Dodaj do ulubionych

Opinie o GTI?

24.10.08, 18:09
Chciałam zapytać jakie macie doświadczenia z biurem GTI.Byłam z nimi w tym
roku w Turcji i nie mogę narzekać na nic.Spotkałam sie jednak z nie najlepszą
opinią na ich temat,że np.ktoś wykupił pokój w hotelu 4*,a na miejscu okazało
się,że brak miejsc i przekwaterowanie do gorszego standardu,przez co w efekcie
zepsute wakacje i "sądzenie się".Tak samo na temat ich linii lotniczych,że
stare samoloty.Przyznam ,że jestem zaskoczona i bardzo proszę o opinie na
temat GTI.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Opinie o GTI? 25.10.08, 01:41
      Tu np. było :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=84772946&a=84772946
      • kasiaglusz Re: Opinie o GTI? 08.11.08, 21:06
        To biuro to tragedia:))
        Nie jestem wymagajaca turystką. Generalnie radze sobie jak jestem zdana na
        siebie, ale to co robiło to biuro to żenada. rezydentki pojechały do turcji
        razem z nami. Z tym ze ja bylam tam 4 raz a one pierwszy :)Zero informacji na
        jakikolwiek temat np kiedy odchodza autobusy do miasta, gdzie najblizszy sklep
        spozywczy i o ktorej przyjezdza autobus jak sie kupuje fakultywa:)Co ja sie
        nalatalam, co ja sie naprosilam....Nie wspomne juz o tym ze w drodze powrotnej
        oderwali nie ten papierek co trzeba z tej koperciny co ci tam daja i na samolot
        mnie wpuscic nie chcieli hahaha/:)Poza tym hotel ClubAquarium co to maja w
        swojej ofercie. Nie marnujcie sobie urlopu.Alfa Star w podobnych cenach a o
        niebo lepiej.
        • Gość: iga Re: Opinie o GTI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:11
          tak sie sklada ze tego hotelu o ktorym piszesz GTI nie ma w swojej
          ofercie a wiekszosc pilotow GTI poleciala do pracy na poczatku
          kwietnia samolotem z Niemiec - wiec moze zamiast szkalowac biuro
          sprawdz z kim pojechalas na wakacje
    • Gość: fazi47 Re: Opinie o GTI? IP: 83.238.44.* 25.10.08, 18:26
      Byłem na początku pazdziernika z GTI niemieckim (mysle , że nie ma
      różnicy , w Alanyi gti jest reprezentowane przez Kaya Tour czy cos
      takiego) i jestem pod wrażeniem . Byłem 10 dni i niemal codziennie
      widziałem rezydenta GTI w naszym hotelu . Na spotkaniu dokładnie i
      rzeczowo informował o wszystkim co najważniejsze podczas pobytu w
      Turcji
      • niewidzialny77 Re: Opinie o GTI? 26.10.08, 09:40
        Pobyt bez zastrzeżeń jedynie rezydenta wiadziałem raz jak przyszedł sprzedawać
        wycieczki podobno jeszcze raz mial dyżur w hotelu.Ogólnie to nie był potrzebny a
        jak potrzebowałem informacji to zadzwoniłem i chłop odebrał wiec było ok:-)
        • Gość: wrrr uwazajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 11:01
          zarezerwowalam w piatek - umowa, kasa itd
          w sobote dowiedzialam sie ze akurat w tym terminie nie ma szans nie mozemy jechac...
          wiec w poniedzialek szybko dzwonie zeby to odkrecic a tu....juz sie nie
          da...koniec GTI kaze zaplacic sobie baaa 481 zl 10% wartosci od wycieczki....

kurcze wiem...zawalilam...ale oferta byla promocyjna i ja bylam wtedy na 100%
          pewna ze pojedziemy....no ale coz maja w warunkach (ktore 1000 razy czytalam)
          zapis o rezygnacji powyzej 30 dni przez wyjazdem no niestety...jak narazie
          nigdzie nie jedziemy a w plecy jestesmy juz prawie 500 zl

juz mam niemile doswiadczenie z GTI chociaz tak naprawde ze swojej winy....ale
          wiem ze inne firmy troche mniej sobie jednak za TO licza...i ja juz GTI napewno
          nie wybiore!!!
          • katharin Re: Jakie uwazajcie?To BZDURA!! 06.11.08, 17:43
            Z tego co wiem to triada ciągnie z tego wiecej,a jak sama powiedziałaś to twoja
            wina,nierozważnie zarezerwowałaś date,najpierw trzeba mieć pewność o wolnym a
            potem iść do biura.Twój błąd i tyle a nie wina GTI.
            • Gość: wrrr Re: Jakie uwazajcie?To BZDURA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 21:56
              napisalam ze moja wina jest ewidentna...jednak jak dla mnie GTI ZA DUZO kasy z
              tego ciagnie....a co sprzedajesz wycieczki tego ŚWIETNEGO BIURA??
              • voyager747 Re: Jakie uwazajcie?To BZDURA!! 06.11.08, 22:02
                Ja sprzedaję komputery i byłem z GTI i moi znajomi byli, wszyscy zadowoleni.
                • katharin Re: Jakie uwazajcie?To BZDURA!! 07.11.08, 16:10
                  Nie reklamuje biura,więc nie wiem po co takie uwagi?! W umowie jest napisane
                  jasno i wyraźnie że jest odciągany procent w razie rezygnacji,wystarczało
                  przeczytać,a nie wyskakiwać z czymś takim,bo to śmieszne,chyba że euforia była
                  tak wielka z tym wyjazdem że podpisywało9 się umowę nie czytając jej.
                • Gość: enaweli Re: Jakie uwazajcie?To BZDURA!! IP: 195.216.115.* 28.11.08, 13:53
                  ja niczego nie sprzedają, z GTI nie korzystałam, warunki
                  uczestnictwa wyraźnie mówią o kosztach rezygnacji - wystarczy
                  czytać. Co do kosztów takich rezygnacji to ich wysokość jest prawie
                  takia sama we wszstkich biurach... i jest określana procentowo,
                  zatem ich wysokośc zależy od kosztów wyjazdu.
          • Gość: iza Re: uwazajcie IP: *.strefa.com 28.11.08, 09:28
            jaki termin, gdzie, jaki chotel
            proszę na iza_k-82@tlen.pl
            jeśli nie możesz jechać, może ja odkupię te wczasy
    • Gość: evcia241 Re: Opinie o GTI? IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 10:15
      Witam .Wraz z rodzina wróciliśmy z Turcji.Organizatorem było GTI.wróciliśmy
      zadowoleni żadnych zastrzeżeń co do organizacji .A było to 08-10-2008.Teraz też
      się wybieramy na wczasy w maju,i tak jak poprzednio przez GTI.Jeżeli była by
      ocena różnych organizatorów to GTI zajeło by od nas 1 miejsce.Chętnie odpowiem
      na więcej pytań.evcia241 @wp.pl Pozdrawiam
      • visita Re: Opinie o GTI? 28.11.08, 20:21
        Witam. czy GTI stosuje dopłaty paliwowe i jakie były /jeżeli były/ w minionym sezonie? pozdrawiam
        • Gość: gość - Ania Re: Opinie o GTI? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 19:42
          ja rezerwowałam w styczniu 2009 - wyjazd - czerwiec 2009 -żadnych
          dopłat.
          • Gość: mata Re: Opinie o GTI? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 23:43
            Do Ani: Chcialas chyba napisac "...w styczniu 2008 - wyjazd - czerwiec 2008...". No chyba ze nastapil BACK TO THE FUTURE; ale nie podejrzewam:) A tak an powaznie to ja mialem wyjazd koniec maja 2008 a doplaty paliwowe wprowadzili dopiero na turnusy od 02.07.2008r. Pozdrawiam
            • Gość: mona68 Re: Opinie o GTI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 10:38
              Witam :)
              Bylam z GTI dwa razy a teraz (czerwiec 2009)wybieram sie trzeci raz - to chyba o
              czyms swiadczy :) Za kazdym razem bylam bardzo zadowolona i nie mialam zadnych
              zastrzezen .Co do rezydentow GTI to nigdy "nic mi sie nie przydarzylo"i nie
              musialam liczyc na ich pomoc .Pozdrawiam :)
              • visita Re: Opinie o GTI? 30.11.08, 11:13
                Na Panią Monę zawsze można liczyć, dziękuję za wszystkie odpowiedzi
                • Gość: mona68 Re: Opinie o GTI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 09:59
                  Dzieki :)
                  Co do doplat paliwowych to tak jak tu juz ktos napisal ,GTI doliczylo taka
                  doplate na turnusy od lipca 2008 i wynosila ona 70 zl od osoby .
                  Pozdrawiam :)
                  • Gość: kiciaa Re: Opinie o GTI? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 13:39
                    ja lece w maju i mam nadzieje ze doplat nie bedzie i wogole bedzie oki
                    • Gość: mona68 Re: Opinie o GTI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 14:59
                      Hejka wszystkim ...znalazlam info a propos GTI i ich wczesniejszego komunikatu
                      zamiszczonego w katalogu i na stronie internetowej : " Gwarancja kompletnej
                      ceny- Wszystki ceny sa cenami pelnymi w zlotych polskich, nie maja zadnych
                      ukrytych doplat oprocz oplaty wizowej , ktora nalezy zaplacic na lotnisku w
                      Antalyi "

Dzisiejszy komunikat brzmi :

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że wychodząc naprzeciw licznym zapytaniom Klientów i
                      naszych Agentów wprowadzamy Gwarancję Niezmienności Ceny za dopłatą 90 zł od
                      osoby, która będzie obowiązywała w terminie 09.12.2008 – 31.01.2009. Gwarancja
                      dotyczy wszystkich zainteresowanych, którzy już wykupili bądź zamierzają wykupić
                      ofertę na wyjazd do Turcji z katalogu „Lato 2009”.

Jednym slowem GTI sie ubezpiecza ...hmm :(((
                      • visita Re: Opinie o GTI? 08.12.08, 21:30
                        gdzie Pani znalazła ten komunikat? Weszłam na stronę gti i w zakładce komunikatów pusto. Warto dokupić sobie taką gwarancję?
                        • Gość: mona68 Re: Opinie o GTI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 14:48
                          Witam :)

Faktycznie w komunikatach dla klientow tego nie ma, jest natomiast w
                          komunikatach dla agentow (na stronie -kliknac "Dla agentow")
                          Czy warto wykupic trudno powiedziec to juz jest indywidualna sprawa kazdego
                          klienta ...ja sie chyba wstrzymam .Pozdrawiam :)
                          • Gość: partyman Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? IP: 193.0.242.* 11.12.08, 14:30
                            Informacja o dopłacie jest dystrybuowana do klientów którzy już
                            zakupili usługę.

Jednak forma samej dopłaty pozostawia wiele do życzenia.
                            1. Brak jest aneksu do umowy
                            2. Brak jest jakiegokolwiek regulaminu:
                            - czego dopłata dotyczy
                            - które punkty z OWU '09 zmieniają swoja treść
                            - które punkty z OWU tracą ważność
                            3. Brak propozycji ze strony biura na jakikolwiek dokument
                            regulujący zmianę warunków uczestnictwa

Wg. mnie w formie proponowanej obecnie przez GTI dopłata jest ofertą
                            dla naiwnych, nie dającą nam żadnych podstaw do gwarancji ceny.

Wszystkie dodatkowe opcje zawsze muszą mieć pisemną formę
                            potwierdzoną przez Organizatora.

Czyli agenci obsługujący klientów de facto nie stosuja się do
                            własnego regulaminu. Może nieznajomość tematyki, może celowe
                            działanie... nie osądzam.

Przykre to trochę, ale niestety tak często bywa.

Życzę GTI Polska dociągnięcia usług, ponieważ sam również jadę w
                            2009 zwiedzać Turcję ;-)
                            • visita Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? 12.12.08, 18:26
                              czy ktos dowiadywał się u źródła o co chodzi z tą dopłatą mającą
                              zagwarantować niezmienną cenę? Jakby ją potraktować jako
                              ubezpieczenie od dopłat paliwowych, to trochę bez sensu, bo jest
                              wyższa od nich samych /ubiegłorocznych/. Jeżeli chodzi o jej formę,
                              to musi mieć przecież charakter aneksu do umowy. Nie wyobrażam
                              sobie, aby płacąc za gwarancję, nie mieć tego na piśmie.
                              I jeszcze pytanie czy warto....?
                              • Gość: partyman Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? IP: 193.0.242.* 16.12.08, 09:49
                                Ja właśnie dowiadywałem się u źródła, prowadziłem przemiłą
                                korespondencję z Panią 'marzena.kosinska@gtitravel.pl'
                                która jednak nie miała pojęcia co dokładnie i na jakich warunkach
                                sprzedaje.

Brak jest aneksu, brak OWU usługi/promocji/opcji dodatkowej, według
                                GTI to jest normalne :-)

Więc póki co podtrzymuję swoje zdanie, w.w dopłata nic konsumentowi
                                nie gwarantuje, w związku z czym płacimy nie wiadomo za co.
                                • visita Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? 16.12.08, 15:28
                                  otrymałam taką odpowiedż z gti"
                                  "Jeżeli ma już Pani zakupioną u nas imprezę i jest Pani
                                  zainteresowana dokupieniem gwarancji niezmienności ceny, należy
                                  pisemnie zgłosić chęć zakupu takiej opcji 90 zł/os. Koszt ten
                                  zostanie doliczony do rezerwacji, następnie dopłaca Pani kwote
                                  gwarancji na nasze konto, po zaksięgowaniu wpłaty, przesyłam
                                  potwierdzenie rezerwacji, na której jest zaznaczona pozycja z
                                  gwarancja, potwierdzenie rezerwacji stanowi integralna czesc do
                                  umowy podpisanej z naszym biurem.

Po zakupieniu gwarancji, dopłaty jakie mogą się pojawic w związku z
                                  roznicami kursow walut, czy wzrostem cen, nie będą Pani dotyczyć."
                                  ....i chyba się zdecyduję....

• Gość: partyman Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? IP: *.as.kn.pl 22.12.08, 10:55
                                    "Po zakupieniu gwarancji, dopłaty jakie mogą się pojawic w związku z
                                    roznicami kursow walut, czy wzrostem cen, nie będą Pani dotyczyć."

- rozumiem że GTI podało taką informację w korespondencji mailowej?
                                    - ciekawe czy poda to na jakimkolwiek 'dokumencie' bo to właściwie jest najistotniejszym problemem.

Wg. mnie póki co nie.

Lepiej sprzedawać ogólne nic: 'Gwarancja ceny', zawartość maili nie jest podstawą ani prawną, ani rzeczą obowiązującą (przynajmniej być nie musi)

:-)

• visita Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? 22.12.08, 18:01
                                      oczywiście, że wszystko mam udokumentowane.
                                      otrzymałam nową umowę i w niej zawarta została gwarancja
                                      pozdrawiam i zdrowych świąt życzę
                                    • Gość: jarek Gdansk Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? IP: *.chello.pl 03.02.09, 11:29
                                      Ja dopłacałem i dostałem w zwiazku z tym potwierdzenie, wiec moze
                                      niekoniecznie placenie za nic:):)
                            • Gość: soho Re: Opinie o GTI - dopłata dla naiwnych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:19
                              informacja o gwarancji niezmienności ceny nie musi mieć formy aneksu
                              do umowy, gdyż jak sama jej nazwa wskazuje gwarantuje ona że cena
                              nie ulegnie zmianie - ale w takim układzie powinna zostać dopisana
                              do druku umowy-zgłoszenia lub wypisana na nowym, gdyż to jest
                              dokument świadczący o zawarciu takiej umowy pomiędzy klientem a
                              biurem i jest on podstawą do roszczeń. I tego trzeba dopilnować,
                              podobnie jak otrzymania potwierdzenia rezerwacji ze wszystkimi
                              świadczeniami od organizatora które koniecznie przed wylotem trzeba
                              sprawdzić ze stanem faktycznym. Możecie sobie dopłacić i mieć
                              pewność że wtedy cena nie ulegnie zmianie lub czekac na rozwój
                              sytuacji ale wtedy Organizator ma prawo podwyższyć cenę na 21 przed
                              wylotem i też jezeli rezygnujecie obowiązują was zapisy OWU.
                              Generalnie - czytać warunki !!!!!!
    • Gość: KPP Re: Opinie o GTI? IP: *.jarsat.pl 10.12.08, 00:03
      biuro ok , Byłam w Blue Srar, super hotelik. Polecam
    • 09goha15 Re: Opinie o GTI? 04.02.09, 14:00
      Ja się dopiero przekonam w sierpniu ,mam nadzieję że nie będziemy żałować!!!!!
      • darek91991 Re: Opinie o GTI? 15.06.09, 09:57
        witam , my też jedziemy w sierpniu do Blue Star . Na holidaycheck
        hotel wygląda dobrze ( jeżeli tak nie jest to proszę o opinie ) .
        Obawiam się tego ,żeby gti nie zmieniło hotelu na inny . Mam
        rezerwację w Blue Star , ale z niektórych opinii wynika ,że nie ma
        to większego znaczenia
    • Gość: Artur Re: Opinie o GTI? IP: *.gts.pl 04.03.09, 16:30
      OSTRZEGAM przed tureckim NIEUCZCIWYM „biurem” GTI TRAVEL
      Oferta GTI była kusząca – piekny nowy hotel, pełne wyżywienie, przyjemna
      okolica, blisko morze itd. niestety ta oferta była tylko na obrazku ze strony
      jednego z portali turystycznych.
      W rzeczywistości z lotniska wywieziono nas do innego pseudo hotelu,a właściwie
      slumsów pełnych rosyjskich turystów.
      Zostaliśmy pozostawieni samym sobą-rezydent w dodatku pijany Turek przyjechał po
      kilkudniowych ostrych interwencjach.
      Mimo naszych pism, próśb w powyzej opisywanym przybytku spędzilismy całe
      wymarzone wakacje.
      NIE DAJCIE SIĘ SKUSIĆ, nie ufajcie GTI TRAVEL mimo atrakcyjnej ceny.
      Mimo zapewnień nawet na lotnisku, że warunki umowy nie zmieniły się i zapisów w
      regulaminie zostały złamane postanowienia regulaminu, ustawy o turystyce i k.c.

Pozdr. Artur
      • grazynanowa Re: Opinie o GTI? 04.03.09, 19:12
        Czy skladales reklamacje ? w takim extremalnym przypadku powinienes
        otrzymac zwrot kosztow i skoro w Niemczech jest to mozliwe ,dlaczego
        nie w Polsce? a z drugiej strony ,to naprawde trzeba dobrze
        przegladnac strony z opisem hotelu a nie zdawac sie na opinie tylko
        jednego biura,jest jeszcze cos takiego jak holidaycheck.
        • Gość: Artur Re: Opinie o GTI? IP: *.gts.pl 14.05.09, 15:09
          Oczywiście że składałem reklamacje, pierwszy raz wspólnie z innymi
          pokrzywdzonymi przez GTI. Kolejne w polsce. Po kilku mies. odpisywali zbywając i
          lekceważąc.
          Nawet interwencja Kancelarii Prawnej nie pomogła. Z GTI pozostaje tylko SĄD.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka