jedna_brew 11.08.08, 11:27 która oferuje założenie indywidualnego konta, na które można wpłacać pieniądze. chodzi mi o to, żebym mógł przekazać 1% swoich dochodów na rehabilitację i leczenie mojego dziecka. pozdrawiam, jedna_brew Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobrakobieta3 Re: prośba o namiar na fundację... 11.08.08, 20:21 Praktycznie - bezpośrednio nie ma takiej możliwości w sensie, o którym piszesz. Ale zadzwoń do "Zdążyć z pomocą" i Fundacji Anny Dymnej - powinni pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm_marta Re: prośba o namiar na fundację... 14.08.08, 21:51 nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale każda fundacja oferuje założenie subkonta dla chorego dziecka, na które poza "prywatnymi" wpłatami można wpłacać 1% podatku (każdy, również rodzice) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrakobieta3 Re: prośba o namiar na fundację... 14.08.08, 22:06 marta, to nie jest tak. Wcale nie każda fundacja (a już na pewno nie stowarzyszenie) może i musi tak robić. Natomiast 1% rządzi się już zupełnie innymi prawami i tym bardziej trudniej (a wg mnie i mnie znanej interpretacji) wpłacać w ten sposób na konkretną osobą. Np moja organizacja czegoś takiego zrobić nie może. No i nie wszystkie fundacje są opp - i od tego trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenkach2 Re: prośba o namiar na fundację... 17.08.08, 16:23 www.dzieciom.pl - na stronie instrukcja co zrobic, zeby zostac podopiecznym Fundacji "Zdazyc z pomoca". Odpowiedz Link Zgłoś
dokaweja Re: prośba o namiar na fundację... 05.09.08, 09:47 A czy ktoś zna opp, która nie wymaga zaświadczeń o zarobkach? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrakobieta3 Re: prośba o namiar na fundację... 05.09.08, 22:02 No wybacz, ale czymś opp muszą się kierować, operując czyimiś pieniędzmi. W razie nieprzyjemności, zła opinia pozostanie przy organizacji nie przy nazwisku... Odpowiedz Link Zgłoś
andziula32 Re: prośba o namiar na fundację... 08.09.08, 10:51 Dolnosląska Fundacja Ochrony Zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
jedna_brew Re: prośba o namiar na fundację... 29.09.08, 09:50 dzięki wszystkim za pomoc. albo będzie to "zdązyć z pomocą", albo fundacja pomocy dla dzieci niedowidzących z chorzowa. pozdrawiam, jedna_brew Odpowiedz Link Zgłoś