Dodaj do ulubionych

Jak antykoncepcja wpływa na libido?

• Gość: Piotr Ryka Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 21:58
      Moja żona ma guza wątroby. Każdy lekarz zapoznawszy się z wynikami rezonansu magnetycznego i ultrasonografii zaczyna z nią rozmowę od pytania: Stosowała pani doustną antykoncepcję?
      • kk345 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 23:20
        Czyli, że antykoncepcja hormonalna powoduje raka wątroby, a lekarze i producenci leków postanowili to ukryc przed ludzkością?
      • atowlasnieja Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 22.07.12, 14:42
        a skąd to draństwo się brało przed wprowadzeniem tabsów na rynek? Chyba mi nie powiesz, że przedtem nie występowały takie guzy.
    • gazeta_mi_placi Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 22:00
      Nie stosuję żadnej antykoncepcji i od niemal dwóch lat praktycznie nie mam libido sad
      • dziennik-niecodziennik Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 22:43
        da się zauważyc.
      • antyideal Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 22:54
        To faktycznie pora umierać uncertain
      • metwoh Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 03.07.12, 16:35

gazeta_mi_placi napisała:

Nie stosuję żadnej antykoncepcji i od niemal dwóch lat praktycznie nie mam libi
        > do sad
        To masz dwie możliwości:
        1. Brak libido =brak seksu -i wtedy brak antykoncepcji jest oczywisty
        2. Mimo braku libido seks jest -wtedy może być problem.
    • marychna31 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 22:47

Szanowna redakcjo, zakładasz, że forumowicze prowadzą na ten temat jakieś badania naukowe?
    • to_nie_my_toniemy Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 26.06.12, 23:29
      Dobrze, że niektórym rośnie biust.
      Mnie jakoś nie chcesad
      Zdaję sobie sprawę ze stosowania anty i to nie tylko przeze mnie ale też przez miliony kobitek takich jak ja. Idzie innesmile
    • natka1717 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 03.07.12, 15:33
      hmm u mnie nie wplywa. przynajmniej tak mi sie wydaje;p
    • mas.uka Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 03.07.12, 17:13
      jak chemiczna kastracja, libido zerowe
    • mateoeasy Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 12.07.12, 20:03
      skoro kobiety moga miec raka przez antykoncepcje to jak wytlumaczyc raka u mezczyzn?.
      • mokryleon Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 21.09.12, 13:34
        Bezbłędna logika wink
        Skoro ludzie mogą mieć raka z powodu palenia papierosów lub nadużywania alkoholu, to jak wytłumaczyć raka u abstynentów.
        • ojciec_pieciorga Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 11.02.13, 20:40
          Żonka zainstalowała sobie spiralę hormonalną taką na 5 lat.

Pozytywy:
          - małe, wręcz bardzo małe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże;
          - brak okresu teoretycznie umożliwia zbliżenia non stop, chodziarz żona lubiła na indiańca;
          - oszczędzamy na gumkach

Negatywy:
          - pozostała huśtawka nastroii;
          - całkowicie znikła ochota na seks po kilku pierwszych miesiącach, wcześniej żona mogła codziennie o 12 i wieczorem o 22 sad sad sad

Podsumowanie:
          Spiralka NISZCZY związki poprzez totalny brak chęci na seks
    • Gość: tyska Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? IP: 121.155.8.* 22.07.12, 01:19
      U mnie nie wplywa w ogole, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Nie zauwazylam, zeby przed braniem tabletek (1,5 roku temu) i teraz pojawila sie jakas zauwazalna zmiana.
    • redheadfreaq Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 22.07.12, 16:23
      Z pigułkami: niskie libido, lekki przybór wagi, za to cudownie bezbolesne krwawienia i idealna stabilność emocjonalna.

Bez pigułek: super libido, co z tego, skoro zamieniam się w potwora sterowanego przez jajniki i mam taką huśtawkę emocjonalną, że mam ochotę ciskać przedmiotami? Nie schudłam. Cycki bolą cały cykl, a w pierwszy dzień okresu chcę umrzeć (ból, rozbicie, biegunka i mdłości). W bonusie - ciągły strach, czy nie zajdę...

Tak źle i tak niedobrze...
      • nandadevir Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 11.02.13, 20:51
        mam dokładnie tak samo smile
    • thea19 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 11.02.13, 21:06
      5lat brania tabsow: pierwsze m-ce wiekszy biust chwilowo i waga na minus 3kg - zeszla woda, libido=0, za to bezbolesne i regularne co do dnia miesiaczki, wolniej rosnace zbedne owlosienie.
      odstawienie na czas przed i ciazowy oraz karmienie. powrot do tabsow po karmieniu = +12kg w rok, 0=libido
      odstawienie: zatrzymanie wzrostu wagi, wzrost libido, rozwalony cykl az do zatrzymania okresu i sztuczne wywolywanie, okresy po porodzie tez bezbolesne i bez tabletek
    • k1k2 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 11.02.13, 21:10
      na moje libido wplywala fatalnie za kazdym razem

teraz juz nawet nie probuje. poczatkowe mdlosci to bym jeszcze zniosla, zwiekszone ryzyko zakrzepicy tez (bo nie pale papierowow), ale po jakie licho sie faszerowac jesli mi przez to spada libido?
    • czerepa0 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 13.02.13, 11:59
      biust troche tak, ale libido moze spać aczkolwiek u mnie nie zauważyłam
    • przeciwcialo Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 13.02.13, 17:51
      Hormonalna skutecznie obniża libido przez co ma wysoki wskaźnik ochrony przed ciążą wink
      • znowuniedziela Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 13.02.13, 19:40
        Biorę od ok 7 lat, libido zero,zero.... Mniejsze owłosienie zbędne(to największy plus), czuję się rewelacyjnie, choć hormony chyba szaleją, bo mam bardzo zmienne nastroje. Okres trwa 3 dni-hurra!
    • mamusia1999 Re: Jak antykoncepcja wpływa na libido? 13.02.13, 20:44
      moj malzon sie chirurgicznie wysterylizowal. co do ochoty to konstans, za to intensywnosci odczuc mu zazdroszcze, dobrze ze serducho ma zdrowe. choc przedtem bynajmniej nie gumka tylko persona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka