Gość: MWM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:08 Czy warto brac samochod do UK? Czy stacje z gazem sa latwo dostepne w UK? Czy mozna latwo dostosowac wlew gazu w samochodzie? (Slyszalem, ze nasze zawory nie pasuja do angielskich) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: up Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulk Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.stb.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 28.04.06, 09:21 darmo wlewaja do baku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.bulldogdsl.com 28.04.06, 10:15 O zaworach nic nie wiem bo nigdy nie mialam tutaj polskiego auta. A benzyna - blisko £1 za litr. Bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.server.ntli.net 28.04.06, 12:29 sa dwie rozne koncowki, jedna to taka sama jak w Holandii, bodajze Bayonnet to sie nazywa. Innej nie widzialem, ale na stacji na ktorej ja tankuje maja 4 koncowki, wloska (montowane w Polsce) tez by na pewno mieli. Ceny, ja tankuje za ok. 47p/litr, ale widzialem po 33p/l. Benzyne roznie, osobiscie wlewam rzadko, wiec ciut lepsza, kosztuje 1.05/l. A ceny normalnej benzyny to obecnie ok 95p/l. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdj Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.04.06, 12:59 A jak z popularnoscia samochodow na LPG? Mozna latwo dostac jakies stare i tanie auta przerobione na gaz, czy tez czynnik ekonomiczny nie wymusil takiej poularnosci jak w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.server.ntli.net 03.05.06, 18:30 z tych co widzialem to raczej same niezle samochody, Range Rover, Jeep Grand Cherokee, najgorszy (najtanszy?) jaki widzialem to Vauxhall (Opel dla niezorientowanych) Omega jako taxi. Te wszystkie mialy wlewy typu bayonette wiec go bylo widac. Ile samochodow z LPG jezdzi po UK ze schowanym wlewem pod klapka wlewu benzyny, nie wiem. Przykladem jak nieporownywalnie mniej jest samochodow na gaz w UK niz w PL moze byc zadowolenie osoby pracujacej na jedynej w 60.000 miasteczku stacji sprzedajacej, oprocz benzyny, takze gaz, z faktu, iz ostatnio sporo osob tankuje gaz, tj. 2 (slownie: dwa) samochody dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? 28.04.06, 10:33 Ponoc w Polsce mozna kupic jakies "przelaczki" to wlewu gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekS Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:45 To zapewne taka: Bayonett www.allegro.pl/item97208824_redukcja_adapter_lpg_autogaz.html Proszę o potwierdzenie bywalców United Kingdom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Ile kosztuje teraz benzyna i gaz w UK ? IP: *.server.ntli.net 05.05.06, 20:59 gubie sie w tych adapterach. Osobiscie mam koncowke holenderska i PASUJE w UK ale, z tego co wiem, nie wszedzie, bo maja dwa rodzaje (tak jak dwa krany w zlewach i wannach - ach te Brytolki, tak komplikowac..). Takze adapter ten powinien miec od strony, gdzie podlacza sie weza na stacji, taki sam lub bardzo podobny wyglad do koncowek w samochodach sprowadzonych z Holandii. Mam nadzieje, ze dobrze kombinuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś