alergie

(19 wyników)
  • ALERGIA(6)

POMOZCIE CZY KTOS ZNA DOBREGO DZIECIECEGO ALERGOLOGA W TORONTO LUB OKOLICACH. MOJE DZIECIACZKI SA ALEGIKAMI A MOJ LEKARZ RODZINNY NIEWIELE MI POMAGA
  • Drogie mamy z UK, mam do was pytanie. U ilu z waszych dzieci stwierdzono skaze lub alergie pokarmowa w wieku niemowlecym?? Pytam z ciekawosci, bo wsrod maluchow, ktore tu spotykam na mother&baby groups ten problem zdaje sie nie istniec wcale, a w Polsce co rusz jakies dziecko znajomych ma albo jedno, albo drugie. I musi byc na diecie, specjalnym mleku itp. Kiedy mojemu malenstwu w 6-7 tygodniu pojawily sie na buzi krostki, moja mama zawyrokowala, ze to poczatek skazy (wszyscy znajo...
  • dziewczyny, chyba mam powazny problem. Od 11 dni moje dziecko robi o.6-8 kup dziennie. To nie sa klasyczne biegunki, w wiekszosci to normalne brudne pieluchy, ale wydarzaja sie po wszystkim co zje lub wypije. Pupe odparzylo jak diabli, byly juz otwarte rany, zdjelam zupelnie pieluche i troche zaleczylam. Sudocrem juz dawno nie dziala... Moj GP postawil na zabkowanie i kazal przyjsc, jesli samo nie przejdzie. Nie przechodzi, ide na wizyte w piatek. W miedzyczasie, gdy zobaczylam te ...
  • 1)pierwszy raz czytalam taki artykul w polskiej prasie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2537221.html wiec ktos sie zorientowal, ze jest przegiecie (w przeciwienstwie do angielskiego "everything is ok") 2) a aby nie zaczynac nowego watku, male pytanie Karoline wysypalo (juz od tyg i nie schodzi), ma czerwone plamki, gdzie niegdzie malutkie i szorstka skore, a czasami wieksze -troche jak male liszaje. nie jest to zadna z dzieciecych chorob. wg. lekarza to alergia. tyle, z...
  • Witam! tak sie zlozylo,ze niedlugo,za miesiac moze dwa wyjezdzamy cala rodzina do UK. Mam dwoch alergikow,jeden dwulatek drugi 8miesieczny.Obaj na scislej diecie zywieniowej i nutramigenie.Chcialam zapytac ,jak wyglada sprawa zywienia w Anglii,co z nutramigenem,czy jest na recepte,czy stoi w sklepach na polkach (jak np w Stanach),ile kosztuje,co z kleikiem kukurydzianym-bo to jedyny jaki jedza moi chlopcy.Ogolne jestem ciekawa,jak radza sobie tam Mamy alergikow.Czy "nowy" indyk,ziemnia...
  • Mam prosbe prosze powiedziec co to jest eczema bo aj juz poamlu nei amm sil.Mieszkam w UK moj synelk ma czerwona glowke i policzki lekarze orzekli ze to eczema mowia ze nei amto nic w spolnego z alergia ale ja mysle inaczej .czy kto sma podobny problem
  • Dziewczyny pomozcie. Dzis rano obudzilam sie z zapaleniem oka. Swedzialo mnie ono od paru dni a ja w sumie nigdy nie majac zapalenia oka nazywalam to alergia. Dzis mi w koncu zaswitalo, ze czerwone oczy w kacikach i na obrzezach bialek (rogowka???), zaropiale rano i swedzace kaciki oka to zapalenie (choc chyba i moze byc na podlozu alergicznym?). Chce sie wybrac do Bootsa i poprosic aptekarza o krople. Czy obejdzie sie bez GP? Dzieki Sugar
  • z gory dziekuje za przetlumaczenie
  • czesc dziewczyny, juz raz mi pomoglyscie, kiedy chodzilo o szczepienie gruzlicy. mam nadzieje, ze i tym razem rozjasnicie mi nieco w glowie. chodzi mi mianowicie o tzw. diete eliminacyjna (czyli niejedzenie "krowy" i innych produktow mogacych powodowac alergie). ja sie o tym dowiedzialam dopiero tutaj, na forum. zaden lekarz ani polozna (pomagajaca mi poczatkowo przy karmieniu) o niczym takim nie wspomnieli. na zielone kupki, kupki ze sluzem, wysypke, kolki reakcja zawsze byla tak...
  • Mam problem!!!Moj 7 miesieczny synek od jakiegos czasu trze raczkami strasznie oczka i to nie tylko ze zmeczenia bo podczas snu tez je trze i przy tym marudzi przez sen .Straszne ma puzniej czerwone plamki pod oczkami i zadrapania.Nie wiem co mam robic ,czy kros wie dlaczego tak sie dzieje czy to jakis nawyk.Pomozcie prosze.
  • Pisze, ze w Kanadzie i pewnie w USA, bo rozprowadzane przez seic sklepow Wal- Mart. Chcialam byc wczoraj dobra matka i kupilam dzieciom serca czekoladowe dla dzieci w Wal-Marcie. Takie sredniej wielkosci po $0,97 za sztkue. Maly odwinal lizna i stracil zainteresowanie, bo on za slodyczami raczej nie przepada. Duzy wielki zarlok czekoladowy wciagnal serduszko w minute. Po pol godzine zaczaly wyskakiwac mu bomble na calym (dokladnie calym ciele) i spuchl na twarzy. I reakcja rozwi...
  • Drogie Mamy w UK, prosze o rade te z Was ktore karmia swoje dzieciaczki mlekiem modyfikowanym kupowanym w UK. Moj synek konczy w tym miesiacu roczek i od kiedy przestalam go karmic piersia (w 9 m-cu) dostaje mleko modyfikowane, ktore kupilismy w Polsce - Bebilon 2 HA (hypoalergiczny). Do tej pory starczalo nam tego co przywiezlismy z Polski i troche znajomi i rodzina tez dowiezli jak tu byli u nas. Nie kupowalam tutaj mu mleka bo nie chcialam zmieniac mu na nowe jak nie bylo konie...
  • czesc Jestem mama polrocznego alergika, czy mozecie polecic lekarza, ktory zna sie na alergiach i mowi po angielsku, bo nie znam niemieckiego. Agnieszka
  • Jak to w koncu z tym jest?
  • Witajcie, wlasnie nasluchuje czy zdaze napisac czy juz mam leciec na gore, bo mala kaszle jak najeta... Mam problem pt. nierozpoznan alergia. Od poczatku grudnia moje dziecko ma nieustanny katar oraz jego konsekwencje. Przy pierwszej probie interwencji pani doktor moj list z prosba o krople z ksylometazolina zignorowala, niani wreczyla recepte na antybiotyk. Nie podalam, nie bylo goraczki, wyleczylam Otrivinem 0,5%. Potem byl nasz slynny sw. Mikolaj, wiec sa mamy na tym forum, ...
  • Wybieram sie do NY z dwulatka, ktora jest alergikiem, szczegolnie zle reaguje na swinstwa w jedzeniu. Przeczytalam juz watek o wodzie dla dzieci, ale jeszcze sa jogurciki, mieso (indyk), soczki, itp. Ktore (jakich firm) sa w miare bezpieczne?
  • Pomocie mi. W lipcu lecimy do dziadkow z malym wtedy juz 9-cio miesiecznym alergikiem. Gdzie dziadkowie powinni sie udac ,zeby kupic dla nas "wyprawke" z jedzeniem? Patrick uczulony jest przede wszystki na mleko i jego ppchoden. Sztuczne mleko i kaszki wezme z PL,jednak nie usmiecha mi sie targania na 2 tyg. sloikow z nasza Bobo-vita lub Gerberem-jest do kupienia w us,jednajze przeraza mnie to ze dzieci tam dostaj cytrusy i nic im nie jest. Lecimy w okolice Tampy. bede Wam wdziecz...
  • Hej mamuski zagraniczne Od jakiegos czasu nurtuje mnie pewno zagadnienie ( zwiazane oczywiscie z namietnym czytaniem forum ). Natomiast wrodzone lenistwo i brak czasu nie pozwolil mi na samodzielne znalezienie odpowiedzi Otoz bywajac na forum od ponad roku co jakis czas natykam sie na watki zwiazane ze wzmozonym napieciem miesniowym, rehabilitacja, metoda Vojty, itp. Odnioslam wrecz wrazenie ( moze niesluszne ) ze problem ten jest dosc powszechny w Polsce. Dlaczego, jako mama dwo...
  • dziewczyny z Holandii, moze mozecie mi pomoc? Moja mala (4m) ma egzeme. Lekarz rodzinny potrafil to tylko zdiagnozowac, powiedziec, ze to raczej nie od mleka i dac masc sterydowa, twierdzac, ze innych rozwiazan nie ma. Oczywiscie nie zgadzam sie z tym, ale gdzie moge sie udac? Mieszkam w Hadze, ale oczywiscie moge pojechac tez do innego miasta. dziekuje serdecznie za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się