antybiotyku

(4 wyniki)
  • Dziewczyny, intryguje mnie pewna sprawa, i postanowiłam się z Wami podzielić ;) Dwa tygodnie temu byłam na pilnie zwołanym zebraniu w klubiku mojego syna (20 miesięcy ma ta moja pociecha). Ku mojemu zdumieniu omawiana była kwestia, "co zrobić żeby te nasze dzieci [u][b]tak [/b][/u]nie chorowały". W końcu środek sezonu zachorowań na grypę, zmieniająca się pogoda itd. Jak głośno powiedziałam, że nie daję antybiotyków, to spojrzano na mnie jak na nienormalną (na szczęście później przyszła je...
  • Tak tylko, zeby sie pouzalac nad soba:(...kaszle od 6tyg. 2 tyg temu poszlam w koncu do lekarza, wirus samo przejdzie. No ale dusze sie coraz bardziej, kolejny lekarz, wszedzie czysto i 'cicho' tylko ten such meczacy kaszel i boczki bola, zero temperatury, oslabienia etc. Dostalam antyhistaminy i inhalator na alergie wziewna. 3 dni, nie pomoglo za bardzo kolejny lekarz inne inhalatory i stwierdzenie, ze zap pluc moze byc niewykrywalne osluchowo a rentgena mi nie zrobia wiec radzilby antybioty...
  • witajcie, jutro stuknie mi 36 tc i właśnie odebrałam wyniki posiewu - w pochwie stwierdzono paciorkowce B. planowałam pd, teraz biję się z myślami, rozmawiałam już z położną, mówi, że można, opowiedziała o różnicy w podaniu antybiotyku w szpitalu i w domu (dożylnie vs doustnie). jeśli mały urodzi się w domu przed 4h od podania anty to trzeba go diagnozować pod kątem crp i spółki = dodatkowy koszt do i tak dużych już kosztów bez refundacji. alternatywnie mogę rodzić w wawie na żelazne...
  • Pewnie nie mam, daj Panie, ale oczywiście się martwię, co by było, gdyby... W tamtej ciąży w ogóle się nie martwiłam, bo w ogóle nie wiedziałam, nie słyszałam i żyłam szczęśliwie. No więc się zastanawiam skąd to się bierze, co robić, by tego uniknąć i nie dać się podłej bakterii, no i co, jak ktoś ma. Czytałam, że u nas, jak zwykle, to jakaś panika i nie wiadomo co, a na zgniłym Zachodzie i w USA jakoś zupełnie inaczej do tego podchodzą. Nie wiem czy pełen lajcik, ale jakoś nie ł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się