05.11.04, 05:40
POMOZCIE CZY KTOS ZNA DOBREGO DZIECIECEGO ALERGOLOGA W TORONTO LUB
OKOLICACH. MOJE DZIECIACZKI SA ALEGIKAMI A MOJ LEKARZ RODZINNY NIEWIELE MI
POMAGA
Obserwuj wątek
    • ma.pi Re: ALERGIA 05.11.04, 13:47
      Nie korzystalam z uslug tego lekarza, take nie wiem jaki jest.
      Podaje Ci namiary, ale nie jestem pewna czy aktualne, jaby co to postaraj sie
      znalezc Polski Przewodnik Handlowy z tego roku, bo ja mam stary z 2002.

Dr. Z. Jancelewicz
      11 Selby St. Toronto tel 1 800 397-1128
      or
      2238 Dundas St. West Unit 216, Toronto, tel. 416 532-6837.

Ta druga lokalizacja wyglada mi na gabinet.

A na co dzieci sa uczulone? I czy interesuja Cie inne metody leczenia alergii
      (medycyna naturalan, homeopatia)?

Pozdr.
      • basiap14 Re: ALERGIA 05.11.04, 15:15
        interesuje mnie wszystko byle tylko im ulzyc, dzieciaki maja atopowe zapalenie
        skory i nikt tak naprawde nie wie co podraznia ich skore u synka 1.5 r
        podejrzewam mleko a u corki 4.5 to chyba kurz, proszki i cos jeszcze ale ciezko
        jest wyczuc co. w przewodniku patrzylam i nie ma alergologow a moj rodzinny
        twierdzi ze to jest tylko problem suchej skory i wysyla mnie do dermatologa. ja
        niestety wiem ze to jest alergia i ze powinno sie ja leczyc jesli znasz kogos
        kto leczy naturalnie to bede wdzieczna za namiary
        brgds
        • bea_mama http://www.aaem.com/ 05.11.04, 16:32
          To moze ja pomoge. Moja Zuzka ma azs od 2-ego m-ca zycia. Lekarze w Stanach tez
          leczyli jej tylko skore, a to przeciez chodzilo o alergie, wiec ten fatalny
          stan skory sie caly czas utrzymywal. Tym bardziej ze mieszkzlaismy w Nowym
          Meksyku, a tam bylo strasznie sucho, wiec ze skora bylo bardzo kiepsko.
          Zupelnie przez przypadek znalazlam tam swietnego alergologa i zarazem
          alergologa. Kobitka ta zbadala Zuze jakas maszyneria, a potem zrobila jej
          ekstrakt, ktory bierze dwa razy dziennie (po 3 kropelki) i pomaga rewelacyjnie!
          Jedyne co kobieta zaleca, to rotacja zywnosci - napisala na ten temat wiele
          ksiazek. Ta rotacja jest strasznie uciazliwa, wiec za bardzo jej nie stosuje.
          Stosuje za to ekstrakt. Teraz Zuzanka ma juz roczek, nie ma juz azs, a jedynie
          czasem wysypuje ja na brzuszku, albo ma swedzace raczki. Ale ciesze sie bo jest
          o niebo lepiej niz kiedys. A jest z tych pokarmowych alergikow co to nic nie
          moga jesc (uczulona na pszenice, mleko, wolowine, drozdze, gluten itd.). Teraz
          jestesmy na wschodnim wybrzezu i szukalam podobnego lekarza i znalazlam go
          dzieki ponizszej stronie.
          www.aaem.com/Polecam.
        • ma.pi Re: ALERGIA 05.11.04, 16:54
          Pogrzebalam troche na rzadowych stronach i znalazlam pare lekarzy od alergii,
          ktorzy przyjmuja nowych pacjentow, patrz linki

www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0150435

www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0150435

www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0139959

www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=1&sNameRefNo=0056667

Podzwon do nich i sprawdz czy potrzebujesz skierowania od swojego lekarza.

Do kapieli dzieci polecam Ci Aveeno
          www.americarx.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=17974
          do kupienia chyba w kazdym duzym sklepie czy aptece gdzie sprzedaja pieluchy i
          akcesoria dla dzieci. Do tego maja tez Lotion czy inne smarowidlo.
          U mojego syna juz po kilku kapielach bylo widac poprawe.
          I tez ma alergie na pylki, kurz, roztocza itp., leczymy to homeopatycznie, bo
          lekarstwa od lekarza niewiele pomagaly, i w sumie to juz teraz zadko wystepuja
          jakies objawy.

I jak u synka podejzewasz mleko to dobrze byloby cakowicie odstawic produkty
          mleczne na jakis okres i zobaczyc czy bedzie poprawa. W zamian mozesz dawc
          mleko sojowe.

W sumie to lekarki naturopatki do ktorej my chodzilisy tak z czystym sumieniem
          to nie moge polecic. Bo nie do konca bylam z niej zadowolona, chociaz duzo
          rzeczy sie od niej dowiedzialam i mnie nakierunkowala. Teraz to juz praktycznie
          sama sie zajmuje alergia syna. Sporo info mozna znalezc na internecie.
          I polecam sklep z naturalnymi lekami na Rancesvales. Dobrze zaopatrzony i pani
          co tam sprzedaje ma duza wiedze na temat specyfikow i potrafi doradzic co warto
          zastosowac.

Pozdr.
    • bea_mama Re: ALERGIA 05.11.04, 16:33
      Mialo byc:
      www.aaem.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka