Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      antybiotyku

antybiotyku

(16 wyników)
    • No właśnie,czy to możliwe żeby struć glistę antybiotykiem?Córka dostała Klacid na gardło ,wcześniej jakieś 2,5 tygodnia mała dostawała balsam kapucyński.Wczoraj mąż wyciągnął małej z odbytu "coś "długości ok.12 cm.Zastanawiam się czy ohydnie gorzki klacid mógł struć glistę? Czy struta glista musi być koloru białego,łososiowatego?Bo to nasze" coś "takowe nie było.ale przecież mogła być już rozłożona-dobrze kalkuluję?
    • Moja córka od paru lat ma permanentny katar (gęsty) aktualnie ma 7 lat. 3 lata temu miała przerost migdałów V kategorii, zostały przycięte oraz wycięto 3 migdał. Wskazania były bo miała bezdechy (każdy oddech - przebudzenie) oraz zaczęła tracić słuch (trąbki). Miało to być panaceum na permanentny katar, ciągłe infekcje gardła, ucha i migdałów, ale wszyscy lekarze sugerowali - alergia. Było dobrze do 3 miesięcy po zabiegu. Od 2 lat męczymy się z katarem - zawsze taki sam. przychodzi nagle i ni...
    • Córeczka (2 letnia) ma chlamydię pneumoniae i pneumokoli. Pech ogromny, że jedno i drugie leczy się zupełnie innymi antybiotykami :( W tej chwili priorytetem jest chlamydia bo małą bardzo bolały nogi. Już przed leczeniem miała obfitą candidę w wymazie z gardła, jest na diecie przeciwgrzybicznej z wyjątkiem białego sera. Dostawała dwa tygodnie flumycon, non stop ma probiotyki i mimo to dalej grzyb w wymazie był obfity :( Teraz doszło leczenie chlamydii i zastanawiam się jak mogę zabezpie...
    • Witam.Mam pytanie odnosnie wynikow badan na pasozyty.Wyslalam do felixa ale nie pomyslalam bo syn byl w koncowce brania antybiotyku w zastrzykach.Czy to moze zmienic wynik badania?
    • pytanie jak w temacie zdecydowalismy sie na przeleczenie calej rodziny, syn wczoraj skonczyl antybiotyk, kiedy startowac z balsamem?? ile odczekac? i czy na czas kuracji odstawic mu zyrtec i singulair??
    • No właśnie , co w sytuacji gdy jednak trzeba brać antybiotyk a ma się candidię - co robić, co brać, aby się nie rozrosła ?
    • Antybiotyk na lamblie jaki ja stosowałam i mi pomógł dwukrotnie to azytromycyna...wiem,ze wywoła to zdziwienie.Jest to lek który znalazłam w dwóch publikacjach na temat lamblii. Jeśli ktoś jest zainteresowany to podam linki i sprawdzi sam. Piszę o tym bo widzę,zę walczycie z lambliami i efektu zero. To nie jest metoda dla każdego bo nie każdy moze stosować antybiotyki,np.przy grzybicy. Ale jeśli nie ma większych problemów to myślę,że jest lepszy niz metronidazol i tynidazol i macm...
    • jak postepowac z dzieckiem w czasie i po antybiotykoterapii, zeby nie dopuscic do rozwoju grzyba? ja mam sklonnosc okropna do grzyba - a jak wezme antybiotyk to na bank bede miala grzyba :( w tej chwili ja i dzieci jestesmy na antybiotyku i niby zazywamy jakies tam lacidofile, ale corka juz sie skarzy ze ja szczypie pupa i okolice i ja tez powoli zaczynam odczuwac skutki... czy jak czuje ze cos sie dzieje "na zewnatrz" to i "w srodku" cos sie dzieje? jak to "leczyc"? a na przyszlosc ...
    • M-c temu miałam zabieg laparoskopowy w szpitalu, odczekałam 3 tyg. i wzięłam 2 tabl. zentelu. Po tygodniu d zażycia leku zaczęły mnie strasznie boleć mięśnie, gorączka rośnie do 38 st, czuję się taka rozbita. Nie wiem czy powodem może być infekcja, czy też zabijane robale zatruwają mój organizm. Nie wiem jakie mogą być tego objawy. Boli mnie wszystko, nawet paznokcie. Kolejną dawkę miałam wziąć za 3 tyg. Zaznaczę też, że podejrzenie istnienia robali-glisty ludzkiej i nicieni miałam na pods...
    • PILNE!(4)

PILNE! Czy dziecku 4 lata mogę podać 2 dawkę kuracji Vermoxem przeszkodą jest to że mała dostaje dożylnie antybiotyk na zakażenie układu moczowego. A jutro będzie 2 tyg. od 1 kuracji. Co robić???
    • Witam i od razu przechodzę do konkretów - prosze o pomoc. Zaczęło się od kataru u małego 3,5 letniego candidowca , ponad 3 tygodnie temu, potem niby katar mijał ale wracał i zaczął pokasływać , pokasływać coraz bardziej - mokro, odrywająco ( cieszyłam się , że to dobrze że to koniec ). Parzyłam tymianek, podbiał, psikałam do buzi tantum verde, wit. c, czosnek. Ponieważ nie dawało to efektu poprosiłam naszą panią dr z przychodni - nic się nie dzieje, katrek, kaszelek, przepisała ...
    • euscheria coli enterococcus faecalis staphyloccus aureus - liczne kolonie candida albicans 1 - kilka koloni. I cieszę sie i wyć sie chce. I który lekarz nam teraz pomoże?
    • Witajcie, będę bardzo wdzięczna za rady kiedy należy podać dziecku metronidazol na lamblie - rano czy wieczorem, na ulotce nie ma tej informacji, jest tylko napisane by po posiłku. Lekarz stwierdził, że nie ma znaczenia kiedy ale wolałabym to u Was potwierdzić. Właśnie rozpoczynamy walkę z lambliami w wątrobie i candida w górnych drogach oddechowych... jesteśmy na początku, trudno nam naprawdę :( Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Wczoraj poszłam do mojej z przychodni, powiedziałam, że Krzyś ma lamblie i że jesteśmy w trakcie leczenia, że leki przepisał alergolog po konsultacji ze specjalistą z Warszawy i pokrótce opowiedziałam jak wygląda leczenie. Chciałam zapytać o dodatkowe przyjmowanie Cholestilu podczas tłuczenia lamblii - u dorosłych i u małego. No i ok, receptę wypisała, ale za mało, bo tylko 1 opakowanie, powiedziała, że Krzysiowi max. 1 tabletkę dziennie dać podzieloną na 3 dawki, ale najgorsze, że była w tot...
    • naszej walki z candida i robalami :) W koncu trafilam na porzadnego lekarza, ktory postawil konkretna diagnoza i potwierdzil moje podejrzenia. Ale ulga, lazilam od pediatry do pediatry szukajac kompetentnego lekarza i juz nie wiedzialam co robic. Diagnoza jest nastepujaca:zatrucie organizmu, co z kolei pozwolilo sie rozpanoszyc candidzie i robalom. Candida z kolei doprowadzila do nadzerek w jelitach co powoduje jeszcze wieksze zatrucie organizmu. Wedlug mojego lekarza pierwotne zatrucie ...
    • Optima(5)

Zostałam szczęśliwą posiadaczką tego cuda. Możecie mi poradzić jak to najlepiej podawać i kiedy. Alka bierze Macmiror od razu po wstaniu i śniadaniu i zaraz przed snem po kolacji. Mi wychodzi, że najsensowniej jej dawać w ciągu dnia pomiędzy tymi dawkami ale może się mylę. Rozrobić w niewielkiej ilości wody? kapsułki nie połknie jeszcze choć pracujemy nad tym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się