IP: *.gdynia.mm.pl 14.11.05, 22:00
Cześć,
mam pytanie do osób posiadających wizę H-1B. Mój amerykański pracodawca i
jego prawnicy twierdzą, że wizy H-1B nie można uzyskać w ambasadzie w
Warszawie i trzeba najpierw uzyskać wizę np. J-1 i pojechać do stanów na
interview, żeby otrzymać H-1B. Jakie macie w tej kwestii doświadczenia?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • w357 Re: Wiza H-1B 14.11.05, 22:56
      BZDURA !!!

(chyba , że jesteś studentem i chodzi o coś końńńńpletnie innego)

Przejżyj strony informacyjne: USCIS , ambasady USA w Warszawie, a dostaniesz
      realną informacje!!!
    • Gość: cynta Re: Wiza H-1B IP: 70.255.233.* 19.11.05, 17:44
      Przepisy maga mowic ze teoretycznie tak mozna a pracodawca moze chciec najpierw
      poogladac cie w pracy np. przez rok i potem wystapic o 3-letnia H1B. W moim
      przypadku tak bylo.
    • Gość: diverse nie tak prosto........ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 00:26
      1. pracodawcy oszukują (nawet średnij wielkości firmy) trzeba pamiętać że to
      Stany ..... kraj imirgrantów, i jest to kraj liberalny pracujesz masz wszystko,
      nie pracujesz nie masz nic, raczej nikt ci nie pomoże (nie ma na to czasu),
      chociaż ja miałem pozytywne wrażenia odnośnie np. polonii,
      2. to trwa (4 miesiące minimum),
      3. trzeba składać wnioski na początku roku albo najlepiej juz we wrześniu na rok
      przyszły, zwykle w czerwcu brakuje miejsc (wszyscy na to narzekają ale to sie
      nie zmieni, szczególnie dla polaków)
      4.to kosztuje, i czasem pracodawca myśli żeby tego nie płacić,
      5.nic się nie da "załatwić" to nie polska i nie ma tu takich "urzędów",

pozatym: pocztaj o ograniczeniach dla pracownika na H1B....zmiana stanowiska,
      pensja.....ryzyko...

kraj... gorąco polecam - było tak COOL że aż się bałem wyjeżdżać....
      • Gość: TTT Re: nie tak prosto........ IP: *.webnetsecure.com 07.12.05, 07:50
        diverse, co ty k... chrzanisz??? nacpales sie czy co? a jesli twoj ubior, to
        a'la ciuchy z a diverse i twoj charakter, wnetrze sklepu firmowego diverse
        (szaro, buro i ponuro), to siedzi w moherlandii, bo bredzisz straaaasznie.
        • Gość: diverse Re: nie tak prosto........ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:31
          tak sie składa ze kolega wlaśnie wrócił .... bo go oszukali - okazało sie że był
          od pewnego momentu nielegalnie w stanach - niezle co ???,

sponsoring H1B kosztuje w cholere w US firme około 5-7 tyś $, a mase firm nie
          płaci nawet składek emerytalnych bo tam nie ma tam takiego obowiązku!!!! a
          konkurencja ogromna.....to akurat mi się spodobało bo to sie nazywa wolność
          gospodarcza - a nie polski socjalistyczny II-gi PRL

(różne są przepisy w różnych stanach oczywiście).

i ja też właśnie wróciłem ....wiem jak było i jak jest, pracowałem u różnych
          pracodawców, i miałem paru znajomych - więc mi tu nie pieprz pustych
          tekstów....ok? każdy potrafi krytykować ale bez konkretów....

a ciuchy to nosze inne :).... a po twoim słownictwie....chyba jesteś z dyskoteki...

pozdro dla wszystkich którzy żyli i mieszkali w US...i sie im podobało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka