alergie

(9 wyników)
  • wiem ze juz pisałam o tym ale bardzo prosze o pomoc Panią Doktor od 2 tygodni niesamowicie swedzi mnie całe ciało a jak sie drapie to wyskakują mi malutkie bąbelki jak od mini komara. Zrobiłam wszelkie badania na watrobę i nerki i jestem zdrowa, nie mam tez żadnej przypadłości wirusowej. Teraz w domu staram sie wyeliminowac wszytsko co mogło byc przyczyną nowalijki,proszek kosmetyki, mleko...a moze to mleko??dermatolog przepisał mi jakąs maść która podobno jest szkodliwa w ciązy b...
  • Jestem w 13 tc, od jakiegoś miesiąca męczy mnie alergia, najprawdopodobniej na trawy, kicham, mam katar, oczy swędzą, gardło podrażnione. Wiem, że nie mogę brac leków, które brałam wcześniej, nawet myślałam, że się bez nich obejdzie. Teraz te objawy się straznie nasiliły i martwię się czy nie biorąc żadnych leków berdziej nie zaszkodzę maleństwu. Kompletnie nie wiem co robić, lepiej brać te leki czy lepiej nie. Pytałam mojego gina i pozwolił mi brać jedynie krople do oczu, ale on...
  • Pani doktor, prosze o rade, planujemy ciae w tym roku ale mam pewne watpliwosci.W tym roku w marcu konce odczulanie na trawy i zborza oraz roztocza.Od kilku lat bez przerwy biore leki: clarityne 1 X dziennie,singulair 1 X dzinnie, serevent disc 2 x dzinnie, horacort 2 x dzinnie oraz berotec doraznie,ale tez ok 2-3 razy dzinnie.Czy mamy szanse na zdrowe dziecko?Czy wogole bezpiecznie jest zachodzic w ciaze biorac pod uwage moja astme?:(
  • od soboty mam wyprysk kontaktowy na mojego chomizka!:( czy jest szansa, ze to po ciazy przejdzie? czy powinnam oddac chomika pod opieke rodzicow jesli nie mam kataru ani kszlu? czy wystarczy sam fakt, ze wszystkie obowiazki wzgledem zwierzaczka przejmie maz?
  • Chciałaby się zapytać czy przed zajściem w ciąży lub w trakcie ciąży mogę zapobiec żeby dziecko nie miało skazy białkowej!?Drugie dziecko miałam ze skazą i krótko bo 1 miesiąc karmiłam piersią.
  • Pani Kasiu! Moje pierwsze dziecko miało skazę białkową, karmienie piersią przez pierwsze 2 miesiące, a tak właściwie moja dieta związana ze skazą białkową młodego, to był koszmar (tylko marchew, ryż, ziemniaki, białe mięso, chleb)a ja uwielbiam mleko i jego przetwory. Czy jest jakiś sposób, by drugie dziecko nie miało skazy? Czy skaza jest dziedziczna? Jakie jest prawdopodobieństwo, że drugi synek nie będzie miał skazy?
  • Witajcie! Mam pytanie do Pani Doktor, ale może Wy też mi pomożecie.... Chcielibyśmy kupić z mężem małego pieska do naszego domu. Właściwie nigdy wcześniej nie mieszkałam ze zwierzęciem, ale nie unikałam z nimi kontaktu. Moi rodzice nie chcieli psa w bloku, więc teraz mogę spełnić swoje (i mojego synka) marzenia. Ale mam wątpliwości. Jestem w pierwszym trymestrze ciąży i zastanawiam się, czy to właściwa decyzja. Czy nic nie może stać się mnie, albo maluszkowi??? Z góry dziękuj...
  • jestem dopiero w 11tyg ciąży a już kilka razy byłam przeziębiona.nie brałam żadnych antybiotyków, ratowałam się witaminą c i paracetamolem, może czasami przesadzam z kroplami do nosa(ale staram sie używać kropli dla dzieci, niestety czasem nie pomagają i sięgam po normalne).od początku ciąży męczy mnie potworny katar i kichanie(ale raczej alergię wykluczam).bez kropli chybabym umarła.czy to może zaszkodzią dziecku?u lekarza jeszcze nie byłam.pierwsze usg mam za 3 tyg(nie mieszkam ...
  • Wysypka(5)

Jestem w 40 tygodniu ciąży. Parę dni temu dostałam wysypki koło pępka, teraz wysypka przeniosła się na resztę brzucha i piersi. Nie wiem co to jest, jakaś alergia? Nie używam nowych kosmetyków, nigdy nie miałam czegoś takiego. Czy może to być rezultat ciąży? Smaruję się teraz kremem na wysypkę, trochę pomogło, mniej swędzi, ale i tak się niepokoję...Mam wrażenie, że jest tego coraz więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się