Dodaj do ulubionych

USG 12 tydzień Warszawa

10.01.07, 08:07
Witam,
Poradźcie prosze gdzie w Warszawie warto zrobić USG w 12 tyg. (przezierność
karkowa itd.) zależy mi na dobrym radiologu i sprzęcie (ciąża bliźniacza).
Będę wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • gmajerek Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 08:14
      polecam placowke MEDICOVER i dr. Piotr Sołowiej - niezwykle dobry i
      wykwalifikowany lekarz ginekolog i radiolog. W 13 t.c widzial plec mojego
      malenstwa ( co prawda podkreslil, ze jeszcze na 100% nie potwierdza, ale 99,9%
      to chlopak) no i sie potwierdzilo...
      Zreszta maja tam bardzo dobrej jakosci sprzet.
      Oprocz tego dr Renata Andrysiak z instytutu zdrowia i urody na ul. Sobieskiego
      pozdrawiam serdecznie
      • marti_de Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 10:53
        Ooo...jak tez bym była zainteresowana smile tylko na katórej ulicy Medicover?
        Chyba jest ich kilka w mieście...?
        • gmajerek Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 11:36
          na Jana Pawla w Atrium
      • sylwiabn Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 20:55
        Ja również polecam dr sołowieja, jest świetny, opiekuńczy, stonowany i przede
        wszystkim prawdziwy ekspert od USG
    • monikaj21 Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 11:00
      Ja polecam serdecznie doktora Makowskiego (chyba na tym forum w ogóle jest
      często polecany smile. Super specjalista i człowiek. Przyjmuje na Żytniej, Łuckiej
      i chyba w Pruszkowie. Jak będziesz zainteresowana to napiszę Ci jego numer
      telefonu.
    • ominika Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 11:50
      Super sprzęt i świetna dr Hamela z certyfikatem Fetal Medicine Foundation do
      wykonywania badań między 11 a 14 tygodniem ciąży (ocena tzw. przezierności
      karku, kości nosowej oraz niedomykalności zastawki trójdzielnej)na Agatowej 8 na
      Zaciszu(przy Hospicjum Warszawskim)tel.504 144 140, cena 150 pln w tym nagranie dvd.
      • zbyszek9876 Re: USG 12 tydzień Warszawa 13.01.07, 22:52
        Też polecam usg na Agatowej, pełna fachowość i rzetelność!!! Po badaniu
        przeprowadzana jest rozmowa na temat ryzyka zespołu downa i innych wad
        genetycznych, pani doktor wylicza szansę na urodzenie zdrowego i chorego
        dziecka. To bardzo nas uspokoiło. Polecam
        • nutencja1 Re: USG 12 tydzień Warszawa 16.02.07, 09:20
          zbyszek9876 napisał:

> Też polecam usg na Agatowej, pełna fachowość i rzetelność!!! Po badaniu
          > przeprowadzana jest rozmowa na temat ryzyka zespołu downa i innych wad
          > genetycznych, pani doktor wylicza szansę na urodzenie zdrowego i chorego
          > dziecka. To bardzo nas uspokoiło. Polecam
          A o co pyta lekarz na takiej rozmowie?
          Pytam z ciekawości moje wyniki są ok, też były robione przez lekarza z
          certyfikatem certyfikatem Fetal Medicine Foundation, ale nierozmawiał z nami nt
          ryzyka wystąpienia zespołu downa
          • zbyszek9876 Re: USG 12 tydzień Warszawa 18.02.07, 22:40
            Na podstawie wielkości NT, występowania kostki nosowej oraz przepływu krwi w
            serduszku płodu (czy nie ma tzw. niedomykalnośći zastawki) pani doktor wylicza
            ryzyko urodzenia dziecka z trisomią 21 oraz trisomią 13 i 18. I to ryzyko
            wychodzi większe lub mniejsze od ryzyka początkowego związanego z wiekiem
            matki. Jeśli ryzyko jest wysokie to odnosi sie to do ryzyka badań inwazyjnych-
            amniopunkcji genetycznej-po której ryzyko poronienia wynosi 1 na 100. I rodzice
            decydują czy chcą podjąć to ryzyko badań inwazyjnych, czy też ryzyko poronienia
            po amniopunkcji jest większe od ryzyka posiadania dziecka z trisomią. Nie wiem
            czy to jest dla Ciebie jasne.
      • moni1970 Re: USG 12 tydzień Warszawa 15.02.07, 22:53
        Również polecam dr Hamelę-Olkowską. Nam poleciła ją nasza doktor prowadząca.
        Bada bardzo dokładnie, wszystko tłumaczy i pokazuje. Wylicza ryzyko. Rozpoznała
        płeć maszej Neli w 11 tygodniu. Idziemy do niej równiez na usg połówkowe.
        Więcej: whd-usg.webpublica.pl/
      • rybak_k Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 21:40
        Również polecam ten gabinet i dr Anitę Hamelę. Badania robi bardzo fachowo, ma
        certyfikat. My płaciliśmy 200 zł za badanie i ocenę ryzyka, z nagraniem DVD.
        Ich strona: www.usgecho4d.pl
        • agnes_kot Re: USG 12 tydzień Warszawa 28.05.07, 00:18
          Także polecam!
          • carol1977 Re: USG 12 tydzień Warszawa 28.05.07, 09:05
            Makowski to bardzo dobry wybor!
        • patka1234 Re: Agatowa 10 29.05.07, 22:36
          Również polecam pracownię USG na Agatowej w W-wie!
    • marciaw_25 Re: USG 12 tydzień Warszawa 17.01.07, 11:48
      ja polecam Babka Medika przy rondzie Babka u dr. Zioło. Dokładny, spokojny
      naprawde polecam
      • nat10 Re: USG 12 tydzień Warszawa 16.02.07, 09:51
        tak,jak wyżej dr Makowski!
        • alcarin Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 12:35
          dr Makowski (np. na Łuckiej, w przychodni, w ktorej przyjmuja lekarze z
          Zelaznej). Wpisz w wyszukiwarke "Makowski" i zobaczysz, ze ma same pochlebne
          opinie smile
          Pracuje na dobrym sprzecie.
          Albo na Finlandzkiej i wcale nie u slawnego Roszkowskiego, ale np. u Kretowicza
          (przynajmniej rok temu tam robil).
          • gingers73 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:07
            Gdzie na łuckiej jest ta przychodnia - szukam i szukam i nie mogę znaleźć -
            Łucka 18 to mi tylko stomatologia wyskakuje
            • monikaj21 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:36

ul. Łucka 18 lok. 1801, tel. 654 24 64
              • gingers73 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:42
                Dziękuję - już znalazłam i się umówiłam - co prawda za 2 tygodnie ale trudno
    • kaeira Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 21:10
      Polecam Centrum Diagnostyki Prenatalnej na ul. Grenadierow. Tu ich strona
      internetowa:
      www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428
      Robiłam tam różne USG w zeszłym roku, a w 11 tygodniu genetyczne (NT i inne
      markery) Polecam. Swietny sprzęt, certyfikat Fetal Medicine Foundation. USG
      robiła dr. Renata Jaczyńska, SUPER, ale teraz chyba na macierzyńskim.

W 11 wraz z USG genetycznym (bardzo fachowym i bardzo dokładnym!) robiłam tego
      samego dnia także badania krwi (PAPP-a i FbhCG). Razem 600 zł. Samo USG zdaje
      się 200. Dostałam także płytkę DVD z filmem z całego badania. W ramach USG było
      także USG 3D, to już w zasadzie jako atrakcja dla nas.

Wynik badania - oszacowane ryzyko Downa oraz Trisomii 13 i 18, na podstawie
      wieku, USG oraz krwi - gotowe na drugi dzień. Tłumaczyła je nam dość dokładnie
      szefowa, dr. Ceran.

Pamiętaj, że to badanie koniecznie od 11t0d do do 13t6d.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka