1997

(32 wyniki)
  • To wszystko przez stadion! Gdybyśmy go nie wybudowali to moglibyśmy zabezpieczyć się przed powodzią ... a nie bez sensu ... przecież wtedy stadionu nie było :(
  • www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/258576,olawa-zaciska-zeby-i-czeka-na-kulminacje,id,t.html 757 centymetrów głębokości miała Odra w Oławie w piątek o godzinie 3.30. Do godziny 5 poziom wzrósł o dwa centymetry, a o ósmej jest tu już 760 cm wody, czyli tylko o sześć centymetrów mniej niż w 1997 roku. [b] WIĘC JAK DO CHOLERY WROCŁAWIOWI NIC NIE GROZI SKORO POZIOM WODY JEST TAKI JAK W 1997 A WCZORAJ W OPOLU BYŁ WYŻSZY NIŻ W 1997!?!?!?[/b]
  • [i]Byliśmy jedynym papierowym medium, które nie przerwało pracy i podczas powodzi wydawało gazetę codziennie.[/i] To ciekawe, bo ja pamiętam ewakuację "Wieczoru Wrocławia" i to, że on również cały czas pracował i wydawał się...
  • Chwyta za serce ten wywiad.
  • W Raciborzu ewakuacja...
  • Nie ma takich zbiorników które skutecznie nas ochronią przed powodzia. Lobby budowlane upiera się że budowanie zbiorników może wiele dac. Chyba tylko budowlańcom. Dopóki ludzie uparcie budowac domy na terenach zalewowych, dopóty powódź będzie dla nich prawdziwa klęska. Nawet największe zbiorniki retencyjne - Czorsztyn, Solina, Jeziorsko -podczas intensywnych opadów już po jednym dniu traca jakakolwiek zdolnosc retencyjna! - w ciagu doby wplywa do nich bowiem wiecej wody niz wyno...
  • Nie ma takiej ulicy - na Szczepinie jest ulica [u]Czarnieckiego[/u].
  • Czy wielka powódź w 1997 roku dotknęła ulicę Gorlicką? Niestety z mapek, jakie znalazłem w sieci, nie wynika to jednoznacznie. Widać na nich, że Widawa zalała okoliczne pola, ale czy dotarła (i jesli tak, to w jakim stopniu?) do zabudowań przy Gorlickiej? Interesuję się tam jedną inwestycją mieszkaniową i ta kwestia nie daje mi spokoju.
  • Panie Adamski, pseudo prezydencie. Pada komenda: GRANAT.
  • Zapłaci Skarb Państwa, czyli my. A ci ogrodnicy nie mieli obowiązku się ubezpieczyć?
  • Chyba wczoraj było o budowie umocnień przeciwpowodziowych wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,9886404,Kto_utopil_rzadowy_przeciwpowodziowy_Program_dla_Odry_.html Czy to fragment jakiejś kampanii?
  • Przeglądam sobie dzisiaj na gazeta.pl serwis o powodzi 1997 i gdzie nie kliknę tam Zdrojewski. Albo na zdjęciach, albo w tekstach. Kim jest ten zdrojewski że tyle o nim piszą? ... idę do lodówki po coś do jedzenia może z niej nie wyskoczy Zdrojewski ... do lektury o powodzi już nie wrócę bo myślałem że będzie tam o wrocławianach i powodzi a tam jest tylko o Zdrojewskim i powodzi ... nudy
  • potrzebuję informacji na temat zasięgu "powodzi tysiąclecia" na terenie Wrocławia, np. tego czy zalana była ulica Tęczowa (jak wysoko i jak długo). Czy ma ktoś namiary na jakąś stronkę, gdzie można znaleźć jakieś mapki z zasięgiem? Dzięki PS. Uprzedzając "wygoogluj sobie". Googlam i trochę ciężko jest mi znaleźć to co potrzebuję, więc pytam. Szczególnie dlatego, że trochę mi pilno z odpowiedzią.
  • Wszyscy prawicowi i powiazani z KOSCIOLEM !!!! "Patriotyczne kola " "Spoldzielnia pracy AWS "
  • WITAM SZUKAM LUDZI DOBREJ WOLI KTORZY MAJA TAKI FILM NA KOMPIE- TEN CO KRECIŁA GO TELEWIZJA TE DE PROSZE PODAC JAKIES NAMIARY TO SIE ODEZWE I SCIAGNE OD KOGOS TO BARDZO PILNE !!
  • Którą tamę budowaliście? Ja tą pod wiaduktem Powstańców Śląskich/Świdnicka.
  • Wcale nie pociesza, że "ma mieć". Na przykład, Wrocław ma też mieć tramwaj plus.
  • Niby zdjęcia z powodzi "Powódź w Kotlinie Kłodzkiej - nocne zdjęcia" miasta.gazeta.pl/wroclaw/51,35751,6763405.html?i=11 ...tyle że z 1997 roku. Ul. Zofii Stryjeńskiej, Kłodzko. Lipiec 1997 Czy w Wybiórczej pracują debile? Czy też traktują swoich czytelników jak debili.
  • [i]Choć w kilkunastu miejscach woda przekroczyła stany alarmowe i ostrzegawcze, na razie nigdzie nie wylała.[/i] Czasem warto wyściubić nos z redakcji jeśli chce się mieć rzetelne informacje. Do Marcinkowic daleko nie jest, a to nadal Dolny Śląsk.
  • Wygraliście z fiskusem dwa miliony złotych.ZDIK poinformowało że wyda je na remonty dróg.Jakie drogi wyremontujecie?Proponuję wyremontowanie ul.Rogowskiej od Strzegomskiej do Chociebuskiej.Jest w fatalnym stanie i remont by nie zaszkodził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się