alergie

(16 wyników)
  • Czy są tu alergiczki? Bo nie wiem, jak sobie radzić z alergią w ciąży. Leków nie można brać, na opakowaniach pisze, że jest przeciwskazany dla ciężarnych. Niby wapno pomaga, ale jakoś nie wiedze żeby mi pomagało... A jak wy sobie radzicie?
  • Mój problem to swędzące oczy, nieustajacy katar i kichanie. Jak co roku mam alergię.Jestem w 28tc i lekarz rodzinny nie zalecił mi zażywania żadnych leków. Czy któraś z Was ma podobny problem??? To jest okropne, uciażliwe:-(((
  • Jak co roku, kiedy kwitną trawy, zacyzna się dramat. Oczy swędzą, z nosa leci ciurkiem, gardło spuchnięte i obdrapane. Udawało mi się jakoś egzystować tylko dzięki Alertecowi, którego w ciąży brać nie można. Jak sobie poradzić? Gin zalecił wapno, ale wapno nigdy mi nie pomagało :-(
  • mam paskudny katar musze brac jakies tabletki bo mi nos odleci czy biezecie jakies tabletki w ciąży?????
  • Jestem na początku 9 miesiąca i mam olbrzymi problem z katarem,kichaniem i łzawieniem, a do tego od razu czuję, że przenosi mi się to na gardło. W tamtym roku też to miałam i leczyłam się później przez pół roku, no ale wtedy mogłam jeść wszystkie lekarstwa, a teraz? Może któraś z Was też ma taki problem i coś mi doradzi. Kupiłam jakieś granuli homeopatyczne, ale to słabizna. Pozdrawiam, Magda.
  • Od momentu jak jestem w ciązy od jakiegos czasu zawsze rano kicham mój mąż twierdzi, że mogłam na coś sie uczulić i kaze mi robić badania żeby nasz skarbek nie był póżniej na nic uczulony. Czy to jest możliwe? Czy którejś z was to się przydarzyło?
  • Dziewczyny jak myślicie .Mąż jest przeziębiony .Nie bierze antybiotyku tylko Gripex i cos od bólu gardła.Czy w takim wypadku należy sie powstrzymać od przytulanek ?
  • Cześć, ciekawa jestem ile z Was tu obecnych jest szczęśliwymi posiadaczkami kotów? Ja sama mam dwie kotki i jestem bardzo ciekawa ich reakcji na dziecko, kiedy już będzie z nami (jestem w 27 tc). Poza tym mam nadzieję, że maluch nie będzie miał alergii na kocią sierść - czy któraś z Was wie coś na temat związku (lub jego braku) mieszkania z kotem w ciąży a późniejszą alergią (lub jej brakiem ;) dziecka na kota? Ukułam sobie taką teorię, że - na logikę - przebywanie z kotem w ciąży...
  • co robicie żeby zwalczyć przykre dolegliwości związane z alergią? ja zaczęłam się odczulać w zeszłym roku,ale chciałabym mieć dziecko- przerwać odczulanie czy nie?wiecie coś na ten temat? pozdrawiam
  • Witam. Moje pytanie odnośnie diety w czasie ciąży i w czasie karmienia piersią nasunęło się podczas obserwacji rożnych znajomych, aktualnie szczęśliwych mam. Kilka rzeczy mnie - może niesłusznie - zdziwiło. Często młode mamy odmawiały sobie (naprawdę z bólem odmawiały!) niektórych pokarmów, ponieważ te miały być uczulające dla dziecka. W tym momencie pamiętam głownie czekoladę, która mnie zdziwiła, ale było tego więcej. Koleżanka karmiąca swoją córeczkę bardzo tęsknie patrzyła w stron...
  • Od wielu lat mam alergie, która się objawia katarem i zapaleniem spojówek. Czy w czasie ciąży alergia może sie powiększyć?
  • Proszę powidzcie brałam zyrtek każdego dnie 1 tabletka czasem gdy czułm się gorzej to 2 jak dowiedziałam się o ciąży to był 4tc,teraz jest6tc,gin powiedził,że mogę brać leki na alergię tylko w knieczność biorę 1 raz na 3 dni alę czuje się okropnie co robić????????
  • Witajcie dziewczyny... Piszę juz którys raz....wiec wiecie ze jestem w 6-tym tygodniu ciązy... I z tego powdu jestem najszczęśliwszą osoba na świecie.... Martwi mnie natomiast jedno... od 2-ch tygodni mam straszna alergie...lekarz kategorycznie kazał mi odstawic leki przeciw-alergiczne, czuje się strasznie,,, nos mam jak bania, nie moge oddychac... od 2-ch tygodni nie spię -w nocy katar i duszności sa najwieksze!!!! Do tego teraz ta zmiana pogody i chyba jestem przeziębiona bo dosz...
  • witam, mam uczulenie na roztocza, wyszło na testach bo oprócz kichania przy sprzątaniu staroci nie miałam żadnych objawów. Teraz od przyszłego roku miałabym rozpocząć odczulanie, które ma potrwac 5 lat, jesli się nie odczulę podonbo grozi mi astma - mama ma, babcia miała. Z drugiej strony latka leca i planuje ciążę. Wiem, że tego nie da się pogodzić (oczulania i ciąży). Można zacząć odczulanie i... przerwać? Czy potem znów trzeba zaczynać odczulanie od początku? Czy w ogóle jest ...
  • Witam! Pomóżcie i powiedzcie jak sobie radzicie w ciąży bez lekarstw. Jestem uczulona na pyłki, na roztocza, ale zawsze objawy wystepowały u mnie najpóźniej do maja, teraz katar gnębi mnie strasznie. Reaguje na rzeczy które wcześniej były mi obojętne. Np owoce (któych zreszta pochłaniam teraz spore ilości) zjedzenie każdego kończy się 15 minutową salwą kichania, swędzeniem całego jężyka, podniebienia, gardła. Wcześniej nic takiego mi się nie działo, ale przeczytałam, że w ciąży t...
  • cześć dziewczyny! zazwyczaj jestem optymistka ale dzisiaj dopadl mnie dolek!!!!! od 2 tygodni mecze sie z alergia. nie moge spac. od 3 w nocy do poludnia kicham i kaszle!! chyba oszalej!!! nie biore zadnych lekow bo nie wiem co jest dozwolone. myslalam ze juz pare lat temu porzegnalam sie z alergia ale niestety teraz w ciazy powrocila!!! co robic??? nawet nie wiem gdzie we wroclawiu jest jakis alergolog ktory moglby mi pomoc! pa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się