Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
      1997

1997

(24 wyniki)
    • Dostalam w prezencie 6 butelek tego wina, czy ktos je zna ?
    • Interesuje mnie ten zestaw w którym jest butelka valdicava madonna del piano 1999 lub 1998. Moja cena 2200 zł za zestaw.Może ktoś wie kto sprzedaje lub ma ochotę sprzedać za tą cene.Chętnie dwa zestawy.
    • Czy ktoś miał okazję pić to wino, jeśli tak to czy cena ponad 300 złotych jest odpowiednia. Pozdrawiam Marek
    • Pil ktos z was? Jak wrazenia?
    • w ostatnią sobotę, w towarzystwie Panaowcy, Joe-stru oraz naszych Lepszych Połówek wypiliśmy: Desiderio Merlot Cabernet Sauvignon 1998, Avignonesi (importer Bodega Marques): świetny, złożony bukiet, w smaku przeważa deska (trudno się dziwić, skoro wino było 30 miesięcy w beczce), ogólnie duże wino; Rosso di Montalcino Tenuta Ciacci Piccolomini d'Aragona (imp. jw): bardzo fajne sangiovese, trochę lekkie nawet jak na rosso, ale OK, La Bernadotte 1997, AOC Haut Medoc, cru bourgeois, i...
    • barolo(11)

Szukam recenzji Barolo od Prunotto rocznik 1997 i 1998. Będę wdzięczny za małe co nieco o tych winach. Gdzie można dostać i za ile?
    • Hej!!! 3 fajne wina nam się przytrafiły w weekend. Najpierw Było Villa di Capezzana Carmignano 1997. Bardzo mocne , esencjonalne a przy tym silnie owocowe. Dojrzałe , żrównoważone już , pyszne chianti jednym, słowem. Z opisu wynika ,że mialo 20 % caberneta , ale nie był on mocno wyczuwalny. Po nim piliśmy Chateau Yon - Figeac Saint Emillion Grand Cru 1994. To wino miało wszystkie cechy dobrego "prawobankowego" bordo , miękkie , sliwkowe , już dojrzałe. Beczka wyczuwalna , ale nie...
    • Dzisiaj robie moje pierwsze spagheti olio peperoncino (nie wiem, czy to tak sie pisze). Wypijemy do tego Badia Pasignano Riserva Riserva. Leasingham, jak zwykle nie zawiodl. Pilismy go samego, jako dzemolade. PYCHA. Kieliszki sa fajne, ale rzeczywiscie chyba wolalbym wieksze. Pierwszy raz w zyciu natknalem sie na totalnie zepsute wino. Kupilem je w Choszcznie w markecie. Chianti 1997 (jakis no name). Zrobilo sie brazowe, zapach octowo sherry. Chyba stalo na polce ze 2 lata. Siostra ...
    • Przeczytałam wątek o "dobrych" winach do 20 zł, ale piszecie tam o wszystkim i o sklepach winiarskich:)))) Mnie natomiast chodzi o klasyczną linię hipermarketową(Tesco, Geant) :)) i konkretnie o czerwone:) I jeszcze jak najdalej od "byczych krwi" , o których też poczytałam wątek:))Pomoże mi ktoś znależć takie lekkie, czerwone, półsłodkie do 20 zł???:))))
    • Mam zaledwie szczątkowe wiadomości na jej temat, ale chyba trafiłam na właściwe forum. Wydana około roku 1997 w Polsce, album, ponoć bardzo dobra, tytuł - z dużym prawdopodobieństwem - "Wybór win". Szukam dla znajomego, który stracił swój egzemplarz. Nie była wznawiana. Jeśli ktoś wie o czym mowa, bardzo proszę o podpowiedź: nazwę wydawnictwa, autora, miejsce, gdzie można nabyć. Pozdrawiam Kaja
    • A szkoda. Coraz więcej dyskusji o winach typu "sofia"... Czy, aż taki jest kryzys?
    • Tradycyjnego watku z propozycjami przedweekendowymi nie bylo, to moze jakis poweekendowy. Prosze sie spowiadac, konfesjonal otwarty... Ja pilam Alcamo Rapitala, wrazenia na watku "Alamo". Pozdrawiam, Gaga
    • Muszę wybrać jedno z czterech i zgłupiałem eliminowałem z listy 15 wina i zostało mi cztery ciekawym co byście wybrali ( ja niczego z tej listy nie próbowałem stad moje pytanie): 1. Pommard Joseph Voillot 1997 2. Sauternes De la Rougerie 2001 3. Chateau Barbier 1993 4. Sterling Merlot 1997
    • Nie wiem, czy to kwestia czasu lunchowego w Polsce, ale to forum strasznie wolno chodzi. A wracajac do tematu, pragne wam polecic wloskie wino Salice Salentino 2000 Feudo Monaci. Piekny kolor, wrecz czarny z blaskami rubinu, w zapachu jakies owoce lesne, w smaku aksamit, harmonia i zrownowazone tanniny. Czy mozecie polecic jakies inne wina z Puglii? Wciaz odkrywajaca, Gaga
    • Witajcie Winiarze! Udalo mi sie kupic kilka roznych Barolos (rowniez Brunate 1997) od Elio Altare (roczniki nie dostepne w handlu). Fanom tego wina nie musze chyba nic wyjasniac. Ceny tego wina dochodza do kilkuset Euro. Czy ktos z Was ma podobne biale kruki (nie koniecznie w tej cenie), ktorych nie chce juz dluzej meczyc w piwnicy lecz uraczyc nim podniebienie? Proponuje wspolna biesiade (wine tasting?). Nie mieszkam w Polsce, ale jestem w ojczyznie od czasu do czasu. Spotkani...
    • Ostatnie kilka tygodni mialem przyjemnosc spedzic we Wloszech. Spedze tu jeszcze kilka, ale... Jeden z owych tygodni spedzilem w Toskani. Bardzo narzekalem na ceny degustowanych przeze mnie trunkow. Celowalem w Chianti 97 i 99, cena marketowa to okolo 11EUR za buteleczke. Cena w Castello, ktore mialem przyjemnosc odwiedzac, okolo 19, 25 EUR za te same roczniki. O roznicy w jakosci nie bede sie rozpisywal. Jakiez bylo moje zdumienie kiedy odwiedzajac jedna ze stron internetowych z...
    • posiadam dwa wina i nie wiem czy nadają się do przechowywania czy powinienem je wypić jak najszybciej?? i czy ich wartość smakowa i cenowa;)wzrośnie ??? są to : Chateau Villemaurine Saint Emilion Grand cru 1997 r. Rioja Vina Lanciano Reserva 1995 r.
    • Skoro już wybieramy się w egzotyczne podróże, to ja zapytam o wina z RPA :-) Mnie zdarzyło się ostatnio parę miłych przeżyć z tego regionu, że wymienię: * Pinotage 1997 Zonnebloem Wines ok. 34 zł (Billa, K&M) - bardzo miłe i pełne w smaku * Allesverloren Tinta Barocaa 1997 35 zł (K&M) - aksamitne, słodkawe, pyszne! Czekają jeszcze na mnie w stojaku Jacobsdal Pinotage i Neethlingshof Shiraz.
    • Musar(15)

przypomnijcie mi prosze jak oceniaja BB rocznik '97 w porownaniu z innymi oraz ew WS lub inni (oprocz wine-anoraka ktory znam) pzdr star ps. pilne
    • Brunello(12)

Witam, Jestem posiadaczem następującej butelki Tenuta Caparzo Brunello di Montalcino Riserva 1997. Zastanawiam się ile może być warta (może chciałbym ją sprzedać). Jeżeli możecie i wiecie proszę o wycenę;) Z góry dziękuję za pomoc. pozdr. maciaswine

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się