e-millie 09.11.06, 15:32 mam na mysli takie calodniowe, z pozoru niewielkie, ale po kilku godzinach juz naprawde uciazliwe... znacie jakies sposoby? pozdrawiam, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: co na mdlosci???? 09.11.06, 16:08 Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=50988055&a=50993169 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=46256728&a=46263082 Odpowiedz Link Zgłoś
duska22 Re: co na mdlosci???? 10.11.06, 23:43 Rano nie wstawaj zaraz po przebudzeniu. Poproś kogoś by podał Ci filiżankę niezbyt mocnej herbaty albo szklankę wody mineralnej i coś do przegryzienia. Po 15 min. podnieś się z łóżka i zjedz lekkie śniadanie. Kiedy robi ci sie niedobrze mozesz podjadac pestki slonecznika, rodzynki, orzechy lub owoce, saczyc zimna wode mineralna czy herbate mietowa. Na mdłości pomaga tez imbir z ktorego mozesz przyzadzic herbate (cienki plasterek korzenia imbiru gotuj przez 10 minut). Mozesz tez pogryzac ciasteczka imbirowe. Jedz malo i czesto, najlepiej co 2 godziny. Staraj sie niedopuscic do uczucia silnego glodu - spadek poziomu cukru we krwi moze byc przyczyna mdlosci. Jedz produkty bogate w wit b6:mieso, ryby, banany, kasze i produkty zbozowe z pelnego przemialu,jajka, koncentrat pomidorowy, soję, soczewice i ziemniaki. Unikaj tlustych smazonych potraw - moga zwiekszyc mdlosci. Przed zasnieciem zjedz herbatnik lub kawalek chrupkiego pieczywa. Wypij herbatke ziolowa, szklanke cieplego mleka lub kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 11:09 Srodki homeopatyczne. Wiem , ze sa dostepne, mi pomogly. POczytaj ulotke czy nie szkodza. Poza tym czesto cos przegryzac, nawet kawalk suchego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
sylles Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 11:15 mi pomogły tabletki diphergan i zmiana witamin z feminatalu na elevit, choć wpadłam na to trochę późno.potem myślałam,że mi minęło,kupiłam ponownie feminatal i ...witaj toaleto!...oddałam koleżance.wszystkie inne środki zawodziły, łącznie z herbatką imbirową, która jeszcze wszystko wzmagała. Odpowiedz Link Zgłoś
nuit4 Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 12:49 Nic mi nie pomagało aż w końcu wpadłam na info o imbirze-sproszkowany imbir wrzucałam do szklanki z "mineralka" i od razu pomagało i to na długo.Tylko nie przesadź z ilością bo jest bardzo ostry,najlepiej mała szczypte na pocztek Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 12:09 ja nie znam zadnych skutecznych sposobow radzenia sobie z nudnosciami, probowalam tabletek, ziolek, herbatek, babcinych sposobow i nic, w pierwszej ciazy meczylo mnie 3 miesiace, co rano wizyta w toalecie, w ciagu dnia jak zalecial jakis nieodpowiedni zapaszek, teraz jestem w drugiej ciazy i jest jeszcze gorzej bo przez te nudnosci ciezko mi cokolwiek przez gardlo przechodzi, wiec powodzenia w szukaniu, moze akurat tobie cos pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
kdadik Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 15:07 Jestem w drugiej ciąży i niestety też jej "początkowi" towarzyszą mdłości. Jedyne co mogę polecić to herbatniki np. SAN (mało słodkie) lub jakieś chrupkie pieczywo. Jedzenie małych ilości a często i nie dopuszczanie do uczucia głodu. Do picia jeżeli już to ciepłe napoje. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś