ulpe 06.09.07, 20:18 Według mnie nie ma żadnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 20:24 Jaki jest sens życia? na przykład sens zycia wg Monty Pythona. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 20:40 np. szukanie miłości a następnie uprawianie sexu-no co;p też jest jakimś celem Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 20:45 po psychotropach kobiety nie mają orgazmu. Phi. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: stereotypie amfetaminowe u zwierząt 06.09.07, 20:56 pozornie bezcelowe ruchy różnych części ciała ograniczone do miejsca przebywania (121). Wśród zachowań stereotypowych obserwowanych u szczurów, myszy i świnek morskich wymienia się intensywne pociąganie nosem i węszenie, przytakujące ruchy głowy i kończyn górnych, gryzienie i ślinienie. U kotów zamkniętych w klatce opisywano węszenie, zaś na otwartej przestrzeni dominowały gwałtowne ruchy głowy połączone z charakterystycznymi zmianami w fiksacji wzroku przy patrzeniu na różne przedmioty. Ruchy te nie występowały u kotów ślepych sugerując, iż stereotypie mają charakter czuciowo-ruchowy, a nie jak sądzono wcześniej wyłącznie motoryczny. Stereotypie u małp polegają na gapieniu się, wpatrywaniu się w jeden przedmiot, \'sterczeniu\' języka, kołysaniu się, bujaniu, wykonywaniu stereotypowych zabiegów pielęgnacyjnych, wykonywaniu ruchów żucia, \'szarpnięciach\' szyi i ramion, \'łapaniu powietrza\' kończynami górnymi. Z kolei u gołębi obserwowano rytmiczne, uporczywe dziobanie ograniczone do jednego punktu Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: stereotypie amfetaminowe u człowieka 06.09.07, 20:58 przejawiaja się w obsesyjnym rozbieraniu na części napotkanych przedmiotów, urżądzeń technicznych, rozkręcaniu ,demontowaniu, aż do części których nie mozna juz rozłozyć na mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 11.09.07, 17:53 czekolada_z_orzechami napisała: > po psychotropach kobiety nie mają orgazmu. Phi. mają. Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 21:15 Jakiś czas temu dla mnie też nie miało ale teraz...jest prawie o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 21:46 I to jest kluczowe pytanie na które co dzień szukam odpowiedzi. Dla kogoś kto stracił prawie wszystko nie ma sensu. Potrzebny jest ktoś lub coś kto/co zmieni ten stan rzeczy. A póki co jest beznadziejna wegetacja. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 06.09.07, 22:03 czasami nawet ten, który ma wszystko, choruje i poszukuje sensu.. Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 07:12 Moim zdaniem choroba nie rodzi się z niczego. Zawsze jest jakaś przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 02:02 ulpe napisała: > Według mnie nie ma żadnego to tez jakis sens Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 07:14 brak sensu sensem ?! no to już jest chyba problem którego mój umysł nie ogarnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 07:47 a co to znaczy brak sensu? calkowity brak bylby wtedy gdyby wogole nie wiedziala ze zyje.a ona nie wie? on az pytanie o sens stawia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 07:48 sens jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 04:31 Pewnie jakis jest. Wiekszy albo mniejszy. Zielony lub czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 11:53 użyźnić glebe po śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 13:26 Nauczyc sie kochac, wtedy sens zycia jest we wszystkim bo potrafisz kochac i cieszyc sie wszystkim. Im wiecej strachu, zalu, zlosci tym mniej sensu bo w tych wartosciach jest tylko zniszczenie. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 14:07 Badziewne pytanie. taki jaki mu nadasz, sens nie jest dany z góry, bo góry nie ma. jeśli piszesz że nie ma sensu to piszesz o swoim życiu, twoja sprawa aby nadać mu takowy. powodzenia w poszukiwaniach. dla mnie sens życia to ciekawość świata, wychowywanie syna, picie kawy, czytanie książek, oglądanie tyłka mojej żony. gdybym nie żył nie miałbym tego i wielu innych rzeczy. nie było by nic, nie byłoby świata, bo nie byłoby mnie, a tym bardziej sensu. ogólnie to takie drobiazgi, ale wystarczy. czy życie ma sens w przypadku kota, psa, szczura itp. dla mnie tym się tylko różnimy, że potrafimy zadać to pytanie, chociaż nie koniecznie potrafimy sobie na nie odpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 14:12 PS religijni dogmatycy/fanatycy wmawiają nam że jesteśmy czymś więcej niż tylko częścią fauny i nasze życie musi mieć jakiś cel, kieruje nim boska opatrzność itp. to bez sensu, budzi jedynie frustrację. im szybciej się pogodzisz z faktem, że jesteś częścią przyrody tym szybciej poczujesz się lepiej. żyj w harmoni, bądź dobry, albo chociaż nie bądź świnią i poczujesz się lepiej. Depresja często wynika z poczucia winy za uczynki popełnione lub wyimaginowane, przemoc itp. przyroda nie zna przemocy w ramach jednego gatunku, wyjątkiem są ludzie (na ogół religijni, którzy z bogiem na ustach wyrządzają sobie najgorsze rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 14:43 clandestino napisał: > Badziewne pytanie. taki jaki mu nadasz, sens nie jest dany z góry, > bo góry nie ma badziewna odpowiedz. oczywiscie ze jest, przedewszystkim jakims sensem zycia jest sie obdarzonym, z czasem powieksza sie wolnosc i nadawanie sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 15:40 co ty chrzanisz, może kijanka rodzi się z sensem życia? jeżeli już to z chęcią zachowania gatunku i puli genów. sens życia wymyślił człowiek i to ty jako człowiek musisz go sobie znaleść. skoro dla każdego to coś innego, to nie można się z tym urodzić. chyba że się jest fundamentalym dogmatykiem religijnym Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 15:44 clandestino napisał: > co ty chrzanisz, może kijanka rodzi się z sensem życia? jak sie nie rozumie, to pewnie chrzanienie. bardzo wygodne. pisalem cos o kijance? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_naduzywajcie_depresji Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 15:46 jak sam powiedziales sens zwiazany jest swiadomoscia, ale dlaczego uznales ze swiadomosc jest tozsama z wolnoscia tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 16:01 mniejsza o to, nie chce mi się już na ten temat rozpisywać, bo mnie bolą palce. człowiek ma wolną wolę, do czynienia dobra i zła. nie ma czegoś takiego jak karma, przeznaczenie itp, wszystko jest dziełem przypadku, a ryzyko należy minimalizować, chyba, że komus to odpowiada. dobre uczynki nigdzie nie są wynagradzane, jedynie możemy się po nich lepiej czuć (a przecież o to chodzi), chyba że sa to działania altruistyczne, które również mozna wytłumaczyć ewolucyjnie (i o to o też chodzi), gdyby były wynagradzane, pewnie jak te szczury w klatce szybko byśmy się od nich uzależnili (vide szczury naciskającek guziczek aplikujący kokainę). Jakoś nie zauważyłem jednak w społeczeństwie oznak uzależnienia od dobrych uczynków (hehe), więc raczej nie są wynagradzane - człowiek ma wszak bardzo rozbudowany mechanizm kary/nagrody. i tyle na ten temat. sensu trzeba szukać, skoro mamy już ten mózg co na wymysla takie głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 16:16 clandestino napisał: sensu > trzeba szukać, skoro mamy już ten mózg Taki sens zycia znalazły miliony umierających na AIDS, sześc milionów Żydów wysłanych do nazistowskich obozów śmierci? Czy mieszkańcy Hiroszimy w 1945 roku? Czy około milionowi kobiet spalonych na stosach przez Inkwizycję? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 15:58 Kijanka nie moze mieć chęci zachowania gatunku bo to postać larwalna i nie mająca tego przywileju czyli rozmnazania. Owszem, potem przeobraża się w płaza, który jak to napisałes ma "chęć zachowania gatunku i puli genów" ale kijanka niet. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 16:03 mój post miał byc ostatni:) mniejsza o to, nie chce mi się już na ten temat rozpisywać, bo mnie bolą palce. człowiek ma wolną wolę, do czynienia dobra i zła. nie ma czegoś takiego jak karma, przeznaczenie itp, wszystko jest dziełem przypadku, a ryzyko należy minimalizować, chyba, że komus to odpowiada. dobre uczynki nigdzie nie są wynagradzane, jedynie możemy się po nich lepiej czuć (a przecież o to chodzi), chyba że sa to działania altruistyczne, które również mozna wytłumaczyć ewolucyjnie (i o to o też chodzi), gdyby były wynagradzane, pewnie jak te szczury w klatce szybko byśmy się od nich uzależnili (vide szczury naciskającek guziczek aplikujący kokainę). Jakoś nie zauważyłem jednak w społeczeństwie oznak uzależnienia od dobrych uczynków (hehe), więc raczej nie są wynagradzane - człowiek ma wszak bardzo rozbudowany mechanizm kary/nagrody. i tyle na ten temat. sensu trzeba szukać, skoro mamy już ten mózg co na wymysla takie głupie pytania. A co do kijanki to zgoda, chciałem dac przykład czegos prymitywnego co każdy zna choćby z dzieciństwa, no to może pantofelek - oczywiście nie chodzi mi o obuwie damskie Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 17:17 kijanka ma chęć przeistoczenia się w płaza by przedłużyć gatunek o_O_o Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 16:04 A co do sensu życia, to istnieją dwa poglądy: (1) Życie nie ma sensu. (2) Życie ma tysiąc sensów. I nie ma o co się spierać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 17:19 moim celem jest odczuwanie przyjemności, fizycznej, intelektualnej, metawizycznej, analnej, wsyzstkojedno. oooo i jeszcze jak najwięcej ludzi wydymać, oszukać i wogule Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 07.09.07, 17:25 jakbyś był babą, tobym Ci kazała wyryć na nagrobku "bo to zła kobieta była", a tak to bedziesz tylko chłopak z ułańską fantazją, albo co?. Ty lepiej napisz mi na gg co w życiu porabiasz oprocz drażnienia niezrownoważonych emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 11.09.07, 17:56 sens zycia wg zoltanka. podoba mi sie:DDDDDD juz Cie zoltan lubię:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 11.09.07, 17:57 zapomnial o oralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 09.09.07, 18:57 milosc, zyczliwosc drugiego czlowieka, wiosna, lato jesien zima...;) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 10.09.07, 16:16 Sensem zycia jest drugi czlowiek, Sensem zycia jest Milosc sensem zycia jest Kochac i byc kochanym czuc sie potrzebnym.. Zyc dla siebie i dla innych oto cel zycia.. Sensem zycia jest zycie.. zycie ma sens samo w sobie w bolu i w cierpieniu, w radosci i w zabawie... Odpowiedz Link Zgłoś
lx24 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 11.09.07, 16:28 madzia.7 napisała: > Sensem zycia jest drugi czlowiek, > Sensem zycia jest Milosc > sensem zycia jest Kochac i byc kochanym > czuc sie potrzebnym.. > Zyc dla siebie i dla innych oto cel zycia.. > Sensem zycia jest zycie.. > zycie ma sens samo w sobie > w bolu i w cierpieniu, w radosci i w zabawie... Ale to .....puste slowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 13.09.07, 09:07 Dlaczego puste? Streszczając, uważam, że sensem życia jest miłość i twórcza praca. Trzeba tylko uważać, żeby nie przegiąć:). Odpowiedz Link Zgłoś
lx24 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 11.09.07, 16:27 Wg mnie tez nie ma ZADNEGO sensu, poza cierpieniem i meka ale czy to jest sens? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 14.09.07, 23:05 nie ma sensu są tylko cele Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 14.09.07, 23:34 przedwczesna transcendencja w sumie nie jest naganna, ale szkodliwa na dluzsza mete moim zdaniem rozwiazywanie tego problemu za pomoca chemii to zbrodnia, za wyjatkiem jakiejs checi zademonstrowania komus takiego stanu Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 15.09.07, 14:45 milosc Boga ponad wszystko swietnie sie nadaje dla ludzi ktorzy przedwczesna transcendencje usuneli chemią, otwiewram Stary Testament i czytam formule wypowiadana wobec wandali "taki czlowiek musi umrzeć " to było sprawiedliwe państwo, wbrew pozorom o wiele sprawiedliwsze niż dzisiejsza demokracja, Odpowiedz Link Zgłoś
demole czerwona libermasonska menda 15.09.07, 14:50 ktora nie ma poczucia rasy i podszywa sie pod porcelane, czerwona porcelana nadaja sie tylko na rozwał iluminackie łajno Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa82cz wiara,nadzieja,miłość 21.09.07, 13:19 wiara w siebie,nadzieja na lepsze jutro i miłość do ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
chemiczna_ala Re: wiara,nadzieja,miłość 21.09.07, 16:57 andziaa82cz napisała: > wiara w siebie,nadzieja na lepsze jutro i miłość do ludzi... Powinna Pani wspólnie z demolem prowadzić taniec z gwiazdami Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: wiara,nadzieja,miłość 21.09.07, 17:32 A czy we wszystkim k....musi być sens? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek prochy, alkochol i ja 21.09.07, 17:33 prochy do prochowca, alkohol dla mnie, jaja Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 17:39 Sens życia? w sumie mogłoby go nie być a.. cała ludzkość, a miliony lat ewolucji, dokonania cywilizacyjne, osiągnięcia kulturowe, moje przyszłe orgazmy? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 17:58 czyli twierdzisz, że ca 10^32 atomów we wszechświecie zderzyło się ze sobą ca 10^1024 razy by powstał związek mający możliwość replikacji po ca 10^300 powieleń zaistniał orgaznim żywy oparty na DNA po miliardach lat ewolucji powstał człowiek, który przez tysiące lat rozwijał cywilizacje, kulture i sztuke, a poprzez swą (często bolesną) śmierć szlifował ludzki genom by jego daleka wnuczka miała odpowiednio duży mózg by zadać sobie pytanie o sens życia. a to wszystko tylko po to byś w zaciszu ciepłego pokoju mogła dostać orgazm? jejku, to mi się naprawde podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 18:12 Potrafisz czytać między wierszami. Jedyne, na czym możesz polegać, to przekonanie, by nie polegać na niczym. Na orgazm w zaciszu pokoju nie mam szans, gdyż wszyscy mężczyźni których znam, mnie zawiedli. Kompletnie nie mają jaj. Zaraz napiszesz coś w stylu "gdybyś wiedziała w jak znakomitej kondycji sa moje jądra produkujące miliony plemników na minute, nie wygadywałabyś takich bzdur" Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 18:23 Z ust mi to wyjełaś ty szczwana lisico. Z jedną małą różnicą. Napisałbym zamiast milionów, setki tysięcy, bo tak sobie w myślach licząc: średni polak ma 40 milionów plemników w jądrach, musi minąć co najmniej 15 minut by osiągnąć powtórny wytrysk. nawet zakładając że w ciągu kwadransa odbduje się cały zapas plemników 40mln/15 ~ 300 tys. może myślałaś, że jestem szwedem, oni to mają kijanek od groma. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 17:40 moze byc polowiczny sens albo ćwierć sensu, ja przyjmuje,że może być ćwierć sensu, cztery ćwierci sensu to jest cały sens a dajmy na to szesnaście ćwierci sensu to poczwórny sens do tego zmierzałem Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: prochy, alkochol i ja 21.09.07, 18:11 ja sie potnę albo dasnę,chociaz niełatwo się pociać, jedna osoba wiele razy próbowała,ale ani jednego razu, nie udał się sznit taki żeby krew leciała Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Jaki jest sens życia? Wpisujcie 25.09.07, 22:58 Sensem życia jest samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś