Dodaj do ulubionych

Wieczor turecki z Itaka-opinie

02.07.07, 09:11
na wieczór turecki wyjezdzasz juz o 16.15 ( pisze o wycieczce faktultatywnej
z
itaka wliczonej w wyjazd niby gratis) wiec z popoludniowego plazowania nici.
powrót jest przed 24 ale wiekszosc czasu spedzasz w autobusie :((((

najpierw jedzie sie kawal drogi zeby przez 15 minut poogladac jakis wodospad.
widok ładny ale ludzi tyle ze ciezko zrobic ładne zdjecie.

nastepnie wioza ludzi na pokaz mody skórzanej do sklepu gdzie kurtka skórzana
kosztuje 1000 euro wiec wiadomo, ze nikt nic nie kupi.
no wiec znowu strata czasu.

do restauracji na wieczór turecki dojezdza sie przed 20.
i tak:
lokal ciemny, duszny, zbyt tłoczny no i zadymiony papierosami.
kolacja (w formie szwedzkiego stołu) nic specjalnego.
napoje oczywiscie dodatkowo płatne (i nie musze dodawac ze dosc sporo).
sam pokaz .... no co kto lubi.
jedyne co mi sie podobało to pokaz tanca brzucha w meskim wykonaniu.
dla mnie REWELACJA.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ab Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:33
      omawiany wodospad www.foto.busterpro.com/zoom_image.php?id_phot=237
      • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 02.07.07, 11:50
        tak zgadza sie to ten prymitywny wodospad zgroza
      • Gość: edyta Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:04
        jak zwykle się nie otwiera
    • Gość: Ola Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.rkt.am.lodz.pl 02.07.07, 15:01
      Z Turkami trzeba się targować!! Jeżeli nic nie kupisz, oni i tak są
      uśmiechnięci. Nasz przykład: piękny kożuszek, cenana początku 1675 euro, na
      koniec 450 euro. Nie szkodzi, że to dla nich była strata czasu, bo niestety nie
      kupiliśmy go, ale wszystko odbyło się w bardzo miłej atmosferze przy Turkish
      tea i raky.
      A taniec brzucha w wykonaniu pana wg mnie lepszy niż w wykonaiu pani.
      • Gość: andriej Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 02.07.07, 15:49
        Czy może kto wie w jaki dzien tygodnia odbywa się noc turecka którą mamy w
        cenie?
        • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 02.07.07, 15:59
          wieczor turecki odbywa sie w sobote
          • Gość: mikka30 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 16:40
            i poniedzialek,ale my go sobie darowalismy
    • Gość: Przemo Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.chello.pl 02.07.07, 21:17
      Wieczor turecki to strata czasu Jedzenie o trzy klasy gorsze niz w hotelu
      Wszystkie napoje platne - szklanka coli 3Euro piwo 4Euro A bezczelnosc kelnerow
      zbierajacych napiwki siegnela dna Kto byl to widzial:)))
      Pozdro
      • Gość: colin Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:29
        P O R A Ż K A tak samo jak cała itaka
    • ewcia1980 dorotawilk1 02.07.07, 21:34
      przepraszam ale czy ty mnie cytujesz czy jak??
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=56731720&a=64592353
      bo to troche tak nie za bardzo kopiowac czyjes słowa i podpisywac sie "moja
      opinia"
      nie sadzisz??
      • ewcia1980 Re: dorotawilk1 02.07.07, 21:34
        link raz jeszcze
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=56731720&a=64598429
        • kamilpilch Wieczor turecki z Itaka-opinie 02.07.07, 21:41
          ewciu niewazne czy kopiuje ktos czy nie liczy sie fakt,ze wieczor turecki z
          Itaki jest do bani i nie ma sie co obrazac
          • ewcia1980 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 02.07.07, 21:54
            kamilpilch napisał:
            > ewciu niewazne czy kopiuje ktos czy nie liczy sie fakt,ze wieczor turecki z
            > Itaki jest do bani i nie ma sie co obrazac

wiesz, nie obrazam sie tylko uważam, ze nie powinno sie uzywac czyjejs
            wypowiedzi jako swojej i tyle.
            co innego cytowac.

a co do wieczoru - to jest do bani.
            wkoncy sama to opisałam.
    • Gość: justyna Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:01
      na wieczorze greckim wino było podawane w dzbanach gratis i nie było żadnego
      dodatkowego pokazu skór itp.
      • Gość: gość Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.07, 22:25
        ludzie teraz tak do zimy będziecie jęczeć?
    • kolberger Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 02.07.07, 22:47
      wieczor turecki z Itaki jest wliczony w koszta wycieczki.Koszt bagatela wartosc
      150 zl od osoby tak mam w umowie. Ladnie nas naciagneli przeciez w kazdym innym
      biurze tureckim ten kto chce ma taki wieczor za 20 euro all z pelnym jedzeniem i
      piciem i bez jazdy po sklepach.To jakis absurd na co pozwalaja sobie nasze
      krajowe biura podrozy. Ja wiem jedno na taki tandetny wieczor napewno nie pojde
      bede dzwonil do Itaki i probowal zamienic na cos innego chociazby laznie turecka
      Hamman lub zwrot kosztow.
      • Gość: mała Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:38
        powiedzcie mi jedna rzecz wieczór turecki ma kazdy wliczony w swoje wczasy czy
        to w zależności od hotelu.
        Ja nic takiego na temat wieczoru tureckiego nie słyszałam ,że mam wliczony w
        cene , nikt mnie nie poimformował .
        • kamilpilch Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 03.07.07, 08:37
          Nie wiem czy kazdy ma wliczony wieczor turecki i nie jest to zalezne od hotelu
          lecz od biura podrozy. Sprawdz co stoi w dokumencie podrozy.
          Jade z BP Itaka i ja mam to wymienione,ze wieczor turecki jest wliczony w pobyt
          o wartosci 150 zl.
          Przyznaje,ze podstepna ta Itaka ´nie pytajac sie nawet czy ktos sobie taki
          wieczor zyczy
          • Gość: mała Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:13
            sprawdziłam nie mam tego wliczonego w cene ufff
            dzieki za informacje
            • kamilpilch Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 03.07.07, 09:36
              a z jakim biurem lecisz? z Itaka?
              • Gość: mała Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie do kamilplich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:49
                tak z itaka lece
          • ewcia1980 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 03.07.07, 09:44
            kamilpilch napisał:
            > Przyznaje,ze podstepna ta Itaka ´nie pytajac sie nawet czy ktos sobie taki
            > wieczor zyczy

Ale na ten wieczór turecki, jak ktos nie chce, to wcale nie trzeba jechac.
            To niby taki gratis (hahaha) od biura podrózy.
            Jak ktos sie decyduje to juz na miejscu zapisuje sie u rezydentki na wyjazd a
            jak nie chce to nie jedzie.
            I generalnie odradzam ta super-ekstra-rewelacyja-gratisowa wycieczke

pozdrawiam
            Ewelina
            • Gość: Ola Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.07.07, 09:57
              My też byliśmy z 8-miesięcznym dzieckiem i jeszcze w Polsce wiedzieliśmy, że
              sobie tą imprezę darujemy.
              No ale z drugiej strony jak coś jest niby gratis, to nie może być najwyższych
              lotów...
              Pozdrawiam.
            • kamilpilch Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 03.07.07, 10:30
              gratis,a obawiam sie,ze wcale nie gratis tylko my placimny za to,bo napisane
              jest koszt 150zl.Wolalbym ta kwote przeznaczyc na cos innego lub wybrac sobie
              samemu taka wycieczke jaka bede uwarzal.A swoja droga skad oni tzn.Itaka biara
              takie kosmiczne ceny? Za takie barachlo bez napojow licza sobie dumna cene
              150zl.
              Pewnie,ze nie musze na ten wieczor jechac i nie pojade.
              • Gość: E.K. Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 83.136.224.* 03.07.07, 12:08
                Część z was jeszcze nie wyjechała a co za tym idzie nie widziała a już wie że
                wieczór turecki jest do bani. Fajne podejście do sprawy. A po za tym, czy
                wszyscy jedziemy w to samo miejsce i dla wszystkich hoteli w okolicy jest ten
                sam pokaz?

Pozdrawiam.
                • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 03.07.07, 12:20
                  Lepiej byc wczesniej wystarczajaco poinformowanym i porownac opinie niz pozniej
                  tracic czas /jazde po sklepach/ i co najwazniejsze spora kase na napoje jak i
                  tak w hotelu ma sie all. Wiec niech wpisuja sie osboby,ktore byly zadowolone z
                  takowego wieczoru opisujac gdzie to bylo w jakim lokalu lub remizie wiejskiej
                  jak przebiegal taki wieczor co bylo do jedzenia i ile kosztowaly napoje.
                  O ktorej byl wyjazd z hotelu i powrot,aby zastanowic sie czy warto jechac na
                  taki wieczor?
                  • Gość: BelYaal Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.centertel.pl 03.07.07, 12:46
                    A na miejscu nie mozna zamienic tej biby na jakas inna wycieczke nawet tracac
                    niby na wartosci?
                    • Gość: mikka30 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.icpnet.pl 03.07.07, 19:59
                      ludzie jakie gratis, ja rezerwujac wakacje w styczniu mowie pani ,ze chyba zle
                      policzyla ,bo mielismy 30% znizki,a pani odpowiada,ze nie,bo musi doliczyc 150
                      zl za wieczor turecki,.Wiec jaki to gratis pytam? Chcialam na miejscu zamienic
                      na cos innego nie dalo rady,wiec moje pieniazki przepadly ,bo z wieczoru nie
                      skorzystalam.
                      • Gość: jaarekl Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.torun.mm.pl 03.07.07, 22:17
                        Nie przejmuj się, mnie przy każdym wyjeździe przepada kupa kasy, bo wykupuję
                        all inclusive, a mimo to ani razu nie zalałem się "w trupa" - moze wreszcie
                        czas to zmienić ;-)))).
                        • Gość: mała Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:46
                          Nie wyobrażam sobie jak mogła wam doliczyć kobieta w biurze gratisowy wieczór
                          turecki?! Ja zamawiając nie miałam takich problemów (Itaka) kobieta mnie na nic
                          nie namawiała,po prostu zamówiłam wakacje z all i to wszystko. Jeśli trafiłabym
                          na taka sytuacje po prostu opuszczam to biuro i kończę z nim współprace i tyle .
                          To wszystko zależy od biura podróży, na które się trafi.
                          Moje jest ok jak zarazie
                          • Gość: zenia Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 194.127.8.* 04.07.07, 12:50
                            nikt nikogo nie namawial. po wykupieniu wycieczki jest napisane,ze w tym jest
                            wieczor turecki wartosc 150zl
                            • Gość: Petros Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.vigo.com.pl 04.07.07, 13:15
                              Ale nikt nikogo nie namawia, tan "gratis" jest wliczony w koszt wycieczki.
                              Jeżeli ktoś mówi że musi jeszcze doliczyć te 150 zł to znaczy że oszukuje.
                              A kasę bierze do kieszeni ...
                              • Gość: zenia Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 194.127.8.* 04.07.07, 13:17
                                nie wiem jak to jest naprawde nic nie musialam doplacac,ale jednak jest wpisane
                                wieczor turecki o wartosci 150zl
                                placilam w Itace cene wycieczki jaka byla podana w katalogu czy internecie wiec
                                jak to jest naprawde?
                                • Gość: Petros Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.vigo.com.pl 04.07.07, 14:07
                                  Tak jak pisałem, wliczone w koszt wycieczki.
                                  Poza tym ten wieczór turecki nie jest tak całkiem gratis,za napije trzeba płacić.

Ktoś już o tym pisał, że można na miejscu kupić taką wycieczkę za 20 Euro z ALL.
                                  • Gość: hmmm Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:21
                                    czyli jak mam wyszczególnioną w dokumetach tę wycieczke to znaczy ,ze mi ja
                                    wrzucili w koszta tak ?? i mam ja niby gratis !!!???
                                    • stokrotka_123 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 04.07.07, 14:45
                                      Tydzień temu wróciłam z rodzinką z Turcji, bylismy z Itaką w hotelu Sultan
                                      Sipahi i za jedyne niedociagnięcie (żeby nie nazwać tego gorzej)biura uważam
                                      nasz wieczór turecki który wyglądał tak:
                                      wyjazd z hotelu 15:30, ok 18 byliśmy w antali przy wodospadzie (to było w tym
                                      wszystkim najciekawsze) 20 min na foty i dalej w drogę do fabryki skór, tam
                                      krótki pokaz i oczywisie możliwość zakupów, skóry przepiekne, ale ceny
                                      kosmiczne, sprzedawcy mamrotali pod nosami bo nasza grupa nic nie kupiła,
                                      z tyłu za fabryką w ogromnej sali, pachnącej lekko stęchlizną, spęd ludzi, za
                                      drinki oczywisicie trzeba było płacić (można było wykupić all na drinki u
                                      rezydenta, w moim przypadku 10euro x 4, dla ciekawostki za 45 euro bawiliśmy
                                      się całą rodzinką na raftingu, lunch w cenie), gdy wyciągneliśmy dla dzieci
                                      wodę z plecaka zaszczycił nas swoją obecnością sam Boss tego lokalu.....
                                      stoły zastawione suto ale jakoś to wszystko nie świeżo wyglądało, budyń był
                                      nalany do odrapanych misek na których siedziały muchy,
                                      same występy takie sobie (ok 2 godz.), najciekawszy był dośc krótki taniec
                                      brzucha,
                                      po zakończeniu zauważyłam jedno, że najbardziej rozbawieni wychodzili Ci co
                                      mieli wykupionego alla na drinki:-)
                                      w trakcie imprezy robili nam zdjecia, szt. kosztowała 3 euro, 10 za zdjęcie na
                                      talerzyku z fajansu,
                                      do hotelu wróciliśmy ok 1 w nocy,
                                      naprawdę żałowaliśmy, że zmarnowaliśmy w ten sposób całe popołudnie i wieczór:-(
                                      nasi znajomi którzy byli w inny dzień na tej imprezie (można jechać w sobotę
                                      albo poniedziałek) mieli dodatkowe atrakcje, kierowca nie znał trasy,
                                      pobłodzili i do wodospadu jechali 3,5 godz. pokazu już nie mieli, tylko mogli
                                      kupować, na sali gdzie miał odbywać się wieczór brakło prądu, po omacku
                                      nabierali jedzenie, nie było klimy, ale w sumie skorzystali, bo w rezultanie
                                      przewieźli ich do innego lokalu, podobno lepszego i w ramach rekompensaty mieli
                                      drinki free, do hotelu wrócili po 2 w nocy:-)
                                    • Gość: zenia Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 194.127.8.* 04.07.07, 15:15
                                      dokladnie tak jest niestety.wiem chamstwo do potegi!
                          • Gość: edyta Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:04
                            i niby itaka jest ok?? jezu dziecko ja ty czytasz przeciez to właśnie ona
                            ukrywa te wieczór w koszcikasz . lacisz za to płacisz.
                • Gość: edyta Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:02
                  chyba lepiej widzieć co nas czeka i pojąć swiadomie decyzje niż potem udzielać
                  rad
    • Gość: joasia Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.autocom.pl 05.07.07, 17:04
      Zgadzam się w całokształcie.Każdy sie łapuje na ten Wieczór...no bo jak w cenie
      to czemu nie skorzystac.Takie biuro jak Itaka nie powinno imać się takich
      pseudomarketingowych chwytów i albo w cenie zaprowponować coś lepszego,albo nic.
      • jaarekl Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 05.07.07, 17:14
        Masz rację, pomysł z wieczorem tureckim jest fatalny, szczególnie dla ludzi,
        którzy mają all inclusive, poza tym wiele hoteli organizuje taki wieczór w
        ramach animacji i nie ma sensu go powtarzać. Do tej pory w czasie wyjazdów z
        Itaką w ramach promocji miałem wycieczki; z Kemer do Pammukale, z Side do
        Kapadocji, z Bodrum rejs na wyspę Kos i były to bardzo udane wyjazdy, a z
        wieczoru tureckiego na pewno nie skorzystam.
        • Gość: edyta Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:06
          jak to załatwiałes ??? urokk osobisty czy co??? kapadocję z itaki miąłę sw
          ramach wczasów . To mam pytanie ile za nie płąciłes bo gratis to napewno nie
          było Licza sobie słono 90 eoro..no 89
          • Gość: admoto Re: Jak on tańczył! IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.07.07, 22:29
            Wieczór beznadziejny,gdyby nie fantastyczny taniec brzucha w
            wykonaniu(meskim?!)wszystkie kości osobno-to byłby stracony wieczor. A tak jest
            co wspomonac
          • jaarekl Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 09:06
            Wycieczkę do Kapadocji (dwudniową) dostałem gratis za wczesną rezerwację w 2002
            podczas pobytu w hotelu Dosi w Side. W tym czasie Itaka sprzedawała wycieczki
            razem z biurem Ving, potem Ving wycofał się z Polski i od tego czasu jest Nowa
            Itaka.
    • Gość: Bo.Ka Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 193.109.212.* 06.07.07, 09:51
      A cóż to jest za darmowy wieczór, jeżeli kosztuje 150 zł i na dodatek traci się
      kolację i napoje gratis w hotelu. Dla mnie to kpina. Lecę do Alatimya Village w
      Kemer za niecały tydzień i przyznam szczerz, że na wieczór raczej sią nie
      wybierzemy, hyba że organizoany z tej miejscowości będzie miał inny scenariusz
      niż opisywny na forum.
      • Gość: zuza Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:30
        Jeśli "tracisz" kolację i napoje w hotelu jadąc na wieczór turecki to poproś w
        recepcji o paketlunch (tak jak przy wyjeździe na wycieczki) albo niech ci
        zwrócą w lirach za niezjedzone danie. Ty się dorobisz, hotel zbankrutuje.
        Ludzie siedźcie w domu i nie róbcie nam Polakom obciachu.
        • Gość: Bo.Ka Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 193.109.212.* 06.07.07, 14:35
          Obciach to nam robią biura. A mi chodzi o to, aby ne robiono z nas turystów
          matołów, jak to wszystko mamy gratis. Zamieniam kolację w hotelu na kolację w
          knajpce i to pod przymusem, bo muszę za nią zapłacjić, a ktoś mi wmawia, że mam
          to za darmo.
          Zastanów się więc zanim coś napiszesz.
          • kolberger Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 14:44
            Bo.Ka popieram Ciebie w pelni
            Zuza wypisuje takie bzdety,ze glowa mala.
            Ludzie czy Itaka oszalala biorac od nas 150zl i wypisujac "wieczor turecki w
            wysokosci 150zl" to przeciez istna kpina.Jak mozna byc tak podlym i wyrachowanym?
            Za te 150zl objezdzasz wioski zachacuajac o hurtownie itp.a na koncu wezma
            ciebie do jakiejs szopy dadza pere ochlapow niepierwszej swiezosci a do tego
            jeszcze skasuje za napoje.To tylko jest podobne do naszych biur krajowych.Na
            zachodzie to turysci by sobie na takie "tanie" chwyty nie pozwolili.
        • Gość: zuza Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:36
          hej zuza, to jest nas dwie?????
          • Gość: Tomek Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:08
            Ludzie, czytajcie umowy, sprawdzajcie za co płacicie i przestańcie wreszcie
            miec pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Przecież nikt nie każe Wam
            jechać z Itaką, sa inne biura, które możecie wybrać, a skoro podpisaliscie
            umowę to zaakceptujcie jej warunki.
            • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 15:31
              Wiesz co ja mialam katalog dzwonilam na infolinie przemila pani wszystko
              wytlumaczyla co i jak ze szczegolami i zarezerwowalam wczasy
              wplacilam zaliczke,a po kilku dniach przyszly dokumenty i tam bylo napisane,ze
              jest wieczor turecki wliczony w cenie a wartosc jego 150zl pomyslalam fajnie cos
              jest gratis,lecz nie tak do konca,krok po kroku dowiedzialam sie,ze Itaka
              wlasnie robi takie przekrety naciagajac turystow.
              Tak sie nie robi.
              Itaka jest biurem bez skrupulow majacym klienta po wplaceniu zaliczki jako nic.
              Dzwonilam majac kilka pytan zawsze bylam lekcewazona i panie byly niby nie
              zorientowane.
              Lece pierwszy i ostatni raz z Itaka
              • Gość: zuza Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 16:05
                dziwne, ja wiedziałam, że zniżka jest pomniejszana o wartość wycieczki czy nocy
                tureckiej, właśnie pani na infolinii dokładnie mi to omówiła, takie były
                warunki uzyskania tej zniżki, nie musiałam się na to zgodzić, ale wtedy
                musiałąbym wybrać inne biuro, a prawda jest taka, że każde inne biuro / no może
                poza GTI w krótkim okresie/ miało podobne lub nawet te same oferty hotelowe
                znacznie znacznie drożej. Zanim sie zdecydowałam, to dokładnie sprawdziłam
                Orbis, Triadę, Neckermanna, TUI, Scan Holidey, Exim, Jett i chyba coś jeszcze
                • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 16:37
                  Niestety pani z infolini nie wspomniala mi ani slowa o wieczorze tylko
                  zachwalala uroki Turcji itp.
                  "Kwiatki" wyszly dopiero po czasie
                  • jaarekl Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 17:35
                    Jakie "kwiatki"?
                    Wystarczyło (ze zrozumieniem!!!) przeczytać regulamin promocji "marzenia w
                    cenie spełnienia" i dowiedziec się, że rabat za wczesną rezerwację składa się
                    ze zniżki kwotowej i wycieczki lokalnej. I albo ktoś sie na to godzi, albo nie.
                    Najłatwiej teraz zwalać winę na kogoś.
                    • dorotawilk1 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 22:26
                      ktos juz wczesniej napisal
                      "ludzie jakie gratis, ja rezerwujac wakacje w styczniu mowie pani ,ze chyba zle
                      policzyla ,bo mielismy 30% znizki,a pani odpowiada,ze nie,bo musi doliczyc 150
                      zl za wieczor turecki,.Wiec jaki to gratis pytam?"

no wlasnie
                      • jaarekl Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 06.07.07, 23:37
                        Czy Ty naprawdę nie potrafisz zrozumieć najprostszych wyliczeń?
                        Przecież nikt w regulaminie promocji nie pisał, że wieczór turecki jest gratis -
                        jest on jednym z dwóch elementów rabatu - drugim jest zniżka kwotowa, przy
                        cenie wyjściowej wczasów - 3000 PLN wyglądalo to tak:

3000 PLN x 30% => 900 PLN - 150 PLN = 750 PLN
                        cena x zniżka promocyjna =>kwota zniżki - wartość wycieczki = kwota rabatu
                        lokalnej

czyli za wczasy płaci się: 3000 - 750 = 2250 PLN i dodatkowo można pojechać na
                        wieczór turecki.
                        Jeżeli komuś taka promocja nie pasuje to idzie do innego biura i narzeka.
            • Gość: dzekson2 Re: do tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 14:12
              całkowicie się z tobą zgadzam nie przeczytają umowy a potem mają pretęsje do
              całego turnusu a to pokój za mały to basen za płytkim morze za daleko albo na
              wycieczce nie dadzą napojów masz problem wez swoje ze sobą jeszcze nie zdazyło
              mi się zeby mi ktoś uwage zwrócił jak ktoś sie przyczepi mówię ze to
              bezglutenowe i wszystko jest spokojnie załatwione
              • Gość: gość portalu Re: do tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 07:24
                Wreszcie mądre słowa, a tak na prawdę to za ten wieczór turecki nie płacimy,
                jest to gratis i co za tym idzie objazd po sponsorach mniej lub bardziej
                wyrafinowanej kolacji + pokaz. Nie mogę jednak uwierzyć, że którakolwiek ze
                sprzedających stwierdziła iż musi doliczyć 150 za wycieczkę. Takiej opcji nie
                ma.Przeliczcie wszystko jeszcze raz i spokojnie przeczytajcie umowę. Dzekson2
                ma tu rację, nie róbmy problemów tam gdzie ich nie ma. Chcesz jechać- jedziesz,
                nie chcesz- nie jedziesz i udanego urlopu dla wszystkich , a szczególnie tych,
                którzy będa w sierpniu w Club Side Coast ;)
                • Gość: edyta Re: do tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:45
                  pozdrawiam was wszystkich jadących do club side coast- cudownie tam
                  było ......chciałabym jeszcze- bałam sie przed wyjazdem czytając okropne opinie
                  na forum wiedziałam jednak że z wieczoru nie będe korzystać. przeciez nie
                  musze. Czy wszystko co w cenie nalezy beać? nie. nie dla tego też decydowąłm
                  się na ten hotel i na itakę. Na wieczór nie pojechałm i bardzo się ciesze .
                  Jest faktyczna klapą i nie chodzi tu o jazdę po sklepach lecz o poziom
                  wystepów. Podobno niziutki. Zostałam na basenie i chłodziłam się piwkiem w
                  wodzie o temperaturze 40 prawie stopni:) raj na ziemi. Tęsknię - i to bardzo.
                  MAm nadzieję z epo waszych wypowiedziach itaka nie zrezygnuje z tego hotelu w
                  przyszłym roku bo bardzo bym rozpaczała:)
    • Gość: jar Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 17:03
      Byłem na wieczorze Turecim - z Itaka - fakultet w miescie duchów (Koyakoy)
      Taniec brzucha w damskim i męskim wykonaniu supr wart zobaczenia.
      Nie było objezdżania sklepów - napoje zawsze sa płatne - nie tylko z Itaką ( na
      faklultetach w Scan Holid takze w ubiegłym roku.
      Miałem ten wieczór oczywiście z rabatu i chyba byłym kompletnie stuknięty
      gdybym dochodził czy pobrano ukryta opłatę.
      Rzeczywiście przentowane tu podejście do życia niektórych powoduje że potrafią
      się cieszyć ciagle węszą bo układ działa (IV RP)
      Jedzenie było swieże
      • Gość: dzekson2 Re: do jar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 06:16
        ty to chyba jesteś podstawiony przez itake takie bzdury wypisujesz?
        s16.bitefight.onet.pl/c.php?uid=52990
        • Gość: jar Re: do jar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 08:04
          Mam prwo do własnych opini.
          Co jest bzdurą - na wieczór Turecki wyjżdzaliśmy o 18.45 z Holtelu Majesty
          Tuana ( i nie było objżdżania), rzeczywiscie wożą po centrach jubilerskich, czy
          ze skórą na wycieczkach (Pamukkale, Dalyan). Co jest bzdurą - że napoje zawsze
          są płatne ?
          Byłem z Itaką po raz pierwszy bardzo się bałem jechaliśmy z dziećmi, po
          przygodach z hotelu Side Coast spodziwałem się najgorszego.
          Wróciłem bardzo zadowolony ( hotel wręcz luksusowy - bar w wodzie w basenie,
          duży pokój ... opisałem na portalu wakacje.pl)
          Polacy są ciągle niezadowoleni, oczekiwania mają kosmiczne - u nas rezydentka
          nawet była podczas kwaterowania, a ze Scanem w ubiegłym roku nie.
          Dlaczego mam nie napisać że mi się podobało.
          Historie z Side Coast , przed 3 tygodniami koszmar, teraz ekipa wróciła i piszą
          że pokoje nie takie małe , hotel super, z rezydent prowadził rodzinę do pokoju.
          Ludzie opisali mnie to cieszy, ale jak zadowolenie to bzdury piszą jak się
          czepiają nie widomo czego to ok.
          Czytając to forum widzę ile osób jeszcze wyjedzie i nie chcę żeby przeżywali
          przed wyjazdem tego co ja Niech pojadą wrócą , sami zobaczą
          W Polce forum to licytacja niezadowolonych -
          Za opóźnienia wylotów nie odpowiada BP ale linia i z roku na rok będzie co raz
          gorzej w związku z tłokiem w przestworzach , ostatnio publikowany był raport
          KE stwierdza że za 5 lat opóźnienia w lotach REJSOWYCH będą średnio po kilka
          godzin.
          • Gość: dzekson2 Re: do jar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 04:33
            a to sory nie jesteś z itaki zwracam honor
    • Gość: Bo.Ka Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 193.109.212.* 07.08.07, 14:07
      Byliśmy na wieczorze tureckim 26.07 z hotelu Alatymia. Wyjazd 0
      16.30 bezpośrednio na miejsce imprezy bez rzadnych dodatkowych
      atrakcji typu sklepy , hurtownie itp. Pytaliśmy przed wyjazdem
      rezydentki czy na pewno mie będziemy gdzieś wstępować, to
      poinformowała nas, że zrezygnowali z tych dodatkowych atrakcji gdyż
      klienci nie byli zadowoleni.
      Nam osobiście występy się podobały, wieczór minął przyjemnie. warto
      wykupić all za 10 euro od osoby, dzieci 5 euro. Ci którzy płacili za
      napoje na bieżąco, siedzieli raczej przy pustych stołach, bo
      przecież ileż można jeść, a napitki kosztowały słono. Ujmę to tak za
      równowartość all można wypić dwa piwa i sok, więc każdy powoinien
      przeliczyć pod siebie. Sala klimatyzowana, ale słabo, więc napoje
      wchodzą jak po maśle.
      Generalnie uważam, że warto pojechać i zobaczyć coś innego.
      Do hotelu wróciliśmy o 23.30.
      • Gość: magda30081 Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie IP: 80.48.238.* 08.08.07, 08:03
        na wieczorze byliśmy 21.07.
        totalna porażka.
        parokrotnie byłam na podobnych imprezach, również w hotelu
        (zeytinada) i niestety wieczór turecki z itaką wypada bardzo blado.
        zazwyczaj najfajniejszym elementem takich imprez jest taniec
        brzucha. w tym wypadku w wykonaniu faceta (transwestyta?). może
        miało to być smieszne? nam się nie podobało.
        jeżeli chodzi o AI - ok.
        kilka dni później wybierając w lokalnym biurze wycieczki, turek
        odradził nam tkz wieczór turecki w wykonaniu przebranych facetów.
        świetny wieczór turecki jest w czasie wycieczki do kapadocji.
    • ulcia18z Re: Wieczor turecki z Itaka-opinie 08.08.07, 10:54
      wlaśnie wróciłam z Turcji i wieczór turecki był gratis . To co
      organizuje ITAKA to paranoja, tak jak piszesz najpierw objazd po
      hotelach i zbieranie gości , zeby na sam wieczór zajechać go jakieść
      podrzędnej knajpki... rzeczywiście w meskim wtydaniu taniec brzucha
      SUPER!!!!!
      Ale co gorsze, po nas rezydent o 24.00 nie przyjechał, owszem zabrał
      nas autokar z tureckim kierowcą, który ani słowa nei mówił po
      angielsku. Dobrze ze wiedział gdzie jechac i szczęśliwi wróciliśmy
      do hotelu.
      Jednym słowem DNO.....
Inne wątki na temat: