Dodaj do ulubionych

prof. Chazan - czy ktoś może polecić...

20.06.04, 20:26
Bardzo proszę o informację Was Kochane Dziewczyny, czy któraś z Was zna
profesora? Dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: cetka Re: prof. Chazan - czy ktoś może polecić... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 20:43
      ja go osobiscie nie znam, ale:

1/ moj lekarz wydal taka opinie, ze on jest swietnym poloznikiem, a nie
      ginekologiem, a juz na pewno nie endykronologiem. takze, jesli chcesz u niego
      rodzic, to ok, ale leczy nieplodnosc - gorzej.

2/ czytalam wiele spraw w mediach o nim, gdy chodzilo o aborcje zgodna z prawem
      (np. zycie i zdrowie matki bylo zagrozone lub dziecko w lonie bylo bardzo
      chore), to on wydawal negatywna opinie do takiej aborcji, czyli lamal polskie
      prawo. w kontekscie tego ja osobiscie omijalabym go z daleka, bo w imie swoich
      przekonan lamal prawo i doprowadzal do ludzkich tragedii.
      • maretina Re: prof. Chazan - czy ktoś może polecić... 20.06.04, 21:19
        popieram cetke. ja sie boje nawiedzonych ludzi, obojetnie jakiej profesji.
      • rafal_md Brednie 21.06.04, 00:45
        Szlag mnie trafia, gdy widze lub slysze opinie wypowiadane o czlowieku, ktorego
        sie na oczy nie widzialo, a o jego poczynaniach ma blade pojecie.

Zgodnie z polskim prawem (gdyby sprawa trafila do Strasbourga, to i zgodnie z
        prawem europejskim), nie mozna zmusic czlowieka lub instytucji do wykonywania
        zabiegu przerwania ciazy. Prawo stwierdza jedynie, ze zabieg przerwania ciazy
        moze byc wykonany jedynie przez lekarza.

Rzeczona sprawa miala miejsce w Łomży, nie bylo zagrozone zdrowie matki, była
        hipochondroplazja dzieciaka (zaburzenie kostnienia). Chazan zwrócił jako
        konsultant krajowy publicznie uwage na cos, co jest oczywiste w kazdym
        cywilizowanym panstwie, z najbardziej chocby liberalnym ustwodawstwem: jak sie
        chce dzieciaka zabic, to czasem sie trzeba nachodzic.

Druga sprawa - w swojej klinice Chazan nie przeprowadza, chocby i
        dopuszczalnych, aborcji. To oczywistste zjawisko od Rotterdamu po Rzym, ale w
        naszym odmozdzonym przez nakazowo-rozdzielcza mentalnosc kraju budzi
        zdziwienie.
        • marcepanna wielka szkoda 21.06.04, 00:54
          ze prof Chazan nie adpotuje tych chorych dzieci ktorych nie chce usmiercac ,
          nawet jesli sa wskazania medyczne
          tak ze popieram aby tego goscia omijac z daleka, nawet jesli w srodowisku
          medycznym cieszy sie wielka estyma
          • grzalka Re: wielka szkoda 21.06.04, 09:58
            Ja mysle, ze wystarczyloby regularne wsparcie finansowe ze strony profesora dla
            tej rodziny.
            Ja tez sie boje nawiedzonych ludzi i omijam z daleka...
            • grrrrw Re: wielka szkoda 21.06.04, 10:17
              Dziwie się ze takie teksty padają na forum niepłodność.

W swietle prawa polskiego bezkarnie zachlastac mozna dzieciaka, który ma
              ciezkie i nieuleczalne wady. Chazan nie pozwalał również na wyskrobywanie
              dzieci z chorba Downa i słusznie - nie jest to cięzka i nieodwracalna wada
              płodu.
              Co do pani z Łomzy domagała się skierowania na skrobankę jeszcze zanim zrobiła
              badania. Badania potwierdzające te chorbe u dziecka sa wiarygodne dopiero
              wtedy, gdy przeprowadzi sie je w trzecim trymestrze ciazy. W rezultacie ich nie
              zrobiła.

Gdybym miała jakiekolwiek problemy z utrzymaniem ciązy złozyłabym je w rece
              człowieka, dla którego zycie mojego dziecka jest wartością.
              • maretina Re: wielka szkoda 21.06.04, 10:30
                jestem przeciwna aborcji, ale to nie zmienia faktu, ze boje sie nawiedzonych
                ludzi i nie dziw sie, ze na forum nieplodnosc kobiety moga miec kiepskie zdanie
                o prof. chazanie. nie jestesmy niepelnosprawne umyslowo, my mamy jedynie
                problemy z zaciazeniem,albo z donoszeniem ciaz, ale nie mamy klopotow z
                percepcja swiata.jestesmy pelnowartosciowymi osobami i tak samo na kazdy temat
                mozemy miec wlasne zdanie.
                ja wiem, ze nigdy nie dokonam aborcji obojetnie co by sie w ciazy nie dzialo.
                mam jednak swiadomosc, ze prawo jest prawem i w pewnych przypadkach aborcja
                moze byc dokonana.wiem tez, ze prof chazan i kazdy inny lekarz ma prawo jej
                odmowic ze wzgledow etycznych badz innych, wiem tez, ze jesli tak czyni to
                powinien wskazac takiej kobiecie osrodek, ktory ten zabieg zrobi.nie mi oceniac
                zachowanie tej kobiety, jej moralnosc, prawo jest prawem.
              • Gość: cetka Re: wielka szkoda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 19:52
                >dzieci z chorba Downa i słusznie - nie jest to cięzka i nieodwracalna wada
                >płodu.

coooo? eee, nie bede nic pisac, bo taka ignorancja to podpucha i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka