mandarynka.1 27.07.10, 16:45 za pol roku konczy mi sie waznosc polskiego paszportu. czy koniecznie musze wyjechac do POLSKI zeby go wznowic czy moge to zrobic tutaj w USA,gdzie mieszkam od ponad 9 lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asbierzeraz Re: paszport IP: *.dyn.optonline.net 28.07.10, 12:49 Jest ambasada polska w Nowym Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka.1 Re: paszport 28.07.10, 20:15 dzieki,jakos wczesniej o tym nie myslalam,a teraz wiem,ze mozna to tutaj zalatwic.akurat mieszkam w NY wiec sie swietnie sklada.dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też.blondynka Pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 23:11 Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
robson.5 Re: paszport 28.07.10, 23:22 Ambasada polska mieic sie w Washington DC, w NYC natomiast jest polski konsulat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asbierzeraz Re: paszport IP: *.dyn.optonline.net 29.07.10, 02:10 A to oszusci - juz 2 razy przedluzyli mi paszport, a nawet nie sa ambasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk PO Portret prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 12:08 Po przedłużeniu ważności paszportu nie zapomnij się pokłonić przed obrazem prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka.1 Re: Portret prezydenta 29.07.10, 17:00 hehe...napewno nie zapomne...zreszta...w rzeczywistosci czesto mozna go tutaj zobaczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kask Re: paszport IP: *.a4e.com 03.07.12, 15:52 ambasada nie zalatwia paszportow. Ambasada jest misja dyplomatyczna do innego kraju. Sprawami obywateli polskich zajmuja sie wydzialy konsularne badz konsulaty. W waszyngtonie paszport zalatwia wydzial konsularny ambasady, a w NY konsulat. W NY nie ma ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś