Dodaj do ulubionych

Dobra pasta do zębów dla 2- latki

21.03.06, 09:28
Proszę o pomoc bo jak narazie to pasta nie wchodzi w grę bo jest płacz i myje
samą wodą. Może wy zaproponujecie mi jakąś dobrą i ,, smaczną " pastę.
Obserwuj wątek
    • a-g-n-i-e-sz-k-a Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 09:38
      Adas polubil mycie zebow po tym jak kupilismy Elmex dla dzieci. Wczesniej
      mielismy Bobini i mycie to byl sport ekstremalny.
      • mama_misi Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 10:23
        Myśle, ze musisz sama znaleźć pastę którą zaakceptuje twoje dziecko. U nas był
        porblem gdy chcałam zmienić córce NENEDENT bez fluoru na pastę z fluorem. W
        aptece nie mieli akurat nenedentu z fluorem więc wziełam ZIAJKĘ, oczywiście
        była beeeee, potem elmex dla dzieci - także beee, w końcu znalazłam nenedent z
        fluorem i mimo że ma inny smak niż ta bez, mała chętnei myje nią ząbki. U nas
        to chyba bardziej liczył sie wygląd opakowania niż smak pasty. Powodzenia
        • mamaliv Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 27.03.06, 13:07
          Elmex dla dzieci od 2 roku zycia Polecam
    • coronella Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 11:18
      Ja pierwsza pastę kupiłam chicco- jest dobra i słodka. Teraz mamy elmex dla dzieci i nie ma problemów.
      Natomiast wszelkie bobini, ziajki odpadają.
    • kataha1 Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 27.03.06, 12:09
      My używamy elmexa i jest on prawdopodomnie najlepszy , ma całkiem inne zwiążki
      fluoru niż inne past na rynku, inne bardziej wchłanialne. Pozrawiam Zapraszam
      na moej aukcje www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4069799
      • ewa.m.kaminska Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 28.03.06, 10:11
        Ja ze swej strony dodam tylko, że u malucha który skończył już 2 lata należy
        używać pasty zawierającej 500 ppm fluoru. Zęby szczotkuje się 2 razy dziennie,
        nakładając na szczoteczkę pastę w ilości ziarnka grochu. Wymieniany przez Was
        Elmex ma pozytywną opinię IMiD, jest to jedna z nielicznych na rynku past
        zawierających fluor w postaci aminofluorków, z których F jest bardzo dobrze
        przyswajalny.
        • mama007 Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 28.03.06, 17:16
          u nas Elmex, na zmiane z 2 innymi pastami (ale tylko czasami, glowną pasta jest
          Elmex, z racji tego ze jest ponoc najlepszy).
          a nie mozesz isc z dzieckiem do sklepu, zeby "samo sobie wybralo"? u nas to
          zawsze dziala w sytuacjach kryzysowych - nie chcesz? chcesz inne? ok, to
          idziemy do sklepu i wybierasz takie jak chcesz (oczywiscie wszystko w granicach
          zdrowego rozsadku i jest to jednak metoda stosowana niezbyt czesto smile )
          pozdrawiam
          aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka