Dodaj do ulubionych

Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-(

10.08.05, 14:06
Trochę z innej beczki ale mam nadzieję,ze pomożecie.Jestem producentką
sypialni i tu pytanie.Czy do każdego mojego prduktu powinnam dołączać info o
producencie?Bo gdzies mi sie o uszy obiło, że każdy towar powinien posiadać
opis czy etykietę.Czy moich wyrobów tez to dotyczy?Moze wiecie coś na ten
temat a jak nie to podpowiecie gdzie tego szukać bo jestem w b.ciężkiej
sytuacji i muszę miec info jak najszybciej.
Obserwuj wątek
    • nicol.lublin Re: Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-( 10.08.05, 14:34
      co to znaczy sypialni? kompletów mebli do sypialni czy czego? jeśli tak, to
      rzeczywiście, musisz dołączać etykietki. jak chcesz to firma mojego M. robi
      takie etykiety samoprzylepne.
      napisz więcej czym się zajmujesz, może łóżeczka dziecięce? bo jestem akurat na
      tym etapie? daj linka do swojej strony.
      • zumaminka Re: Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-( 10.08.05, 14:45
        Robimy meble do sypialni tzw zestawy sypialniane
        łóżko+szafa+komoda+toaletka+szafki nocne.Strony niestety nie mamysad
        Dzięki za info i propzycję zrobienia etykiet(mamy w rodzinie firmę reklamowąsmile
    • aniaka2 Re: Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-( 10.08.05, 15:15
      Zadzwoń do UOKIKu tam powiedzą Ci jak jest dokładnie.
    • aniask_mama Re: Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-( 10.08.05, 16:48
      W ustawie z 27 lipca 2002:

Art. 3. 1. Sprzedawca dokonujący sprzedaży w Rzeczypospolitej Polskiej jest
      obowiązany udzielić kupującemu jasnych, zrozumiałych i niewprowadzających w
      błąd informacji, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze
      sprzedanego towaru konsumpcyjnego. W szczególności należy podać: nazwę towaru,
      określenie producenta lub importera, znak zgodności wymagany przez odrębne
      przepisy, informacje o dopuszczeniu do obrotu w Rzeczypospolitej Polskiej oraz,
      stosownie do rodzaju towaru, określenie jego energochłonności, a także inne
      dane wskazane w odrębnych przepisach.
      2. Informacje, o których mowa w ust. 1, powinny znajdować się na towarze
      konsumpcyjnym lub być z nim trwale połączone, w przypadku gdy towar jest
      sprzedawany w opakowaniu jednostkowym lub w zestawie. W pozostałych przypadkach
      sprzedawca jest obowiązany umieścić w miejscu sprzedaży towaru informację,
      która może zostać ograniczona do nazwy towaru i jego głównej cechy użytkowej
      oraz wskazania producenta lub importera.
      • 76kitka Re: Gdzie się dowiedzieć bo nie mam pojęcia:-( 10.08.05, 22:04
        Mój mąż zajmuje się produkcją urządzeń do znakowania, drukowania i etykietowania i twierdzi, że poprzedni post to święta racja i masz obowiązek znakowania swojego towaru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka