monika710 20.06.04, 20:26 Bardzo proszę o informację Was Kochane Dziewczyny, czy któraś z Was zna profesora? Dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cetka Re: prof. Chazan - czy ktoś może polecić... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 20:43 ja go osobiscie nie znam, ale: 1/ moj lekarz wydal taka opinie, ze on jest swietnym poloznikiem, a nie ginekologiem, a juz na pewno nie endykronologiem. takze, jesli chcesz u niego rodzic, to ok, ale leczy nieplodnosc - gorzej. 2/ czytalam wiele spraw w mediach o nim, gdy chodzilo o aborcje zgodna z prawem (np. zycie i zdrowie matki bylo zagrozone lub dziecko w lonie bylo bardzo chore), to on wydawal negatywna opinie do takiej aborcji, czyli lamal polskie prawo. w kontekscie tego ja osobiscie omijalabym go z daleka, bo w imie swoich przekonan lamal prawo i doprowadzal do ludzkich tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: prof. Chazan - czy ktoś może polecić... 20.06.04, 21:19 popieram cetke. ja sie boje nawiedzonych ludzi, obojetnie jakiej profesji. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_md Brednie 21.06.04, 00:45 Szlag mnie trafia, gdy widze lub slysze opinie wypowiadane o czlowieku, ktorego sie na oczy nie widzialo, a o jego poczynaniach ma blade pojecie. Zgodnie z polskim prawem (gdyby sprawa trafila do Strasbourga, to i zgodnie z prawem europejskim), nie mozna zmusic czlowieka lub instytucji do wykonywania zabiegu przerwania ciazy. Prawo stwierdza jedynie, ze zabieg przerwania ciazy moze byc wykonany jedynie przez lekarza. Rzeczona sprawa miala miejsce w Łomży, nie bylo zagrozone zdrowie matki, była hipochondroplazja dzieciaka (zaburzenie kostnienia). Chazan zwrócił jako konsultant krajowy publicznie uwage na cos, co jest oczywiste w kazdym cywilizowanym panstwie, z najbardziej chocby liberalnym ustwodawstwem: jak sie chce dzieciaka zabic, to czasem sie trzeba nachodzic. Druga sprawa - w swojej klinice Chazan nie przeprowadza, chocby i dopuszczalnych, aborcji. To oczywistste zjawisko od Rotterdamu po Rzym, ale w naszym odmozdzonym przez nakazowo-rozdzielcza mentalnosc kraju budzi zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna wielka szkoda 21.06.04, 00:54 ze prof Chazan nie adpotuje tych chorych dzieci ktorych nie chce usmiercac , nawet jesli sa wskazania medyczne tak ze popieram aby tego goscia omijac z daleka, nawet jesli w srodowisku medycznym cieszy sie wielka estyma Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: wielka szkoda 21.06.04, 09:58 Ja mysle, ze wystarczyloby regularne wsparcie finansowe ze strony profesora dla tej rodziny. Ja tez sie boje nawiedzonych ludzi i omijam z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: wielka szkoda 21.06.04, 10:17 Dziwie się ze takie teksty padają na forum niepłodność. W swietle prawa polskiego bezkarnie zachlastac mozna dzieciaka, który ma ciezkie i nieuleczalne wady. Chazan nie pozwalał również na wyskrobywanie dzieci z chorba Downa i słusznie - nie jest to cięzka i nieodwracalna wada płodu. Co do pani z Łomzy domagała się skierowania na skrobankę jeszcze zanim zrobiła badania. Badania potwierdzające te chorbe u dziecka sa wiarygodne dopiero wtedy, gdy przeprowadzi sie je w trzecim trymestrze ciazy. W rezultacie ich nie zrobiła. Gdybym miała jakiekolwiek problemy z utrzymaniem ciązy złozyłabym je w rece człowieka, dla którego zycie mojego dziecka jest wartością. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: wielka szkoda 21.06.04, 10:30 jestem przeciwna aborcji, ale to nie zmienia faktu, ze boje sie nawiedzonych ludzi i nie dziw sie, ze na forum nieplodnosc kobiety moga miec kiepskie zdanie o prof. chazanie. nie jestesmy niepelnosprawne umyslowo, my mamy jedynie problemy z zaciazeniem,albo z donoszeniem ciaz, ale nie mamy klopotow z percepcja swiata.jestesmy pelnowartosciowymi osobami i tak samo na kazdy temat mozemy miec wlasne zdanie. ja wiem, ze nigdy nie dokonam aborcji obojetnie co by sie w ciazy nie dzialo. mam jednak swiadomosc, ze prawo jest prawem i w pewnych przypadkach aborcja moze byc dokonana.wiem tez, ze prof chazan i kazdy inny lekarz ma prawo jej odmowic ze wzgledow etycznych badz innych, wiem tez, ze jesli tak czyni to powinien wskazac takiej kobiecie osrodek, ktory ten zabieg zrobi.nie mi oceniac zachowanie tej kobiety, jej moralnosc, prawo jest prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: wielka szkoda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 19:52 >dzieci z chorba Downa i słusznie - nie jest to cięzka i nieodwracalna wada >płodu. coooo? eee, nie bede nic pisac, bo taka ignorancja to podpucha i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś