Dodaj do ulubionych

Jakie pierwsze kapcie?

20.04.06, 12:28
Po pierwsze czy 11 miesięczne dziecko, które narazie samo nie chodzi, a
jedynie stoi i próbuje sie przemieszczać przy meblach powinno nosić po domu
kapcie czy może jeszcze poruszać się w samych skarpetkach?
Jeśli konieczne są kapcie, to czy możecie polecić firmę? Chciałabym żeby były
to kapcie porządne, dobrze wyprofilowane. Cena to sprawa drugorzedna.
Dziekuję i pozdrawiam.
PS. A przy okazji może polecicie od razu sklep w Warszawie gdzie takie kapcie
dostanę?
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 14:08
      jak nie chodzi sama to nie ma sensu.Chyba ze sa zalecenia ortopedyczne.Lepiej w
      skarpetach z abs, nozka bedzie sobie swobodnie pracowac.Dobrze tez jest chodzic
      na bosaka po roznej powierzchni:dywan, panale, kafle.
      Moj syn juz caly czas chodzi a nie ma kapci,bo te co mial to mu strasznie pocily
      stopke a poki co nie kupilismy mu zadnych innych.

Aha, mielismy Lemigo, zwykle za 15zl, zabudowane, nie polecam, maja cos dziwnego
      (papier??) w srodku, stopka sie poci a bucik smierdzi.
    • monika_wroclaw Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 15:29
      ze zwykłych tekstylnych kapci to polecam Zetpol, tylko w kapciach tej firmy
      moim dzieciom nie pocą się nóżki, w Befado i Lemigo tak się pociły aż skarpetki
      były mokre...

Moja Maja jako pierwsze kapcie miała Tombut, ale to dlatego, że miała takie
      zalecenie od ortopedy.
      • jolakl do Monika_wroclaw 20.04.06, 15:39
        Monika, a kapcie z Zetpola kupujesz te z wkładką czy bez?
        • monika_wroclaw do jolakl 20.04.06, 15:57
          szczerze mówiąc nigdzie nie widziałam bez wkładki... zawsze kupuję z wkładką,
          ta wkładka wygląda jak normalna wkładka do butów ale jest wyprofilowana.

Ja na kapcie Zetpol trafiłam przypadkiem, jak kiedyś pojechałam na week-end do
          mamy i zapomniałam kapci dla Mai, zaszłam do sklepu i akurat były tylko kapcie
          z tej firmy, więc kupiłam. Od tamtej pory już innych nie kupuję.
          • jolakl Re: do jolakl 20.04.06, 16:03
            Bez wkładki sa te w wersji "przewiewnej"
            (www.allegro.pl/item97626809__buciki_pantofelki_firmy_zetpol_paulina_rozm
            22.html).
            Chciałam takie wlasnie kupic mojemu maluchowi, bo obawiam się, że w całych
            paputkach nóżki beda ciągle spocone. A może wybrac cos takiego:
            www.allegro.pl/item98200534__hit_sandalki_tekstylne_tanio_zetpol_igor_nr_
            23.html
            • monika_wroclaw Re: do jolakl 20.04.06, 17:22
              No faktycznie, ja takich odkrytych nie kupowałam nigdy, ostatnio dla moich
              dziewczyn kupiłam takie
              www.allegro.pl/item97529274__hit_kapcie_z_wkladeczka_zetpol_dorota_rozm21.html

ale Maja już ze swoich wyrosła, teraz ma skarpetko-kapcie, chcę jej kupić takie:
              www.allegro.pl/item98144882__hit_balerinki_producenta_zetpol_edyta_rozm_28.html
              też są bez wkładki....

a dla Ninki chyba kupię te, też są trochę odkryte, ale mają wkładkę:
              www.allegro.pl/item98649180__hit_pantofelki_z_wkladeczka_zetpol_kaja_nr_22.html

pozdrawiam
              • jolakl Re: do jolakl 21.04.06, 09:30
                W końcu kupiłam te: www.allegro.pl/show_item.php?item=99647943
                Zobaczymy jak do nas dotrą.
                Dziękuję za Twoje wypowiedzi. Pozdrawiam.
                • monika_wroclaw Re: do jolakl 21.04.06, 10:54
                  Jak dostaniesz to daj znać, bo one mają inną podeszwę niż te które do tej pory
                  kupowałam.

pozdrawiam
                  • jolakl Do Monika-wroclaw 28.04.06, 08:05
                    Dotarły juz nasze łapetki. Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Podobają nam
                    się, są lekkie, podeszwa elastyczna, zobaczymy jak będzie z poceniem małych
                    męskich stópek...
    • an-nika Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 18:11
      A ja nie założyłabym dziecku tych kapci firmy zetpol /mowa o tych z misiem/.
      Moja aktualnie 11 miesięczna córeczka dostała te kapcie pod choinkę i założyłam
      je jej dokładnie raz. Mają sztywną podeszwę, dziecko nie jest w stanie jej
      nagiąć, stawia kroki jak bocian, zresztą całe są sztywne. Według moich
      wiadomości, o czym już któraś z dziewczyn pisała, stopa musi pracować, a w tych
      kapciach się nie da. Wydaje mi się, że nadają się dla dzieci starszych. Moja
      mała chodzi po domu w skarpetkach z abs - em i w takich grubych frotowych
      skarpetach z podeszwą ze skórki z h&m, a do wózka i jak drepcze przy jeździku
      zakładam jej buciki elefantena takie miękkie specjalne dla dzieci raczkujących
      i uczących się chodzić. Ale to raczej są buty na zewnątrz, bo małej poci się
      noga w domu. Podsumowując, ja nie polecam tych kapci dla dzieci uczących się
      chodzić. Ania
      • mmala6 Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 19:56
        z tego co widze to Zetpol maja takie samo cos w srodku co nasze Lemigo.Nie wiem
        czy tak trudno jest wymyslic kapcie dla dziecka a materialu oddychajacego i zeby
        nie kosztowaly 100zlwink
      • monika_wroclaw Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 20:00
        Ja mojej Nince kupiłam te kapcie jak miała rok (rozm.19 ), teraz ma 21 i kupuje
        je dlatego, że mają elastyczną podeszwę i bardzo łatwo się zginają, Nince od
        początku bardzo wygodnie się w nich dreptało. Więc może Ty jakoś źle
        trafiłaś... my już mamy trzecią parę właśnie tych z misiem i wszystkie miały
        elastyczną podeszwę.
        U nas skarpetki z ABS'em odpadają, bo Ninka je od razu zdejmuje, a podłoga jest
        dość chłodna, bo mieszkamy na parterze.
        • mmala6 Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 20:14
          a nie poci sie jej stopka??
          Monika, gdzie je kupujesz we Wroclawiu?gdzie jest w ogole jakis wiekszy wybor
          kapci dziecych w naszm pieknym miescie?
          • iwek33 Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 20:35
            Kapcie zetpol mają bardzo elastyczne podeszwy, sprężyste, myślę, że autorce
            postu, która pisze o sztywnych podeszwach pomyliły się Zetpole z Lemigo, albo
            Befado, w tych faktycznie zdarzają się sztywniejsze, śliskie podeszwy. Ja też
            lubię Zetpol, tymbardziej, że ceny mają normalne ( Zetpol ok 15 zł Befado 28 zł)
            Moj mały teraz nosi po domku ten model:
            www.allegro.pl/item98649505__hit_sandalki_tekstylne_tanio_zetpol_kaja_nr_24.html
            z tym, że ja wyjmuję te wkładki profilujące ( one są tylko włozone, nie klejone.
            Po domu nosimy też sandałki Bartek: model z elastyczną podeszwą i wysoką piętą.
            U babć mamy kapcie Zetpol
            • an-nika Re: Jakie pierwsze kapcie? 20.04.06, 22:01
              Nie pomyliły mi się kapcie, mam zetpolu niebieskie z misiem. Jak pisałam u mnie
              się nie sprawdziły. Mała ucząc się dreptać nie była w stanie nagiąć podeszwy
              swoją stopą, a moim zdaniem tak nie powinno być. Dziecko raczkuje, wstaje,
              siada na stopach i wykonuje inne działania, i moim zdaniem stopa musi pracować,
              a but nie powinien tych ruchów ograniczać. Ale takie jest moje zdanie i być
              może u innych dzieci te kapcie się sprawdzają. A dla dzieci które ściągają
              skarpetki polecam te skarpety z h&m z podeszwą, ciężko je ściągnąć. Pozdrawiam
            • pia_ Re: Jakie pierwsze kapcie? 28.04.06, 14:24
              Iwek, szarpnęłam się na Naturino, które wyglądają dokładnie jak te Zetpolu z
              Twojego linku smile)). Jest tylko jedna różnica - skórzana, antygrzybiczna wkładka
              w środku. Czy żaden z polskich producentów nie może wpać na cos takiego i włożyć
              do środka skórkę???
          • monika_wroclaw do mmala6 21.04.06, 10:52
            Wogóle jej się nóżka w nich nie poci, mimo że ma te welurowe, więc takie
            najgrubsze. U Ninki to nie mam porównania, bo ona od początku tylko te kapcie z
            Zetpolu nosi, ale Alkowi i Mai kupowałam też inne i w Befado i Lemigo nózka
            bardzo im się pociła, a w tych nie, już nie wspomnę, że Zetpol jest dużo tańszy
            od Befado...

Ja kupuję na allegro, bo największy wybór jeśli chodzi o rozmiarówkę i fasony,
            jak miałam kupić Nince pierwsze, to w Geant jej zmierzyłam, żeby wybrać
            rozmiar, a kupiłam na allegro bo taniej, zawsze kupuję przynajmniej dwie pary,
            więc się opłaca.
            Ostatnio kupowałam dla Alka buty Kornecki ( bardzo fajne zresztą ) więc przy
            okazji wzięłam dla Ninki większe kapciuszki, aby zaoszczędzić na przesyłce smile

A jeżeli chodzi o sklepy stacjonarne we Wrocławiu, to w kilku małych widziałam
            kapciuszki Zetpol, ale wybór marny i ceny wyższe.

pozdrawiam
            • kuczynska78 Re: do mmala6 21.04.06, 11:58
              Ja zachęcona Twoim opisem zakupiłam dzisiaj te kapcie:
              www.allegro.pl/item97518708__buciki_tekstylne_kapcie_zetpol_marysia_rozm28.html
              Dotychczas kupowałam Befado, ale sa sporo droższe, a my uzywamy ich tylko pare
              godzin w domu. Do przedszkola nosimy obuwie ortopedyczne-zalecenie ortopedy. Te
              kapcie, oczywiscie różowe wybrała siobie Oliwką z tatą, mnie bardziej podobały
              sie te wybrane przez Ciebie dla MAi.

Pozdrawiam
              Agnieszka
              www.szafamalucha.pl
            • mmala6 Re: do mmala6 21.04.06, 16:27
              dzieki.Najpierw je obejrze a potem ewentualnie kupie na allegro.
              • aluniaaa Re: do mmala6 28.04.06, 14:14
                a mojemu synkowi w zetpola kapciach stopki si epoca,kuzynki synek tez ma podobne
                kapci ei tez stopki spocone,w innych nozka sie nie poci,wiec to wina kapcioszków
    • agapk Re: Jakie pierwsze kapcie? 28.04.06, 14:44
      wiesz tu akurat bym polemizowała
      moja corka nosi tylko zetpol ale z wycietmi paluszkami i jej stopa sie nie poci
      pierwsze kapcie miala befado i w nich skarpetki miala mokre
      • aluniaaa Re: Jakie pierwsze kapcie? 28.04.06, 14:55
        befado byly ok,zetpol nie jest ok jak dla nas,wiec nie ma co polemizowac,bo
        pisze jak to wyglada w autopsji.
    • daria.1 Re: Jakie pierwsze kapcie? 28.04.06, 14:59
      Właśnie zastanawiałam się nad kapciami Lemigo. Zawsze używaliśmy Befado, ale faktychnie nóżka się poci sad
      Dziewczyny ubieracie też takie kapcioszki na dwór do piaskownicy? Chciałam kupić córce tenisówki, ale znowu problem z poceniem nóżki. Kupujemy zawsze Bartki, ale trochę mi szkoda sandałków z nubuku do piaskownicy.
      Znalazłam takie www.allegro.pl/item100742110__mb5_trampki_haker_dziewcznka_chlopiec_24_fuxia.html
      Co zakładacie dzieciom na podwórko?
      • violes1 Re: Jakie pierwsze kapcie? 28.04.06, 18:39
        ja własnie kupiłam dziś Zetpola takie buciki właśnie do piaskownicy , bo tez
        mamy bartki z nubuku i szkoda mi ich było ..

violes + Naalia 11.12.04
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka