Dodaj do ulubionych

co to jest ta masc cholesterolowa?

22.01.05, 17:41
slyszalam duzo dobrego o tej masci, co to za masc, gdzie mozna ja kupic? czy
to masc robiona? jesli tak to macie na nia przepis? moja pediatra nic o niej
nie slyszala....
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 22.01.05, 18:45
      Maść cholesterolowa jest maścią robioną w aptece. Jest uważana za bezpieczną,
      wychowały się na niej całe pokolenia i z dobrym skutkiem jest stosowana u
      dzieci ze skórą atopową. Co oczywiście nie wyklucza możliwości wystąpienia
      alergii na nią, tak jak w przypadku każdego kosmetyku. Niekiedy lekarze
      przepisują maść cholesterolową z dodatkiem hydrokortyzonu, który
      jest sterydem. Nie jestem zwolenniczką takiego połączenia, ale czasem, gdy
      zmiany skórne są bardzo znaczne, trzeba krótkotrwale coś takiego zastosować.
      Samą maść cholesterolową można stosować przez długi czas. Pozdrawiam.
    • o1la Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 22.01.05, 23:52
      ja kupilam masc cholesterolowa w aptece, nie trzeba bylo recepty. kupilam 100 g-
      to masc robiona. zaplacilam kolo 12-13 zl. mi zalecil ja alergolog, twierdzac
      ze dzieci dobrze ja toleruja a uczulenia na nia zdarzaja sie bardzo rzadko..moj
      Witus mial straszne uczulenie na twarzy, skora byla strasznie szorstka,czerwona
      i sie luszczyla...nie wiem na ile skuteczna jest ta masc, bo w moim przypadku
      najlepiej pomoglo wyeliminowanie ..mleka i jego przetworow. uzywalam kilka
      dni..jest bardzo tlusta,bezzapachowa..

Ola
    • izia30 Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 26.01.05, 11:51
      moje dziecko jest uczulone na wszystkie kosmetyki dziecięce, dobrze funkcjonuje
      tylko żel do mycie twarzy Lirene firmy eris no i maść cholesterolowa. Kinga jest
      nią smarowana już 19 mcy. i bardzo dobrze na nią reaguje. ma piękną skórę,
      gładką i ładnie ubarwioną, choć kiedyś była pokryta wręcz skorupą, czerwoną,
      łuszczącą się i swędzącą. Maść kupujesz najlepiej w aptece na receptę, na której
      w miejscu "choroby przewlekłe" jest literka P. wtedy płacisz tylko 5 zł.
      • s.ivona Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 29.01.05, 17:30
        a ta masc jest "czysta" czy np z dodatkiem wit a i e? a masz moze przepis na
        nia?
    • izia30 Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 26.01.05, 11:53
      zapomniałam dodać że ta maść czyni cuda również z moimi rekami
    • hija1 Re: co to jest ta masc cholesterolowa? 26.01.05, 20:40
      Również polecam!Mój synuś co prawda nie ma atopowych zmian ale dardzo suchą
      skóre. W zasadzie po dwóch dniach stosowania tej maści (w skład jeszcze wchodzi
      witA i E) efekt jest zaskakujacy!Faktycznie moje ręce też jakby wygładziła...
      pozdrawiam gorąco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka