Dodaj do ulubionych

Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedziec??

23.07.07, 07:11
Witam.Mam cykle 28 dniowe.Dzisiaj miezylam 9 temp i bylo 37 poprzednie 8 temp
37,1 czy te obnizenie moze wykluczac ciaze??Okres mam dostac teraz 26 w
czwartek.Moze ktorejs z was tez temp sie obnizyla a byla w ciazy??Prosze o
pomoc
Obserwuj wątek
    • justyna845 Re: Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedzie 23.07.07, 09:28
      a moze jednak ktos odpowie??
    • mruwa9 Re: Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedzie 23.07.07, 09:36
      Obnizenie temperatury z 37.1 do 37 to nie jest zadne obnizenie,mozna zwalic na
      fizjologiczne zmiany lub blad pomiaru. Gdyby nagle spadlo z 37.1 do 36.5, mozna
      mowic o spadku temperatury ( i wtedy oczekuj miesiaczki jeszcze tego samego
      dnia). Jesli natomiast wyzsza temperatura bedzie sie utrzmywala ponad 16 dni,
      to prawie na pewno wink jestes w ciazy. Mierz temperature dalej smile
    • pinia82 Re: Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedzie 23.07.07, 10:59
      nie moge sie zgodzic z poprzedniczka, kazdy organizm ma specyficzna
      fizjologie...w moim przypadku w czasie ciazy i przed nia moja temperatura
      rzadko kiedy przekraczala 36,0 C. taka moja uroda, nie zauwazylam takze aby w
      czasie owulacji temp. wzratstala (moze tez nie prowadzilam takich pomiarow...)
      a w ciaze zaszlam w 1 cyklu
      • mruwa9 Re: Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedzie 23.07.07, 11:28
        Jesli nie prowadzilas takich pomiarow (zachowujac odpowiednie warunki), to w
        ogole nie wiesz, o czym mowimy i o czym piszesz. Wejdz na forum albo wygooglaj
        sobie Naturalne Planowanie Rodziny.
        • fruzia27 Re: Obnizenie temp a ciaza??Moze ktos odpowiedzie 28.07.07, 23:11
          Tak jest! Mruwa ma rację - ja zaglądałam na NPR i tam wiele się dowiedziałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka