1997

(4 wyniki)
  • Z forum Kitco -- tlumaczylem to dla przyjaciol jakis rok temu... archiwum calego watka po angielsku. Moze to da troche pojecie o co chodzi ze zlotem... www.usagold.com/GoldTrail/archives/ANOTHER1.html _____________ Date: Wtorek 09 Pazdziernik 1997 19:00 ANOTHER ( THOUGHTS! ) ID#60253: "Zloto jest jedynym pieniadzem jaki swiat kiedykolwiek znal" -- Brzmi jak prosta mysl, ale nie jest. "Pieniadze sa czymkolwiek co ludzie mowia ze sa" - Nie prawda! "Waluta jest czymkolwiek ...
  • pl: iip(6)

iip czyli miedzynarodowa pozycja inwestycyjna polski. to ciekawa wielkosc publikowana przez nbp od niedawna. okresla aktywa netto inwestorow zagranicznych w polsce. dane z lat 1997-2003 mozna znalezc www.nbp.pl/statystyka/DWN/iip2003.pdf z publikacji tej mozna wyczytac ze iip po pod koniec 2003 to bylo -92 mld usd wobec -31 mld usd w roku 1997. pasywa wynosily w 2003 153 mld usd a aktywa 63 mld usd dane mowia same za siebie
  • Jeden ze znajomych, który Rybińskiego zna osobiście, powiedział mi rok temu: Ryba zrobi wielka karierę i zobaczysz, ze niedługo zostanie Ministrem Finansów. Całkiem możliwe. Na początek fotel wiceszefa NBP też nie jest zły. Śledźcie pilnie karierę tego człowieka, bo jak na mój gust, to najlepszy ekonomista w tym kraju. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040326/ekonomia/ekonomia_a_28.html Wyznania ekonomisty bankowego KRZYSZTOF RYBIŃSKI W styczniu 1997 roku rozpocząłem ...
  • Na początek wpiszę swoich, którzy jak sie domyśłam, w większej części są też Waszymi ulubieńcami. Proszę o dopisywanie innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się