motylka77 10.01.07, 08:07 Witam, Poradźcie prosze gdzie w Warszawie warto zrobić USG w 12 tyg. (przezierność karkowa itd.) zależy mi na dobrym radiologu i sprzęcie (ciąża bliźniacza). Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gmajerek Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 08:14 polecam placowke MEDICOVER i dr. Piotr Sołowiej - niezwykle dobry i wykwalifikowany lekarz ginekolog i radiolog. W 13 t.c widzial plec mojego malenstwa ( co prawda podkreslil, ze jeszcze na 100% nie potwierdza, ale 99,9% to chlopak) no i sie potwierdzilo... Zreszta maja tam bardzo dobrej jakosci sprzet. Oprocz tego dr Renata Andrysiak z instytutu zdrowia i urody na ul. Sobieskiego pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
marti_de Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 10:53 Ooo...jak tez bym była zainteresowana tylko na katórej ulicy Medicover? Chyba jest ich kilka w mieście...? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiabn Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 20:55 Ja również polecam dr sołowieja, jest świetny, opiekuńczy, stonowany i przede wszystkim prawdziwy ekspert od USG Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 11:00 Ja polecam serdecznie doktora Makowskiego (chyba na tym forum w ogóle jest często polecany . Super specjalista i człowiek. Przyjmuje na Żytniej, Łuckiej i chyba w Pruszkowie. Jak będziesz zainteresowana to napiszę Ci jego numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ominika Re: USG 12 tydzień Warszawa 10.01.07, 11:50 Super sprzęt i świetna dr Hamela z certyfikatem Fetal Medicine Foundation do wykonywania badań między 11 a 14 tygodniem ciąży (ocena tzw. przezierności karku, kości nosowej oraz niedomykalności zastawki trójdzielnej)na Agatowej 8 na Zaciszu(przy Hospicjum Warszawskim)tel.504 144 140, cena 150 pln w tym nagranie dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek9876 Re: USG 12 tydzień Warszawa 13.01.07, 22:52 Też polecam usg na Agatowej, pełna fachowość i rzetelność!!! Po badaniu przeprowadzana jest rozmowa na temat ryzyka zespołu downa i innych wad genetycznych, pani doktor wylicza szansę na urodzenie zdrowego i chorego dziecka. To bardzo nas uspokoiło. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: USG 12 tydzień Warszawa 16.02.07, 09:20 zbyszek9876 napisał: > Też polecam usg na Agatowej, pełna fachowość i rzetelność!!! Po badaniu > przeprowadzana jest rozmowa na temat ryzyka zespołu downa i innych wad > genetycznych, pani doktor wylicza szansę na urodzenie zdrowego i chorego > dziecka. To bardzo nas uspokoiło. Polecam A o co pyta lekarz na takiej rozmowie? Pytam z ciekawości moje wyniki są ok, też były robione przez lekarza z certyfikatem certyfikatem Fetal Medicine Foundation, ale nierozmawiał z nami nt ryzyka wystąpienia zespołu downa Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek9876 Re: USG 12 tydzień Warszawa 18.02.07, 22:40 Na podstawie wielkości NT, występowania kostki nosowej oraz przepływu krwi w serduszku płodu (czy nie ma tzw. niedomykalnośći zastawki) pani doktor wylicza ryzyko urodzenia dziecka z trisomią 21 oraz trisomią 13 i 18. I to ryzyko wychodzi większe lub mniejsze od ryzyka początkowego związanego z wiekiem matki. Jeśli ryzyko jest wysokie to odnosi sie to do ryzyka badań inwazyjnych- amniopunkcji genetycznej-po której ryzyko poronienia wynosi 1 na 100. I rodzice decydują czy chcą podjąć to ryzyko badań inwazyjnych, czy też ryzyko poronienia po amniopunkcji jest większe od ryzyka posiadania dziecka z trisomią. Nie wiem czy to jest dla Ciebie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
moni1970 Re: USG 12 tydzień Warszawa 15.02.07, 22:53 Również polecam dr Hamelę-Olkowską. Nam poleciła ją nasza doktor prowadząca. Bada bardzo dokładnie, wszystko tłumaczy i pokazuje. Wylicza ryzyko. Rozpoznała płeć maszej Neli w 11 tygodniu. Idziemy do niej równiez na usg połówkowe. Więcej: whd-usg.webpublica.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rybak_k Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 21:40 Również polecam ten gabinet i dr Anitę Hamelę. Badania robi bardzo fachowo, ma certyfikat. My płaciliśmy 200 zł za badanie i ocenę ryzyka, z nagraniem DVD. Ich strona: www.usgecho4d.pl Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: USG 12 tydzień Warszawa 28.05.07, 09:05 Makowski to bardzo dobry wybor! Odpowiedz Link Zgłoś
patka1234 Re: Agatowa 10 29.05.07, 22:36 Również polecam pracownię USG na Agatowej w W-wie! Odpowiedz Link Zgłoś
marciaw_25 Re: USG 12 tydzień Warszawa 17.01.07, 11:48 ja polecam Babka Medika przy rondzie Babka u dr. Zioło. Dokładny, spokojny naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 12:35 dr Makowski (np. na Łuckiej, w przychodni, w ktorej przyjmuja lekarze z Zelaznej). Wpisz w wyszukiwarke "Makowski" i zobaczysz, ze ma same pochlebne opinie Pracuje na dobrym sprzecie. Albo na Finlandzkiej i wcale nie u slawnego Roszkowskiego, ale np. u Kretowicza (przynajmniej rok temu tam robil). Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:07 Gdzie na łuckiej jest ta przychodnia - szukam i szukam i nie mogę znaleźć - Łucka 18 to mi tylko stomatologia wyskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:36 ul. Łucka 18 lok. 1801, tel. 654 24 64 Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: USG 12 tydzień Warszawa 19.02.07, 13:42 Dziękuję - już znalazłam i się umówiłam - co prawda za 2 tygodnie ale trudno Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: USG 12 tydzień Warszawa 11.05.07, 21:10 Polecam Centrum Diagnostyki Prenatalnej na ul. Grenadierow. Tu ich strona internetowa: www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428 Robiłam tam różne USG w zeszłym roku, a w 11 tygodniu genetyczne (NT i inne markery) Polecam. Swietny sprzęt, certyfikat Fetal Medicine Foundation. USG robiła dr. Renata Jaczyńska, SUPER, ale teraz chyba na macierzyńskim. W 11 wraz z USG genetycznym (bardzo fachowym i bardzo dokładnym!) robiłam tego samego dnia także badania krwi (PAPP-a i FbhCG). Razem 600 zł. Samo USG zdaje się 200. Dostałam także płytkę DVD z filmem z całego badania. W ramach USG było także USG 3D, to już w zasadzie jako atrakcja dla nas. Wynik badania - oszacowane ryzyko Downa oraz Trisomii 13 i 18, na podstawie wieku, USG oraz krwi - gotowe na drugi dzień. Tłumaczyła je nam dość dokładnie szefowa, dr. Ceran. Pamiętaj, że to badanie koniecznie od 11t0d do do 13t6d. Odpowiedz Link Zgłoś