Dodaj do ulubionych

Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄSK ?

10.01.07, 09:10
Nie, nie pomyliłam adresów - pls nie przerzucajcie mnie, póki co chociaż
na 'Zakupy', dobrze ?

Chyba jednak jest tu nas wiecej.. smile

No to ad rem- czy mozecie doradzić gdzie najlepiej się udać - sama nie noszę
okularów, wiec pojęcie mam znikome, a chciałabym Małej wybrać wygodne, no i
ładne oprawki smile)
Skoro już musi nosić, biedna, ehhh....

Warto do tych sieciówek, co to na pasażach galerii handlowych się znajdują,
czy lepiej do optyka (ale którego??) jednak?
Doradźcie coś, proszę smile

Obserwuj wątek
    • aska2000 Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 10.01.07, 10:33
      Podciągam!
      • tuptus001 Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 10.01.07, 11:29
        Całkiem duży wybór oprawek dla dzieci widziałam w Vision Express. Ceny
        zróżnicowane.
        • anilewel Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 11.01.07, 22:15
          Ja mojemu Maluchowi (14 m-cy)we wrześniu wyrabiałam okularki w sklepie
          optycznym w centrum M1 w Zabrzu (nie pamietam nazwy sklepu). Wyboru
          oszałamiajacego nie mieli, ale te oprawki które były naprawdę godne polecenia
          (szerokie "noski" silikonowe, zakrecane za uszka uchwyty, lekkie i wytrzymałe -
          sama je zakłada i sciąga, a okularki jeszcze się trzymają). Osobiscie Vission
          nie polecam - raz ze względu na ceny, a dwa na jakość (miałam wyrabiane tam
          okulary, które non stop się rozkręcały). Uważam, ze bazują głównie na reklamie,
          natomiast solidnośc żadna...no i te ich ceny sad
          • anilewel Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 11.01.07, 22:18
            A...dodam jeszcze, że Maluchowi nie warto kupować drogich oprawek, z tego
            względu, że głowa i oczy rosną, zmienia się zatem rozstaw źrenic i za jakiś
            czas trzeba będzie wyrabiać nowe okularki...a wiele optyków nie chce zakładać
            nowych szkieł do starych oprawek.
    • gabrysia_s Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 12.01.07, 13:59
      Tylko nie Vision Express!!!
      Naprawdę na te oprawki moga dawać nawet 99% rabatu i tak wyjdą na swoje. Jakość
      beznadziejna a wysokie ceny.
      Nie wiem skąd dokładanie jesteś. Mogę Ci polecić 2 optyków w Zagłębiu - w
      Bedzinie na Małachowskiego i w Sosnowcu w pasażu na Warszawskiej (za Muzą).
      W Będzinie robiłam okulary synowi 2 lata temu, mieli bardzo duży wybór
      oprawek dziecięcych, potrafią dobrać i odpowiednio dopasować. W Sosnowcu
      robiłam w tym roku i też jestem zadowolona, ale tam musisz pytać o dziecięce,bo
      salonik jest maleńki i sporo maja pochowanych.
      Wiem że jest też doskonały optometra w Pyskowicach, ale nigdy tam się nie
      wybrałam bo dla mnie trochę za daleko, dlatego nie znam adresu.

• tolka11 Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 12.01.07, 17:38
        Mój Miłosz nosi okulary od 10 m-ca życia. Kupuję w Fielmannie. Cena: matalowe
        oprawki, plastikowe szkła z antyrefleksem ok. 270 zł. W tym jest już 10 zł
        ubezpieczenia. Zdarzało nam się zniszczyć czy zgubić oklulary i następne
        kosztowały tylko nowe ubezpieczenie czyli 10 zł. jakość okularów doskonała.
        • gabrysia_s Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 12.01.07, 18:25
          tolka11 napisała:

> Mój Miłosz nosi okulary od 10 m-ca życia. Kupuję w Fielmannie

A gdzie jest taka sieć?
          • aammsstt Re: Duży wybór okularków/oprawek dla dzieci - ŚLĄ 12.01.07, 18:32
            A w Zabrzu koło McDonalds'a jest optyk. Tam jest mnóóóóóstwo dziecięcych
            oprawek w całkiem przystepnych cenach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka