Dodaj do ulubionych

Toruńskie knajpy, knajpki.....

23.11.05, 15:29
Halo! Mam ogromną prośbę! Dawno dawno temu studiowałam w Toruniu i dla
odświeżenia wspomnień wymarzyłam sobie Sylwestra w Toruniu. Poradźcie gdzie?
Wiem że pojawiła się cała masa knajpek, któych ja w ogóle nie znam i dlatego
u was szukam inspiracji. Coś bardziej cywilizowane niż Anioł czy Miles, ale
też nie jakieś dziwnie napuszone! Takie miłe miejsce gdzie można poańczyć i
dadzą coś zjeść. Z góry wielkie dzięki! A.
Obserwuj wątek
    • Gość: danka Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wybierac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:06
      Masz bardzo wiele mozliwosci - naprawde jest w czy wybierac.
      Poczytaj sobie osobny watek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=689&w=16474268&v=2&s=0
      • Gość: ct. Re: Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:06
        Najlepsza staropolska kuchnia - Damroka (Skansen Etnograficzny), U Sołtysa (ul.
        Mostowa), Spichrz (ul. Mostowa), Oberża (ul. Rabiańska), Gęsia Szyja (ul.
        Podmurna), Chałupa (Cierpice, wyjazd na Poznań)

Najlepsze specjały -
        naleśniki (Manekin - ul. Wysoka), Union Pacyfic (Rynek Staromiejski),
        gulasz i placek węgierski (Hungaria, ul. Prosta),
        kuchnia austriacka (ul. Żeglarska),
        kuchnia meksykańska (ul.Grudziądzka),
        karkówka i szaszłyki (Chałupa, Cierpice, wyjazd na Poznań),
        kawa (Cafeteria PDT oraz Kuranty - Rynek Staromiejski),
        herbata (Herbaciarnia Daruma, ul. Ducha św.),
        wina (Wina Świata, ul. Podmuna),
        pizza (Browarna - ul. Mostowa, Metropolis - ul. Podmurna)

Atrakcyjne lokale - statki-restauracje na Wiśle (Bulwar Filadelfijski),
        Cafeteria PDT (Rynek Staromiejski) - widok z góry na Stare Miasto, Piwnica Pod
        Aniołem (średniowieczny wystrój, mekka młodych artystów), Art-Cafe (koncerty),

Inne popularne potrawy - gulasz chlebowy, gołąbki, zrazy zawijane, naleśniki z
        różnym nadzieniem (pikantnym, słodkim, warzywnym)

lokale z koncertami, prowadzone przez znanych muzyków (Sławek Wierzcholski,
        Kobranocka, Nocna Zmiana Bluesa, Marcin Lubomski, Atrakcyjny Kazimierz),

Central Park (największa dyskoteka w Polsce - 2 amfiladowe poziomy, 8 lokali,
        sala koncertowa, lasery), Hipnoza (nowoczesna dyskoteka, lasery)

Toruń słynie z ponad 100 knajp, lokali i restauracji na Starym Mieście. Od
        piątku do niedzieli w wielu trzeba wcześniej rezerwować stoliki.
        • anemos Re: Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wyb 23.11.05, 22:40
          Dzięki! Swoje miejsca na jedzenie to ja mam :) A jeść lubię! Wątek o
          jedzeniowych miejscach już widziałam wcześniej. Ale dzięki. Dla przypomnienia
          przeczytałam. Ale chodzi mi bardziej o fajne miejsca na sylwestrową zabawę. A
          na to własnie mam ochotę a nie mam pomysłu. Pomożecie???? Gdzie organizują
          takiego szampańskiego ale przytulnego (!) Sylwestra?
          • Gość: tykk Z SYLWESTREM TO TRZEBA SIE SPIESZYC. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 08:46
            Z SYLWESTREM TO TRZEBA SIE SPIESZYC.
            Rezerwacje juz sa.
            • Gość: anemos Tylko gdzie rezerwować?????? IP: 193.138.110.* 24.11.05, 08:50
              To właśnie jest mój problem!
        • sdb Re: Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wyb 24.11.05, 08:57
          czy lasery sa az tak wazne ze moga decydowac o wyborze miejsca na impreze
          sylwestrowa? w Piwnicy pod Aniolem sredniowieczne sa krzesla czy kanapy? a moze
          nalewaki do piwa? Czy Central Park jest najwieksza dyskoteka w Polsce to bym
          sie zastanowił, na pewno bazuje na amatorach zabawy niskich lotow(dragi,
          gwizdki, biale rekawiczki). cos na wyrost Twoja oferta ct.

PS. nad ta 100-tka to bym sie rowniez zastanowil, poza tym chetnie poznam Twoje
          definicje a) knajpy; b) lokalu; c) restauracji
          • Gość: tykk Re: Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:12
            Central Park jest najwieksza, ale chyba juz nie. Bo teraz tam przeksztalcaja w
            Centrum Targowe. Jak dyskoteka, to Blue, albo Hipnoza.
            Nie osmnieszaj tak stylu zabawy innego niz twoj sdb.
            Moze dyskotekowcy wysmieja twoj?

Knajp i lokali gastronomicznych na Starym Miescie jest dokladnie 122, a w calym
            Toruniu 366 sztuk. To bardzo duzo jak na takie miasto, tak znana krakowska
            Starowka ma niewiele wiecej (ok. 160-170)
            • sdb Re: Masz bardzo wiele mozliwosci - jest w czy wyb 24.11.05, 10:30
              nie osmieszam stylu zabawy dlatego ze jest inny niz moj tylko dlatego ze
              zakladam ze proponowanie zabawy w towarzystwie nacpanych malolatow, kolorowych
              plastikowych panienek i ich napakowanych menów z tuningowanych aut osobie ktora
              pare lat temu skonczyla studia i chce z sentymentem zobaczyc znow miasto i sie
              w nim zabawic nie jest najszczesliwsze. na pewno nie jest to sztandarowe
              miejsce w tym miescie. zreszta Blue tez nie poraza poziomem

skad masz tykk dane co do liczebnosci knajp i restauracji?
        • Gość: krotki obiecałem tu nie pisac ale znowu muszem IP: *.torun.mm.pl 24.11.05, 11:10
          pisanie na forum Torunia gdzie kasuja posty i wypowiedzi jakieś dzieciaki mija
          sie z celem . ale muszem czasem!!!!

Hungarii juz nie ma jest ciucholand!!!!!!!! szkoda
          a róniez chcyba nie ma herbaciarni na Ducha chyba kebab tam juz jest ale nie
          jestem pewien sprawdę to w przyszłym tygodniu

Pozdrawiam
    • Gość: tykk Z SYLWESTREM TO TRZEBA SIE SPIESZYC. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:14
      Z SYLWESTREM TO TRZEBA SIE SPIESZYC. a gdzie?
      obejdz lokale,m obdzwon, dowiedz sie gdzie jaka muzyka, kapela, ile kosztuje
      itp.
      • anemos WIEM ŻE Z SYLWESTREM TO TRZEBA SIE SPIESZYC : ) 24.11.05, 11:40
        Nie mieszkam teraz w Toruniu i troszkę mi trudno "obchodzić miasto". Obdzwonię
        z przyjemnością - z resztą już to robę tylko proszę was o inspiracje GDZIE
        dzwonić i gdzie szukać. Na razie rozważam Dublin Pub albo Stary Młyn. Ale
        słyszałam o nowych knajpkach, któyrch nie znam - Beka, Kredens.... Byliście
        tam? Co to za miejsca? A jakie są Wasze ulubione knajpki??
        Nie mówicie mi jak mam szukać bo na to akurat mam pomysł. Poradźcie po prostu
        jeśli możecie gdzie można się fajnie bawić. Chodzi mi o nie za duży
        pub/knajpe/bar, gdzie nie trzeba słuchać łupanki, i nie trezba mieć paznokci
        metrowych ze świeciełkami tylko jest miła atmosfera, muzyka do zabawy i nogi
        same rwą się do tańca.
        • Gość: Agata Moje propozycje sylwestrowe IP: 193.138.110.* 25.11.05, 10:48
          Pub Moskwa - obok Groty - duży fajny klub- i do posiedzenia i do potańczenia,
          na poziomie, albo Kuranty (obok Szwejka) - dobre jedzenie i muzyka.
    • Gość: cd Re: Toruńskie knajpy, knajpki..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:35
      > Małgorzatka cena za obiad 7.9zł w abonamencie 6.9 ale abonament odradzam raz
      > wykupilam abonament i musialam jesc zupe marchewkową, przed tem nie
      > wiedzialam, ze taka istnieje. Zupy w Małgorzatce mi nie smakuja sa chyba z
      > proszku, surówki zdarzają sie czasami stare, nie wspominając o czerwonej
      > gotowanej kapuscie, ktorej jeszcze nigdy nie zjadlam, choc czesto dostawalam.
      > Mało mięsa i bardzo dużo ziemniaków.
      > Panda jest tania za obiad zapłacimy średnio 6 zł. Surówki zawsze świeże i
      > dobre, dużo mięsa i jak zestaw wziąść z frytkami to mamy dobry ale troche nie
      > zdrowy obiad. Minusem są ziemniaki, które czasami są nie smaczne. Ale i tak
      > uważam ten lokal za najlepszy.
      > Ambasada obiad 6.9. W tym roku nie bylam w ambasadzie. Zupa zawsze bardzo
      > dobra. A z drugim daniem to na prawde różnie bywa. Zawsze jest małe, czasami
      > bardzo dobre, czasami gorsze.
      > Metropolis dobre, gdyby nie te rewolucje w moim brzuchu ( i w brzuchu mojego
      > chłopaka tez), moze dlatego, ze jemy zawsze pizze pół na pół. Ostatnio omijamy
      > ten lokal. Rok temu byliśmy co tydzień jak nie częściej.
      > Nie szukam jednak pizzerii tylko lokali z obiadami za rozsądną cenę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka