mąż wysoki, ja wysoka- czemu ludzie sądzą że mamy małe dzieci. W szafie całej trójki leżą ani razu nieużyte za małe ubranka, bardzo ładne. Chyba zacznę wystawiać je na allegro, po prostu mi ich szkoda. I nie wiem co naszych gości(zwykle z dalszej rodziny) powstrzymuje przed zapytaniem się o rozmiar skoro chcą coś kupić na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.chello.pl 08.12.07, 23:22 Chłe chłe A moi dalecy "znajomi" zapytali się o rozmiar ubranek, jaki aktualnie nosi moje dziecko. I co? W prezencie przywieźli za duże o 10 cm, bo - jak pięknie się wytłumaczyli - już tylko takie na wyprzedaży zostały. W dodatku w ohydnym pomarańczowym kolorze (syn nosi wyłącznie "wojskowe" zielenie, ewentualnie brązy iczernie - sam sobie wybiera). Przyznać trzeba, że markowe. Ale jakos tak jak założył spodenki perwszy raz, to pojechał do dziadków na działkę... i w piaskownicy się bawił... z pieskiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 02.12.07, 20:02 Moja matka dostała od swojej siostry i szwagra na święta płytę...wypaloną, w zwykłej kopercie. Większego skąpstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgielka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:18 ja też mam taka super ciotkę, właściwie to ciotka mojego ojca, która zawsze przywozi preznety dla całej rodziny. mój tato dostaje koszule jak z młodszego brata, mama perfunmy kiosku "być może". ja dostałam w wieku 16-17 lat okulary takie prlowskie białe z diaemncikami i paskami w kolerze tęczy, torebkę uszytą przez ciotkę(krawcową) z bluzki na ramiączkach. no i hit to bluzka sporo przed pępek, w czarno białą kratkę, z serduszkiem. no a na niej były długopisem zaznaczone miejsca do wykroju i wymiary tej bluzki. na szczęscie ciotki nie widziałam parę lat i nie muszę udawać, żę cieszę sie z prezncików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagma Re: Obciachowe prezenty? skarpety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 17:26 a najgorzej to dostać rajstopy - na sam dźwięk tego słowa dostaję drgawek. Tyle jest podpowiadaczy prezentowych, naprawdę można coś fajnego i niedrogiego wybrać. U mnie w rodzinie promuję kupowanie na www.merlin.pl Dlaczego? bo nie mają tam skarpet ani rajstop a wszystko co fajne jest!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nighthrill Re: Obciachowe prezenty? skarpety 07.12.07, 10:31 No czemu? Ja uwielbiam dostawać rajstopy, bo szybko drę, więc każda para mile widziana - tylko nie takie z kiosku za 1,8 zł, tylko grube, kryjące, najlepiej w jakieś draczne wzory i kolory. No i rozmiar duży być musi, jak mi ktoś kupi z rozpędu trójkę to leżą w szufladzie, bo na tyłek nie wciągnę...Nie mam absolutnie nic przeciwko rajstopom! Ale najlepszymi prezentami są książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Obciachowe prezenty? skarpety IP: *.botany.gu.se 08.12.07, 19:38 A ja uwielbiam dostawac rajstopy! Skapiec jestem wiec tych 20-30 zlotych na nowe szkoda, a zwykle i tak wychodzi, ze sa jednorazowe... Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 05.12.07, 08:18 moja świętej pamięci teściowa dostała od swojego syna (mojego szwagra) i jego dziewczyny kalendarz na ścianę. i nic nie byłoby w tym zdrożnego, gdyby: -kalendarz nie był reklamówką z pracy tej dziewczyny, czyli nic nie kosztował - reklamował sztuczne środki nawozowe ;) może ktoś zna większe skąpstwo? Gość portalu: boss napisał(a): > Moja matka dostała od swojej siostry i szwagra na święta > płytę...wypaloną, w zwykłej kopercie. Większego skąpstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Wypalana płyta może być niezła, ale... 09.12.07, 14:11 Gość portalu: boss napisał(a): > Moja matka dostała od swojej siostry i szwagra na święta > płytę...wypaloną, w zwykłej kopercie. Większego skąpstwa nie ma. Mógłby to być bardzo dobry prezent, przynajmniej ja jestem w stanie sobie wyobrazić, że gdyby ktoś mi naściągał z netu the best of muzyki, jaką lubię, i zrobił z tego megapłytę mp3, tobym się bardzo ucieszył. Albo gdybym dostał płytę z filmem, który widziałem wieki temu i nigdzie nie mogłem znaleźć (dajmy na to "Ożeniłem się z czarownicą" albo "Jak zabić starszą panią"), a on to gdzieś wydłubał i wypalił. Tyle, że im mniej człowiek chce wydać na prezent, tym większego wysiłku umysłowego to wymaga. Drogi prezent na odwal się to zły pomysł, ale tani prezent na odwal się to już zupełna kaplica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Wypalana płyta może być niezła, ale... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.07, 20:23 No właśnie to była taka kiłowata muzyka relaksacyjna. Matka jak ją usłyszała to prawie padła, to raczej nie jej klimat (do dzisiaj czasami Black Sabbath posłuchuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:05 Świecznik, prezent na nowe mieszkanie. Plastik robiony na metal w kolorze cmentarnego złota, styl tez taki bardziej cmentarny, powyginane listki, gałązki też, w różne esy-floresy, trochę świecącego "złota", trochę brokatu, trochę satyny, miejsca na świeczki w kształcie różyczek, też plastikowych, niebieskich, z różowymi ozdobnikami .... brrrrrrr Jak żyję nic tak obciachowego nie widziałam. Wszystkie pamiątki z wakacji w postaci termometrów na muszelkach są śliczne w porównaniu z tym cudem. A trzeba było się zachwycać ...... Odpowiedz Link Zgłoś
arienne07 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 04.12.07, 11:29 > Jak żyję nic tak obciachowego nie widziałam. No bo nie widziałaś mojego prezentu od ciotki na nowe mieszkanie:) Dom mam urządzony raczej minimalistycznie, a kominek to tylko ekran w ścianie, a właśnie na kominek dostałam potwornego słonia w nieokreślonym kolorze i złotymi zdobieniami. Acha, ten słoń to taki ze świeczką w brzuchu jest:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojakco Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 195.117.18.* 05.12.07, 10:33 Zbieram świeczniki z czystego bezbarwnego szkła o geometrycznych kształtach. Dostałam takie coś metalowe, w kolorze jak ktoś określił cmentarnego złota, z listkami, nóżkami, zawijaskami i żarówiasto czerwonymi różami, w które należało wstawić świeczki. Westchnienie ulgi, gdy jedna z tych róż się zbiła, było słyszalne w promieniu kilometra. Odpowiedz Link Zgłoś
axxxa Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 06.12.07, 12:58 moja mamuska dostala to cudo od swojej przyjaciolki taki 'obraz' na sciane, trojwymiarowy, z jakims wodospadem ktory jak sie wlaczylo do pradu to mialo sie wrazenie ze woda plynie/spada z tego wodospadu kolezanka przychodzila kilka razy i pytala sie dlaczego jeszcze nie zawiesilismy obrazu i w koncu mamusce skonczyly sie argumenty i powiesila go, kilk atygodni pozniej 'przypadkiem' sie zepsul ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 193.200.20.* 06.12.07, 14:28 To jest pikuś taki obrazek. Ja to coś widziałem na jakimś targowisku w wersji delux. a mianowicie miało toto ramkę oklejoną lampkami choinkowymi plus do tego melodyjka jak ze starego zegarka elektronicznego :) Cudo przecudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulana74 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 06.12.07, 15:45 tak a mój mąż kiedyś (lata 90)dostał na gwiazdkę pastę i szczotkę do zębów ze stadionu a od kuzynki której dochody przekraczały 5000pln (2000 rok) cała jego rodzina dostała dezodoranty po 3.99 pln i to są nietrafione prezenty jego mama dostała kiedyś od swojego wujka prezent-portfel który dała rok wcześniej aja mam szczęście wszystkie prezenty mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
jotka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 08.12.07, 12:55 dostać taki obraz to jeszcze pół biedy. Ja znam ludzi, którzy sobie sami coś takiego kupili... Podczas oficjalnego "chwalenia się" zakupem nie wiadomo było czy śmiać się czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś
kinias7 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 06.12.07, 21:53 ZOBACZCIE TAM www.partybox.pl/index.php?action=categories&category_id=167_204# Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywna Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 07.12.07, 21:16 Pamiętam, jak w zamierzchłych czasach licealnych pisałam z koleżanką pracę dotyczącą Katynia i z okazji jej urodzin podarowałam jej - niezbyt może adekwatną do okazji - książkę "W cieniu Katynia". Koleżanka nie pozostała mi dłużna; gdy nadszedł dzień moich urodzin, dostałam od niej "Rozmowy z katem". Przyjaźnimy się do dziś;)) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley "W cieniu Katynia", powiadasz, a kiedy to było? 09.12.07, 14:14 wyrywna napisała: > Pamiętam, jak w zamierzchłych czasach licealnych pisałam > z koleżanką pracę dotyczącą Katynia i z okazji jej urodzin > podarowałam jej - niezbyt może adekwatną do okazji - książkę > "W cieniu Katynia". Nie wiem, jak zamierzchłe to były czasy, ale jeżeli przed 1989, to to był wartościowy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesława Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 20:53 a fartuszek kuchenny z nadrukowaną gołą babą to już obciach czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ynternetka Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:35 trochę tak, ale mało... :) Po czterech turach czapek z pomponem, majtek w rozmiarze namiotu i staników jak z wiader + jednego moherowego sweterka wprowadziłam swoje prezentowe zwyczaje - podesłąłam linki do merlina, z dopiskiem to bym prosiła!!! Podziałało ufff :). Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 20.12.07, 19:25 Bezczelnie reklamujecie tego smerlina, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz_futerkowy Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 20.12.07, 04:33 prenumerata "Gościa Niedzielnego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 86.163.241.* 20.12.07, 07:13 Od teściowej:piżamę bawełniana w słoniki koloru róż majtkowy,szlafrok "na wagę"(nie używam szlafroków),lampę ?solną?,też różową,a jej synuś ukochany dostał(w tym samym rzucie)m.in.szachy,chociaż nie gra (teściowa też nie;)) ),Strasznie mnie też wkurza jak się mnie pytają czy chce w tym roku mikser/malakser tudzież inny sprzęt AGD,a wszyscy wiedzą,że ja takich rzeczy nie używam,bo nie gotuję/piekę-po prostu nie lubię(i nie umiem oraz nie chcę się nauczyć).O prezentach 18stkowych typu wielki słoń czy miś nie wspomnę-wszystkie pojechały do Domu Dziecka.I dość często jestem obdarowywana słodyczami-ani ja,ani mój mąż nie przepadamy za słodkim,dzieci nie ma,kończy się to zapraszaniem hordy znajomych,żeby to pożarli;))Przynajmniej jest jakiś pożytek;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on-na Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.mos.gov.pl 20.12.07, 12:16 Wazon z dziurą w dnie. Nic do niego nie można nalać, stanowi arcydzieło jakiegoś plastyka: podstawka z bolcem i na to wsadza się resztę dzieła. Całość szara oprócz a la baranie rogi uchwytów w kolorku niebieskim ze złotym... Można do niego wstawaić tylko suche kwiaty, a ja nie lubię ani suchych ani sztucznych. No, ale ofiarodawca miał jak najlepsze intencje i identyczny koszmarek kupił sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
mario320 Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 20.12.07, 12:48 Choinka. Moze nikt nie uwierzy, ale sie zdarzylo. My mamy, niestety, sztuczna, ale pewnego roku RMF rozdawalo we Wrocku choinki gratis na Rynku. Wzialem i przytargalem do domu. Zona - oczywiscie - niezadowolona. Dalismy ja - choinke, nie zone... - tesciowej. Pod choinke... Odpowiedz Link Zgłoś
13.13m Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 05.01.08, 18:53 Przebiję was wszystkich.Moja koleżanka w prezencie ślubnym dostała od swojej matki...........NA 10 LAT OPŁACONE MSZE ŚW W ICH INTENCJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: 213.199.204.* 14.01.08, 23:48 :-D Super prezent :-D Przebiłeś(aś)wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania z erewania Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:31 - zrośnięte niczym bliźniaki syjamskie ludki na plastikowej białej podstawce.Owe ludki powleczone były rajstopą,a na ich głowie miała rosnąć trawa - Mały słonik z mamą również złączone ze sobą,szare z uśmiechem od ucha do ucha Obydwa koszmarki spotkał ten sam lospierwszy dzień na półce, następny już na dnie kredensu, później w śmietniku. - koszula nocna z poliestru blady błękit, do kostek, z bufiastymi rękawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.subscribers.sferia.net 26.12.07, 12:31 Prezenty od rodziny mojego narzeczonego : dla niego :2 koszule Vistuli , 2 krawaty jedwabne, perfumy-ck, pasek skórzany diesel, dla mnie: czekolada wedla 100g, ptasie mleczko waniliowe po terminie przydatności do zjedzenia, wazonik niebieski szklany 8 cm, ręcznik niebieski 50 cm na 50 cm. wiem, że mnie nie lubią i mogłam nic nie dostać, ale dysproporcja jest niezła... Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 26.12.07, 12:53 W tym roku dostałam od babci piżamkę. I byłoby w porządku gdyby nie fakt że piżamka jest o jakieś 3 rozmiary za duża. Siostra tak samo, z tym że ona jeszcze dostała różową! Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 27.12.07, 11:22 ami_lii napisała: > W tym roku dostałam od babci piżamkę. I byłoby w porządku gdyby nie > fakt że piżamka jest o jakieś 3 rozmiary za duża. Siostra tak samo, > z tym że ona jeszcze dostała różową! od jednej z ciotek dostawalam z przerazajaca regularnoscia (co roku) okropne pizamki, oczywiscie zawsze za duze. raz zdarzyl sie wyjatek i dostalam ksiazke, a wlasciwie album, nawet fajny. cieszylabym sie bardziej, gdyby ciocia nie wreczyla go z komentarzem: "od roku lezal na wystawie w ksiegarni, nikt nie chcial go kupic i w koncu przecenili". Odpowiedz Link Zgłoś
27robalek Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja 26.12.07, 17:34 Ja na mikołajki w wieku lat 22 dostałam od kolegi ze studiów plastikowego żołnierzyka-koszmarka w pełnym rynsztunku. 3 lata leżał nierozpakowany, potem urodził mi się chrześniak ;) Też myślę, że mnie nie lubił ;) Żołnierzyk kosztował jakieś 5 zł, a mieliśmy kupować sobie prezenty za ok 20. Nie lubię mikołajkowych prezentów kupowanych komuś kogo się wylosowało. Wszyscy inni dostali "normalne" neutralne prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Obciachowe prezenty - reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:32 od teściowej, która w tym roku zapaliła się do nowego sytemu sprzedaży bezpośredniej (sprzedawała juz magnetyczne materace, cudowne garnki, wszystkociągnące odkurzacze itp) każdy członek rodziny otrzymał próbkę leków-cud na wszystkie dolegliwości bez atestu łącznie z prezentacją ich magicznego działania przy wigilijnym stole i nadzieją na zakup pełnego opakowania za 150zł jak próbka się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś