Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

02.03.05, 15:16
dziewczyny
czy ktoras probowala tego
zastanawiam sie nad usunieciem owlosienia z nog nie powiem zabieg kosztowny bo
cale nogi do linii bikini to wydatek on 700pln x kilka zabiegow (min 2,3)
ale czy to rzeczywiscie daje efekt i wlosy nie odrastaja juz na zawsze
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • joisana Re: depilacja laserowa 02.03.05, 15:28
      Ktoś Cię zbajerował to minimum to się zaczyna od 6 do 10. Później powtarza się
      raz na rok, dwa. Wiem na 100% bo sąsiadka jest kosmetologiem i pytałam czy da
      mi zniżkę wink, powiedziała, że tak, ale to i tak za mało, a duże ryzyko
      trwałych przebarwień, par-sześć jeśli robi się samo bikini, a całe nogi +plamy
      to ja dziękuję. Zresztą jak zrobisz 10 zabiegów woskiem na gorąco co miesiąc
      to i tak będzie ten sam efekt. Ale nad bikini się zastanowię wink.
    • dagal Re: depilacja laserowa 03.03.05, 09:45
      dzieki, dzieki
      wlaśnie po to pytam bo mi sie cos za rozowo wydawalo, no i jakos o tych
      przebarwieniach tez cos gdzies slyszalam
      a wszystkich wspanialosci dowiedzialm sie w najwiekszych warszawskich salonach sad
      niestety w moim przypadku wosk odpada bo mi strasznie wloski wrastaja pod skore
      i robia sie takie male krostki fuj
      wiec nadal moim ulubionym "sprzetem domowym" jest jednorazowka
      pozdrawiam
      • joisana Re: depilacja laserowa 03.03.05, 10:27
        Wiesz mnie tez wrastały ale wzięłam je na sposób-intensywne szorowanie rękawicą
        w czasie kąpieli, jak złuszczy się zrogowaciały naskórek, to nie maja gdzie
        wrastać na to zmiękczający balsam i od kilku miesięcy spokój, a włoski coraz
        rzadsze i słabsze, teraz już częściej depilator niż wosk. Jeśli jesteś z tych
        bidulek co im wrastaja pomimo pilingów to po laserze byłoby to samo. Laser
        wypala część zewnętrzną i osłabia troszkę cebulkę, ale nowy włos i tak wyrasta
        i jeśli skóra go nie przepuści to wrasta pod nią.
      • dagal dziekuje:) 10.03.05, 10:41
        tak jak myslalam, to nie moze byc takie piekne jak sie wydaje no i jak reklamuja
        panie z gabinetow kosmetycznych
        biorac jeszcze pod uwage cene tego zabiegu sad
        czyli jednak pozostane przy "szorowaniu" ktore uprawiam stale ale ja niesteyty
        jestem z "tych bidulek"
        ale co tam moj maz i tak mnie kocha a cala reszta nie musi smile
    • husasia Re: depilacja laserowa 03.03.05, 11:02
      Moja kuzynka skusiła się na depilację laserową okolic bikini - miało być
      wszystko ok. po 4 zabiegach. Po ośmiu (z marnymi efektami) salon zaproponował
      jej, ze będzie przeprowadzać zabiegi do skutku a ona nie wysunie roszczeń co do
      zwrotu pieniędzy. Jest już po kilkunastu zabiegach a efekt wciąż ten sam -
      własy przerzedzone, słabsze ale odrastają. Dodam, że była badana przez lekarkę
      i to ona wskazała moc lasera i ilość zabiegów. Ponoć taki przypadek zdarza się
      bardzo, bardzo rzadko ale myśle, że trzeba dokładnie przepytać w salonie czy
      dają jakąś gwarancję.
      • joisana Re: depilacja laserowa 03.03.05, 13:56
        To wcale nie jest rzadkie, wręcz przeciwnie rzadko się zdarza, aby ktoś miał
        tak słabe owłosienie tych okolic aby wystarczyło tak mało zabiegów.
    • galia29 Re: depilacja laserowa 11.03.05, 22:45
      cześć. Ja jestem po pierwszym zabiegu- poszłam tak z biegu niczego się nie
      dowiedziawszy i po fakcie klęłam jak szewc.Zapłaciłam 400 złotych, bolało jak
      jasny gwint i właśnie dowiedziałam się ,że jakieś efekty będą najszybciej po 3
      zabiegach a tak wogóle to po 8 czyli po... trzech latach, no i ten
      ból...Okolice bikini do wieczora płonęły żywym ogniem- a ja miałam następnego
      dnia jechać na urlop do hotelu z parkiem wodnym, więc byłam wściekła na siebie
      że taka niemądra jestem. Ale...zaczerwienienie zeszło następnego dnia, włoski
      przez miesiąc odrastały ale po pierwsze mało a po drugie wystarczyło je zmyć
      pilingiem, teraz zaczęły odrastać ale wciąż jest ich o wiele mniej i co
      najdziwniejsze po goleniu nie mam ani śladu uczulenia, żadnych krostek ani
      wrastania- a z tego powodu nie mogłam golić i zdecydowałam się na depilację.
      Teraz mam iść na kontrolne "dopalanie", tylko zbieram odwagę bo przyjemne to z
      całą pewnością nie jest. Ale dla mnie efekty są i to po pierwszym razie choć
      mnie uprzedzono ,że nie będzie.Ja jestem bardzo zadowolona choć muszę sobie
      chyba kielicha strzelić żeby tam znowu pójść o ośmiu razach nie mówiąc. ewa
    • fiszerowa zobacz tutaj: 12.03.05, 13:30
      dopiero co byla rozmowa na e-mamie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=21440629
      przeczytasz tam o moich doswiadczeniach
    • dagal Re: depilacja laserowa 18.03.05, 13:03
      dziekuje
      no i oczywiscie nadal nie wiem co zrobic
      smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka