Dodaj do ulubionych

co na mdlosci????

09.11.06, 15:32
mam na mysli takie calodniowe, z pozoru niewielkie, ale po kilku godzinach juz
naprawde uciazliwe... znacie jakies sposoby?

pozdrawiam,
e-millie
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: co na mdlosci???? 09.11.06, 16:08
      Poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=50988055&a=50993169
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=46256728&a=46263082
    • duska22 Re: co na mdlosci???? 10.11.06, 23:43
      Rano nie wstawaj zaraz po przebudzeniu. Poproś kogoś by podał Ci filiżankę
      niezbyt mocnej herbaty albo szklankę wody mineralnej i coś do przegryzienia. Po
      15 min. podnieś się z łóżka i zjedz lekkie śniadanie. Kiedy robi ci sie
      niedobrze mozesz podjadac pestki slonecznika, rodzynki, orzechy lub owoce,
      saczyc zimna wode mineralna czy herbate mietowa. Na mdłości pomaga tez imbir z
      ktorego mozesz przyzadzic herbate (cienki plasterek korzenia imbiru gotuj przez
      10 minut). Mozesz tez pogryzac ciasteczka imbirowe. Jedz malo i czesto,
      najlepiej co 2 godziny. Staraj sie niedopuscic do uczucia silnego glodu - spadek
      poziomu cukru we krwi moze byc przyczyna mdlosci. Jedz produkty bogate w wit
      b6:mieso, ryby, banany, kasze i produkty zbozowe z pelnego przemialu,jajka,
      koncentrat pomidorowy, soję, soczewice i ziemniaki. Unikaj tlustych smazonych
      potraw - moga zwiekszyc mdlosci. Przed zasnieciem zjedz herbatnik lub kawalek
      chrupkiego pieczywa. Wypij herbatke ziolowa, szklanke cieplego mleka lub kakao.
      • asiekok Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 11:09
        Srodki homeopatyczne. Wiem , ze sa dostepne, mi pomogly. POczytaj ulotke czy nie
        szkodza. Poza tym czesto cos przegryzac, nawet kawalk suchego chleba.
    • sylles Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 11:15
      mi pomogły tabletki diphergan i zmiana witamin z feminatalu na elevit, choć wpadłam na to trochę późno.potem myślałam,że mi minęło,kupiłam ponownie feminatal i ...witaj toaleto!...oddałam koleżance.wszystkie inne środki zawodziły, łącznie z herbatką imbirową, która jeszcze wszystko wzmagała.
      • nuit4 Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 12:49
        Nic mi nie pomagało aż w końcu wpadłam na info o imbirze-sproszkowany imbir
        wrzucałam do szklanki z "mineralka" i od razu pomagało i to na długo.Tylko nie
        przesadź z ilością bo jest bardzo ostry,najlepiej mała szczypte na pocztek
    • kiniak22 Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 12:09
      ja nie znam zadnych skutecznych sposobow radzenia sobie z nudnosciami,
      probowalam tabletek, ziolek, herbatek, babcinych sposobow i nic, w pierwszej
      ciazy meczylo mnie 3 miesiace, co rano wizyta w toalecie, w ciagu dnia jak
      zalecial jakis nieodpowiedni zapaszek, teraz jestem w drugiej ciazy i jest
      jeszcze gorzej bo przez te nudnosci ciezko mi cokolwiek przez gardlo przechodzi,
      wiec powodzenia w szukaniu, moze akurat tobie cos pomoze
      • kdadik Re: co na mdlosci???? 11.11.06, 15:07
        Jestem w drugiej ciąży i niestety też jej "początkowi" towarzyszą mdłości.
        Jedyne co mogę polecić to herbatniki np. SAN (mało słodkie) lub jakieś chrupkie
        pieczywo. Jedzenie małych ilości a często i nie dopuszczanie do uczucia głodu.
        Do picia jeżeli już to ciepłe napoje. Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka