ioki9 11.04.08, 15:30 Czy wystawiłyscie juz donice z pelargoniami na balkon??? Nie wiem kiedy mam to zrobić ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awok Re: Pelargonie już na balkonie? 11.04.08, 15:46 Nie... Pelargonie nie lubią zimna - dlatego też de facto nie ma ich jeszcze (chyba, że ktoś się pospieszył) w sprzedaży. Te, które przezimowały w domu można wystawiać w cieplejsze dni na zewnątrz aby się hartowały, na noc do domu. Zazwyczaj po zimnej Zośce jest już bezpiecznie... Teraz to bratki, prymule, stokrotki... Odpowiedz Link
yoma Re: Pelargonie już na balkonie? 11.04.08, 20:26 Za wcześnie. Pamiętacie mróz w zeszłym roku w majowy weekend? Odpowiedz Link
asdaa Re: Pelargonie już na balkonie? 11.04.08, 21:41 tradycyjnie po 20 maja. pozdro Ania Odpowiedz Link
epti1 Re: Pelargonie już na balkonie? 13.04.08, 07:51 a moje juz stoja....sprawdzam tylko prognoze pogody i jak sa przymrozki to zabieram do domu. Siewki pnaczy ( kobea, wilec,fasolnik) tez juz hartuje. Odpowiedz Link
annb u mnie tez 13.04.08, 23:52 przywiozlam w sobote pelargonie, surfinie i takie jakby margeritki i posadzilam a co kolo czwartku ma byc pryzmrozek to zdejme Odpowiedz Link
wieeewiora mam cudny balkon 26.04.08, 21:32 Kupiłam dziś w OBI pelargonie, aksamitki, niecierpek i surfinie i wszystko już mam na balkonie.Jest pięknie i wiosennie. A jak u was? Pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: mam cudny balkon 28.04.08, 13:04 Ja też od piątku mam skrzynie na balustradzie, a w nich pelargonie rabatowe, surfinie, lobelię, truskawki i jeszce jakieś dwie roślinki, których nazwy nie pamiętam. Czyli zaczynamy sezon Odpowiedz Link
mili_vanili Re: Pelargonie już na balkonie? 03.05.08, 11:18 wsadziałm do skrzynek bakope i pelargonie. Za wczesnie? Najbezpieczniej podobno po 20 maja... Zaszkodze im? Odpowiedz Link