ebacki 16.02.08, 21:56 BArdzo prosze o opinie na temat tego osrodka. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 16.02.08, 23:22 wyszukiwarka nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
ebacki Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 17.02.08, 12:38 Gratuluje niezwykle blyskotliwej uwagi. Bardzo prosze o opinie osoby, ktore znaja ten osrodek. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 17.02.08, 13:31 Znam miejsce i kilka razy o nim pisałam na forum. Dalej polecam wyszukiwarke, wystarczy wpisać "Ponik". Odpowiedz Link Zgłoś
ebacki Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 17.02.08, 14:36 Z wyszukiwarki skorzystalam zanim zadalam pytanie na forum, to chyba oczywiste. Mialam nadzieje, ze wiecej osob wyrazi swoje zdanie na temat tego osrodka. Ceny nie sa niskie, wiec chcialabym dokonac wlasciwego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
marscha Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 20.02.08, 12:00 Bylismy tam 3 razy ( 2005,2006,2007) na przełomie czerwca i lipca, warunki doskonałe, jezeli chodzi o wyposażenie pokoi,stanadrt wykończenia itp. w roku 2007 na koniec czerwca było dosyć chłodna więc budynek był ogrzewany co dawałao niesamowity komfort szczególnie przy pobycie z dziećmi, w pokoju dvd, sejf i sysetm alarmowy, polecam pokój nr 9 składający sie z dwóch oddzielnych pomieszczeń ( sypialnia i pokój dzienny z aneksem kochennym) a wyceniany taniej niz apartament( możliwy pobyt 2 dorosłych + dziecko) jedyny feler to to , że brak placu zabaw lub innego miejsca w którym dzieci mogłyby sie spotykac, b. blisko do plaży i smacznego jedzenia( bar albatros) polecam i mysle że mimo ceny naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
ebacki Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 20.02.08, 14:41 Bardzo dziekuje za odpowiedz. MAm jeszcze pytanie - czy byliscie kiedys w mieszkaniu jednopokojowym? Pytam, poniewaz w interesujacym nas terminie nie ma juz apartamentow/mieszkan dwupokojowych niestety i troche sie obawiam, ze bedzie ciasno. Oczywiscie tego placu zabaw tez mi bardzo brakuje, ale mam nadzieje, ze W Pogorzelicy beda miejsca, gdzie dziecko mogloby sie pobawic. Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ari-ola Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 20.02.08, 20:41 Byłam i nie podobało mi zupełnie, choć na stronie wygladało interesujaco. Przede wszystkim - brak ogrodzenia, co jest trochę niebezpieczne dla małych dzieci. Brak placu zabaw, i w ogole czegoś w rodzaju własnego terenu. Poza tym miałam pokoj z absurdalnym skosem, który szedł przez cały pokój, o który moje dziecko notorycznie się uderzało (zresztą my też). Jakieś proby pertraktacji, proby zamienienia pokoju - bez szans (choć były wolne pokoje) I tu jest kolejny problem, że nie ma tam na miejscu właścicieli, a tylko pracownicy, niezbyt sympatyczna kobieta i jej maż, którzy krótko mówiąc nie za bardzo przejmują się wczasowiczami Ponika - naprzeciwko zresztą mają swoj własny pensjonat. Prowadzą też wynajem gokartow, które krążą tam nieustannie, co rownież nie jest bezpieczne dla małych dzieci, trzeba bardzo uważać. Nie wiem też czemu zwykłe pokoje nazywa się tam mieszkaniami, podpisuje dziwne umowy najmu... Reczywiscie jest blisko morza, co jest atutem, ale w Pogorzlicy prawie wszystko jest blisko morza Odpowiedz Link Zgłoś
ari-ola Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 20.02.08, 20:43 Aaa zapomniałam dodać, wcale nie takie fajne warunki w pokojach i wyposażenie, przynajmniej w tym moim pokoju - bardzo niewygodne rozkładane tapczany do spania, typu "amerykanka",brak porządnego łózka. Jak na tę cenę, słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 21.02.08, 00:55 To faktycznie cio sie jakos wyjatkowo kiepsko trafiło... My bylismy tam 3 razy, zawsze bralismy mieszkanie dwupokojowe, na parterze jest mniejsze, na pietrze wieksze, ty pewnie byłaś na II pietrze, skoro miałaś skos. Akurat pan, który sie Ponikiem zajmuje zawsze robił na mnie miłe wrażenie, ale tez i nie mielismy nigdy wiekszych problemów. Nie wiem, jak w innych pokojach, w dwupokojowych "apartamentach" - w jednym jest dwuosobowe łóżko, w drugim rozkładane tapczany. jesli chodzi o wielkośc pokoi, to raz byli z nami teściowie w pokoju obok na parterze i pokój był średniej wielkości, nie byl amlutki, ale z dzieckiem faktycznie może troche mało miejsca na podlodze do zabawy. Nie ma placu zabaw, ale w deszczowe dni mozna skorzystać ze świetlicy - piłkarzyki, tenis stolowy, żadne wielkie rewelacje, ale jednak w zeszłym roku była to jakaś alternatywa dla siedzenia w pokoju lub spacerów w deszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 21.02.08, 00:56 Jeszcze co do odleglości od morza, to niestety, nie z każdego ośrodka jest blisko. Idąc w strone stacji kolejowej mija sie mnóstwo ośrodkow, o których mozna powiedziec wiele, tylko nie to, że sa blisko morza. Odpowiedz Link Zgłoś
ari-ola Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 21.02.08, 09:06 Tzn. pecha miałam z pokojem. Ale brak ogrodzenia, placu zabaw, terenu własnego , no to tak tam już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
seala Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 21.02.08, 10:41 Byłam dwa lata temu i też mnie nie zachwyciło. Miejsce nie dla dzieci, co do tej świetlicy - malutka, no i raczej dla starszych, mój dwulatek nie miał tam nic dla siebie. Rzeczywiscie mało bezpiecznie, bez ogrodzenia, co także jest istotne w kwestii parkowania samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 21.02.08, 13:58 Zgadza się, ze tych rzeczy brak - fajnie chociaż, ze jest tam ten lasek - gdzie dzieci fajnie sie bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
marscha Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 10:47 oczywiście wszystko jest względne i zależne od oczekiwań, ponik nie jest ośrodkiem , lecz są to mieszkania wakacyjne, , stąd brak infrastruktury wokół, trzeba pamiętać tez o tym ,że budynek leży w środku lasku dzielącego miejscowośc od wydm , do morza jest ok 30 m w linii prostej, myśle że ogrodzenie ponika wiązałoby się po prostu z wycinka drzew , które nadają specyficzny klimat i dają cien wokól, co do zarządców, niegdy nie było z nimi problemu i w moim odczuciu trudno ich uznac za niemiłych, pierwszy raz w 2005 r. byliśmy w pokoju nr 13 który miał skosy, bylismy wtedy z jednym dzieckiem i wielkość pomieszczenia była odpowiednia, ( było tam łóżkoi małżenskie oraz rozkładany tapczan) cały czas twierdze , że dla osób lubiących spędzać wakacje ze swoja rodzina , niekoniecznie nastawionych na dodoatkowe towarzyustwo, a ceniących sobie bliskośc morza i komfortowe warunku mieszkaniowe ( ogrzewanie!!!) ponik jest bardzo dobrym wyborem Odpowiedz Link Zgłoś
seala Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 11:46 Ale czy ogrzewanie to taki komfort? Dla mnie, zwłaszcza odkad jeżdzę z dzieckiem, jest to absolutny standard i innych niż ogrzewanych miejsc, nie wybieram. A ogrzewanych jest bardzo duzo. 30 metrów do morza, chyba troszkę przesadziłaś. Owszem jest blisko morze, ale nie zejście na plażę. Do zejscia jest troszkę dalej, ale to kwestia kiku minut. I nie przesadzałabym z tym komfortem - normalne, standardowe wyposażenie. No chyba, że takie wrazenie wywarł na Tobię sejf Poza tym trochę przesady jest w stwierdzeniu, że budynek leży w środku lasku, co może nasuwać mylne wyobrażenie. Równie dobrze można napisac, że budynek lezy przy drodze, wokół są i to blisko liczne pensjonaty. Fajnie, ze Tobię się podobało, no ja akurat mam inne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 12:33 > 30 metrów do morza, chyba troszkę przesadziłaś. Owszem jest blisko > morze, ale nie zejście na plażę. Do zejscia jest troszkę dalej, Chyba przesadziłaś Zejscie jest tuz przy Poniku, a główne zejście na plażę jest kilka minut drogi dalej. ja tez okreslilabym , że jest w lasku, nie w lesie, ale własnie w lasku, na terenie zadrzewionym w kazdym razie, i dzieci moje i innych wczasowiczow fajnie sie tam bawiły. Polozenie jest ciche, przynajmniej w czerwcu i na przelomie czerwca i lipca - pewnie w pełnym sezonie jest glosniej. Ja jestem naprawdę wrażliwa na halasy i tam bylo dla mnie cicho. Wadą jest wymieniony brak ogrodzenia (lasek nie należy juz do wlaścicieli budynku) i placu zabaw na terenie. Standard pokoi i wyposażenie jest dobre. Mieszkania dwupokojowe sa obszerne, trójka moich dzieci swobodnie się tam mogła bawić. Telewizor mogłby byc wiekszy, ale fajnie że jest odtwarzacz DVD - mozna puszczać dzieciom przywiezione ze soba bajki. jak dla mnie, nie jest to ośrodek idealny, ale z tych, w których byłam - najbliższy ideału Odpowiedz Link Zgłoś
marscha Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 12:49 nie wdając się w zbędne dyskusje śmiem twierdzić , iz ogrzewanie w środku kalendarzowego lata nad polskim morzem nie jest standartem, wręcz przeciwnie wiele budynków nie posiada w ogóle instalacji co , co po ziemie zazwyczaj czuć nosem, a co do odległości , w 2007 r. otwarto wejście na plaże tuz przy poniku i 30 m nie jest przesadą, Odpowiedz Link Zgłoś
ebacki Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 15:02 Dziekuje za wszystkie opinie. Zdecydowalismy sie na ten wyjazd. Mam nadzieje, ze mimo wszystko bedziemy zadowoleni, chociaz nie ukrywam, ze po przeczytaniu niektorych postow mam sporo watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
seala Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 15:09 Aaa, nie wiedziałam, że w 2007 roku otworzono wejscie tam. Ja byłam tam rok wcześniej i jak napisałam - więcej nie zamierzam. Niemniej dalej będę twierdzić, że nie jest to 30 metrów, niemniej rzeczywiście jest blisko Jeśli chodzi o ogrzewanie to tak jak wcześniej pisałam, ja ZAWSZE wybieram pensjonaty z ogrzewaniem i nie jest to naprawdę żaden wyczyn znaleźć taki ośrodek. Nie ryzkowałabym pobytu z małym dzieckiem nad naszym morzem w domu nie ogrzewanym. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 16:10 Wiesz, moze nie jest wyczynem znależc miejsce z ogrzewaniem, ale jednak trudno jest znależc takie, ktore spełnia ileś tam kryteriów naraz (odpowiedni standard budynku i pokoi, wyposażenie, bliskość do morza, lagodne zejście na plażę, przyjemne otoczenie, blisko do miejsc gdzie mozna cos zjeść, blisko rozrywek). Dla mnie Ponik jest bliski ideału, choc oczywiście ideałem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ari-ola Re: Ponik Pogorzelica-czy ktos byl? 22.02.08, 22:58 marscha, nie wiem w jakim wieku było twoje dziecko, może niemowlęcym, to skosy tak bardzo nie przeszkadzały. Ale ja byłam w ruchliwym dwulatkiem i naprawdę nie było dnia, żeby się nie uderzył. I tak jak mówię, były wolne pokoje (czerwiec), tłumaczyłam to tej kobiecie, ale nie było za grosz z jej strony dobrej woli. Odpowiedz Link Zgłoś