ambasady

(16 wyników)
  • Może mi ktoś powiedzieć czy najpierw trzeba zadzwonic do Ambasady CA i umówić się na spotkanie, czy po prostu przyjsc w godzinach 8:15- 11 ??? Wiem, ze do Ambasady USA trzeba najpier dzwonić, ale obiło mi się coś o uszy, że do ambasady CA nie dzwoni się wcześniej. Z góry dziękuje za odpowiedź ;)
  • Zastanawiam sie czy jak stracilam prace a dostalam niedawno wize i jeszcze nie wyjechalam to czy do ambasady przesylane sa informacje wlsanie o tym,ze stracilam prace, w ogole co sie ze mna dzieje? Np ze kogos wywalili ze szkoly, ze stracil prace...
  • trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że dostanę wize... troche sie denerwuje ;) dam znać
  • No i udalo sie :))) Dostalem H1B, a zona H4. Sama rozmowa z konsulem okazala sie czysta formalnoscia. Wszystkie wczesniejsze nerwy byly zupelnie nie potrzebne. Jak tylko podalem swoj formularz i pani zobaczyla H1B to odrazu kazala polozyc palec na skanerze najpierw mnie, a nastepnie zonie i zaczela cala swoja procedure. W miedzyczasie rozmawialismy po angielsku o tym, na czym bedzie polegala moja praca w Stanach, czy jak wroce do Polski to pojde pracowac do tej samej firmy, w ktorej...
  • mieszkamy z chlopakiem w UK od 3 lat i zabookowalismy niedawno bilety do kanady zeby wyjechac na urlop 2-tygodniowy. nic nie slyszelismy az do tej pory o wymaganiach nowego paszportu.. zostalo nam 2.5 tygodnia do dnia wylotu a moj chlopak ma paszport wydany w 2000 roku. czy ktos orientuje sie co mozemy w takiej sytuacji zrobic? kontaktowalismy sie z ambasada kanadyjska w UK i w Polsce ale oni narazie nie wiedza nic na ten temat.. kaza nam czekac a czas leci.. moze ktos byl juz w ...
  • Witam wszystkich, bardzo dziekuje z gory za pomoc i odpowiedz na moje pytanie. Chcialabym wybrac sie do Kanady w wakacje na 2/3 tygodnie, bylaby to moja trzecia wizyta w ciagu 2 lat ( pracuje i studiuje w PL),z tym ze ostatnim razem "zasiadzialam sie" troche i przebywalam 4 miesiace ( oczywiscie w ramach wizy). Czy moga mi z tego powodu robic problemy w Ambasadzie lub na Imigration- na lotnisku??
  • Witam Dostalem z moja mama wize do USA - jedziemy w odwiedziny do siostry ktora niestety tam mieszka (niestety ze wzgledu na czestotliwosc widywania, koszty podrozy, urlopy itp) W ambasadzie zadali nam w sumie jedno pytanie i dostalismy wizy. Problem w tym ze nie dostalem jednak teraz urlopu a moja mama pozniej nie bedzie mogla jechac. Wiza jest na okres roku. Orientujecie sie czy jest jakis sposob bedac w Polsce lub USA zlozyc podanie o np wize 10 letnia? Oczywiscie lecimy tylko na wa...
  • prosze o pomoc w temacie wizy. Maz moj dostal pozwolenie na prace w urzedzie imigracyjnym w Kanadziei ma sie zglosic do ambasady po wize.kazda wiza kosztuje 150$ a wiec nie malo, a nas jest czworka(maz,ja i 2 dzieci) czy do ambasady mosimy jechac wszyscy razem czy moge z dziecmi pojechac w innym terminie kiedy maz bedzie juz w kanadzie .Bardzo prosze oodpowiedz,to bardzo pilne
  • chcę wyjechać do kanady lub usa.jak poszukać pracodawcy lub firmy ktora sie zajmuje pośrednictwem pracy.
  • za pol roku konczy mi sie waznosc polskiego paszportu. czy koniecznie musze wyjechac do POLSKI zeby go wznowic czy moge to zrobic tutaj w USA,gdzie mieszkam od ponad 9 lat?
  • od momentu telefonu zgłaszającego chęć spotkania oczywiście
  • Witam. Rozwazajac opcje wyjazdu do pracy na te wakacje wpadlem na pomysl zeby pojechac do Kanady. Wlasiwie dopiero zaczalem sie rozgladac, ale im dluzej wertuje internet tym bardziej dochodze do wniosku ze to dobry pomysl. Mam wiec pytanie, czy ktos byl moze na wakacyjnej pracy w Kanadzie? Jsk to wyglada w praktyce? Dodam ze jestem studentem i planuje wyjazd na 3 mieciace: lipiec sierpien i wrzesien, z angielskim raczej nie mam problemu, poza tym mam juz sezonowa prace w europie za soba, ...
  • coz, moj narzeczony jest obywatelem usa, ale slub chcemy wziac w polsce. mam w zwiazku z tym pytanie, co z wiza? jest cos takiego jak wiza malzenska???
  • Cześć, mam pytanie do osób posiadających wizę H-1B. Mój amerykański pracodawca i jego prawnicy twierdzą, że wizy H-1B nie można uzyskać w ambasadzie w Warszawie i trzeba najpierw uzyskać wizę np. J-1 i pojechać do stanów na interview, żeby otrzymać H-1B. Jakie macie w tej kwestii doświadczenia? Pzdr
  • Czy ktos moze ostatnio dzwonil pod nr 0701... ? Na jaki termin obecnie wyznaczaja spotkanie? Co w przypadku kiedy nie moge przyjechac w wyznaczonym terminie? Czy to sie z kims podczas tej rozmowy telefonicznej ustala, czy data jest z gory narzucona? Dziekuje.
  • witam mam problem.. zaluje bardzo z niepojechalem jeszcze rok temu na wize sutedndza niebylo by problemu ...;/ A teraz? koncze zaraz 3 roku licencjatu..bede bronil praca...no i niewiadomo kiedy oboronie....a do ambasady trzbe isc w marcu :(....macie jakis pomysl zeby pojechac jednak do usa na wize studendzka w moim wypadku da rade;/??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się