basiap14 05.11.04, 05:40 POMOZCIE CZY KTOS ZNA DOBREGO DZIECIECEGO ALERGOLOGA W TORONTO LUB OKOLICACH. MOJE DZIECIACZKI SA ALEGIKAMI A MOJ LEKARZ RODZINNY NIEWIELE MI POMAGA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.pi Re: ALERGIA 05.11.04, 13:47 Nie korzystalam z uslug tego lekarza, take nie wiem jaki jest. Podaje Ci namiary, ale nie jestem pewna czy aktualne, jaby co to postaraj sie znalezc Polski Przewodnik Handlowy z tego roku, bo ja mam stary z 2002. Dr. Z. Jancelewicz 11 Selby St. Toronto tel 1 800 397-1128 or 2238 Dundas St. West Unit 216, Toronto, tel. 416 532-6837. Ta druga lokalizacja wyglada mi na gabinet. A na co dzieci sa uczulone? I czy interesuja Cie inne metody leczenia alergii (medycyna naturalan, homeopatia)? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basiap14 Re: ALERGIA 05.11.04, 15:15 interesuje mnie wszystko byle tylko im ulzyc, dzieciaki maja atopowe zapalenie skory i nikt tak naprawde nie wie co podraznia ich skore u synka 1.5 r podejrzewam mleko a u corki 4.5 to chyba kurz, proszki i cos jeszcze ale ciezko jest wyczuc co. w przewodniku patrzylam i nie ma alergologow a moj rodzinny twierdzi ze to jest tylko problem suchej skory i wysyla mnie do dermatologa. ja niestety wiem ze to jest alergia i ze powinno sie ja leczyc jesli znasz kogos kto leczy naturalnie to bede wdzieczna za namiary brgds Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama http://www.aaem.com/ 05.11.04, 16:32 To moze ja pomoge. Moja Zuzka ma azs od 2-ego m-ca zycia. Lekarze w Stanach tez leczyli jej tylko skore, a to przeciez chodzilo o alergie, wiec ten fatalny stan skory sie caly czas utrzymywal. Tym bardziej ze mieszkzlaismy w Nowym Meksyku, a tam bylo strasznie sucho, wiec ze skora bylo bardzo kiepsko. Zupelnie przez przypadek znalazlam tam swietnego alergologa i zarazem alergologa. Kobitka ta zbadala Zuze jakas maszyneria, a potem zrobila jej ekstrakt, ktory bierze dwa razy dziennie (po 3 kropelki) i pomaga rewelacyjnie! Jedyne co kobieta zaleca, to rotacja zywnosci - napisala na ten temat wiele ksiazek. Ta rotacja jest strasznie uciazliwa, wiec za bardzo jej nie stosuje. Stosuje za to ekstrakt. Teraz Zuzanka ma juz roczek, nie ma juz azs, a jedynie czasem wysypuje ja na brzuszku, albo ma swedzace raczki. Ale ciesze sie bo jest o niebo lepiej niz kiedys. A jest z tych pokarmowych alergikow co to nic nie moga jesc (uczulona na pszenice, mleko, wolowine, drozdze, gluten itd.). Teraz jestesmy na wschodnim wybrzezu i szukalam podobnego lekarza i znalazlam go dzieki ponizszej stronie. www.aaem.com/Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: ALERGIA 05.11.04, 16:54 Pogrzebalam troche na rzadowych stronach i znalazlam pare lekarzy od alergii, ktorzy przyjmuja nowych pacjentow, patrz linki www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0150435 www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0150435 www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=2&sNameRefNo=0139959 www.cpso.on.ca/Doctor_Search/summary.asp?Type=ADV&intCurrentPage=1&sNameRefNo=0056667 Podzwon do nich i sprawdz czy potrzebujesz skierowania od swojego lekarza. Do kapieli dzieci polecam Ci Aveeno www.americarx.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=17974 do kupienia chyba w kazdym duzym sklepie czy aptece gdzie sprzedaja pieluchy i akcesoria dla dzieci. Do tego maja tez Lotion czy inne smarowidlo. U mojego syna juz po kilku kapielach bylo widac poprawe. I tez ma alergie na pylki, kurz, roztocza itp., leczymy to homeopatycznie, bo lekarstwa od lekarza niewiele pomagaly, i w sumie to juz teraz zadko wystepuja jakies objawy. I jak u synka podejzewasz mleko to dobrze byloby cakowicie odstawic produkty mleczne na jakis okres i zobaczyc czy bedzie poprawa. W zamian mozesz dawc mleko sojowe. W sumie to lekarki naturopatki do ktorej my chodzilisy tak z czystym sumieniem to nie moge polecic. Bo nie do konca bylam z niej zadowolona, chociaz duzo rzeczy sie od niej dowiedzialam i mnie nakierunkowala. Teraz to juz praktycznie sama sie zajmuje alergia syna. Sporo info mozna znalezc na internecie. I polecam sklep z naturalnymi lekami na Rancesvales. Dobrze zaopatrzony i pani co tam sprzedaje ma duza wiedze na temat specyfikow i potrafi doradzic co warto zastosowac. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś