ewela_85 12.11.07, 21:53 jeśli macie jakieś informacje na temat tej sali prosze piszcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona10001 Re: sala weselna bikajo 13.11.07, 10:51 Moja przyjaciółka miała wesele w pażdzierniku i miałam okazje się bawic na tej sali.Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne.jedzenie bardzoo dobre.kelnerzy przemili,wystrój raczej normalny.Jedynie uwagi przyjaciółki dotyczyły niemiłej jednej z właścicielek,oraz zapłaty za kieliszki,którymi rzucają państwo młodzi!!!wydaje mi się,ze jesli zostawia się na sali ok.20 tysięcy to chyba właścicielki mogą sobie to wkalkulowac w koszty,bo ile kosztują 2 kieliszki? 5 zł? Odpowiedz Link
dora2905 Re: sala weselna bikajo 13.11.07, 20:28 My mieliśmy wesele na tej sali w lipcu tego roku. Wystrój jest bardzo ładny, sala duża i nie ma ścisku, jedzenie bardzo dobre. Ale tak jak napisala ona 10001, to jedna z właścicielek jest bardzo niemiła i za wszystko trzeba niestety płacić (m.in. za kieliszki, które młodzi tłuką-o ile dobrze pamiętam to za nie zapłaciliśmy 20 albo 30zł, a to są najtańsze, najzwyklejsze kieliszki!!!!!) Odpowiedz Link
olaa81 Re: sala weselna bikajo 25.03.08, 10:57 Ja miałam wesele w Bikajo bo na tą salę uparli się moi rodzice. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Sala bardzo ładnie i ciepło udekorowana (dużo daje ta zielona wykładzina), przestronna - goście i zespół na jednej powierzchni, duży parkiet do tańczenia. Jedzenie też jak dla mnie wyśmienite i nie do przejedzenia (6 gorzących posiłków w 1 dzień). W 2 dzień mieliśmy grilla w ogrodzie i wiejski stół co było dla gości największą atrakcją. Minusem była dla nas zbyt małą ilość pokoi dla gości bo mieliśmy sporo przyjezdnych ale właścicielki załatwiły pokoje u jakiegoś księdza w domu pielgrzyma ok 500m od sali. Ja polecam Odpowiedz Link
blueyaroo Re: sala weselna bikajo 13.11.07, 12:55 fachowa obsługa, dobre jedzenie, gustowny wystrój wnętrza. Polecam Odpowiedz Link
0pablo2-5 Re: sala weselna bikajo 13.11.07, 13:49 mja znajoma tam zamówiła sale i była pużniej na weselu jako gość i nie jest zachwycona . Odpowiedz Link
toj-a30 Re: sala weselna bikajo 14.11.07, 13:28 obsługa super, wywiązują się na czas! Parkiet beznadziejny, strasznie ślisko, bo jest wyłożony płytkami. Jedzonko bardzo dobre! Odpowiedz Link
viki_25 Re: sala weselna bikajo - WARTO PRZECZYTAć 22.01.08, 13:43 i znów niestety / dla tej sali / muszę dodać swoją opinię. Zgadzam się całkowicie z przedmówcami, że właścicielka / JEDNA Z NICH DRUGIEJ NIE ZNAM/ jest niemiła, ale to nie wszytko. Mieliśmy tam swoje wesele i przyznam się szczerze, że jesteśmy średnio zadowoleni, głównie przez zachowanie właścicielki. Po pierwsze podniosła na 3 tygodnie przed weselem cenę co uważam za skandal tym bardziej, że umowę podpisuje się na konkretną datę i niestety właściciel musi uwzględnić ten fakt w chwili zawierania przedmiotowej umowy a nie kilka dni przed weselem, kiedy nie ma się już wyjścia. Za wszystko to co obiecała nam przed podpisaniem umowy trzeba było sobie zapłacić. Miały być przygotowane pokoje i jak się okazało jeden był zajęty, a drugi po kolejnej wielkiej burzy zwolniła, ale w pokoju było zimno, a dodam że miały tam spać dzieci o czym informowaliśmy. Pokój dla nowożeńców był zimny a pościel nieświeża !! /o zgrozo !!!/. Dzień przed ślubem byliśmy umówieni żeby wszystko poustawiać i dogadać szczegóły to niestety Pani właścicielka nie zaszczyciła nas swoją obecnością, choć się umawiała / nawet nie zadzwoniła / i żeby było śmieszniej musieliśmy przyjechać raz jeszcze, choć jak wiadomo w ten dzień jest straszny zawrót głowy. Na innych salach właściciele witają nowożeńców, dopytują czy wszystko ok, na koniec dziękują, a tu nic jeszcze obraza, że zwróciliśmy wielmożnej Pani uwagę, że zachowuje sie nie w porządku. To są MINUSY / jak dla mnie ogromne /, ale są też PLUSY sali, czyli - duży parking - ładny wystrój sali / nie zachwycający, ale ładny/ - dobre jedzenie i duża jego ilość - duży parkiet/ wbrew pozorom nie śliski/ - miła obsługa - szczególnie Panie kucharki. Warto wiedzieć!!!! W cenie sali jest - jedzenie / posiłki + ciasto lub tort do wyboru/ - wystrój sali / sztuczna dekoracja, żywe kwiaty we własnym zakresie, krzesła w płótnie płatne dodatkowo/ - obsługa TO TRZEBA KUPIć: - napoje - alkohol - owoce, cukierki - stroik na stół nowożeńców oraz żywe kwiaty jeśli mają być - kieliszki dla nowożeńców do stłuczenia / żenada !! / - chlebek DODATKOWO PłATNE - pokoje dla gości - kelner, który roznosi alkohol chyba, że będzie roznosił ktoś z rodziny / dla mnie kolejna żenada, sala z obsługa a tu coś takiego :\ /. WAżNE DLA PRZYSZłYCH INTERESANTóW!! w umowie jest taka wzmianka o inflacji !!! - albo wykreślić, albo określić max kwotę od osoby na rok, w którym ma się odbyć wesele, może unikniecie wtedy rozczarowania i nerwów. Mam nadzieję, że komuś sie przyda moja opinia tym bardziej, że pewnie przy każdej sali trzeba uważać i wiedzieć o co zapytać tym bardziej, że właściciele często nie mówią o szczegółach. PAMIĘTAJCIE: JEśLI USTALACIE COś CZEGO NIE MA W UMOWIE tzw. "GRATIS" POPROśCIE O DOPISANIE DO UMOWY I POSTAWIENIE PARAFKI ZARAZ PRZY TYM PODPUNKCIE!!!! żYCZę UDANYCH WYBORóW!!! Odpowiedz Link
laraa24 Re: sala weselna bikajo - WARTO PRZECZYTAć 04.05.08, 12:29 ja nie wiem jak tam jest z umowami ale tak na zdrowy rozum. jesli podpisujesz umowe np w 2008 na wesele w 2010 roku, to jesli ropa idzie w gore o 30%, drozeje gaz, prad, chleb i wszystko inneg to cena tez moze sie podniesc. ja kupilam w styczniu wczasy do turcji i przewodnik teraz, na miesiac przed wylotem podniosl mi cene bo oplaty paliwowe poszly ponoc w gore. no a w tym przypadku jest az 2-letnie, czy poltoraroczne wyprzedzenie wiec na 90% wszystko zdrożeje. kiedys za tipsy placilam 70 zl , a teraz place 100 zl. to chyba jest jasne. ja mialam okazje byc tam na weselu wlasnie wczoraj i dlatego czytam teraz z ciekawosci opinie na forum.i jesli chodzi o sama sale i obsluge to nie mam zastrzezen. bylo 180 osób i nawet nie bylo scisku, z tylu maja bardzo fajny i przyjemny ogrod a cala sala bardzo ladnie wystrojona. ja swoje wesele beda chciala zrobc wlasnie tam tylko z tego co wiem to jest tam duzy prblem z terminami. kolezanka u ktorej wlasnie sie bawilam rezerwowala duzo duzo wczesniej i wolny byl jedynie 3 maja i cos tam chyba we wrzesniu czy pazdzierniku. ogolnie dla mnie sala ok Odpowiedz Link
dolly84 Re: sala weselna bikajo - WARTO PRZECZYTAć 14.09.08, 23:11 Z przykrościa muszę stwierdzić że zawiodłam się na sali i obsłudze a przede wszystkim jedzeniu. Wystruj sali był naprawdę ładny ale to zasługa specjalnie wynajetej dekoratorki Ale jeśli chodzi o jedzenie a wszególności zupy to porażka, przesolone chyba ze słoiczków , blee Na domiar złego miałam straszne zatrucie, chyba dlatego że nie piłam alkoholu i nie przepalił tych pyszności Ale faktycznie jedzenia było dużo ale ja już na drugi dzien zjadłam tylko herbatę i skusiłam się na grilla, który był całkiem niezły. Jednak kelnerzy nie mogli się wyrobić z obsługą gości a było tylko 100 osób. Może trzeba tego wszystkiego bardziej dopilnować , nie wiem ale zawidłam się .... Odpowiedz Link
ona-127 Re: sala weselna bikajo - WARTO PRZECZYTAć 15.09.08, 13:55 miałam okazję być na weselu w bikajo po raz drugi (pierwszy 2 lata temu) i muszę przyznać, że sala się rozwija. Z niedowierzaniem czytam wypowiedź dolly84, gdyż bawiłem się tam 13-14 września (być może to samo wesele, bo też 100 osób z grillem) i nie mam zastrzeżeń. jedzenie było lepsze niż 2 lata temu i zarówno ja, jak i móż narzeczony wszystko jedliśmy z apetytem. przede wszystkim bardzo duże ilości na stołach, nie dało się przejeść. dekoracja mimo że inna, równie ładna i oryginalna co 2 lata temu, tyle że wtedy nie było balonów. rzuca się na pewno w oczy dopieszczenie sali od gustownej wykładziny aż po fantazyjne oświetlenie sali. jak dla mnie obsługa ok. faktycznie było trochę zamieszania w 2 dzień jak był grill, ale poza grillem wszystko ok no a do tego chłopaki przystojni i mili ;] 2 lata temu było na weselu ok 130 gości i też było bez zastrzeżeń jak dla nie. powiem tyle. zależy kto czego wymaga. ja byłam 2 razy i jestem bardzo zadowolona. mogę polecić sale, jedzenie i obsługę. Odpowiedz Link
witek6419 Re: sala weselna bikajo 16.09.08, 11:50 Witam. W ostatnim tygodnu miałem przyjemność uczestniczyć we wspaniale wyprawionym weselu w Bikajo. Jak na mój gust, mojej żony oraz znajomych z którymi mieliśmy okazję wymienić się odczuciami, to wszystko było zorganizowane w jak najlepszym porządku. Bardzo ładnie udekorowana sala i stoły, miła odsługa, Jedzenia tyle ,że nie dało się przejeść wszystkiego, zimna płyta, sałatki mięso wszystko pyszne. W drugi dzień małem okazje rozmawiać z włąścicielką. Mówiła, że sama pilnuje co "wychodzi" z kuchni i jak smakuje, także wszystko było perfekt. Może trochę średnio wyszedł gril ale to wina brzydkiej pogody. Co do komentarza Pani dolly to bardzo mi jej szkoda bo chyba tylko ona się nie bawiła a z zatruciem musiała już przyjść na wesele. Jedyny minus to, to że już się skończyło i trzeba wracać do rzeczywistości.A na sale napewno wrócimy na sylwestra. Odpowiedz Link