1960

(4 wyniki)
  • 15 lipca 1960 roku odbyła sie premiera filmu Aleksandra Forda pt. "Krzyżacy". "Krzyżacy to polski film historyczny z 1960 r. oparty na powieści Henryka Sienkiewicza pod tytułem Krzyżacy. Akcja filmu toczy się na przełomie XIV i XV wieku. Główne wątki opowieści to: - wątek polityczno-historyczny – konflikt polsko-krzyżacki i wielka wojna w 1410 roku z krzyżakami. - wątek romansowy – miłość Danusi Jurandówny i Zbyszka z Bogdańca oraz miłość Jagienki Zychówny do ...
  • Czołem:) 15 lipca 1960 roku, w rocznice bitwy grunwaldzkiej, odbyła sie premiera filmu Pana Aleksandra Forda pt. "Krzyżacy". Film oparty był na hm..., jak to dziś powiadają, kultowej powieści autorstwa Pana Henryka Sienkiewicza. I tu o tym: pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BCacy_(film) Pozdro Krzysztof
  • Czołem:) Za dwa i pół miesiąca piłkarska Europa wstrzyma oddech. 16 najlepszych drużyn Stargo Kontynentu stanie do wielkiej batali o mistrzostwo Europy w piłce noznej. Po raz pierwszy, odkąd istnieje turniej, pojawi się na nim nasza reprezentacja pod wodzą holenderskiego „maga” Leo Beenhakkera. Zanim jako kibice wtopimy się w telewizyjny ekran, żeby podziwiać największych wirtuozów futbolu, warto cofnąć się w czasie i prześledzić dotychczasową historie mistrzost...
  • Znalezione na funiastych :) "Ewolucja programu matematyki na podstawie jednego zadania 1960 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za 100 dolarów. Wiedząc, że koszt produkcji drewna wynosił 4/5 jego ceny, oblicz zysk drwala. 1970 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za 100 dolarów. Wiedząc, że koszt produkcji wyniósł 4/5 jego ceny, czyli 80 dolarów, oblicz zysk drwala. 1990 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za 100 dolarów. Koszt produkcji drewna wyniósł 80 dolarów, a zysk d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się