Dodaj do ulubionych

Najlepszy kantor w Warszawie?

08.07.08, 00:12
Przepraszam, jezeli powielam watek, ale nie mam czasu na szukanie.
Bede wdzieczna za informacje, w jakim kantorze w Warszawie
najkorzystniej mozna wymienic Euro na zlotowki. Zalezy mi na tym,
poniewaz bede miala wieksza kwote, przy ktorej roznica kilkunastu
groszy jest istotna.
I jeszcze jedno: czy sa jakies ograniczenia? Jaka kwote Euro mozna
jednorazowo wymienic na zlotowki?
Bede wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Re: Najlepszy kantor w Warszawie? 08.07.08, 10:11
      Przepraszam, jesli nie bedziesz miala czasu na przeczytanie odpowiedzi, ale nie
      mam czasu wysylac Ci maila.
      Przy duzych kwotach ZAWSZE musisz negocjowac kurs wymiany. To co jest w
      tabelkach kursowych moze drastycznie roznic sie od tego jak duza kwote chcesz
      wymienic. Ograniczenie to zasob finansowy wlasciciela kantoru.
      Tak wiec, niestety, ale zeby znalezc najlepszy kurs musisz poswiecic chwile
      czasu (nie szukac na internecie) i bezposrednio jak na arabskim targu negocjowac
      z kilkoma. I niekoniecznie najniekorzystniejszy kurs kantorowy jest miernikiem
      efektu negocjacyjnego.
      • Gość: krizm1 Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.08, 10:28
        www.kantorintraco1.republika.pl/
        • Gość: wiktor Porównywarka kantorów Quantor IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 22:25
          najlepszy kantor niezależnie czy chodzi o skup czy sprzedaż znaleźć można przez porównywarkę kantorów, ładne zestawienie kursów walut w kantorach w warszawie i nie tylko, można na mapie sprawdzić kantory blisko siebie i ocenić który kurs wybrać
      • Gość: Bolas Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.icpnet.pl 20.07.10, 19:04
        W gotówce można wymieniać kwoty do równowartości 15tys EUR, inaczej
        tylko przez konta bankowe. A najlepszy kantor do wymiany dużej kwoty to
        internetowykantor.pl - wymieniasz przez konto bankowe bez wychodzenia z
        domu, dają kurs z różnicą dwa grosze od średniego i przelewają na Twoje
        konto wymienione środki.
        • Gość: Kasiass Strefawalut.pl porównywarka kantorów internetowych IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 15:32
          wyszukiwarka kantorów internetowych strefawalut.pl
          • Gość: TeżKasia Re: Strefawalut.pl porównywarka kantorów internet IP: *.icpnet.pl 09.03.12, 19:26
            niezła stronka, dzięki
            znalazłam już najlepszy kantor oczywiście moim zdaniem ;)
      • Gość: waluty Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.icpnet.pl 07.06.12, 07:50
        a może warto skorzystać z kantoru internetowego, polecam porównywarkę strefawalut.pl gdzie możesz też poczytać opinie o kantorach online
    • Gość: wiedzacy Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:39
      Szczerze mowiac, duza kwote najlepiej wplacic do banku i tam wymienic.
      Jesli to naprawde spore pieniadze, kazdy sensowny bank wymieni Ci je
      po kursie miedzybankowym, bez zadnej marzy - tego nie uzyskasz w
      zadnym kantorze.
      • Gość: mk Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.fbx.proxad.net 09.07.08, 09:43
        Nigdy nie dostanie tak dobrego kursu w zadnym banku jak w kantorze.

Polecam kantor Conti na Jana Pawla. Duzo ludzi z ambasad korzysta z
        ich uslug. Maja strone internetowa, mozesz sprawdzic kurs (chyba
        najlepszy w Warszawie), mozna negocjowac.
        • Gość: graza Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:40
          jak dotad byl Intraco przy ul.Stawki ale ostatnio sie bardzo
          skiepscili, zaczeli miec muchy w nosie nawet przy wymianie kwoty
          euro z czterema zerami ale w banknotach piećdziesiecio eurowych nie
          chcieli wymieniac po kursie z internetu. Warto porównać z kantorem
          777 na poz -1 w galerii LIM na przeciwko DWORCA CENTRALNEGO.
          Jesli chodzi o duze kwoty ( rownowartosc kilku tys zlotych) ida leb
          w leb i nie sa tak kaprysni....
          www.777.com.pl/
          www.kantorintraco1.republika.pl/
        • Gość: gigor Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.0.fullrate.dk 12.09.08, 08:16
          Conti tez sie skiepscil. Bylem ostatnio jak zwykle poprosilem po kursie
          internetowym ktory sprawdzilem tuz przed wejsciem do kantoru. A pani z okienka
          nagle "wyszla na chwile" i wrocila twierdzac ze kurs sie zmienil (oczywiscie na
          gorszy). Dziekuje bardzo za takie oszustwo.
          • Gość: dolares Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 193.200.232.* 09.11.08, 20:18
            Potwierdzam oba kantory ( conti i intraco ) robią coraz wieksze
            problemy w stosowaniu kursów które są w internecie na ich stronach.
            Ostatnio znalazłem niezły kantor na Targowej 23. Na usd i euro mają
            różnicę pomiędzy kupnem i sprzedażą 5 groszy. Przy większych kwotach
            bez problemu można negocjować. Tel (22) 670 10 29.
            • Gość: mk Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.fbx.proxad.net 12.11.08, 11:26
              Teraz sa bardzo duze wahania kursow w ciagu kilkudziesieciu minut,
              wiec moze sie zdarzyc, ze kurs jaki widzielismy w domu juz dawno sie
              zmienil.

Zdecydowanie polecam Conti, szczegolnie przy duzych wymianach
              pieniedzy.
              • Gość: vip Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.aster.pl 02.01.09, 12:59
                ja polecam
                www.kantor-raszyn.com.pl
                • Gość: kolo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.chello.pl 02.01.09, 22:04
                  z tym kantorem przy targowej radze uwazac. Jezeli to jest ten kantor przy rogu
                  Kijowskiej z Targową, to siedzi w okienku gośc z facjatą rzezimieszka. Mnie
                  kiedyś oszukał i wydał o 30 zeta za mało, fakt moja wina, ze nie sprawdziłem.
                  Mam nauczkę i więcej tam żadnej wymiany nie zrobię.
                  • Gość: ttt Carrefour BEMOWO - odradzam!!! IP: *.chello.pl 06.03.09, 16:13
                    Wymienialem pieniadze trzy razy i za kazdym razem kurs wymiany byl inny (gorszy
                    dla mnie) niz by to wynikalo z opisu online
                    www.kantory.pl/?id=kursy
                    Nie lubie takich cwaniaczkow!

KANTOR Carrefour BEMOWO
                    ul.Powstańców Śląskich 126 (I piętro)
                    01-466 Warszawa

• Gość: Marta Re: Carrefour BEMOWO - odradzam!!! IP: 178.73.49.* 09.10.10, 14:48
                      Kantor na Bemowie w Caerfourze ODRADZAM! Dzisiaj facet siedzący tam powiedział, że dobrze iż mam tylko 90 euro do wymiany bo są złożone na pół a On tu nie jest od prostowania banknotów. Na moją odpowiedź że nei muszę u Niego wymieniać wydarł się na mnie ze żadna strata to dla Niego. Jako że nie jestem osobą płochliwą kazałam Mu nauczyć się kultury i zechciałam rozmawiać z Jego przełożonym. Okazało się, ze podobno przełozonego nie ma. DLa mężczyzny który przyszedł po mnei był od razu BARDZO miły. Ciekawe że jako kobieta nie usłyszałam tej sympatii w głosie od początku...
                    • Gość: Marek Re: Carrefour BEMOWO - odradzam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 15:47
                      Podana strona nie jest stroną bazową danego kantoru. Nie raz wymieniałem tam pieniądze i wszystko się zgadzało ze stroną kantorbemowo.pl Ale kurs trzeba wcześniej rezerwować, bo są duże zawirowania w cenach i problem znika.
                      • Gość: Tomek Polecam zestawienie kantorów strefawalut.pl IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.12, 09:59
                        bardzo fajne podsumowanko oraz ranking kantorów internetowych w Polsce, polecam !
                    • Gość: klient Re: Carrefour BEMOWO - odradzam!!! IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.13, 21:01
                      Niestety nie tylko że zmieniają kurs, ale też okradają. Miałem 1300 zł przeliczone w samochodzie. Dałem cały pakiet kasjerowi mówiąc, że chciałbym kupić 300 EURO bo akurat ratę hipoteczną miałem. Kasjer (twierdził potem że właściciel) wziął pakiet z pieniędzmi które zniknęły z mojego pola widzenia za słupem między dwoma okienkami. Niby przeliczył ręcznie po czym wrzucił na mechanicznę liczarkę która była w polu mojego widzenia i już było o 100 zł mniej.

Gdy niezdecydowanie i grzecznie mówię: "dałem panu 1300 zł", zrobił się nienaturalnie agresywny. gdyby nie to to może bym mu odpuścił. Pamiętajcie trzeba liczyć pieniądze na oczach kasjera a i tak jak nie macie świadka to mogą wmówić co innego.

Uwaga na złodziei w www.kantorbemowo.pl
                  • Gość: GOSC Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:06
                    Potwierdzam - kantor na targowej omijajcie z daleka!...
                    Facet-rzezimieszek łaskę robi ze tam siedzi - może za karę?
                    Muchy ma w nosie permanentnie. I absolutnie nie spryedaje ci nowych
                    dolarówek (z tzw. duzymi głowami) - jesli jedziesz w mniej
                    cywilizowane rejony swiata. Na chama daje ci plik dolarów, a tam
                    masz neispodzianke. Jak chcesz zwrócić te stare, bo prosiłeś tylko o
                    nowe, to w ogóle sie wkurza i zabiera wszystkie dolary, oddaje
                    złotówki....... jakby od razu nie mógł powiedziec że tyle nie ma
                    nowych dolarów... BARDZO NIESYMPATYCZNIE.... NIGDY WIECEJ....
              • Gość: CONTI NAJGORSZY Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:41

UWAGA

Wachania wachaniami ale jak się człowiek umawia jedzie 150 km i się okazuje że niestety nie można zrobić mojej transakcji bo kasjerka sprzedała moją walutę komuś innemu....
                Dziwne tylko że kurs akurat poszedł do góry....
                Pazerność trzeba tępić, widzą że mogą sprzedać drożej to w dupie mają klienta który jest w połowie drogi, i sprzedają temu co lepiej płaci.

ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM
        • Gość: magda Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 195.149.64.* 09.07.09, 07:14
          potwierdzam, ze w conti zostalam oszukana.
          potwierdzilam kurs telefonicznie i umowilam sie, ze za kilkanascie
          minut przyjde. po przyjsciu upewnilam sie jeszcze ustnie co do
          ustalonego wczesniej kursu. pani w okienku potwierdzila. musialam
          jednak jeszcze na chwile wyjsc (doslownie 5-7 minut) i pobrac
          pieniadze na dokonanie transakcji. po przyjsciu zostalam policzona
          po wyzszym kursie. uwazac na takie oszustwo w conti i piec razy
          upewniac sie co do kursu i do tego wymagac potwierdzena transakcji
          na papierze!!
        • Gość: Jarek Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:35
          Kantor Conti to już nie to samo co kiedyś, teraz na kasie siedzą jakieś młodziaki i bezczelnie oszukują klientów, nie wspominając już o nie miłym traktowaniu klienta...
      • Gość: marek Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.10, 16:40
        najgorsze jest to jak ktoś udziela rad a nie ma pojęcia o czym mówi!!!!!
        Nie masz zielonego pojęcia co to jest kurs międzybankowy!!!!!!!
        W każdym kantorze dostaniesz lepszy kurs przy zakupie większej ilości waluty niż
        w banku, po prostu dzwoń i się pytaj. W banku nie dość że dostaniesz gorszą cenę
        to jeszcze zapłacisz kosmiczną prowiżję za wpłatę polskich złotych i następną za
        wypłątę euro.
    • Gość: Gość Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.04.09, 20:48
      Witam!Polecam kantor na ulicy Kredytowej w Centrum miasta.Zawsze
      konkurencyjna cena powyżej 1000 EUR.www.kantorwarszawa.pl..polecam
      • Gość: wer Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 14:12
        Na Kredytowej to gów-o prawda. Sprawdziłem.
        • Gość: lulu Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 13:26
          Słabo sprawdzasz!!Ja zawsze jestem zadowolona!!!
      • Gość: FDSFDSF Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.04.16, 08:26
        NIE POLECAM KANTORU NA KREDYTOWEJ (NA INTERNECIE MAJĄ JEDNE Z NAJLEPSZYCH CEN W MIEŚCIE ALE CHYBA TO TYLKO REKLAMA, JAK CHCESZ U NICH WALUTĘ TO ZAWSZE PROSZĄ ABY POCZEKAĆ 15-MINUT BO NIE MA NA MIEJSCU, W MIEDZY CZASIE ZMIENIAJĄ KURS NA STRONIE I NIE DOCHODZI DO TRANSAKCJI.... SZUKAJĄ FRAJERÓW!!!
        - ostatnio szukam atrakcyjnego kantoru (Kredytowa atrakcyjna kurs sprzedazy, a wiec na kredytową udaję się, godz. 17.00 (pani z okienka aby poczekac 15 minut a korony dostarczą do kantoru, wracam 17.20 a kurs internetowy już zmieniony na jeden z mniej korzystnych w miescie..... i pani mówi albo pan kupuje albo nie (cena sie zmieniła) IDIOCI
        • Gość: wku..niezadowlony Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.17, 20:35
          Niestety potwierdzam tę opinie, napis na stronie że proponują to kit, jak się nie upomnisz że oczekujesz cen ze strony to nawet się nie zająknie Pani Ania by wspomnieć że można taniej jeśli wymieniasz kwotę wymienioną na stronie
    • Gość: rozczarowany Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.biblpubl.waw.pl 05.08.09, 13:49
      Hej - przestrzegam wszystkich, żeby uważali na wymianę pieniędzy w kantorze na
      Marymoncie (Warszawa - ul. Słowackiego) Ktoś wszedł dałem jedną cześć pieniędzy,
      za chwilę drugą i otrzymuje walutę i brakuje reszty w wysokości 50zł. Wmawiają
      mi ze się pomyliłem i pokazują moje pieniądze które dałem i wmawiają ze chce ich
      oszukać. W końcu liczą stan kasy i: "O... zawieruszyło się, miał pan racje" Nie
      dość ze telefonicznie podają niższy kurs to doprowadzają do takich sytuacji.
      Już nigdy więcej tam nie kupie waluty i przestrzegam wszystkich.
      • Gość: aaaaaaakantor Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.pools.arcor-ip.net 28.04.11, 09:57
        Stary numer w budach handlowych nad Baltykiem
      • Gość: Basia Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:43
        Ja zawsze wymieniam na ul.Słowackiego Kantor MARYMONT.nie ma nigdy problemu..super ceny...zawsze mozna negocjowac...mila obsluga..polecam
    • Gość: ann56 Re: Wiadomość z ostatniej chwili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:11
      A ja do nich jeżdzę od wielu lat i zawsze mogę negocjować kursy, a
      nawet przy większej ilości dostarczli mi walutę do firmy.I zawsze
      trzymają cenę z tablicy.
      • Gość: gizmo Re: Wiadomość z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:28
        Ja tam zawsze kupuje na ul.kredytowej w Centrum i jestem zadowolony
        zarówno z kursu jak i z obsługi....polecam
    • Gość: momo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:23
      Jeśli zależy ci na nówkach sztukach np dolarów to na skoczylasa
      mają zawsze jeszcze zafoliowane.No i trzymają kursy ustalone
      telefonicznie.Nie jak inne kantory,gdzie dzwonisz i mówisz ,że
      chcesz cenę z internetu , a oni mówią ,że to niemożliwe.
    • Gość: Gość Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 188.33.4.* 16.08.09, 09:56
      Witam,
      Zainteresowała mnie wasza dyskusja. Jestem dziennikarką, zaimuję się
      między innymi tematyką warszawską. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany
      wypowiedzeniem się w sprawie kantorów przed kamerą zapraszam.
      Kontakt aga-g28@wp.pl
      Pozdrawiam
      • jan-w Re: Najlepszy kantor w Warszawie? 16.08.09, 10:05
        Jesteś dziennikarką i nie masz nawet służbowego adresu e-mail? Korzystasz z
        darmowegp konta wp? Dziwna i cienka ta twoja "redakcja".
        Chyba że się wstydzisz konta np aga-g28@naszdziennik.pl?
        • Gość: gość Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 188.33.4.* 16.08.09, 10:45
          Współpracuję ze stacjami telewizyjnymi i czasopismami. Materiał
          ukazałby się w jednej z telweizji. Jeżeli jest ktoś zainteresowany
          proszę o kontakt na podany wcześniej mail.
          • jan-w Uwaga na cwaniaczka! 16.08.09, 10:52
            Jeżeli ktoś jest prawdziwym dziennikarzem, to podaje adres e-mail w domenie
            swojej firmy, a zazwyczaj też imię i nazwisko. To go uwiarygadnia.
            Podawanie doraźnie stworzonego, darmowego, anonimowego adresu, dowodzi że mamy
            do czynienia z jakimś podejrzanym kombinatorem o nieznanych, ale niewątpliwie
            nieuczciwych zamiarach. Odradzam kontakt z tym typem, a zwłaszcza podawanie
            mu jakichkolwiek swoich danych.
            • Gość: gość Re: Uwaga na cwaniaczka! IP: 188.33.4.* 16.08.09, 11:15
              Widzę, że zero wiary w człowieka:)
              • Gość: tomek wielbład Re: Uwaga na cwaniaczka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 17:20
                zero :-)
    • Gość: ? Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.chello.pl 16.08.09, 23:26
      ja polecamw tesco na morach. jak dotad najtanszy kurs. spoko. a
      telefonicznie nigdy sie nie umawiam, raz sie umowilam i wkurzylo
      mnie to wszystko. oczywiscie kurs byl na moja niekorzysc :/ wole
      kurs z tablicy. a swoja drogą od jakiej kwoty mozna negocjowac? czy
      załóżmy 1000 zl sie pisze do negocjacji?
    • Gość: zniesmaczony odradzam CONTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 11:40
      na tablicy mieli kurs funta 4,56 a kazali sobie placic 4,58; zwykli naciagacze;
      • Gość: staly Re: odradzam CONTI IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 14:52

Jezeli kazano odlozyc funty to jest to rownoznaczne ze cena tez zostaje taka jaka byla aktualna w momencie
        odlozenia. Napewno zostal pan poinformowany...
        • Gość: Wojciech Re: odradzam CONTI IP: *.euromost.com.pl 22.05.13, 10:49
          Conti raz mnie oszukali i więcej tam nie chodzę. Odradzam również
      • Gość: XYZ Re: odradzam CONTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 19:02

Bo jak sie zamówi to tak się niestety płaci...
    • Gość: agnieszka Re: Najlepszy kantor w Warszawie? jest taki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.10, 17:00
      Polecam kantor na Placu Zawiszy.Nie dość że mają najlepsze kursy w Warszawie to
      zawsze można negocjować a kurs ustalony obowiązuje. Nigdy mi się nie zdarzyło
      żeby po umówieniu się na cenę zmieniali w ostatniej chwili.Zawsze mają nowe
      dolary i nigdy nie ma problemu żeby dostać jedynki przy wyjeździe do dzikich
      krajów.A do tego są mili i serdeczni
    • Gość: wer Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 18:56
      Nowe dolary? Takie prosto z fabryki?
      • Gość: klient Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 77.255.241.* 12.01.10, 12:39
        a ja polecam kantor w Arkadii. Miła obsługa, bardzo dobre kursy.
        Zdaniem wielu moich znajomych, ktorzy regularnie wymieniaja walute -
        najlepsze w Wawie, dla transakcji pow 1000 E.
        • Gość: kolo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:39
          Witam interesuje mnie kantor gdzie mogę kupić 45000 euro .Kantory w
          centrach handlowych odpadają.Poważne kantory te które handlują walutą a
          nie cenami w internecie ( do paru zadzwoniłen i usłyszałem że tak cena
          jest ale euro to już nie: 3000 ,15000, 7000, itp ) lokalizacja
          najchętniej śródmieście.
          • Gość: ZiZu Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.10, 15:39
            jesli uwazasz, ze kantory w CH odpadaja to sie mylisz kolego. Nie
            wiele mniejsza transakcje przeprowadzlem kilka dni temu w kantorze
            WIEK II a arkadii.Zadzwonilem okolo 11, dogadalem sie co do kursow,
            o 12 kasa juz byla u mnie w aucie. Bez problemów. zadzwon, zapytaj.
            • Gość: kolo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 18:09
              Każdy ma prawo do swojej oceny. Ja z założenia galerie omijam z daleka.
              Kilka razy nie udało mi się sfinalizować transakcji a po drugie, w
              takim "kołchozie" jak galerie handlowe, brak poczucia bezpieczeństwa.
              Co do zakupów to załatwiłem od ręki przy P.Konstytucji.
              • Gość: zdziwiony Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: 193.27.6.* 04.08.10, 10:51
                Nie polecam kantoru w Promenadzie. Wczoraj skostniały jegomość nie
                był zainteresowany sprzedażą 20 tys.$ w cenie innej niż na
                tablicy :))) życzę mu dobrych utargów.
                • Gość: Marek Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 16:20
                  Ja także odradzam kantor w Promenadzie!
                  Mężczyzna tam pracujący powinien ze swoją kultura sprzedawać ziemniaki na wiejskim targu a nie siedzieć w kantorze,
                  po drugie to zero chęci do negocjacji kursu i jeszcze bezczelne odzywki!
    • Gość: Paweł Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.10, 13:57
      Moim zdaniem najlepszy to kantor jerozolimskie na Placu Zawiszy w pawilonie handlowym przy dworcu Ochota.Wymieniałem w różnych kantorach i tu są naprawdę najlepsze ceny i sympatyczna obsługa
    • Gość: mlody Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:25
      najlepsze ceny maja na grojeckiej 79
      • Gość: Asiula Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.236.194.191.coolhousing.net 03.03.11, 20:49
        Max kantor na ursynowie, można tam negocjować cenę jak się więcej bierze. Są też rabaty dla stałych klientów jak ja. ;)
    • kiah Re: Najlepszy kantor w Warszawie? 27.04.11, 18:22
      Uwaga,
      szczerze ODRADZAM

Kantor Wymiany Walut
      00-061 Warszawa
      ul. Marszałkowska 140

właścicielka chamska, wyzywająca ludzi - byłam stałą klientką od kilku lat, ale po obelgach tej starszej pani będę wszem i wobec odradzać kontakt z ty kantorem.

• Gość: aaaaaaaakantor Re: jak sie zalatwia pozwolenie IP: *.pools.arcor-ip.net 28.04.11, 09:55
        na biznes konator i jak to sie oplaca, ze taka dluga tradycja jak mcdonald czy ikea
    • Gość: Janusz Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.home.aster.pl 04.05.11, 23:50
      Polecam kantor przy Rondzie Wiatraczna w Galerii Grochów, mają dobre ceny na tablicy, a przy większych transakcjach mają spread około 2 groszy. Osobiście kupuje tam CHF, bo w innych kantorach albo słaby kurs albo w ogóle nie mają. Plusem jest możliwość zaparkowania w garażu podziemnym. Aktualne kursy mają na stronce www.dukatkantor.pl
    • Gość: oszukana Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 13:49
      Witam!
      Ja także zostałam bezczelnie oszukana przez kobietę w CONTI na Al. Jana Pawła II. W internecie kurs kupna Euro u nich 3,98. Wchodzę do kantoru pół godziny później, a tam 3,96. Pomyślałam - pal licho, nie mam aż tak dużo, żeby mi robiło różnicę. I co zobaczyłam na paragonie dopiero w domu? 3,94! Bezczelność po prostu.
      • Gość: Ania Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: *.polpak.pl 03.10.11, 14:40
        Zgadzam sie w 100 %, ludzie nie korzystajcie z ich usług!!!! byłam wczoraj u nich i chciałam sprzedac większą kwotę waluty, i sie pyatm czy ceny ze stroby interenetowej sa aktualne, po czym jak koles zobaczyl ze wyciągam pieniążki pozastanawiał się troszkę i stwierdził że jednak nie i że mogę wymienić po kursie z tabeli:) normalnie jakiś totalny ćwok, pewnie myslał ze jak już mam wyjęte pieniądze to nie odwrócę się, hehe po czy poszłam do kantoru w Arkadii i zaproponowali kurs większy o jakieś 6 gr. A te ćwoki niech z głodu umrą jak nie szanują czyjegoś czasu ściągają klientów na ceny z internetu a później zaczynają kombinować. Szkoda czasu a przede wszystkim pieniędzy bo to jest najgorszy kantor w Wawie
      • Gość: nie conti Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 14:38
        Glupia jestes:
        Zeby miec ceny z internetu trzeba sie na nie powolac. Dla ludzi z ulicy sa wyzsze.
        Po drugie, ceny sie zmieniaja w ciagu dnia , czasami bardzo gwaltownie.
        Jestes chamska i bezczelna.
        • piksel11 Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza 09.02.12, 16:03
          Jestem za ogólnopolskim i światowym dostępem do moich pieniędzy dlatego korzystam z kantoru internetowego fritzexchange.pl posiada on wygodny interfejs i szybko przeprowadza transakcje.
          Wymieniam w nim euro oraz franka po najlepszych cenach. Nie potrzebuje chodzić po kantorach i szukać gdzie są najniższe ceny, mam to wszystko u fritza.
          • Gość: aaa Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: 195.85.249.* 26.08.15, 16:02
            a gdzie wyplacasz hajs?
      • Gość: atena Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 10:34
        A ja polecam:). Trzeba się TYLKO powołać na ceny z internetu i wszystko się zgadza:). Wielokrotnie tak robiłam i jestem zadowolona. Na stronie jest informacja, żeby odwołać się do cen internetowych:).
      • Gość: mariusz Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: 212.127.65.* 06.11.13, 13:48
        Zapraszam do podzielenia się opinią o kantorze: na quantor.pl/kantory/warszawa.html
      • Gość: Gregorek Re: Najlepszy kantor w Warszawie? CONTI - odradza IP: *.158.216.64.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.13, 18:39
        Droga Pani cena skupu była 3.94 a sprzedaż 3.96 trzeba czytać,a co do tego to w 15minut niekiedy zmienia się ceny bo wchodzi tzw.międzybank,wystarczyło telefonicznie potwierdzić transakcję i być w określonym czasie,nie ma problemu,prawda..? I jeszcze jedno czy paragon to pani dostała po tygodniu pocztą,a pieniądze po miesiącu i nie była pani w stanie pzeliczyć przy okienku i porównać z paragonem....żenada
    • Gość: Oszukana Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 00:16
      Odradzam Interchance Poland Sp.z.o.o Krakowskie Przedmieście 13.Wchodzę do kantoru dużymi lietarami pisze kurs Euro 4.01.Więc poszłam wymienić 125 euro,będąc pewno że mam prawię 500zł,bo babka jeszcze mnie zagadałą że przy większej gotówce mogę negocjować ceny.Odeszłam od kasy i liczę a tu 361,25pln.Wróciłam się więc do kasy i zwróciłam kasjerce uwagę że policzyła mi chyba po kursie dolara bo było po 2,89.Lecz kasjerka do mnie że nie po tyle jest Euro w skupie u nich i że reklamacji nie uznaję.Ja do niej że może mi zwrócić moją walutę bo ja na tą kwotę się nie zgadzam.A ta do mnie bezszczelnie że może mi najwyżej odsprzedać moję euro po 4.01pln i reklamacji nie uznaję.Przedemną jeszcze stały w kasie 2 rosjanki co widać było że coś im też nie pasowało,ale dopiero skojarzyłam fakty i też 1 facet chyba włoch.Odradzam
      • Gość: fdgdfgfdgfdg Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.04.16, 17:40
        nie POLECAM kontaru na KREDOWEJ, kantor nie uwzględnia cen z internetu, albo jak umawiasz się na odbiór pieniedzy za 30-minut to następuje zmiana cen na necie u nich w kantorze.... szukają jeleni
    • Gość: dlugopis Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.starnettelecom.pl 25.07.11, 11:18
      Intraco, taniej nie znalazlam USD jak lecialam do stanow
    • Gość: radosław Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.home.aster.pl 29.07.11, 14:56
      Na stronie najlepsze ceny ma kantor intraco, ale to oszuści i przy okienku zawsze zaniżają/zawyżają ceny. Nawet dziś mnie chcieli wyrolować. Chciałem kupić $ w dużej ilości, przed podejściem do okienka patrzę na necie - 2.81, a gościu w okienku mówi, że jest 2.82, a było 2.81. Niezłe oszustwo. Dodam jeszcze, że kasjerzy zachowują się jak rozkapryszone księżniczki. Podobne ceny można wytargować nawet w mniejszych kantorach, choćby 2 koło Marymontu, więc Intraco odradzam.
      • Gość: Margie Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.16, 10:26
        Dodatkowo zdarzają się fałszywki w grubszych plikach, uważajcie!!!
    • Gość: Natalia Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.sds.uw.edu.pl 26.08.11, 21:30
      Nie wiem, który jest najlepszy, ale na 100% najgorszy jest ten na dworcu centralnym, można stracić prawie 40zł. (!!!) wymieniając 100 EURO na złotówki.
      To samo jest oczywiście z innymi walutami.
      To się nazywa kapitalistyczny wyzysk.
      • Gość: robo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 00:44
        najgorszy chmielna 2. cinkciarz oszust.
      • Gość: robo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 01:00
        w Warszawie na Chmielnej 2 na 50 Eur tracisz 40 PLN. Wstyd dla Polaków,że pozwala się takiemu złodziejowi działać. W większości naciąga turystów a niestety spada to na nieuczciwość ogólnie Polaków. Takiemu łajzie cinkciarzowi dalej się wydaje,że robi wałki pod Pewex-em. 29 sierpnia podany kurs ponad 2,90 pln a płacone po 2,11 pln za 1,00 usd. Oczywiście gdzieś ukryty napisik,że cena obowiązuje od 4 tys. usd. zrozumiałe jeszcze by było,że cena płacona byłaby ceną godziwą,jednak przy 2,11 na pewno nie jest. Poza tym kasjer odmówił anulowania transakcji w momencie kiedy klient znajdował się przy okienku. Mało istotne jest to 40 pln,ale złodziei należy piętnować,a takimi są na pewno właściciele i pracownicy z Chmielnej 2 w W-wie.
    • Gość: stonka Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 22:07
      Ja osobiście polecam kantor Alex na Pl Grzybowskim najlepsze ceny możliwość negocjacji
      miła obsługa
    • Gość: Paweł Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 01:06
      www.kantorwarszawa.com Zdecydowanie najkorzystniejsze warunki
      • Gość: monik Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 21:16
        Uważajcie na kantor w Galerii Panorama! Facet mnie oszukał ( do wymiany miałam co prawada wiecej niż podałam ale to dlatego , że dodałam przez pomyłke cześc pieniedzy przeznaczoną na podróż). On wykorzystał fakt,że byłam z niepełnosprawną córką, na którą musiałam cały czas spoglądac i nawet mi tego nie powiedział że jest wiecej.
    • Gość: :) Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.54.253.12.smlw-legionowo.pl 03.10.11, 14:07
      Zapraszamy do kantoru METROPOL. U nas zawsze najlepsze ceny zarówno kupna jak i sprzedaży, fachowa obsługa i możliwość negocjacji cen! www.kantorwarszawa.com
      • Gość: Olaf Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 18:35
        hahaha przed tobą pisała kobieta że została oszukana www.kantorwarszawa.com a ty się reklamujesz i że niby ceny najatrakcyjniejsze!!! Polecam: kantor 777, intraco, oraz na bemowie w Carrefourze. Wszędzie najlepiej przed przyjściem tel "zaklepać" cenę.
        • Gość: ... Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 13:33
          Olaf,ale mosiek z Ciebie. hihi
        • Gość: gość Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.tktelekom.pl 26.12.11, 11:16
          Jak można telefonem zaklepać cenę?
          • Gość: kan Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 11:47
            Zadzwoń to się dowiesz, dzisiaj święto więc już nic nie będę pisał o Twojej inteli.......
            • Gość: gość Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.opera-mini.net 26.12.11, 14:10
              To chyba tobie jej brak, skoro w ogóle przyszło Ci na myśl że dzsiaj ktokolwiek zamierza korzystać z kantoru w dniu... A tak na przyszłość to skoro nie masz nic do napisania w temacie, to się nie wypowiadaj!
              • Gość: kan Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 15:16
                gościu,jednak myślenie nie jest twoją mocną stroną,zanim coś napiszesz pomyśl choć przez chwilę.
                • Gość: megi Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 18:07
                  witam dla mnie od lat najlepszym kantorem jest kantor na Grochowskiej przy PL.Szembeka po schodkach ,miłe panie i pan fachowa obsługa ,doradzą jaką walutę zabrać na wakacje żeby nie było rozczarowania i zawsze atrakcyjne kursy w porównaniu z miastem .Podaję telefon można sprawdzić 22/612-31-90 www.kantor-grochowska.pl
                  • Gość: BUC Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.centertel.pl 13.01.12, 19:03
                    Powaznie? Doradzaja, do jakiego kraju jaka zabrac walute? No to rewelacja! Rzeczywiscie fachowa obsluga.
                    • Gość: olo Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 19:19
                      I do domu dojeżdżają .
          • Gość: miszczó Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 17:22
            żeby zaklepać telefonem cenę musisz tą cenę położyć na czystym, stabilnym stole i klepać ją telefonem tak długo, aż ją zaklepiesz. dobry jest srajfon bo płaski i ciężki dlatego fajnie się zaklepuje nim cenę
          • Gość: Paweł Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 18:02
            Kantor Warszawa .com daje możliwość rezerwacji ceny tzn. jeśli jesteś przekonany że chcesz przedać po konkretnym kursiewalutę - dzwonisz i oni trzymają dla Ciebie walutę. Na stronie napiszane jest tutaj: kursy walut że rezerwacja trwa maksymalnie 30 min. Jeżeli chcesz bardzo po danym kursie kupić mają opcję przelew za gotówkę - wykonujesz przelew podając w tytule to co uzgodnisz z pracownikami kantoru a pieniądze odbierasz np. po pracy w formie gotówki.
        • Gość: Paweł Re: Najlepszy kantor w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 04:50
          A Ty skoro zwracasz mi uwagę to robisz dokładnie to samo niżej, a chwilę później obrażasz potencjalnych klientów kantorów, które polecasz. Nie będę tego komentował. Nie została oszukana u nas a temat brzmi najlepszy kantor w Warszawie! Stąd ten wpis jak najbardziej trafny :). Zapraszam na stronę Kantor Warszawa :) wprowadziliśmy spore udogodnienia, dzięki którym jeszcze łatwiej zapoznać się z ofertą kantoru.

Wiadomość owej Pani brzmiała dla przypomnienia:
          "Uważajcie na kantor w Galerii Panorama! Facet mnie oszukał ( do wymiany miałam co prawada wiecej niż podałam ale to dlatego , że dodałam przez pomyłke cześc pieniedzy przeznaczoną na podróż). On wykorzystał fakt,że byłam z niepełnosprawną córką, na którą musiałam cały czas spoglądac i nawet mi tego nie powiedział że jest wiecej."

Stąd szanowny Panie Olafie proponuję zanim zacznie Pan coś pisać i ubliżać innym użytkownikom forum nauczyć się czytać ze zrozumieniem.

Pozdrawiam
          Paweł
          Mtechnology.pl: Usługi IT, tworzenie stron internetowych
    • kazik12groszy Re: Najlepszy kantor w Warszawie? 27.01.12, 12:53
      w intraco na stawki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka