Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia w warszawie

26.10.06, 20:20
kobiety ratujcie smile termin porodu coraz blizej i zaczynam sie bac dlatego
potrzebuje szkoly rodzenia. mozecie polecic jakas dobra a najlepiej darmowa smile
szkole w warszawie? najblizej mi na pradze albo w centrum. to dlamnie juz
bardzo pilna sprawa. dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eliza.gr1 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:22
      polecam szkole rodzenia ktorą zaliczylismy z męzem www.centrumrodziny.pl
      szkolka jest na woli, skrzyzowanie wsolskiej i plockiej, naprawde wartosmile
      • eliza.gr1 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:23
        sorki powinno byc www.centrumrodziny.com

• purple75 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:46
          My też chodziliśmy do tej szkółki. Super. Po zakończeniu zajęć najchętniej już
          jechałabyś na porodówkęsmile Jeśli pracujesz lub jesteś zameldowana w W-wie,
          szkoła jest za friko.
          • purple75 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:47
            Szkółka jest akredytowana przez szpital św. Zofii
      • uosman Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:41

• moreno500 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:34
      na stornie urzędu miasta znajdziesz namiary na szkoły finansowane przez miasto,
      wybierz sobie coś, może pod kątem szpitala, w którym chcesz rodzić
      • beti744 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 20:40
        Ja chodze do szkoły rodzenia przy szpitalu św. Zofii na ulicy Żelaznej, jestem
        bardzo zadowolona, szkoła jest refundowana przez miasto.
    • jagna28 Re: szkoła rodzenia w warszawie 26.10.06, 23:05
      Na stronie szpitala św. Zofii znajdziesz listę szkół akredytowanych przez ten
      szpital. Jeśli spełnisz jeden z warunków będzie za darmo. Jeśli nie masz
      meldunku W Warszawie, to wystarczy zaświadczenie, że uczysz się lub pracujesz w
      Warszawie.
      Chodziłam do szkoły rodzenia "Zośka". Zajęcia prowadzone w tym szpitalu - polecam.
      • spa76 Re: szkoła rodzenia w warszawie 27.10.06, 09:48
        a ja średnio jestem z zośki zadowolona - nie ma żadnych ćwiczeń, gimnastyki,
        nie pokazują technik oddychania podczas porodu, bo uważaja, że i tak nie
        zapamiętasz i nie będziesz w stanie tego odtworzyc jak przyjdzie co do czego.
        zajęcia z pielęgnacji noworodka ok, ciąża i poród - wystarczy przeczytac
        cokolwiek, żeby się dowiedzieć tego samego w krótszym czasie. niektóre
        prowadzące bardzo fajne, ale trafiły się ze 2 kompletnie rozlazłe i
        nieprzygotowane, które marnowały czas uczestników. nie pokazują swojej
        porodówki, co w innych szpitalnych szkołach zwykle robią i jest bardzo
        przydatne, jesli planujesz poród w tym szpitalu.
        • e-millie techniki oddychania 27.10.06, 09:53
          ja tez chodzilam z mezem do szkoly rodzenia i nie zgadzam sie z opinia, ze w
          czasie poroduk wszystko sie zapomnia - mi bardzo pomgly wczesniej przecwiczone
          na kazdych niemal zajeciach techniki oddychania. pomagaja sie skupic na
          porodzie, zminiejszyc bol (skupiasz sie na oddychaniu, a nie tylko na tym, ze
          tak cie boli) i co najwazniejsze, jak dobrze oddychasz, dotleniasz tez swojego
          maluszka. uwazam, ze warto, ze to wazne i gdyby tak wszyscy mieli pustke w
          glowie rodzac, to szkoly rodzenia nie mialyby racji bytu smile
        • jagna28 Re: szkoła rodzenia w warszawie 27.10.06, 15:43
          Ćwiczeń było nie za dużo. Oddychanie ćwiczyliśmy na jednych zajęciach i według
          mnie to wystarczy. W domu ćwiczyłam i ćwiczę często. Na ćwiczenia nie było czasu
          bo moja grupa miała tak wiele pytań, że musielibyśmy siedzieć tam nie 3 a 5
          godz. Wydaje mi się, że zajęcia z każdą grupą wyglądają troszkę inaczej. Nie
          zdarzyło się, żeby przyszła do nas jakaś nieprzygotowana osoba. Prowadzące
          niezwykle sympatyczne i ciepłe. Na zajęciach o samym porodzie, gdzie omawiane
          szczegóły dostarczały najwięcej emocji potrafiły rozładowac napięcie i chociaż
          troszke nas rozbawić.
          Obawiałam się tylko, że trafia nam się jakieś osoby, które będą zdecydowanie za
          karmieniem piersią albo za porodem bez znieczulenia (takie przegięte w jedną
          stronę). Nic z tych rzeczy. Do naszych pytań i wątpliwości podeszły ze
          zrozumieniem i nie było dziwienia się i krytyki, gdy jedna z dziewczyn
          oznajmiła, że karmić pżna była gadułą i dość często wtrącała jakieś historyjki o
          swojej wyjatkowo rezolutnej córeczce. wink
    • pandeczja Re: szkoła rodzenia w warszawie 27.10.06, 19:21
      a o szkole na czerniakowskiej cos slyszalyscie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka