myha33l 21.03.06, 09:28 Proszę o pomoc bo jak narazie to pasta nie wchodzi w grę bo jest płacz i myje samą wodą. Może wy zaproponujecie mi jakąś dobrą i ,, smaczną " pastę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-g-n-i-e-sz-k-a Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 09:38 Adas polubil mycie zebow po tym jak kupilismy Elmex dla dzieci. Wczesniej mielismy Bobini i mycie to byl sport ekstremalny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 10:23 Myśle, ze musisz sama znaleźć pastę którą zaakceptuje twoje dziecko. U nas był porblem gdy chcałam zmienić córce NENEDENT bez fluoru na pastę z fluorem. W aptece nie mieli akurat nenedentu z fluorem więc wziełam ZIAJKĘ, oczywiście była beeeee, potem elmex dla dzieci - także beee, w końcu znalazłam nenedent z fluorem i mimo że ma inny smak niż ta bez, mała chętnei myje nią ząbki. U nas to chyba bardziej liczył sie wygląd opakowania niż smak pasty. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliv Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 27.03.06, 13:07 Elmex dla dzieci od 2 roku zycia Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 21.03.06, 11:18 Ja pierwsza pastę kupiłam chicco- jest dobra i słodka. Teraz mamy elmex dla dzieci i nie ma problemów. Natomiast wszelkie bobini, ziajki odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kataha1 Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 27.03.06, 12:09 My używamy elmexa i jest on prawdopodomnie najlepszy , ma całkiem inne zwiążki fluoru niż inne past na rynku, inne bardziej wchłanialne. Pozrawiam Zapraszam na moej aukcje www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4069799 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 28.03.06, 10:11 Ja ze swej strony dodam tylko, że u malucha który skończył już 2 lata należy używać pasty zawierającej 500 ppm fluoru. Zęby szczotkuje się 2 razy dziennie, nakładając na szczoteczkę pastę w ilości ziarnka grochu. Wymieniany przez Was Elmex ma pozytywną opinię IMiD, jest to jedna z nielicznych na rynku past zawierających fluor w postaci aminofluorków, z których F jest bardzo dobrze przyswajalny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Dobra pasta do zębów dla 2- latki 28.03.06, 17:16 u nas Elmex, na zmiane z 2 innymi pastami (ale tylko czasami, glowną pasta jest Elmex, z racji tego ze jest ponoc najlepszy). a nie mozesz isc z dzieckiem do sklepu, zeby "samo sobie wybralo"? u nas to zawsze dziala w sytuacjach kryzysowych - nie chcesz? chcesz inne? ok, to idziemy do sklepu i wybierasz takie jak chcesz (oczywiscie wszystko w granicach zdrowego rozsadku i jest to jednak metoda stosowana niezbyt czesto ) pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś