Dodaj do ulubionych

Klinika w Łodzi "Saba"-warto?

21.10.04, 21:30
Drogie emamy czy odchudzałyście się w klinice Saba u p. Beaty Będzińskiej?
Dowiedziałam się, że lekarze z tej kliniki przyjmują w weekendy w Warszawie
i ....zapisałam tam mojego męża smile Jeśli będą efekty, to po zakończeniu
karmienia też z tego skorzystam. Może słyszałyście jakie metody/leki są tam
stosowane? Ja słyszałam jedynie o super efektach.Pozdrawiam.Justyna
Obserwuj wątek
    • karolka_1 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 22.10.04, 16:41
      Witaj,
      swego czasu moja mama korzystała z programu odchudzania w Sabie. Dostała dietę i
      specjalne zioła. Zioła mają obniżyc łaknienie. Dieta jest dośc rygorystyczna i
      nie wolno zjeśc niczego co innego. Zioła pije się kilka razy dziennie. Efekty
      są, ale diete trzeba zakończyć. W przypadku mojej mamy i kilku jej koleżanek
      niestety był efekt jojo - ale dośc dziwny bo dopiero po kilku latach.....smile
      Podejrzewam,że jeśli po zakończeniu diety nadal bedzie przestrzegało się zasad
      odżywiania z umiarem to można utrzymać wagę.
      Aha, konsultacje i zioła są dośc drogie z tego co pamiętam. Zioła dostaje się
      tylko na jakiś okres trwania diety. Trzeba pózniej iśc na kolejną wizytę...
      Życze sukcesów i pozdrawiam
      • victoria26 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 22.10.04, 17:26
        niewarto.............faszeruja ziolami po ktorych czujesz sie jak na haju i
        jest Ci niedobrze nonstop a efekty marne.....choc to tylko opinia mojej
        przyjaciolki - ja osobiscie nie korzystalam
    • katarka Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 25.10.04, 11:41
      Znam osobiscie kilka osob, ktore odchudzaly sie jeszcze pare lat temu jezdzac
      do Saby Lodzi i faktycznie schudly. W ciagu pierwszego miesiaca ok. 10 kg, w
      nastepnych po 4, 2 kg. a jedna z nich 30 kg w 6 miesiecy. Jak mowie, znam te
      osoby osobiscie, wiec nie sa to jakies zaslyszane wiesci. Od 4 miesiecy
      odchudza sie tam moj maz (waga wyjsciowa ponad 130) i schudl jak na razie 15 kg.
      Jesli chodzi o utrzymanie efektu - dieta jest dosc rygorystyczna, tzn. trzeba
      bardzo ograniczyc np. cukier, i jesli po jej skonczeniu zaczniesz sie objadac
      slodyczami - to na pewno przytyjesz, choc moze nie az tyle ile uda sie schudnac.
      Oprocz wyeliminowania cukru w diecie tej kluczowe jest: jedzenie 5 razy
      dziennie, niejedzenie wieprzowiny, ziemniakow i makaronu (chleb mozna w
      niewielskiej ilosci), ilosc az tak bardzo nie gra roli, bo warzywa surowe i
      gotowane mozna bez ograniczen (oprocz straczkowych), nie picie alkoholu.
      Zapisywane sa ziola na zmniejszenie laknienia i lepsza przemiane materii (parzy
      sie raz dziennie 2 szklanki, a pije sie 1 rano i 1 wieczorem), reszta dobierana
      jest indywidualnie. Wizyty co miesiac (100zl), do tego robiony jest na wizycie
      pomiar tkanki tluszczowej, ilosci wody i tempa spalania, wg tego dobierane sa
      leki wspomagające.
      Chcesz odchudzac meza - wiesz, z tymi mezczyznami odchudzajacymi sie to jest
      wielki problem - po pierwsze straaaaasznie trudno im sie zmobilizowac, a jak
      juz to i tak ty musisz mu planowac jadlospis, gotowac i pakowac, parzyc ziola,
      bo to dla niego juz za duzy wysilek. Ja gotuje mezowi codziennie wg. diety i on
      bierze codziennie obiad sobie w naczynku do pracy, tam odgrzewa i je, podobnie
      na poczatku mial przygotowywane sniadanie i kolacje - w pojemniczku w lodowce.
      Teraz juz sam sie nauczyl co moze a co nie i bierze sobie sam, ja pozostalam
      przy obiadach i parzeniu ziol. Generalnie niestety caly czas trzeba pilnowac i
      przypominac, ale coz czego sie nie robi, grunt ze efekt jest.
    • ziazia17 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 25.10.04, 18:38
      Witam, czy moglabys podac namiary na te weekendowe wizyty w Warszawie? Dojrzewam do decyzji, ze chcialabym schudnac, a nie wiem czy sam "montiniac" wystarczy. Pozdrawiam magda
      • justa74 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 25.10.04, 22:21
        Witaj Magdo. Podaję namiary na klinikę:Informacja i zapisy Łódź 042-633-54-61,
        632-04-45. Lekarze w Warszawie przyjmują w Przychodni nr 6 na ul.1
        Sierpnia36A.Pozdrawiam i życzę powodzenia smile A wszystkim dziękuję za odpowiedzi
        na mój post. Justyna
    • galunia1 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 07.11.04, 12:41
      Ja odchudzałam sie tam w zeszłym roku. Przez cztery miesiące schudłam 18
      kg,niezły rezultat. Leczenie wygląda miej więcej tak; rano szklanka ziólek i
      proszek C, potem chrom lub kelp ,na wieczór szklanka ziólek. Dieta 1000
      kalorii.Nawet da się wyżyć ja miałam podzielone posiłki na 4 razy.
      Minął rok a ja nie przytyłam ani kilograma.Czerpie tylko niektóre ze wskazówek
      tej diety. Naprawdę polecam.

Pozdrawiam
      MB

• lidek0 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 08.11.04, 08:28
      Ja dodam, że dostałąm informację od emamy o badaniach, jakie trezba zrobić
      przed pierwszą wizytą.
      Chociażby dlatego lepsze to niż 13-stki czy temu podobne wynalazki
    • lidek0 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 18.11.04, 08:11
      Idę w najbliższą sobotę tj.20 i napiszę o wrażeniach po wizycie.
    • justa74 Re: Klinika w Łodzi "Saba"-warto? 18.11.04, 22:07
      Witajcie emamy.Postanowiłam podzielić się z Wami efektami diety mojego Męża. U
      dietetyka był 4 tygodnie temu i schudł do dzisiaj około 8 kg ! Wyglada
      szczuplej, mieści się w stare spodnie, których nie dopinał, nie głoduje i
      podobno nie tęskni za słodyczami.Ja jestem na tej diecie od 2 dni więc efektów
      jeszce nie ma ale może za 4 tygodnie też będę szczuplejsza...Dietę trochę
      zmodyfikowałam (bo karmię - konsultowałam to z pediatrą i ginekologiem), nie
      piję zalecanych ziółek i nie biorę leków. Pozdrawiam i trzymajcie za nas
      kciuki smile Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka