Dodaj do ulubionych

Dobry notariusz - JG

IP: *.md4.pl 18.03.10, 16:53
Proszę mi polecić dobrego notariusza w Jeleniej Górze.
Obserwuj wątek
    • Gość: stradlin Re: Dobry notariusz - JG IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 22.03.10, 21:18
      Zależy do jakiej czynności. jeżeli najważniejsza cena - praktycznie wszyscy są
      tacy sami, bądź podobni. Ale jak potrzeba porady to polecam Dworak i Surmę przy
      grottgera 5.
      • von_lewir Re: Dobry notariusz - JG 28.03.10, 22:43
        i bach, teraz rejent będzie miał sprawę dyscyplinarną za naruszenie kodeksu etyki;)
        • von_lewir Re: Dobry notariusz - JG 28.03.10, 23:17
          Oburza mnie poziom osób które wypowiadają się na tym forum. Niestety ze
          znakomitej większości postów wyłania się obraz nietolerancji, zaściankowości i
          ksenofobii. Przez stulecia Polska była krajem tolerancyjnym. Katolicy w cale nie
          stanowili większości, byli muzułmanie, żydzi, prawosławni, grekokatolicy,
          protestanci oraz oczywiście katolicy. To jest suma polskości a nie jedna religia.

Argumenty, że w Arabii Saudyjskiej nie buduje się kościołów są śmieszne.
          Arabowie są muzułmanami. Jednakże w Polsce mamy różnorodność etniczną. W Polsce
          żyją muzułmanie którzy mają prawo do praktykowania swojej religii, dlaczego?
          Ponieważ są Polakami, są obywatelami tego kraju. Co więcej większość polskich
          muzułmanów jest Polakami od 600 lat. Kto z tych którzy dziś są w opozycji wobec
          budowy nowego meczetu może wykazać swoje polskie korzenie w takiej perspektywie?

A teraz kilka faktów. Budowa meczetu w Warszawie została zatwierdzona przez
          władze II RP, co więcej budowa meczetu w Warszawie miała być dotowana przez
          Polskę - dla swoich polskich obywateli. Przed wojną w Polsce było 17 meczetów.
          Dzisiaj są trzy. Czy wobec tego nieuzasadnione są głosy o potrzebie budowy
          miejsca do praktykowania religii?

Co do komentarza tetliana. Dziś muzułmanie nie wpływają na polski rząd ani na
          państwo. Wystarczy zanalizować czym się zajmują. Znaczne większe wpływy mieli
          dawniej jako stan szlachecki oraz gdy istniały liczne oddziały zbrojne. Dziwne,
          że te czasy były akurat czasem świetności Polski...

Argumenty, że mniejszości żyją w zamkniętych społecznościach należy
          skonfrontować z badaniami socjologicznymi. Każda grupa imigrantów się zamyka.
          Polacy w Chicago robią to samo. Dopiero dzieci urodzone w danym kraju uznają go
          za całkowicie swój i asymilują się z resztą społeczeństwa. To przyjdzie samo,
          trzeba tylko czasu.

Co do argumentu, że nie można burzyć meczetów... wydaje mi się, że synagog,
          kościołów i cerkwi też nie...

Szkoda, że opinie te wypowiadają właśnie Polacy, którzy emigrowali przez wiele
          lat i w wielu krajach nie byli mile widziani właśnie dlatego, że uważano ich za
          niebezpiecznych awanturników.
          • von_lewir Re: Dobry notariusz - JG 28.03.10, 23:19
            Pomyliły mi się okna w forach, za powyższy komunikat o całkowicie innej tematyce
            przepraszam.
            • karpacz.nocuj.net Re: Dobry notariusz - JG 02.05.14, 10:58
              Mogę szczerze polecić tego pana notariuszejeleniagora.pl. Robiłem u niego przepisanie działki - poszło szybko, sprawnie i do tego bardzo miło
    • cy.nick Re: Dobry notariusz - JG 03.05.14, 08:00
      Jeśli sprawa zwykła , nie ma znaczenia jakie biuro.
      Jeśli sprawa jest ... hmmm... "nietypowa" , to w takich specjalizuje sie na pewno jedna (może więcej, ale tego nie wiem) kancelaria . Ale o to nie pyta się na forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka