Dodaj do ulubionych

Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent!

23.11.05, 15:10
Proszę podpowiedzcie mi proszę co ma prznieść Mikołaj
bo moja mała jest typem wyjątkowo niekonsumpcyjnie nastawionym
do świata i nic nie oczekuje od Mikolaja.
Na pytania co chcesz- odpowiada nie wiem, w sklepie nie wykazuje emocji.
A podpytywana mówi np. mam 5 lalek , tyle pluszaków itp, itd.
a najciekawsze jest to, że wcale nie ma aż tak dużo tych zabawek w porównaniu
z rówieśnikami.
Jestem w kropce.
Ona najchętniej bawi się zwyłłymi przedmiotami domowymi, które sobie
odpowiednio angażuje. Wszystkie zabawki szybko idą w kąt.
Wyjątkiem są kucyki My Little Pony.
Zastanawiam się więc nad jakąś farmą, zagrodą - macie może jakieś
doświadczenia czy w tym wieku to jeszcze przejdzie?
A co Wy kupujecie dla takich panienek?
A może macie pomysł na jakieś prezenty niematerialne?
Pozdrawiam i proszę pomóżcie.
p
Obserwuj wątek
    • mira31 Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 23.11.05, 15:32
      witaj, mojej córce, która jest rówieśniczką Twojej mały mikołaj (6 grudnia)
      przyniesie puzzle trefl trójwymiarowe 120 elementów i bilety do kina na
      kurczaka małego (to dla naszej trójki), duży mikołaj : grę everest, wózek dla
      lalek, piękne lalki berjuan i książkę "elfi pyłek i wyprawa po jajko". moja
      chłonie reklamy i chce wszystko co jest pokazane, dlatego teraz przed świętami
      pilnujemy, aby przed dobranocką przełączyć na 1, kiedy zacznie się bajka nie
      wcześniej. na urodziny dostała zestaw lego "stajnia", są 2 koniki, stajnia i
      dużo innych przedmiotów, a może to przyniesie mikołaj Twojej córeczce.
      • pas_ya Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 23.11.05, 15:55
        Dzięki za podpowiedź.
        Właśnie szukam biletów na jakies przedstawienie baletowe.
        (Ona uwielbia balet) ale nic nie ma tuż po świetach.
        Dopiero 20.01 Jezioro Łabędzie, albo wcześniej 17.12.
        czy Twoja córeczka bawi sie tą stajnią?
        Problem z brakiem pragnień wynika pewnie z minimalnej ilości oglądanej TVsmile
      • pas_ya Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 13:00
        Lalki Berjuan podbiły moje serce, ale nie wiem czy nie byłby to zakup dla
        mnie...
        A książeczkę o Elfim pyłku zamówiłam. Jestem pewna,że jej sie spodoba.
        Plus bilety na jezioro Łabędzie i mamy mikołajki obstawione.
        Teraz Mikołaj.
        Pozdrawiam
    • patyk.od.zosi Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 23.11.05, 21:53

No to kup jej konika pony na skuterze (w zestawie jest kask dla konika i torba) smile

A przedstawien w teatrach (w W-wie jak rozumiem?) jest kilka fajnych...
    • silije.amj Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 23.11.05, 22:07
      Zestawem Lego Stajnia szczerze powiem raczej się bawi moja niespełna dwulatka
      niż ponad pięciolatka. Za to starszej, która też kocha balet, zamówiłam przez
      internet reklamowane w TV "domowe studio baletowe Bella Balerina". W zestawie
      jest drążek i mata do ćwiczeń, płyta dvd i jako gratis spódniczka baletowa.
      • patyk.od.zosi Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 23.11.05, 22:10

studio baletowe jest tez do dostania w smyku, ale moja 4.5 latka woli kolejnego konika pony niz wlasnie
        ten drazek, a szkoda wink
      • mira31 Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 08:52
        witam
        mając na myśli stajnia lego myślałam o "szkółce jeździeckiej"
        lego.persoft.pl/product_info.php?products_id=600
        jest to zestaw dla dzieci od 5 lat. co do bella balerina to widziałam w
        carrefour po 110 zł. jest to drążek z cieńkich plastikowych rurek, szmatka na
        podłogę z narysowanymi odciskami stóp i płyta dvd. nie wien tylko czemu ma to
        służyć, bo nawet podstawowych figur baletowych trudno się nauczyć starszym
        dzieciom, a co dopiero pięciolatce samodzielnie z telewizji. moim zdaniem to
        wyrzucona kasa, lepiej dziecko zapisać na profesjonalne zajęcia baletowe.
        pozdrawiam
        • pacynka27 Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 10:11
          Ja też mam problem z 4,5 latką (moją chrześnicą). A problem jest taki że ona ma dosłownie wszystko. Chłonie reklamy jak gąbka i prosi rodziców o kolejny zakup. A oni kupują. No i co ja mam jej kupić? Kolejnej lalki Barbie na pewno nie kupię (ma juz ok.30!!! i dostaje ciągle nowości!) koników też nie (naliczyłam 11!), karoce dla Barbie ma dwie. Lalki bobaski jej zupełnie nie interesują mimo żę każe sobie je kupować (baby born i księżniczką Anabel bawiła się może 1 dzień). Zwierzatka interaktywne też leżą nieużywane. Muszę wykombinować w krótkim czsie 3 prezenty (Mikołaj, święta i jej urodziny pod koniec lutego). Myslałam o czymś czego nie reklamują a co może ją zainteresować. Pomóżcie!!
    • abbra Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 15:18
      Moja mała wymarzyła sobie ciastolinę - zestaw "piesek u weterynarza" - właśnie
      dzisiaj kupiłam smile , a poza tym oczywiście podoba jej się większość zabawek ,
      które są reklamowane przed programami dla dzieci sad - i oczywiście wszystkie by
      chciała mieć .
    • i2h2 Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 15:24
      W tym wieku zazwyczaj cenione są wszelkie zabawki "rękodzielnicze". Polecam
      ciastolinę "Play Doh"- są też zestawy z kucykami wink Ma to i tę zaletę, że
      rozmaitośc zestawów ogromna: kuchenne, zoologiczne, bajkowe etc.
      Poza tym w sklepach plastycznych są farby do malowania rękami, farbki i mazaki
      żelowe do malowania na tkaninach, kredki "akwarelowe" ( po narysowaniu nalezy
      wziąć mokry pędzelek i wychodzi akwarelka). Dla bardziej sprawnych manualnie
      mogą być zestawy do produkcji biżuterii: bransoletek i naszyjników.
      Pozdrawiam
      • dorina1 Re: Dziewczynka 4,5-roku Ratunku-prezent! 24.11.05, 16:58
        Moja córka ma również 4,5 roku i zażyczyła sobie: lalkę chou-chou (ma chyba z 5
        lalek bobasów), Polly Pocket zimowe szaleństwo i samochód dla lalki Barbie.

Dostanie na pewno na Mikołajki i na gwiazdkę grę komputerową Królik Bystrzak,
        Zestaw pieczątek w walizce, zestaw tatuaży do samodzielnego wykonania, autko
        garbus i może taki mały domek w walizeczce dla Barbie. Oprócz tego 2 i 3 część
        książeczki Julek i Julka. Pakiet książeczek edukacyjnych Groszek, grę Zagadki
        smoka obiboka, organy. Może jeszcze dostanie jakies ubranka dla lalki bobasa.
        Oczywiście są to prezenty od całej najbliższej rodziny rodziców, dziadków,
        chrzestnych.

A na urodziny w marcu już czeka Angielski na płytach cd z książeczkami i pewnie
        coś jeszcze dokupię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka